Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Αναγραμματισμοί
1133 αναγνώστες
Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2008
11:52

Είδον προχθές με ενδιαφέρον μια γελοιογραφία του Μακρή, εάν δεν απατώμαι, εις την Καθημερινή της Κυριακής (ωραίον οξύμωρον), όπου η SIEMENS δι' αναδιατάξεως προκύπτει NEMESIS.

S I E M E N S

====>

N E M E S I S

Έχει ενδιαφέρον δι'όσους -ολίγους- δεν τα ξεύρουν όλα, το γεγονός ότι τα τριτόκλιτα (όπως η Νέμεσις) παρά τας λυσσώδεις προσπαθείας εξοντώσεως, έχουν καταφέρει να επιβιώσουν εις τους πλέον απιθάνους θύλακες. Εις εξ αυτών είναι βεβαίως η Αγγλική γλώσσα. Στην πραγματικότητα βεβαίως, δεν είναι ότι επεβίωσαν εκεί. Εις την πραγματικότητα ημείς φραγκοπροσκυνήσαμε και υιοθετήσαμε την γραφή των Φράγκων (Γάλλων και Γερμανών). Αυτή τη λαχτάρα να γενούμε Φραγκοι λοιπόν δεν την κατάλαβα ποτέ. Διότι βεβάιως θεσι λέμε ουχί θέση, αλλά γράφουμε όπως οι Γαλλοι και οι Γερμανοί μακρον το -ι (άνευ άλλου λογου πλην της επιθυμητής ομοιότητος με τους Φράγκους).  Aπλώς οι Εγγλέζοι εκράτησαν την ορθή γραφή, κατα το συνήθειό τους - εν αντιθέσει προς τους εξαδέλφους τους- να μην εντυπωσιάζονται από μόδες και επαναστάσεις ημερομηνίας λήξεως ολίγων δεκαετίων.

Τα εσκεπτόμην αυτά τις άλλες που ανεγίγνωσκον και εσχολίασα το κομμάτι του φαύλου περι 5346 ως κορυφής. Το 4523 είναι όπως έχουμε ειδεί έτερον τι σημείον μεγάλου ενδιαφέροντος του κύκλου. Το πρώτον έτυχε να είναι συμμεικτον τεσσάρων συνεχομένων πρώτων αριθμών (3 έως 6), το δεύτερον επίσης, αλλά 2 έως 5. Τώρα είναι εις τας πεποιθήσεις ή την αίσθησιν του χιούμορ ενός εκάστου να παίξει με αυτά. 

Είδαμε εχθές την πρώτην μάχη της Αρκτικής γραμμής (του -20%) με νίκη των αμυνομένων που εκράτησαν τους Αμερικανούς δείκτας υπερ το -20%, αλλά θα ειδούμε εάν τα καταφέρουν να κρατήσουν και επί πόσον. Το σενάριον της Ιουλιανής ανωφερείας δεν έχει εντελώς εκλείψει, τα ξαναείπαμε, αλλά και τα σήματα των μυρίων δεν έχoυν ακυρωθεί. Έρχεται και η 4η Ιουλίου, είναι και μακρό Σαββατοκύριακο το πετρέλαιο δεν χαλαρώνει ακόμη, θα ειδούμε το τι θα γίνει.

 

Εώς τότε σας προτείνω ασμένως να μη διστάζετε να παίζετε και να αφήνετε τον νου ελεύθερο. Δεν δουλεύει πάντοτε ασφαλώς, αλλά τουλάχιστον εκνευρίζει του ξερόλας. Είναι κι αυτό μια αμφισβήτησις του κατεστημένου.

*αφιερούται, ξεύρει αυτός εις ποίον, μεγαλοαναλυτή.

 

Σχετικές μετοχές:
DOW ΓΔ
Σχόλια

02/07 12:04  ΝΕΜΕΣΙΣ
Καλημερα *5*
02/07 12:07  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Γεία σας Νέμεσις, έχετε την τιμητικήν σας εις το σημερινο!
02/07 12:50  geokalp
με τον αναριθμητισμό, θα πρέπει να βοηθήσετε λιγάκι!
02/07 14:23  zeuspower
Ολα στο συμπαν ειναι ενα !
02/07 15:37  haros
και το ενα γινεται μηδεν,στο ΧΑΑ...
02/07 15:53  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Δημήτριε, "ζαχαρώνω" το 3214 ή 3241 (ή 3142) ως σημείον εισόδου δια προφανείς λόγους: να τρελλάνω την προοδευτουριά...

;-)
02/07 16:00  elenitsa 1
SIEMENS-MI[E]SENS.Αναγραμματισμος-συμπτωματικα!-κι αυτος.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
19 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις