Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Μια ματιά εις τα χαρτοφυλάκια
2214 αναγνώστες
Κυριακή, 6 Ιουλίου 2008
14:17

Καλημέρα και καλή Κυριακή. Ενδημική πλέον η έλλειψις χρόνου, οπότε θα περιορισθώ εις μια ματιά εις τα δύο γνωστά μας χαρτοφυλάκια το κρατικόν και περιφερειακόν, τα οποία "ηγοράσαμε" (εις την πραγματικότητα μονον κρατικοχαρτα, θεωρητικώς την περιφέρεια, έτσι?)  εν είδει στοιχήματος την επομένην των εκλογών. Σημειώνω και πάλιν ότι μας έχουν δώσει πλειστάκις "καλά" σήματα έως πολύ καλά εδώ που τα λέμε. Εγερθείς από του ύπνου λοιπόν ο mc (θερμαί ευχαριστίαι) είχε την καλοσύνην και μοι απέστειλε το σχετικόν διάγραμμα. Οι κάλαθοι μετοχών μας έχουν τα γνωστά εντός:

το"κρατικόν" (ΑΤΕ, ΑΤΤ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΤΤ), το περιφερειακόν (ΑΕΓΕΚ, ΕΝΚΛΩ, ΣΠΙΝΤ, ΛΑΝΕΤ, ΠΕΤΖΚ, ΧΑΛΥΒ, ΚΛΩΝΚ) και ηγοράσαμε 1000 Ευρώ καθ' εκατον τίτλον την επομένη των εκλογών (ΠΕΤΖΚ εξωχρηματιστηριακώς). Το διάγραμμα έχει ως εξής με κυανήν την γραμμήν του "κρατικού" και ερυθρά του "περιφερειακού": 

 

Το πρωτον διαπιστουται το προφανές: εχουσιν κλαύσει μανουλες εις την περιφέρειαν, ήτις αυτήν την εβδομάδα έγραψε νέο χαμηλόν (3135,4Eu, 3/7/2008), απωλέσασα περίπου τας 5000 Ευρω εκ των επενδυθέντων 8000 της επομένης των εκλογών. Αντιθέτως το κρατικόν χάνει μεν (6981,5Eu, 2/7/2008), αλλ'ουχί δραματικώς. Ευρισκεται βεβαίως, όπως δεικνεύει ο mc ακριβώς επί γραμμής κατά Γανν. Αυτό έχει ενδιαφέρον, καθώς μπορεί να δώσει πισωγύρισμα, το οποίον έινια άλλωστε πιθανον, αλλά έχουμε λάβει τα μέτρα μας. Ο Καλοχαιρέτας πάντως εάν ειδεί πισωγύρισμα άνευ καταρρεύσεως έξω θα ρίψει όλα τα καράβια εις την μαχην κατά των σιορτάκηδων και τα στοπλοσσια να είναι καλά. Διότι τότε η στίψις βαχυθετών δυνατον να είναι εντυπωσιακοτάτη. Ομιλώ παντοτε δια τους τίτλους που έχω από πολλού καιρού περιγράψει, τους οποίους κουρσεύουν αλλοδαποί. Την περιφέρειαν και τα μεσαία τα παρακολουθώ προσπαθων ινα αντιληφθώ που το πάνε αυτοί που τα χειρίζονται.

Εν ολίγοις ρήμασιν: αναγνωσατε τα του Σκυλοσόφου και βάλατε καλώς εντός του νου σας ότι τώρα που αι τράπεζαι κινουνται ωσαν περιφέρεια, λησμονούμε οι μικροεπενδυταί την "περιφέρεια" (αι κυρίες και οι επενδυταί πρέπει να προσέχουν πολύ την περιφέρειάν τους - και παρακαλώ ΞΑΝΑΔΙΑΒάΣΤΕ ΤΟ), πάρεξ και τοποθετησθε με ορίζοντα χρόνου, οπότε κοιτάξτε να αγοράσετε κάτι που είσθε βέβαιοι ότι ΔέN θα κλείσει (συζήτησις υπό του Γεωργίου και εμόν σχόλιον εδώ). Εν Άρκτωι, εμπορευσιμοτης ενός τίτλου σημαίνει -σχετική παντοτε - ασφάλεια και πάντως λελογισμένο ρίσκο εγκλωβισμού. Επιμένω εις αυτό και ας πίπτουν τα μονάστερα χαλάζι, δεν το βάζω μαράζι. Τωρα βεβάιως θα μου ειπείτε είδαμε και την ΕΕΕΚ. Ορθόν, αλλά αφενός αυτοί ειναι οι κίνδυνοι της Άρκτου και αφ'ετέρου την ΕΕΕΚ κάποιον θα ευρέιτε να την αγοράσει και εις το limit-down ενώ τη ΛΑΝΕΤ πάλι δεν μπορείτε να τη ρευστοποιήσετε αυριο.

 

Απλούν. Ασφαλώς και ουδέπω προτείνω αγοραπωλησίας κοκ.

Αυτά και καλή Κυριακή!

 

 

ΥΓ Και επείδή γνωρίζω το πόσον αρέσκεται ο Ελλην εις θεωρίας συνομωσίας, ναι, το ομολογώ ο Καλοχαιρέτας ήτο που εμάζεψε και ετάϊσε το "έξυπνο χρήμα" εν υπερώωι τόπωι (με θέα προς Ακρόπολιν) εν τηι οικία αυτού. Εκεί, μεταξύ τυρού και απιδίου απεφασίσθη το γιουρούσι της Πέμπτης. Το λεγόμενον "μυστικόν δείπνον" εκδοράς της άρκτου και στίψεως των βραχυθετών. Άλλωστε έιναι γνωστό ότι ο κυρ-Τάκης δε μου χαλάει χατήρι. Eίναι γαρ ο Καλοχαιρέτας πρόεδρος των βετεράνων μετόχων της ΕΤE. Εκεί ως γνωστόν, δικαίωμα συμμετοχής θεμελιώνουν όσοι είναι μέτοχοι τουλαχιστον 35 έτη και έχουν αποστηθίσει το γενεαλογικον δένδρο του Σταύρου (δε θέλω αήδίες του τύπου "ποίου Σταύρου", πάντως ουχί του Παράβα). Μασσέλα προαιρετική.  Άφήνω τον επίσης θαλασσόλυκον Καπετάν Ιωάννη γνωστόν και ως "Ρόμελ" (κατά Προμηθέα). Μη σας ειπώ ότι δεν είναι τυχάιο που η "Τράπεζα Πειραιώς" δε λέγεται "Τράπεζα Πειραιά" ή  "του Περαία". Αλλά αυτά και άλλα ανέκδοτα που εσχάτως ακούονται, μιαν ετέραν φοράν.

 

 

Σχετικές μετοχές:
ΑΕΓΕΚ ΑΤΕ ΑΤΤ ΔΕΗ ΕΝΚΛΩ ΕΥΔΑΠ ΚΛΩΝΚ ΛΑΝΕΤ ΜΟΧΛ ΟΛΘ ΟΛΠ ΟΤΕ ΠΕΤΖΚ ΠΡΔ ΣΠΙΝΤ ΤΤ ΧΑΛΥΒ
Σχόλια

06/07 15:24  mc
Έτσι είναι. Άλλοι κάνουν μυστικά δείπνα, άλλοι φανερά πρωινά και μεσημεριανά.
Κι αυτά τα hedge funds... Πολύ κακοί άνθρωποι πρέπει να είναι. Ευτυχώς που βρήκαν τον δάσκαλο τους, ε;!
06/07 15:37  Swearengen
Έλλειψις διπλωματικότητος, Θρασύβουλε Να σας εκθέσω, πώς θα το διατύπωνα εγώ :
"Θα περιορισθώ εις μια ματιά εις τα δύο γνωστά μας χαρτοφυλάκια το κρατικόν και περιφερειακόν, τα οποία ηγοράσαμε την επομένην των εκλογών. Σημειώνω και πάλιν ότι μας έχουν δώσει πλειστάκις "καλά" σήματα. Οι κάλαθοι μετοχών μας έχουν τα γνωστά εντός: το"κρατικόν" (ΑΤΕ, ΑΤΤ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΤΤ) και το "περιφερειακόν" (διάφορες μετοχές). Το πρωτον διαπιστουται το προφανές: Το κρατικόν χάνει μεν, αλλ'ουχί δραματικώς. Δια το δε περιφερειακόν, ε, χμμ...αι αγοραί δεν αποθνήσκουν κλπ κλπ"

Σαφώς "καλύτερο", έτσι ? Τί λετε κι εσείς ?
06/07 15:45  mc
@swear, φτιάξε και συ κάνα δυο χαρτοφυλάκια να ενημερώνω. Μου αρέσει ο τρόπος διατύπωσης των πορισμάτων σου :)
06/07 17:39  jgeorgiou
καλησπερα και απο εμενα
06/07 17:50  kikou04
Καλησπέρα

Σας το είχα πει και παλαιότερα ότι είναι άδικο για την περιφέρεια να λογίζονται μετοχές όπως οι ΑΕΓΕΚ, ΕΝΚΛΩ, ΣΠΙΝΤ, ΛΑΝΕΤ, ΠΕΤΖΚ, ΧΑΛΥΒ, ΚΛΩΝΚ ως περιφέρεια ... μήπως είναι καλύτερα να τις λογαριάσουμε αυτές τις μετοχές ως ακραία περιφέρεια που λέει και ο φίλος Μαρίνης (το υποτιμημένη δεν θα το έβαζα) ή να τις εντάξουμε στην κατηγορία ΠΟΛΥΣΥΖΗΤΗΜΈΝΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ???

Είναι άδικο για τις περιφερειακές μετοχές, να είναι στην ίδια κατηγορία με ΑΕΓΕΚ, ΕΝΚΛΩ, ΣΠΙΝΤ, ΛΑΝΕΤ, ΠΕΤΖΚ, ΧΑΛΥΒ, ΚΛΩΝΚ
06/07 18:02  haros
θρασσ,χανω πασα ιδεα,προσποιουμαι οτι δεν διαβασα το αρθρο,και συνεχιζω παρακατω...βρε αθεοφοβε,λαννετ και κλωναρια και χαλυβδοφυλλα????η νελ,πως και σας ξεφυγε??????φριττω,ανατριχιαζω,εξανισταμαι...
06/07 18:05  haros
τρεχω να φερω ξεματιαστρα,αποκλειεται,καποιος σε ματιασε,εσυ αποκλειεται να ειχες τετοια <διαμαντια>...
06/07 18:13  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Υπάρχει όντως ένα πρόβλημα ορισμών και ορολογίας, ως προς την κατάταξη (βλ. τι σημαίνει "Περιφέρεια") ΚΑΙ ως προς τους χρονικούς ορίζοντες (ποιό είναι το όριο πχ. "βραχυπρόθεσμης" κίνησης, ή "μεσοπρόθεσμης" πρόβλεψης).
Οι κάτοικοι της Μαρσίλιας πάντως το θέμα της "περιφέρειας" το έχουν λύσει :
1. Η Μαρσίλια είναι το κέντρο του Κόσμου.
2. Παρίσι, Λονδίνο, Βερολίνο κλπ. ανήκουν στα Περιφερειακά Προάστια της Μαρσίλιας.
3. Ε, υπάρχει και ο "υπόλοιπος κόσμος", κάτι σαν "ακραία περιφέρεια"...
06/07 18:59  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Γειά σας φίλοι μου!

Χαίρε Χάρε, δε με παρακολουθείτε παλαιώθεν βλέπω. Το τεμάχιον της συστάσεως του "αλογομούρικου" χαρτοφυλακίου εδώ:

www.thrassos.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=398&blid=10

Εξ ολοκλήρου εκ των πλέον δημοφιλών εις το φόρουμ "ΤόΤΕ" είναι. Το λέον κλασσικό τεμάχιο ωστόσο ήτο νομίζω αυτό, που οριοθέτησε την περιοδον επίθεσεων πασων των δυνάμεων κατά Καλοχαιρέτου:
www.thrassos.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=282&blid=10

06/07 19:00  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Swearengen, ΓΓ του ΟΗΕ σας βλέπω! Θεόδωρε ασφαλως και δεν είναι όλες οι εταιρείες της περιφερείας το ίδιο, άλλωστε έχω δηλώσει σαφώς από που τις συμπεριέλαβα αυτές - ήσαν οι πλέον δημοφιλείς.

Χαίρε Προμηθεύ, χαίρομαι να σας βλεπω ενταυθα πάντοτε!
06/07 19:11  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
ΥΓ Τι σημαίνει βραχυπρόθεσμο? Ημέρες έως εβδομάδες. Μακροπροθεσμο: έτη. Τ΄'άλλα ενδιάμεσα.
06/07 20:00  Goldmine
Συγχαίρω δια το υστερόγραφον! Ειδικότης σας! Ταυτόσημον της Θρασυβούλειας λογοπλοκίας και ουχί δολοπλοκίας!
06/07 20:38  verdadeiro
Την καλησπερα μου,αγαπητε Θρασυβουλε..

Βεβαια εμεις τα ειχαμε πει και παλαιοτερα..
Δεν ειναι...περιφερειακο χαρτοφυλακιο αυτο που παρουσιαζετε..

Μαλλον χαρτοφυλακιο αυτοκτονιας μου μοιαζει..

Τωρα για τα της δημοφιλιας στο...Φορουμ,αντιπαρερχομαι..
ελπιζω να εννοειτε

Για να ειναι δικαι η οποια συγκρισης,θα ηταν σωστη η συγκριση του κρατικου χαρτοφυλακιου,
με κερδοφορες ποιοτικες περιφερειακες..

Υπαρχουν αρκετες,δοξα τον Θεο
06/07 20:47  kikou04
Αγαπητέ Θρασυβουλε θυμάμαι πως προέκυψε αυτό το χαρτοφυλάκιο, απλώς μήπως το ονομάζαμε αλλιώς ... ας το πούμε Χαρτοφυλάκιο ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ και ΥΨΗΛΟΥ ΡΙΣΚΟΥ.
Επίσης αντιλαμβάνομαι και γιατί θέλετε να κάνετε αυτή τη σύγκριση ... δυστυχώς ορισμένοι πιστεύουν ότι με τέτοιες μετοχές θα πλουτίσουν από τη μια μέρα στην άλλη, αντί του σωστού που περιγράφεται στις δύο λέξεις <<ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ>>.
07/07 01:30  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Χαίρετε παίδες, προφανώς η συζήτησις δεν έχει νόημα αφού εν γένει συμφωνούμε. Πάντως εμένα αυτή μου είπαν για περιφέρεια και αυτό ελεγετο και εις το φόρουμ.


Λοιπόν έχω έν καταπληκτικόν διάγραμμα το οποίο επιφυλασσομαι να σας δείξω αύριο...
07/07 09:18  geokalp
"πάρεξ και τοποθετησθε με ορίζοντα χρόνου, οπότε κοιτάξτε να αγοράσετε κάτι που είσθε βέβαιοι ότι ΔέN θα κλείσει"

5* Χ 5!

βεβαίως, το "δε θα κλείσει" έχει ποικίλες ερμηνίες
07/07 09:43  pol
Κάντε και καμιά πρόβλεψη,έτσι να σας χαρώ,ποιες μετοχές βλέπετε να φεύγουν μέχρι το επόμενο καλοκαίρι και ποιες έχουν ελπίδες να ξαναπιάσουν στασίδι;
Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον για πολλούς!
07/07 19:29  haros
θρασσ,επειδη καιρο ειχαν να σου πεταξουν λασπη,βλεπω οτι ξαναρχισανε..εχεις την απολυτη συμπαρασταση μου..
07/07 21:09  apostel
«ένοχος ένοχο ου ποιεί», και η δική μου συμπαράσταση δεδομένη .
Σπύρος
08/07 00:22  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
τι έγινε ωρέ παίδες? Εξύπνησε το λοββυ της ΑΕΓΕΚ πάλι?
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
24 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις