Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


3862 αναγνώστες
22 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010
20:06

 Με το που ανήρτησα τον Καραμήτρο ΙΙ την πρωίαν σήμερον, έσπευσε άσπονδος φίλος να μοι επισημάνει ότι με περιμένουν  εις την  γωνία τα γνωστα βαχαλιαράκια της προοδευτουριάς δια να με φάνε, έτσι κι εβγώ λάθος. Το πρώτον, εσκοτίστηκα τι θα ειπεί ο κάθε κεκαυμμένος, το δεύτερον τι να ειπούνε που βραχυθετούν τον Δοω - λεει- από τας 7000 μονάδας με τα λεφτά της Μονοπόλεως? Εσχάτως δε, ακούω ότι αγοράζουν διάφορα εξωτικά χαρτιά.  Ε, εντάξει δεν είμαι κι εγώ εντελώς άσχετος, ότε τόσοι πολλοί πιστεύουν ότι η αγορά δεν έχει κάτω, τι θα ποντάρω?

 

 Πηγή: Pragmatic Capitalism

Αλλά, Παρασκευή εσπέρας ήδη, και εντός ολίγων ωρών θα ξεύρουμε εάν είχε νόημα ο Καραμήτρος Ι και ο Καραμήτρος ΙΙ ή όχι. Εν τω μεταξύ, όσο νυκτώνει, το κέφι μεγαλώνει! Και ούτω πώς θα στραφώ κι εγώ σιγά σιγά προς την Ιεράν Οδόν, όπου ο αγαπητός μου (καίτοι κατά δήλωσίν του κομμουνιστής) Μητροπάνος συνάδει μετά της Καλλιόπης Ζήνα. Το καλό της κρίσεως είναι ότι λίαν ευκόλως πλέον ευρίσκεις Α' τράπεζα (Πίστεως). Το κακό είναι ότι λόγω κρίσεως και ερασιτεχνισμού της Κυβερνήσεως, οι πλείστοι των φίλων έχουν ξεμείνει και πρέπει να αναδεικνύεται ο Καλοχαιρέτας μέγας χορηγός.

 

 

Δε βαριέσαι, υγιεία να υπάρχει και καλή παρέα. Τα υπόλοιπα θα τα ευρούμε.

 

Αντε και καλο ΠΣΚ! 

 

 

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
17 ψήφοι

 Εκτύπωση
3386 αναγνώστες
3 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010
10:20

 Ότε έγραφον τις προάλλες το σχετικόν με τον Καραμήτρο, φιλος τις μοι απέστειλε μήνυμα: "διατί τρομάζεις τα παιδιά"? Μα δεν είχον πρόθεσιν να τρομάξω ουδένα, απλώς να διατυπώσω με τρόπο την εικασίαν μου. Διότι έχει σημασία να λές κάποια πράγματα με τρόπο. Και δη την από πολλού καιρού ένδειξιν ην παρέσχον ημίν κάποιοι αλγόριθμοι

 

Αλλά ουδείς ασφαλώς προφήτης και καθείς υπεύθυνος δια τα κεφάλαιά του. Ας διατυπώσω μόνον εκ νέου μιαν υποθεσιν, ότι η σήμερον θα είναι μια σημαντική ημέρα δια την ιστορίαν Καραμήτρου των αγορών. Δυστυχώς διέγραψαν και τον trader3912 που θα μας έκανε την λιποαναρρόφησιν εις τους αρκτώδεις και τώρα πρεπει να το ρίξωμεν εις το τρέξιμο και την νηστεία μπας και χάσουμε κανέν γραμμάριο. Και την εργασία μπας και βγάλουμε κανεν φράγκο.

 

 

Καλημέρα λοιπόν και το βραδάκι θα ξεύρουμε.

 

 

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
11 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1196 αναγνώστες
8 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010
17:52

 Εγέμισαν σήμερον αι Αθήναι με την κάτωθι αφίσσα. Είναι βεβαίως και τα κενά καταστήματα τόσα που είναι εύκολον να γεμίσουν. Η Ελλάς ευρίσκεται εν υφέσει από του τέλους του 2008 βεβαίως, όταν δηλαδή έκαυσαν οι βαχαλιαραίοι τας Αθήνας εν ονοματι της προόδου, αλλά η Ιστορία κατά πάσα πιθανότητα θα την καταγράψει ως "ύφεσιν Παπανδρέου".  Και ενώ ουδεμίαν έχω αμφιβολία ότι πολλοί χειρισμοί της Κυβερνήσεως καθώς προσπαθεί να προστατεύσει το κρατικοδίαιτο "βαθύ κράτος"  ήσαν δια τας πανηγύρεις, αυτό είναι ανακριβές. Όχι ότι κάνει διαφορά βεβαίως. Διότι η Ιστορία αγαπητοί φίλοι δεν είναι μια σειρά από γεγονότα, είναι μια σειρά από παραδοχάς. Και έτσι, εάν κάποιος καταφέρει να την γεμίσει με τας ιδικάς του παραδοχάς, όσο ανακριβείς και να είναι, "κερδίζει". Και ενώ το (άθλιο μεν, αναπόφευκτο δε) Μνημόνιο υπεγράφη και απέτρεψε την απολύτως βεβαία χρεοκοπία μόλις την Άνοιξη του 2010, αυτό που θα μείνει είναι ότι το Μνημονιο του 2010 μας κατέστρεψε. Ενώ αλλιώς όλα θα ήσαν ρόδινα προφανώς.

 

 

 

Δεν είναι, ούτω πώς, τυχαίον που εν Ελλάδι η "ιστορία" είναι συνήθως εάν ψεύδος κατασκευασμένο εις τα χαλκεία των πολιτικών κομμάτων, ιδία δε των ξενοδούλων βαχαλιαραίων της προοδευτουριάς. Που καίουν, σκοτώνουν εν ψυχρώ και καταστρέφουν ώστε να τ' αγοράσουν όλα κοψοχρονιά τα ξένα αφεντικά τους, αλλά δεν τρέχει και τίποτε, αρκεί να είναι "προοδευτικοί" οι δράστες και όλα συγχωρούνται. Την ιστορία, άλλως τε, την γράφουν δια της μεθόδου της κλίκας και του κοπαδιού - και είναι λογικόν, πρόβατα είναι. Εδώ έχουν φθάσει να μας πείσουν ότι η επιχείρησις κατοχής της Ελλάδος υπό των Σταλινικών ήτο... απελευθερωτικός αγών.

 

Το μόνο καλό λοιπόν εν αγοραίς είναι ότι τα πράγματα είναι μετρήσιμα. Όταν φθάνει λοιπόν το κάθε σούργελον που τα έχει κάνει Μαντάρα σιορτάροντας τον Dow από το επίπεδο των 7000 μονάδων να ομιλεί δια το πώς πρέπει να διαχειρισθώμεν τα οικονομικά της πατρίδος, γνωρίζωμεν καλώς που πρέπει να τον γράψωμεν. 

 

Βλέπω τουλάχιστον εις τον αυτόν μίτον ότι ο έτερος γνωστός πανύβλαξ υβριστής της Εκκλησίας  (γνωστός εις τους κύκλους του ΧΑΑ ως Homo habilis) έστρεψε γνώμην και τώρα θέλει ολιγότερον κράτος. 

 

"Α, ρε Καλοχαιρέτα, θα τους μάθεις μπαλίτσα", όπως μοι είπε κάποτε και ένας φίλος.

 

Δε βαριέσαι, υγίεια να υπάρχει και καλή καρδία. Θα μάθουν.

 

 

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
18 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
2738 αναγνώστες
42 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2010
20:45

 

Η σύναξις των Παμμεγίστων Ταξιαρχών σήμερον και του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου του Θαυματουργού, του εν Αιγίνη, του Σηλυβρίας γόνου αύριο, εις πολλά έτη εις τας εορτάζουσας και εορτάζοντας, το πρώτον με υγιεία. 

 

 

Εγένετο ο κακός χαμός τας προηγουμένας ημέρας με το επεισόδιον των αγαπητών Μαρίνη και Σταύρου, όπου απωλέσθησαν δυστυχώς, περί τα εξ χιλιάδας Ευρώ, δια την βραχυθεσίαν του βάμβακος. Βλέπω όμως ότι τούτο δεν είναι παρά μια παρωνυχίς (όπως άλλος φίλος, νομίζω ο Φαύλος, επεσήμανε κάπου)  εμπρός εις αυτό που εν γένει λαμβάνει χώρα εις το ταβλώ.

 

 

 

Δράττομαι λοιπόν της ευκαιρίας της (και) σημερινής καταρρεύσεως της ΑΛΑΠΙΣ προς τα 81 λεπτά, μια που ο Μαρίνης ειχε προ καιρού καλέσει εις μετοχικόν ακτιβισμόν περί αυτής να αναρωτηθώ: τι συμβαίνει εδώ?

 

Παραδοσιακώς αι φαρμακευτικαί εταιρείαι θεωρούνται συντηρητικαί επιλογαί εν κρίσει. Εδώ όμως βλέπω μια ραγδαίαν και δι'όλου συντηρητικήν  απαξίωσιν των κεφαλαίων των επενδυτών. Δεικνύει συμπεριφοράν ακραίας περιφερείας.

 

Διεθνώς, τέτοιου είδους κινήσεις είτε προεξοφλούν κακάς εξελίξεις, είτε αποτελούν μεθοδεύσεις συγκεντρώσεως τεμαχίων. Η δε παραίτησις του Περικλέους Λιβά, στελέχους ο εξετίμουν τα μάλα με εμβάλει εις σκέψεις ότι κάτι τρέχει σοβαρόν.

Εάν τις γνωρίζει να με διαφωτίσει περαιτέρω, καλοδεχούμενος.

 

Και πάλιν εις πολλά τα έτη οι εορτάζοντες.

 

 

 

Σχετικές μετοχές:
ΑΛΑΠΙΣ
Αξιολογήστε το άρθρο 
21 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1590 αναγνώστες
12 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2010
05:34

Εκλογαί. Απλουστάτη διαδικασία, όπως το ένα-δύο-τρια. 

 

 

 Προσέλθετε, ψηφίσατε, τελειώσατε. ΚΑι το βράδυ πίτσες και ζύθος εψυγμένος, να ακούσωμεν το διάγγελμα εκ του Μεγάρου Μαξίμου και τας εξελίξεις που ελπίζω να είναι ταχείες καθότι η χώρα δεν αντέχει περαιτέρω πειραματισμούς και αβεβαιότητα.

 

Καλό βόλι και καλή Κυριακή.

Αξιολογήστε το άρθρο 
22 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις