Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Aγαπητέ Καραμήτρο, Ψυχραιμία! (ΣΣ ΙΙ)
1248 αναγνώστες
Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2008
21:14

Τι θα γίνει ωρέ παίδες? Που θα πάει αυτό το βιολί? Καθ' εκάστην ημέρα πτώσις? Από τη μία βεβαίως δεν έχω παράπονο. Η στήλη διάγει μια σπανίαν περίοδον του φαινομένου που λέγεται συγχρονισμός (ΣΣ αυτά δεν κρατούν ες αιει). Βάζω "Φρόνημα εγκελάδειον", και να σου ο σεισμός (φυσικός και χρηματιστηριακός). Βάζω "Φρόνημα ΒΑΝώδες" και τσούπ, άλλη δόνησις. Βάζω "Φρόνημα θερινόν" και το μαγαζί γίνεται θερινόν. Αν και εδώ που τα λέμε θερινόν συνήθως σημαίνει "ανευ σκέπης" και ουχί άνευ πυθμένος.

Νομίζω ότι έχω κάπως αρχίσει να αντιλαμβάνομαι τα τεκταινόμενα παρ'ημίν. Σήμερον λοιπόν συνεχίσθη το αγαπημένο σπορ των σορτάκηδων, η "εκδορά των Τ+3". Εικάζω ότι το Λονδίνο, οι Έλληνες δηλαδή που παίζουν με μόχλευσιν μέσω Λονδίνου, έχουν βάλει το χεράκι τους. Διότι μη νομίσετε ότι υπάρχουν και πάρα πολλοί μη-Έλληνες διαχειρισταί που ασχολούνται μετα της ηδυτάτης πατρίδος μας. Υπάρχουν δε λέω όχι, αλλά θα εκπλαγείτε από το πόσοι είναι Έλληνες ή υπό αμέσους Ελληνικάς εντολάς.

Υπάρχουν βεβαίως πολλοί περισσότεροι οίτινες νομίζουν καθ'εκάστην ότι επιάσαμε πυθμένα και δώστου μάρτζιν και δώστου Τ+3 κοκ. Όπως συζητούσα προηγουμένως σήμερον μετα του ανιψιού, δεν είναι λοιπόν περίεργον που η Ελλάς φαίνεται να στρέφει μερικάς ημέρας αφότου στρέψουν αι ΗΠΑ. Εξ ου και το θεαματικόν άθλημα "η εκδορά των Τ+3" ή αλλιώς η εκδορά των υπεραισιοδόξων. 

Τώρα διατί τα λέγει όλα αυτά τα κεχαριτωμένα ο Καλοχαιρέτας? Διότι εδόθη εχθές, ούσης οψίας σηματάκιον δυνάμει σημείου στρέψεως (ΣΣ ΙΙ βλέπε περί ΣΣ Ι, εδώ) . Μη φαντασθείτε κανέναν ολοκληρωτικόν πυθμένα, αυτό άλλωστε εξαρτάται εκ της συνθηκολογήσεως των ΗΠΑ και της εξελίξεως του κρισίμου ερωτήματος. Αλλά, υπό ορισμένας προϋποθέσεις, κάμνει κράτει μια χαρά δι'ανακουφιστικήν ανωφέρεια ή σταθεροποίησιν εκεί. Βλέπω άλλωστε ότι εδώ υπάρχει χασματάκιον  περί 3450. Δοθέντων λοιπόν: 1. της συνήθους καθυστερήσεως αντιδράσεως της Ελλάδος, 2. της ακολουθίας των ακεραίων που λέγαμε προηγουμένως και 3. της ελαχίστου αποδόσεως κούρσου 10% που θέτω ίνα βρέξω πόδας τε και μηρούς, νομίζω ότι θα πρέπει από φυλακής πρωίας και εφόσον 5. αι ΗΠΑ ΔέΝ σημειώσουν νέον χαμηλόν πρό της αργίας της Ανεξαρτησίας (σημαντική πρϋπόθεσις, διότι άλλως ακυρούται το σήμα της εχθές) να αλλάξω τον τίτλον της στήλης εις "Φρόνημα ετοιμοπόλεμον".

Αφου το έχω που το έχω αυτό το 10-15% στα ρεπος της χρηματιστηριακής, να κάμω και το κέφι μου βρε αδερφέ. Προσοχή, σημειώνω ότι δεν είδον κάτι που να φωνασκει "συνθηκολόγησις" και ότι τα σημεία της καθόδου των μυρίων δεν ακυρώθησαν. Και βεβαιως ούτε προτείνω ποτέ αγοραπωλησίας και μην ακούτε τον κάθε Καλοχαιρέτα. Αλλά δι'εμέ  μια βουτιά καλοκαιριάτικο κακό δεν κάνει και εάν αυτή η πρωτοφανής αδυναμία συνεχισθεί, το πολύ πολύ να γίνω μακροπρόθεσμος επενδυτής (τουτέστιν αποτυχημένος κουρσάρος) με τμήμα του κεφαλαίου μου. 

Αισιοδοξούμε, ετοιμαζόμεθα και καλά κερδη!

 

 

 

ΥΓ Είμαι έως δακρύων συγκινημένος με την νέαν ρετρό διαφήμισιν της Τραπέζης Πίστεως και δη την VISA Dynamic. Ωραιότατα ζώντα τριτόκλιτα, ζώσες προθέσεις, χάρμα ακούειν. Θα κοιτάξω τάχιστα να την προμηθευτώ και προτείνω ασκαρδαμυκτί εις πάντας τους ελληνοφίλους να σχολιάσουν θετικώς την κίνησιν αυτή της Τραπέζης εις τα υποκαταστήματα που κάμνουν δουλειές. Διαφήμησιν ήτις κάνει τη γλώσσα μας να ακούγεται εν τω μέσω του γνωστού δίωγμού. Εύγε εις την Άλφα και εις τον Καπετάν Ιωάννην (όστις γνωρίζω είναι φίλος των Ελληνικών, αλλά και των νομισμάτων) ή όποιον τέλος πάντων συνέλαβε αυτή την ιδέα. Γλώσσα που ακούγεται και γράπτεται δεν αποθνήσκει!

 

Σχετικές μετοχές:
ΑΛΦΑ ΓΔ
Σχόλια

02/07 21:26  Usοund
"Αλλά δι'εμέ μια βουτιά καλοκαιριάτικο κακό δεν κάνει και εάν αυτή η πρωτοφανής αδυναμία συνεχισθεί, το πολύ πολύ να γίνω μακροπρόθεσμος επενδυτής (τουτέστιν αποτυχημένος κουρσάρος) με τμήμα του κεφαλαίου μου".
θρασύβουλε ,συνελήφθης αντιγράφων.

-Εκεί φεύγουν όλοι τρέχοντας. Που να πάω να μπλέξω?

-Γι αυτό σου λέω. Στον πανικό μπουκάρεις!

-Κι αν πάει παρακάτω?

-Και τι σε νοιάζει? Τάχεις ανάγκη?

-Όχι,ρε. Ο Μπάμπης είναι τράπεζα. Κι αν περιμένω να τα βρω τζάμπα??

-Άπληστος είσαι. Το καλύτερο είναι εχθρός του καλού.

-Κι αν γίνει πόλεμος,όπως λένε?

-Ε, και? Το πολύ,πολύ να πάρεις κι άλλα ,μπιρ-παρά. Ρευστότητα έχεις.

-Τίγκα ο Μπάμπαρος...

-Χτύπα τους τώρα που είναι σαν κοτόπουλα.

-Και να μην πάρω το διαμέρισμα?

-Και αυτό. Ανάγκη έχεις?

-Σαν καλά τα λες σήμερα.

-Βάζεις κι άλλο ένα?

-Άκου λέει! Τώρα που σε βρήκα σε φόρμα!

-Βουρ!

-Φύγαμεεεεεεεεεε! Τσιν, τσιν!


02/07 21:43  evie
Λίγο το κακό η ... αντιγραφή ...
εμένα άλλο με ανησυχεί. Αυτές οι συχνές αλλαγές του υπότιτλου "Φρόνημα εγκελάδειον", και να σου ο σεισμός (φυσικός και χρηματιστηριακός). Βάζω "Φρόνημα ΒΑΝώδες" και νλασου τα ΒΑΝ εν δράσει...τώρα...
Φρόνημα ετοιμοπόλεμον!
τσσ τσσ! το πρώτο συνθετικό εντάξη "ετοιμο-" αλλά το δεύτερο το ... "-πόλεμον" ;;;;
02/07 21:44  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
1. Μη επιβεβαιωμένη (από αξιόπιστον όμως πηγή...) πληροφορία : Καθ' ημέραν λειτουργεί "άτυπον δίκτυον επικοινωνίας" με το πλήθος των "θραυσθέντων περιθωρίων"...
2. Ο αναφερόμενος "Καπετάν Ιωάννης", δεν είναι τυχαίον ότι φέρει το επωνύμιον "Ρόμελ".
02/07 22:12  zaftheo
Φίλε Θρασσ, καλησέρα.

Μετά το -1% στον DJ παραμένεις έτοιμος προς κούρσο;
Μάλλον μου φαίνεται ότι θα προτιμήσεις τα ρεπος της χρηματιστηριακής και μάλλον καλά θα πράξεις...
02/07 22:27  mc
Καλησπέρα!
Έβγαλες τον ταύρο που κρύβεις μέσα σου μπάρμπα, χώρια που διακρίνω διάθεση για δυνατές συγκινήσεις. Καμία αντίρρηση - τι είναι η ζωή χωρίς και τα ρίσκα της -, μόνον να μη με ξεχάσετε: Εάν πάει προς τα πάνω, αδυναμία μου έχετε, όλο και κάτι θα πάρω κι εγώ (ξέρω-ξέρω). Εάν πάει προς τα κάτω, να θυμηθείτε ότι είμαι αρνητικός προς τα κούρσα χαμηλής στάθμισης, ανεξάρτητα από την τελική τους απόδοση/ρίσκο, οπότε και πάλι κάτι θα έχω κερδίσει (και πάλι ξέρω). (Μεταξύ μας, το ρίσκο δεν είναι δα και μικρό για βραχυπρόθεσμη κίνηση...)
Όπως και να έχει, νομίζω ότι ξεκαθαρίσατε τις συνθήκες εισόδου, οπότε δε μου μένει παρά να ξεκαθαρίσω κι εγώ την συνθήκη εξόδου μου για σήμερα: προς Κατερίνη μεριά εάν βρεθεί η παρέα, ειδάλλως στα γνωστά.
Καλό βράδυ, 5*
02/07 22:36  haros
ζαφθεο,θα ηθελα να διαφωνησω μαζι σου,αλλα δεν εχω ουτε ενα επιχειρημα..επομενως..τα ρεπος,θρασσ,τα ρεπος...
03/07 00:28  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Χαίρετε παίδες. Usound, η αντιγραφή είναι τόσο προφανής που θα με συγχωρέσετε που δεν έβαλα ευθεία αναφορά εις το πρωτότυπο. Ευη, η παρουσία σας είναι πάντοτε τιμή. Έμαθα εξ εγκύρου πηγής ότι έιχατε κάτι δράβαλα προπηλακισμού δια το χατήρι μου και θα επιληφθώ. Τριαντάφυλλε, ναι φαίνεται και έξωθεν συστηματικόν το πράγμα. Μαρινη, πολύη χάιρομαι που σας ξαναβλέπω ενταύθα και μένω πάντοτε θαυμαστής των ατακών σας.

Ζαφ, nil desperandum. ΜC, το σχολιάκι βλέπω 22:27, και σχολιάζω απλώς: χε, χε. ;-)

Χάρε το πραγματικόν πρόβλημα (απ[ο αντιθετικής απόψεως) είναι ότι υπάρχει μεν απαισιοδοξία, αλλά δεν έχει κορυφωθεί. ΚΑθήσατε να ειδούμε τι θα γίνει και αύριο, άλλωστε βία δεν υπάρχει.

Για να ειδούμε. Από το 1 έως το 4:
3124
3142
1423
1324
κοκ εαν βεβαια είναι 0-3, χμμμμ... Αισιοδοξείτε, αισιοδοξείτε! ;-)
03/07 01:33  haros
θρασσ,με χαρα διαπιστωνω(διαβαζα το φορουμ) οτι ανηκεις και εσυ στην σπανια ταξη των επενδυτων,που ειναι κατα του μουαγεν,και ειδικα σε πτωτικες η αδιαφορες αγορες..τα ειχα γραψει πολλακις στο φορουμ και ειχα βρει μεγαλη κοντρα,χαιρομαι που ειμαστε συν-αιρετικοι σε αυτο το θεμα...
03/07 09:04  geokalp
λύθηκε ο γρίφος!???
03/07 13:24  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
3124 τελικώς γεωκαλπ. Για να ειδούμε, βεβαίως βεβαίως!
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
16 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις