Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Να ένα μήλο
1234 αναγνώστες
Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2008
21:46

Για την ηλικία μου, δεν έχω λαβει μέρος και εις ολίγους καυγάδες. Δεν το επιδιώκω, κάθε άλλο, απλώς προκύπτει. Ο άνθρωπος είναι κοινωνικόν όν οπότε λογικό είναι οι καυγάδες να επεκτείνονται και εις φίλους και γνωστούς. Ο πρώτος μεγάλος καυγάς εις τον οποίον έλαβον μερος ενταύθα  ήτο επέρυσι το θέρος. Με ετύλιξε ο δαιμόνιος Λακεδαιμονιος και διαχειριστής τότε του φορουμ ών, επενεβην εις την περίπτωσιν της "Ευπρο: σοβαρά περίπτωσις", όπου εγένετο o κακός χαμός. Εν χρηματιστηρίοις το δίκαιον ΄δεν καταμετρείται απαραιτήτως παρά μονον εις το ταμείον. Οι φίλοι της ΕΥΠΡΟ εθεώρησαν ότι είχαμε άδικο να στιγματίζωμεν τας ανοικείους επιθέσεις κατα όσων δεν συνεφωνουσαν μετ' αυτών. Κάποιοι εκ των συγκρουσθέντων συνεφιλιώθησαν, κάποιοι ακόμη δεν μπορούν να συγχωρήσουν εις τον εαυτόν τους την βάρβαρον πράγματι έκθεσιν των.

 

Μετά ήτο βεβαίως η συγκρουσις μετα του σκοτεινού χωρίου. Είχε τας ρίζας της εις την κλασσικήν αντιπαράθεσιν α-αρσενικών και μετ' ου πολύ παρεξετράπη. ενθυμούμαι καλώς ότι ήρξατο μια πρωτοφανής επίθεσις ότε έγραψα ότι χρειάζεται προσοχή εις την έκθεσιν, εν τω ιστολογίω εκείνω, τον Οκτώβριο νομιζω. Από εκείνον τον καυγά έχω κρατήσει ότι κάποιοι επιστήθιοι φίλοι του προεξάρχοντος του σκοτεινού χωρίου επέλεξαν να πλειοδοτήσουν, αλλά και κάποιοι εκράτησαν μετριοπαθεστέραν στάσιν. Με τους εσχάτους ουδέπω ειχον πρόβλημα, κάθε άλλο, και τουτο διότι αλίμονο εάν ποινικοποιείται η φιλία. Εις τους πλειοδοτήσαντας εις αθλιότηταν παρατρεχαμένους ωστόσο, ομολογώ ότι το κρατάω ακόμη, ακόμη και τώρα που εν τέλει απεδείχθη ότι δεν επιθυμούσα να πάρω τα χαρτάκια του κόσμου τον Οκτωβριο. Ο πρωταγωνιστής ενός καυγά είναι πρωταγωνιστής. Ιδία ότε βλεπει ότι χάνει, είναι σαν την πληγωμένη άρκτο. Και εδώ παίζονται και χάνονται χρήματα, με την πλειοψηφίαν να χάνει πάντοτε, μην το λησμονούμε. Φιλία δεν είναι να ερεθίζεις το πληγωμένο ζώο ή τον πληγωμένο εγωισμό. Αυτό κρατησατέ το.Οι μετριοπαθείς ωφέλησαν τον Ανδρέα και οι μουζαχεδδίν τον εξέθεσαν. Πάντοτε το ίδιο συμβαίνει.

Μετα υπήρξε ο καυγάς με τον ζαφθέο και τον βερδαδέιρο, πάλιν περί της άρκτου. Εφάγαμε τα μουστάκια μας, αλλά εν τέλει τα ευρήκαμε και μετ'αυτών και τώρα είμεθα πρώτοι φίλοι και πάντως ότε διαφωνούμε διαφωνουμε αξιοπρεπώς. Άλλωστε δεν έχουμε και τίποτε να μοιράσουμε. Τώρα τελευταία, ήρξατο επ'αφορμή του κειμένου μου περί των αμβλώσεων έτερος καυγάς. Έβαλε την ουρα του και ο Λακεδάιμων δια ψευδων ζιζανίων, έσπευσαν  τινές το πρώτου καυγά να ζητήσουν τα ρέστα, εγραφησαν και μερικές αθλιότητες, τα γνωστά. Τούτος έχει και ιδεολογικά χαρακτηριστικά, αλλά εν τέλει και αυτός νομίζω ή τέλος πάντων ελπίζω θα ξεπερασθεί. 

Τι θελω να ειπώ με ολα αυτά? Ότι αφ'ενός προσωπικώς πάντοτε εβαρέθηκα τους καυγάδες, αν και ότε προκληθώ, ενίοτε απαντώ. Αφ'ετέρου ότι και οι χειρότεροι καυγάδες και αι οξύτεραι έριδες ξεπερνιόνται. Και τελευταίον, ότι ο καυγάς μεταξυ δυο δεν πρέπει να γίνεται καυγάς και όλης της παρέας (εάν υπάρχει). Τουναντίον, οι φίλοι πρέπει να σκεδάζουν (να κάμω και το χατήρι του φαύλου, με τον οποίον ειρησθω εν παρόδω η γνωριμία μας εξεκίνησε με καυγά περί της ορθής ερμηνείας του ρήματος) την έντασιν. Ακόμη και εις τους πολιτικούς χώρους όπου η αυστηρή ομαδική οργάνωση και υποταγή εις γραμμάς σχεδόν αυτοματικώς συνηθίζεται, ας σκεφθούν ότι χάνουν έτσι και βραχυπρόθεσμα και εις βάθος χρόνου. Εις τα τρέχοντα επ' αφορμή της Λόλας, είμαι προφανώς υπερ του ΓΑΡΒ όστις μου φαίνεται έχει σαφως το δίκαιο με το μέρος του, αλλά ειλικρινώς προτιμώ να σταματήσει η αντιπαράθεσις.  Είκαζω ότι εντός ολίγων μηνών εάν δεν είμεθα πρώτοι φίλοι πάλι όλοι, τουλάχιστον δε θα σκοτωνόμαστε. Τα αμβλύνει αυτά ο χρόνος και το δικαιο ή άδικο αναδύεται εν τω βάθει του.

Εν τέλει νομίζω ότι όλοι οι ενταυθα συναγελαζόμενοι, λίγο πολύ ενθυμούμεθα το κάτωθι εις το πρωτότυπον με τις περισπωμένες του, τα πνεύματά  και τα όλα του. Εγεράσαμε  τουτέστιν κι άσπρισε το μαλλί μας (όσοι έχετε). Αρχισαν τα πρωτάκια εχθές, εγώ ενθυμούμαι ότι κάποτε ήμουν πρωτάκι και το ίδιο και οι άλλοι. Άρα κάποτε τουλάχιστον ήμασταν αγνές ψυχές. Και τέλος ότε μάχομαι ιδέας δεν μάχομαι πρόσωπα. Σάματις σας ξεύρουμαι και μας ξεύρετε? Μην το παρεξηγείτε και μην το  παίρνετε  προσωπικά οι μεταξύ υμών εύθικτοι  λοιπόν, ιδία τώρα που μικράινουν οι ημέρες και μακραινουν οι νύκτες και η άρκτος δεικνύει τους οδόντας της και πάλιν .

 

Αυτά, καλό Σαββατοκύριακο και ειρήνη πάσι.

 

 

 

Σχόλια

12/09 22:23  Usοund
Λοιπόν, για να τελειώνουμε.Συμφωνώ με το πνεύμα του ανωτέρω άρθρου διαφωνώντας στις λεπτομέρειες.Προτείνω: στέλνεις άρθρο, το οποίο αναρτά ο Αράπης( ali baba). Σου στέλνει ο αλή δικό του και το αναρτάς εσύ. Στο παιχνιδάκι αυτό συμμετέχουν ο Κινέζος και ο γκάρβ. Όποιος διαφωνεί ας το καταθέσει εδώ. Χειρονομίες καλής προαίρεσης.Αν δεν έγινα αντιληπτός, να το διατυπώσω καλύτερα.
12/09 22:31  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Δεν είναι κακή ίδέα. Θα μοι επιτρέψεται να την συζητήσωμεν αυριο, απόψε έχει γενέθλια η αγάπη μου απο το Γυμνάσιο και πρέπει ν απαρουσιασθώ ανθοφόρος!

Καλό Παρασκευόβραδον λοιπόν!
12/09 22:43  Yannis K.
Α ωστε εδω παει το "να ενα μηλο"!
12/09 22:49  Usοund
Μένει ένας λοιπόν?
12/09 22:55  EASY RIDER ( GARV )
Το πενταστερον απο την καρδια μου .
πονηρουλη , θελεις να το κανεις μπαχαλο το μαγαζι σου ...

χωρις πλακα για μενα τελειωσε ηδη ( παντα υπο την προυποθεση οτι δεν θα προκληθω , τι να κανω ειναι θεμα χαρακτηρα )
12/09 22:58  Usοund
Θα προκληθείς! Αυτό δεν το γλυτώνεις! Αντέχεις?
12/09 22:59  EASY RIDER ( GARV )
Usοund
ειδες εσυ να μην αντεχω ?
12/09 23:05  Σκορπιός
σήμερα η κόρη μου πήρε τα βιβλία της 3ης δημοτικού και στο μυαλό μου συνεχώς ερχόταν η φωτογραφία που έχεις αναρτήσει .
Πως περνούν τα χρόνια !
12/09 23:07  Usοund
Δεν μ έπεισες! Θα υποβληθείς και σε τεστ κοπώσεως! Όχι με περπάτημα και αηδίες. Με άλλους, πιο ευχάριστους τρόπους!
12/09 23:13  EASY RIDER ( GARV )
usοund
ειμαι ετοιμος , αρκει να μην προκληθω ...
12/09 23:14  Usοund
Ψήσε τώρα και τον Κινέζο που έχει πρόβλημα με τα κωλοδάχτυλα...
12/09 23:21  Yannis K.
γιατι ρε μπαγασα ? εσυ στο ανετο δηλαδη?
κωλοδαχτυλο no problem?
12/09 23:23  Usοund
Αν είναι για λόγους υγείας...
12/09 23:25  EASY RIDER ( GARV )
Σου εκλεψα τον τιτλο και σου αλλαξα το ονομα , κοινως σου αλλαξα τα φωτα θρασυβουλε .
12/09 23:27  Yannis K.
Άιντε εις υγειαν λοιπον!
καληνυχτα
12/09 23:28  Swearengen
Παίδες, ο κόσμος έχει προβλήματα -σοβαρά προβλήματα, όχι χρηματιστηριακά- κι εμείς καθόμαστε εδώ μέσα και παίζουμε.

Δεν υπάρχει ζήτημα από μένα, το ξεχνάω και λήγει εδώ. Πράξτε τα δέοντα.
12/09 23:40  EASY RIDER ( GARV )
5* ακομα .
σωστο και ωριμο εκ μερους σου .
13/09 00:20  Δόκτωρ Βασίλειος
Η καλύτερη πρόληψη ενός καυγά είναι η αδιαφορία- πιστεύω ότι αυτό ισχύει για όλους
13/09 00:25  voula 99
σωστο , αλλα αν συμβει , πρεπει να υπαρχει και ενα τελος που να σου ταιριαζει .
13/09 01:49  haros
...χμμμμμ,ειρηνες βλεπω...πειραγματα βλεπω...πλουσιο υλικο για χαροατακες μαζεψα...anyway,θρασσ καλο χειμωνα,σε αναμενω δια τον καθιερωμενο χαιρετισμο στο μπλογκ μου..
13/09 08:54  Zizel
Καλή μέρα σε όλους.
Πολύ χαίρομαι για την έκβαση της παρεξήγησης, βέβαια ήμουν σίγουρη, αφού είχε φανεί μέσα στα κείμενά σας ότι όλοι σας διακατέχεστε από λεβεντιά.
H φίλη σας
13/09 09:11  ArTaXiA
Καλώς ορίσατε. Και μιας και σας διάβασα, ας γράψω κι εγώ κάτι... Concordia parvae res crescunt, discordia maximae dilabuntur.
13/09 10:16  Swearengen
Καλημέρα. Σήμερα το πρωϊ, το blog "Αli Baba" φιγουράριζε στην κορυφή της στήλης των προτεινομένων blogs. Για όσους δεν γνωρίζουν, θυμίζω ότι το blog μας είχε απομακρυνθεί προ λίγων ημερών, ως συνέπεια των διαδοχικών εμφανίσεων/εξαφανίσεών του, όπως εξήγησε χθες το Capital.
Όποιος παρακολούθησε τα χθεσινά, θα μπορούσε εύκολα να συμπεράνει ότι μετά τη λήξη της φιλονικίας των τελευταίων ημερών, υπήρξαν παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις/διεργασίες μεταξύ των εμπλεκομένων και του Capital, με σκοπό -ενδεχομένως- την ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ της "πίττας" των "προτεινομένων".
Καμμία απολύτως διαπραγμάτευση δεν έγινε. Ούτε ζητήθηκε από εμάς η επανατοποθέτησή μας στα προτεινόμενα, ούτε συζητήθηκε εν γνώσει μας κάτι τέτοιο, ούτε καν ερωτηθήκαμε ή ειδοποιηθήκαμε, επ' αυτού. ΔΕΝ υπήρξε τέτοιος διάλογος, ΔΕΝ έλαβαν χώρα τηλέφωνήματα, ΔΕΝ αντηλλάγησαν προσωπικά μηνύματα.
Στην πραγματικότητα, μάλιστα, ΔΕΝ επιθυμούμε -ρητά- να είμαστε στα "προτεινόμενα". Γι αυτόν ακριβώς το λόγο, το "Ali Baba" έχει και πάλι, από σήμερα, αποκρυβεί (από εμάς τους ίδιους) και δεν θα επαναμφανιστεί, τουλάχιστον όχι πριν την οριστική αφαίρεσή του από τη στήλη προτεινομένων blogs. Παρακαλούμε, για τα δέοντα.
13/09 10:26  voula 99
Καλημερα , swear, το ειδα χθες βραδυ και...

Χαιρομαι που βαζεις τα πραγματα στη σωστη τους θεση.
13/09 10:44  haros
...θρασσ,ξυπνααααααααα...ο χαρος σε καλεσε..(ποιος στην χαρη σου...)
13/09 17:46  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Εχω πονοκέφαλον, αλλα θα επανέλθω δρμυτερος. Ευχαριστώ δια τα σχολια κι ερχομαι.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
22 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις