Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


1613 αναγνώστες
5 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010
10:41

 Καθώς η Αμερική φθάνει εις τα προ Lehman επίπεδα, απορώ και εξίσταμαι. Δηλαδή ωρέ παίδες δια που το εβάλατε? Η γνώμη μου είναι βεβαίως γνωστή, εικάζω ότι αργά ή γρήγορα θα κορυφώσει εντός του εύρους ιστορικών αντιστάσεων που έχουμε προείπει. Θα έκαμνε εν τοιαύτη περιπτώσει και ωραιοτάτη διπλή κορυφή να ξεύρουμε και που ευρισκόμεθα. Υπάρχει βεβαίως και η άποψις ότι, με τόσο τυπωμένο χρήμα,  η διόρθωσις θα αργήσει αρκετά. Εις αυτήν την φάσιν, δεν πείθομαι ιδιαιτέρως, οψόμεθα όμως, ουδείς γαρ προφήτης.

 

Είναι λοιπόν η νυν ωκυτάτη ανωφέρεια απλώς μια ταυροπαγίς? Μια άνοδος δια να βάλει εντός κόσμον, δηλαδή, αφού διεσπάσθησαν τα προηγουμενα υψηλά? Ειλικρινώς δεν ξεύρω, αλλά αυτό το οποίον μπορώ να εικάσω μετά μιας κάποιας βεβαιότητος είναι ότι δε θα τελειώσει μετά βαΐων και κλάδων. Περί δε της Ελλάδος, τα γνωστά, δε βλέπω έτερον τι ηλλαγμένον.

 

 

 

 

 

Και πάλι τονίζω ότι δε γνωρίζω, απλώς νομίζω και εάν κάνω λάθος, ασφαλώς δε θα είναι η πρώτη φορά.

 

Με τούτα και μ'εκείνα ωστόσο Παρασκευή σήμερον, να ετοιμαζόμεθα σιγά σιγά δια την ηγαπημένη έξοδο της οψίας.

 

Αντε και καλό ΠΣΚ!

 

 

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
16 ψήφοι

 Εκτύπωση
2823 αναγνώστες
80 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010
18:39

Νομίζω ότι έχει παραπάει ολίγον αυτή η ιστορία με τον αγαπητό εις όλους τους παρεπιδημούντας το Χρηματιστήριον Αξιών Αθηνών, Μαρίνην. Είναι βεβαίως και ολίγον ου μπλέξεις η κατάστασις, εις προηγουμένην προσπάθειάν μου ευρέθην παρά πάσαν ελπίδαν εκτεθειμένος εις πυρά, αλλά νομίζω ότι πρέπει να υπάρξει καταλαγή πνευμάτων.

 

 

 

 

Αι αγοραί δεν είναι ο τόπος που όλοι κερδίζουν. Είναι ο τόπος που όλοι κάποτε χάνουν. Απλώς κάποιοι χρησιμοποιούν την απώλεια ως εφαλτήριο για καλλιτερα κόλπα ενώ άλλοι είναι εκ πεποιθήσεως κλαυσομήνηδες και χασουρηδες. Τινές δε και εκ πεποιθήσεως χασοσκόποι. Ολίγοι μονον κερδίζουν και το στοπλόσσι μπορεί να σε σώσει. Απλά πράγματα και όλοι δικοί μας είμεθα.

 

Ειρήνη υμίν τε και ημίν. 

 

 

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
36 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1288 αναγνώστες
16 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου 2010
18:17

Θείου Πνεύματος, τή χειρουργία, θεραπεύετε, παντοίας νόσους, σύν Κοσμᾶ Δαμιανέ οἱ Ἀνάργυροι, ὁ γάρ Σωτήρ ἰατρούς ὑμᾶς ἔδειξεν, εἰς περιποίησιν πάντων καί ἴασιν, ὅθεν ρύσασθε, παθῶν δυσαλθῶν καί θλίψεων, τούς πόθω τῷ ναῶ ὑμῶν προστρέχοντας

 

 

Των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού σήμερον, το πρώτον να ευχηθώ εις τον λατρευτόν μου ανιψιόν Γεροδήμο: εις πολλά έτη λεβέντη μου! Ιατροί ήσαν οι Ανάργυροι, θεραπεύοντες άνευ αργυρίων, εξ ου και το όνομα. Που τέτοια τύχη σήμερον που ακόμη και πολλοί ιατροί του Δημοσίου έχουν στήσει μαγαζάκια αφορολόγητα εις βάρος των δυσμοίρων ασθενών που πίπτουν θύματά των. Αλλά τότε ήσαν αλλιώς τα πράγματα. Εορτάζει δε η Εκκλησία μας τρία ζεύγη Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, όπως έμαθον σήμερον. Μάλιστα.

 

Ανάργυροι, τουτέστιν άνευ αργυρίου τσακιστού, προβλέπεται να μείνουν και πολλοί Έλληνες που δεν έχουσιν προνόμιο να είναι διωρισμένοι εις το Δημόσιον. Και τούτο διότι καθώς αυτό βαδίζει προς την βεβαίαν πλέον λύσιν του δράματος δια της αναδιαρθρώσεως (όπως τα λέγαμε εδώ και πολύ καιρό, άλλως τε), παρασύρει εις την άβυσσον και πάντας τους πολίτας οίτινες είχαμε την ατυχία να ευρισκόμεθα εντός βεληνεκούς των γαμψών και ανθρωποβόρων ονύχων του. Αλλά, έτσι είμεθα οι Έλληνες, φίλοι μου. Προτιμούμε να πτωχεύσουμε άπαντες παρά να πληρώσουν τα κομματικά στρατά κατοχής, που στο κάτω κάτω τα έφαγαν κιόλας τα λεφτά. Πώς? Όλοι μαζί τα φάγαμε? Μα εγώ έλειπα δεκαετίας από την πατρίδα, τι έφαγα? Μόνον πληρώνω, το κορόιδο.

 

Ωστόσο έχω εντοπίσει επανειλημμένως οτι οι νεο-έλινες έχουν μια μανία κατά οιουδήποτε πάει καλά. Φθόνος παιδί μου, μην προκόψει κανείς. Ούτω πώς νομίζω ότι κρυφίως εμποτισμένοι υπό των ιδεών της προοδευτουριάς, προτμά το πληθος να καταρεύσει το σύμπαν ελπίζοντας εις μιαν μέλλουσα ζωήν επαναστατικού τύπου (όπου, εικάζω, θα πεινούν όλοι). Προς το παρόν ωστόσο η σπατάλη, η κακοδιοίκησις και η διαφθορά οδήγησε εις την παντελή ανυπαρξία δισεκατομμυριούχων με έδρα την Ελλάδα, όπως και εις το παρακάτω διάγραμμα φαίνεται.

 

 Πηγή: www.VisualisingEconomics.com

Αλλά δεν πειράζει Έλληνα Ανάργυρε, έχεις κάμει με τους φόρους σου και με τα φακελάκια σου και με το υστέρημά σου και με τις περαιώσεις σου και όλα γενικώς τα κερατιάτικα, πολλούς κρατικοδιαίτους με αφορολόγητα μαγαζάκια, εκατομμυριούχους. Διότι αυτή είναι η διαφορά: με το κρατικοδίαιτο μαγαζάκι γίνεσαι εκατομμυριούχος, αλλά πόσες γριούλες να να ξεζουμίσεις για να γίνεις δισεκατομυριούχος? Δε βγαίνει αδερφέ, δεν προλαβαίνεις.

 

Ας το επαναλάβω λοιπόν. Αι πρωτογενείς δαπάναι του "δημοσίου" ήσαν το 2004 30 δις Ευρώ και εκάναμε Ολυμπιακούς Αγώνας. Εμένα μάλιστα μοι φαίνεται ότι μάλλον καλλίτερα λειτουργούσε το τέρας τότε. Το 2009 κόντεψαν αι πρωτογενείς δαπάναι τα 60 δις Ευρώ. Διατί λοιπόν να μην πάμε πίσω στο 2004 και να ξαναχτίσουμε και δρόμους και τρένα και να μας μείνουν και λεφτά? Και κάνουμε και Ολυμπιακούς αμα λάχει!

 

Αλλά, αυτά Έλληνα Ανάργυρε θα έχεις καιρό να τα σκεφθείς. Τίποτε άλλως τε δεν έχει πολυ αλλάξει τον τελευταίο καιρό. Διερωτώμεθα μονον πόσο ακριβώς κάτω θα πάμε με αυτούς τους απιθάνους που προτιμούν να θυσιάσουν τους πολίτας και να καταστρέψουν την χώραν παντελώς αντί να τα βάλουν με τους ιδικούς τους κομματικούς στρατούς κατοχής.

 

Και ας ελπίσουμε ότι θα βρεθούν ιατροί να μας θεραπεύσουν άνευ αργυρίων. Και θα ψάλλωμεν την δόξαν των εις τον αιώνα ως του Κοσμά και του Δαμιανού, των Αναργύρων.

 

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
26 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1437 αναγνώστες
8 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010
22:40

Ενεθυμήθην ενωρίτερον κάπου εις το φόρουμ κάτι που είπον εις προηγουμένη αύξησιν της Εθνικάρας. Ή μήπως ήτο απλή αρκτώδης ανωφέρεια? Ποίος ξεύρει, το γαρ γήρας ουκ έρχεται μονον. Α, το ευρήκα, "πωλούν ραββήδες, αγοράζουν δεσποτάδες". Χε, χε, που τα ευρίσκω ώρας-ώρας. Έθεσα το ερώτημα  λοιπόν τότε που η ΕΤΕ είχε διψήφιο τιμή, κάπου 11,50 Ευ και την ηγόραζον οι παππάδες και ανήρχετο, μηπως ότε πωλούν ραββήδες και αγοράζουν δεσποτάδες δεν είναι καλόν σημείον. Τουτέστιν, μήπως ειδεί και χαμηλότερα, καθότι οι ραββήδες είναι εν γένει κατά πολύ καλλίτεροι των Μητροπολιτών και αυτού του ιδίου του Αγιου Ιωαννίνων μη σας ειπω, εις αυτά τα παίγνια των αγορών. 

 

Όπερ και εγένετο και παρά τας διαφωνίας των τότε ταυρωδών φίλων, τωόντι η γηραιά Κυρία είδε και παρακάτω και πολύ πιο παρακάτω εδώ που τα λέμε. Ζήτημα χρόνου ήτο. Κατά την τελευταία αύξησιν μετοχικού κεφαλαίου δε παρετήρησα ότι η ανάδοχος Goldman Sachs επώλησε εις τιμάς λεγομένας "ευκαιρίας" ΕΤΕ εις τα δυστυχή και εν πολλοίς μάλλον εις το χείλος της χρεοκοπίας ασφαλιστικά ταμεία της Ελλάδος. Διερωτώμαι δε φωναχτά: βρε μπας και κατά βάθος ο φιλανθρωπικός αυτός οργανισμός η Goldman ήθελε να επιδοτήσει τα ταμεία μας?

 

Εύχομαι δε η απάντησις εις αυτήν την ερώτησιν να είναι "ναι", ειδάλλως τα 700 σέντσια ίσως αποδειχθούν ότι ήτο ως και  η χαμηλά διψήφιος τιμή τοις Μητροπολίταις: εκ πρώτης όψεως μέν χαμηλή, αλλά το παίγνιον είναι αλλαχού και δυστυχώς πολύ μεγαλύτερον και χειρότερον δια την δύστηνον πατρίδα. 

 

Με τούτα και μ' εκείνα έχω ψιλοξεμείνει και από παρέα είναι και ο γνωστός κυνόφρων και σκυλατζής ανιψιός μακράν και δεν ξεύρω εις ποίαν πίσταν να καταλύσω απόψε. Καλλιόπη (Πέγκυ) Ζήνα ή Φίλιππο Νικολάου. Το εσκέφθην και προτίμησα εκ του "Ματώνω" το κλασσικόν "Πακέτο".

 

 

Διότι ένα πακέτο Μάρσαλ, Δελορ,  Ρομπαϊ μας σώζει, αρκεί να μην είναι άδειο.

 

Άντε και καλό ΠΣΚ!

 

 

 

Σχετικές μετοχές:
ΕΤΕ
Αξιολογήστε το άρθρο 
15 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
2677 αναγνώστες
11 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010
19:24

 Σήμερον εσημαιοστόλισα. Ναι, εσημαιοστόλισα το μπαλκόνι μου, κατά το έθος. Με ολίγον βαρεία καρδία είναι η αλήθεια, αλλά εσημαιοστόλισα. Η βαρεία καρδία οφείλεται εις την κατάστασιν της δυστήνου πατρίδος, αλλά κυρίως εις το γεγονός ότι με την παρούσαν πολιτικήν ηγεσίαν, αλλά και την επωαζωμένην, επίσης τέκνον του Κολλεγιοπαιδισμού, χαϊρι δε βλέπω. Είδον και την συνέντευξιν του Προέδρου της Κυβερνήσεως και μοι εφάνη ειλικρινώς ότι ο άνθρωπος κάμνει ό,τι δύναται δια να χάσει μεγαλοπρεπώς. Αντί να είναι παντελώς αδιάφορος ως προς το εάν θα ψηφίσω τον θείον μου ως δήμαρχον ή όχι, προσπαθεί να με εκβιάσει να μην τον ψηφίσω επειδή τυγχάνει να μην είναι ΠΑΣΟΚος? Και τι λέγει δηλαδή εις όσους είχε έως τούδε καλομάθει και τώρα έχουν χάσει μισθούς και συντάξεις? Ότι θα το πάρει προσωπικώς εάν ψηφίσετε τον θείον Καλοχαιρέτου? Μα, δεν αντιλαμβάνετε ότι ΤΟΤΕ είναι που θα εκλεγεί με τα μπούνια ο μπάρμπας μου? Εκτός και εάν είδε και αυτός το όναρ του Καραμανλή και θέλει να φύγει νύκτωρ. Θέλει δηλαδή να χάσει μεγαλοπρεπώς. 

 

Είναι τουτέστιν συνεπής είς αυτά που παλαιώθεν έλεγε η αριστερά προοδευτουριά, ότι δηλαδή το κέρδος είναι έγκλημα, αρα πρέπει να αποφεύγουμε να κερδίζουμε. Κάτω η κερδοσκοπία, ζήτω η χασοσκοπία. Και βεβαίως, τσουπ να τα εύρη του ελλαδικού χρέους υπέρ το γερμανικόν ομόλογον επήραν φωτιά. Διότι αι αγοραί έχουν τους νόμους τους και (εν αντιθέσει προς τους έλληνας) δεν συγκινούνται υπό των χασοσκόπων.

 

Επειδή ωστόσο γράφω πολύ δια τα της μεγάλης εικόνος, απεφάσισα σήμερον να αναφερθώ εις ένα ενδιαφέρον βιδεάκι, κατάθεσιν ψυχής ενός κουρέως. Κουρέως λέγω νεαρού, πλήν κεκαρμένου τε και εξυρισμένου (καίτοι έχει μούσι) άνευ σάπωνος υπό των αγορών. Έξι χιλιαρικάκια απώλεσε ο νεανίας εξ όσων αντιλαμβάνομαι. Πόσας κεφαλάς πρέπει να κάρει κουρεύς τις ίνα συγκεντρώσει εξ χιλιάρικα ευρώ? Εις την καλλιτέρα των περιπτώσεων περί τας χιλίας υπολογίζω. Και κατόπιν πάει και τα ρίπτει εις τα παράγωγα και μάλιστα εις χείρας άλλου! Εάν αυτό δεν είναι χασοσκοπία και δή άνευ της ευχαριστήσεως ότι τα έκαυσες βρε αδερφέ μοναχός σου, τότε τί είναι?

 

 

Αγαπητέ Σταύρο, μέγα το σφάλμα. Διότι άπαντες έχομεν τας αδυναμίας μας, άλλος τα θήλεα, άλλος το ποτόν, άλλος τα παίγνια (τινές δε, τα πάντα όλα), αλλά τουλάχιστον τα σκορπουμε μοναχοί μας τα χρήματα, δεν τα αφήνουμε εις χείρας τρίτων. Ευρίσκω λοιπόν δέον όπως πάντες οι νέουρες αναγιγνώσουσιν μετά προσοχής το κείμενο περί του κέρδους εν αγοραίς. Κατά πάσα πιθανότητα δεν είσθε ο εις, αι δυο δωδεκάδαι είσθε. Αι αγοραί είναι μηχανισμοί καταστροφής πλεοναζουσης ρευστοτητος και ουχί δημιουργίας πλούτου- τουλάχιστον εν Άρκτω. Και να μην ασχολείσθε  μετ΄αυτών μεγάλοις κεφαλαίοις, ει μη μόνον ότε η κατεύθυνσις γίνει σαφώς ανοδική. Και αυτό αργεί ακόμη. Και τότε καλλίτερον είναι να ασχοληθούν μετά των μετοχών και ουχί μετά των παραγώγων που είναι παίγνιον μηδενικού αθροίσματος. Έως τότε ασχοληθείτε εις έκαστος μετά της εργασίας του ή σπουδάσατε, ουδέν γαρ ασφαλέστερον αγαθόν της καλής παιδείας (της καλής είπον, ουχί της προοδευτουριάρικης χασοσκοπίας).

 

Ειδάλλως, πάσχουν υπό του συνδρόμου Καραμανλή (και τώρα) Παπανδρέου το πάνε  δηλαδή φιρί φιρί δια χασοσκόποι.

 

Και υπενθυμίζω εις τους φίλους ότι ό Μεταξάς ότε είπε το ΟΧΙ δεν το είπε διότι είχε υπόψιν να χάσει τον πόλεμον. Και εάν δεν κατέλαβε την Ρώμην, έως το Αργυρόκαστρο και το Τεπελένιον πάντως έφτασε και πιό πέρα.

 

 

Καλή αυριανή και υψώσατε τας σημαίας ως πολίται εναντίον των πολιτικών χασοσκοπίας. 

 

 

 

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
28 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις