Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Η κάθοδος των Μυρίων
1374 αναγνώστες
Τρίτη, 1 Ιουλίου 2008
17:23

Να λοιπόν που εβγήκε το ΒΑΝώδες σήμα που ελέγαμε εχθές (που ήλλαξε και ο τίτλος εις "Φρόνημα ΒΑΝώδες") εις τον μίτον του ζαφθεο, με το εντυπωσιακόν -4,44% σημερον. Λοιπόν να τα ειπούμε και από εδώ, εδόθη σήμα κινήσεως του Δοω (κατά μία βεβάιως μεθοδολογική προσεγγισιν, δεν είναι ευαγγέλιο αυτά) το οποίο επεβεβαιώθη την παρελθούσα εβδομάδα και ενισχύθηκε και εχθές. Tο σήμα δεικνύει ισχυρώς προς την περιοχή των μυρίων (δε θέλω αηδίες του στύλ, "τι είναι τα μύρια?") δια τον Δοω εις πρώτην φάσιν. Αυτό που δεν γνωρίζουμε ειναι το πότε ακριβώς. Λογικά αυτό θα το δείξει (εάν γίνει) η διασπασις των χαμηλών εκ του S&P500. Αντιστοίχως,  NASDAQ και Rusell2000 έχουν παρόμοιο δυνάμει ποσοστό νοτίως περί τας 2000 ο πρώτος και τα παρόμοια ο δεύτερος, που όπως έχουμε ξαναειδεί έχει συμπεριφορά χρήσιμον δια κάποια από τα ιδικά μας χαρτιά.

Το κρίσιμον ερώτημα, τι θα κάμει δηλαδή ο ΓεΔείς επί νεωτέρων χαμηλών της Αμερικής, εκτυλίσσεται ενώπιον μας. Το σενάριον της αρκτώδους ανωφερείας ή έστω σταθεροποιήσεως του Ιουλίου δεν έχει εντελώς εκλείψει, διότι πολλοί δεικται είναι εντός υπερβολης και πρέπει να "ανακουφισθούν". Υπάρχουν και καλά οικονομικά στοιχεία, τα οποία ομως είναι δύσκολο πλέον να δημιουργήσουν αισιοδοξίαν -πέραν των κατα καιρούς αντιδράσεων- τουλάχιστον έως το φθίνειν των οπώρων και νέων στοιχέιων (ιδία: πετρέλαιον, επιτόκια, πληθωρισμός, ακίνητα). Τουτου λεχθέντος, η αδυναμία αντιδράσεως είναι μάλλον εντυπωσιακή και τίποτε δεν αποκλείεται, ακόμη και από αντιθετικής απόψεως (αν και δεν είμαι τόσον αισιόδοξος για τα περί συνθηκολογήσεως, δε μου φάνηκε τετοιο πράγμα). Αι αγοραί δειχνουν να προεξοφλούν κάτι, αλλά το τι δεν είναι ακόμη σαφές (αν και όλοι υποψιαζόμεθα). Το ΒΑΝώδες σήμα ακυρούται τότε και μονον ότε επιτευχθούν υψηλότερα  εκ των υψηλών του Μαϊου.

Πάντως, κατά τα γνωστά, το τέλος του κόσμου δεν είναι αύριο, αι αγοράι δεν αποθνήσκουν ποτέ και το ζήτημα είναι πάντοτε το καλόν σημείον εισόδου.

Διότι δεν είναι στο χέρι του κουρσάρου και του ναυτικού να φτιάξει τον καιρό. Αλλά ειναι στο χέρι του να τον αρμενίσει επικερδώς ή έστω κατά το δυνατόν άνευ απωλειών.

 

ζεϊμπεκάκι βαρύ σήμερον, ένεκα η ημέρα.

 

 

Σχετικές μετοχές:
DOW ΓΔ
Σχόλια

01/07 17:32  favlos
Καλά τα λές Θράσσ,εγω επιλεκτικά αγοράζω...
Μια ανακοίνωση τράπεζας πιθανώς να κάνει τη διαφορά...θετική ή αρνητική...απο τη μεριά της ΕΥΡΩΒ πιθανολογώ...τότε θα δούμε θαύματα που ανοίγουν πόρτες εισόδου και εξόδου...αν και ήδη έχει γίνει μεγάλο κακό...
01/07 17:43  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Χαίρε φαύλε! Ναι λιμπίζομαι πολλάς, αλλά εάν αυριο μεθαύριο επιτεθή το Ισραήλ εις τους Πέρσας? Ιδού εν ακόμη κρίσιμον ερώτημα. Πάντως υπάρχει καθολική καθίζησις (και) καλών εταιρειών. Αλλά εχθρός του φθηνού είναι το φθηνότερο.
01/07 18:00  zaftheo
Φίλε Θρασσ 5*,
εύχομαι τουλάχιστον αυτή τη φορά να μην επαληθευτείς (ξανά).

Αντίθετα ελπίζω να επαληθευτεί η εκτίμηση του MARK HULBERT.
01/07 18:14  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Χαίρε ζαφ! Είναι δυνατόν να έχει δικαιο ο Μάρκος (εβαλα και συνδεσιν προς το υμέτερον), αλλά δια να ειμαι ειλικρινής δε μου έμοιασε με συνθηκολογησιν. Ανακωχή προς αρκτωδη ανωφέρεια, ίσως (ειλικρινώς δε γνωρίζω αλλά τον σεβομαι). Ασφαλώς εάν επιτευχθουν υψηλοτερα υψηλά, το σενάριο των μυρίων ακυρούται και στρέφωμεν βορείως. Προφανώς αντιλαμβάνεσθε ότι εχει περιθώριο περί τας 1800 μονάδας Δοω δια να κάμει ανωφέρεια άνευ ακυρώσεως του ΒΑΝώδους σεναρίου, που μπορεί να παίξει μετά (δηλαδή, ανωφέρεια πρώτα και κατωφέρεια έπειτα).

Είναι απλώς ζήτημα προβλέψεως και εν τη περιπτώσει αδυναμίας αυτής, σωφροσύνης χειρισμών. Και βεβάιως σημειου εισόδου, η Παρασκευή δε νομιζω ότι ήτο το χαμηλότερο.
01/07 18:48  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
209. "Spill The Wine" ...από τον ERIC B. και τους WAR (*) Τρίτη, 24 Ιουνίου 2008

(*)... Παρακολουθείτε τις μουσικές προσφορές και τα <εδώ> ψιλά γράμματα, ανάμεσα στις γραμμές και νότες εκφράζεται -μεταξύ άλλων - και η άποψη του γράφοντος για την πορεία των αγορών (και όχι μόνο)… όχι ότι έχει μεγάλη αξία αλλά…

http://prometheus.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=9821&blid=28

02/07 01:54  favlos
πάντως τα όπλα φέρνουν άνοδο στα χρηματιστήρια...
με το Ιράν λόγω πετρελαίου θα δούμε καινούργια πράγματα...(αν γίνει κάτι)
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
13 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις