Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Ένας νέος δείκτης (Δ.Ε.Σ.Ι.Μ.Ο)
1294 αναγνώστες
Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2008
01:25

Δεν δύναμαι να αναρτήσω εικονας κοκ απ΄εδώ που είμαι (καλώς περνώ, και το αυτό επιθυμώ και δι'υμάς), αλλά κρινων εκ των μηνυμάτων που έλαβον, εγένετο πάλι χαμός κατά την απουσίαν μου. Λοιπόν δεν δύναμαι να γνωρίζω εάν ο Κος Τουτουδάκης είναι όλα αυτά που του προσάπτουν, αλλά δια να είμαι ειλικρινής δε νομίζω κιόλας.

 

Αντιθέτως θα ήθελα επί τηι ευκαιρία, να λανσάρω τον νεον δείκτη Δ.Ε.Σ.Ι.Μ.Ο. Όπερ εστι αναλυόμενον, δεικτης Διαδικτυακών Εξεγέρσεων Συναρτωμένων Ιστορικώς Μεθ' Ορμής. Έχω παρατηρήσει και το έχω κατά καιρούς επισημάνει (θα δώσω σύνδεσιν ότε επιστρέψω προ του υπολογιστού μου) ότι ότε επίκειται ορμητική κίνησις υπάρχει τεραστία έξαρσις επαναστατικού φρονήματος, παλαιότερον εις το φόρουμ, αυτου δε αποψιλωθέντος, εν ιστολογιοις. Και επειδή εν Ελλάδι η εξέγερσις δεν είναι απλώς μια αμαρτωλή, πλήν γλύκιά συνήθεια της εφηβείας, αλλά εχει καταντήσει περίπου καθολική εκτόνωσις, ουχί μονον όλοι ξεύρουν να κατηγορούν και να στρέφουν τα βέλη κατά αοράτων εχθρων, αλλά είναι και απολύτως βέβαιοι ότι έχουν δίκαιο. Το τελευταίο ουδε το γνωρίζω ουδέ επιθυμώ να το σχολιάσω ουδέ και τας λεπτομερείας. Τας οποίας επαναλαμβάνω ουδε γνωρίζω και επίσης δεν επιθυμώ να μάθω (πλεονασμώι ετέρων ασχολιών). Επισημαίνω απλως δια μίαν εισέτι φοράν την συσχέτισιν.

 

Τώρα βεβαίως θα μου πείτε η εσχάτη εξέγερσις συνοδευτηκε εξ όσων βλέπω εκ της οθόνης τουτης μεθ' ορμητικής κινήσεως βορείως εχθές.Τέλος πάντων ορμή είναι και αυτό. Κατ΄ εμέ βεβάιως και το "μηδαμώς κενόν" ισχύει ακόμη. Προσθέτω δε περί του "δώρου" της κρατικοποιήσεως των μεγάλων τραπεζών:

 

Quidquid id est, timeo Danaos et dona ferentes

 

Το βασικόν το πιάνετε, φοβου τους Δαναούς και ΄δωρα φέροντας.

 

Και νομίζω ότι εκει δείχνει και η Αμερική της σήμερον. Κάπου εις το αγγλόφωνο (τον Μαρτιο), γράφω το τι θα γινόταν εάν κατερρεε η Bear Sterns. Μην λησμονείτε ότι το σύστημα είναι αλληλοδιαπλεκόμενο. Και τούτο διότι δεν αρκεί απλώς να έχεις λάβει την ορθή θέσιν (μακροθεσία ή βραχυθεσία) αλλά πρεπει και ο αντικρυστής σου να δύναται να σε πληρώσει ότε χάσει. Ειδάλλως δυνατόν να προκύψει και η λεγομένη "Τηξις". Και οι υποψήφιες θρυαλίδες δεν είναι και ολίγες, από τη Lehman και περα.

 

Κατά τα λοιπά, βλέπω ότι η αγαπημένη μου γηραιά Κυρία ήτις πράγματι δεν με απηγοήτευσε εις την Νοτιον στροφήν, ήλλαξε εχθές πορείαν και δη εντυπωσίακώς. Εχει δε πλέον κεφαλαιοποίησιν ίση και μεγαλυτέραν με τινας κορυφαίας τράπεζας Γερμανίας και ΗΠΑ - και το θαυμάσιον θαυμάζω θαύμα. Αλλά αυτό το χάσμα που λέγαμε την παρελθούσα εβδομάδα εξ όσων βλέπω δεν εκλεισε, τουναντίον έκαμε κι άλλο. Αργά ή γρήγορα θα κλείσει, ή τέλος πάντων έτσι νομίζω. Με ό,τι αυτό σημαίνει δια τον ΓεΔεί

 

 

Ας αφήσωμεν λοιπόν ήσυχον τον Τουτουδάκην (τον οποίον σημειωτέον καθόλου δε γνωρίζω πέραν ολίγων παλαιότερον μηνυμάτων) και όποιον άλλο νομίζουμε ότι μας φταίει. Αλλού είναι τα ζόρια και η ερχομένη ορμή. Απλώς ο δείκτης Δ.Ε.Σ.Ι.Μ.Ο. χτυπα και πάλι βαθέως ερυθρόν.

 

 

Το τι θα γίνει θα το ειδούμε (διότι ουδείς μετά Χριστόν Προφήτης, εγώ δε πολύ περισσοτερο) και θα τα ξανασυζητήσουμε ότε επιστρέψω ή ευρώ έτερον διαδικτυακόν καφέ. Το δε μόλις προηγούμενον κείμενον θα το έγραφα και απόψε, και με μεγαλυτέρα, νομίζω, ασφάλειαν κατευθύνσεως. Αλλά βεβαίως καθείς αφεντικό εις τα κεφάλαιά του και μην ακούτε κανέναν Καλοχαιρέτα ανευ ιδίας μελέτης.

 

Αυτά τα ολίγα, προσοχή και ψυχραιμία και τα λέμε μετ'ου πολύ. Τελειώνει σιγά σιγά και αυτό το θέρος.

 

Κρίμα, αλλά η ζωή συνεχίζεται...

 

Σχετικές μετοχές:
DOW ΓΔ ΕΤΕ
Σχόλια

10/09 01:49  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Από της σήμερον δε "Φρόνημα τυρβώδες". Καλημέρα σας.
10/09 13:31  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Λοιπόν, μια ματιά εις τον πίνακα των εκθέσεων των τραπεζών έχει και τη Lehman.

www.thrass.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=5857&blid=23#commentsstart
10/09 13:42  favlos
Το τυρβώδες με τι έννοια?
10/09 13:46  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Χαίρε φαυλε! Αναστάτωσις, τι άλλο?
11/09 08:57  mc
"Κρίμα, αλλά η ζωή συνεχίζεται..."

Βούρκωσα...

Να συμπληρώσω ότι όταν πέφτουμε είμαστε έξω ή ψάχνουμε για θέσεις short και όταν ανεβαίνουμε για long, με τον όποιο κίνδυνο αυτά συνεπάγονται;
Και αν κάτι δεν πάει καλά, τότε...

"Κρίμα, αλλά η ζωή συνεχίζεται..."


Καλημέρα!
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
30 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις