Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Κανονιοβολισμοί
1287 αναγνώστες
Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2008
01:46

Ένα ακόμη κανόνι, αυτή τη φορά της Indymac (εν πολλοίς αναμενομενο) και εντονότατες φήμες την Παρασκευήν δι' αντιστοιχα προβλήματα εις τους κολοσσούς (ημι-κρατικούς εις την πραγματικότητα) Freddy Mac και Fannie Mae. Ο Δοω είδε εξ αυτού του λόγου την περιοχήν των μυρίων έως ότου μια τεχνηέντως διασπαρείσα φήμη περί κρατικοποιήσεως ενός εκ των δύο γιγάντων ωδήγησε εις αναστροφήν. Ωστόσο η πιθανότης να καταρρεύσουν οι δύο κολοσσοί, ωδήγησε εις την απόφασιν σήμερον Κυριακή αμέσου χρηματοδοτήσεως των (και άρα διασώσεως εάν χρειάσθεί) . Δεικνύει και αυτό την νευρικότητα εις την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ο δείκτης έκλεισε (κατα ειρωνεια της τύχης) ακριβώς εις το 11.100 που ελέγαμε ότι πρέπει να προσεχθεί. Ερυθρά Παρασκευή ωστόσο.

 

Το έτερον ενδιαφέρον ζήτημα ήτο η συμφωνία Gazprom-Ιρανικής κυβερνήσεως. Δεν ξεύρω βεβάιως πως σκεπτονται οι άλλοι, αλλά εάν ήμιν αμερικανός ιέραξ, μάλλον δε θα μου ήρεσε αυτό (επροηγήθει εις παρομοίαν συμφωνίαν ο Σαδδάμ, εάν ενθυμούμαι καλώς). Τέλος πάντων, ο Βαρρυ έδωσε, βάσει της απαισιοδοξίας των Αμερικανών επενδυτών σήμα στρέψεως, όπως και ο Μαρκος ενωρίτερον όπως είδαμε και συνεζητήσαμε  εδώ και εις το ιστολόγιον του ζαφθέο, αλλά εγώ παραμένω αγνωστικιστής εάν όχι σκεπτικιστής. Ασφαλως και οι "κανονιοβολισμοί" τραπεζών, ότε σκανε κανόνια ή φθάνουν κοντά και σωζονται δηλαδή, ενίοτε σηματοδοτούν στρέψιν αλλά εν προκειμένω προτιμώ να μείνω προσωπικώς επ' αγκύρα έως ότου εκκαθαρίσει το τοπίον. Και τούτο διότι η στρέψις των κανονιοβολισμών γίνεται δια της προκλήσεως συθηκολογήσεως ή ανακωχής, αμφοτέρων επικινδύνων στοιχημάτων ωστόσο διότι εάν κάποια λεπτομέρεια δέν πάει καλά,  ελλοχεύουν καταρρεύσεις. Πέραν πάσης αμφιβολίας, εύχομαι καλήν τύχην εις τους τολμητίας.  Το κρίσιμον ερώτημα  παραμένει:

τι θα κάμει ο ΓεΔείς εις τα νέα χαμηλά των Αμερικανικών δεικτών?

Διαβάζω και αισιοδόξους αναλύσεις περί πορείας προς τα 3700. Ίσως, αλλά προς το παρόν δεν είμαι βέβαιος ότι τας συμμερίζομαι. Ασφαλώς και μάντις δεν είμαι, απλώς εις κοινός επενδυτής που παρακολουθεί γνώμας εκ του παραθύρου μου εις τον κόσμον. Επ'αυτού ας ειπώ ότι προτιμώ τον ρόλο του ανθολόγου καλών κειμένων και αναλύσεων, παρά του συγγραφέως. Ως εκ τούτου χάιρομαι πραγματικώς να βλέπω ωραίας αναλύσεις και ενδιαφέροντα κείμενα, θεμελιώδους ή και ουχί μονον χαρακτήρος. Αυτά και να με συμπαθείτε διότι το ταξειδιον μου προς την νήσον με έχει ολίγον κουράσει και δεν έχω συνέλθει ακόμη.

Αισιοδοξείτε, αλλά γρηγορείτε κιόλας.

 

 ΥΓ Και μην λησμονούμε εξημέρωσε 14η Ιουλίου, η επέτειος της Γαλλικής Επαναστάσεως. Τώρα βεβάιως, ότε ερώτησαν τον Τσου-Εν-Λαϊ την δεκαετία του 1970 δια την σημασίαν της Γαλλικής επαναστάσεως είπε: "είναι νωρίς ακόμη για να ειπέι κανείς" και ίσως δεν είχε άδικο. Διά την Κα Πιαφ ωστόσο και το Παρίσι την 14η Ιουλιου η ώρα είναι πάντοτε κατάλληλος:

 

 

 

 

Σχετικές μετοχές:
DOW ΓΔ
Σχόλια

14/07 07:17  zaftheo
Καλημέρα φίλε μου... 5*

Συμφωνώ απόλυτα με τη συγκροτημένη σκέψη σου.
14/07 10:32  cormorano
Καλημέρα και Καλή εβδομάδα !

..."Ασφαλώς και μάντις δεν είμαι"...

Μπράβο φίλε μου !

Γιατί Μάγοι και Μαντεία στα Χρηματιστήρια δεν υπάρχουν !
14/07 11:06  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Καλημέρα φίλοι μου. Πέραν πάσης αμφιβολίας!
14/07 13:16  geokalp
είστε σε φόρμα και φαίνεται!
μια καλημέρα από μένα!
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
28 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις