Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Πανηγυρικός του πρώτου έτους
907 αναγνώστες
Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2008
01:08

Επέρασε το γενέθλιον του ιστολογίου και δεν επρόλαβα να γράψω. Τι είναι αυτό το πράγμα βρε παιδί μου, ότε είσαι νέος νομίζεις ότι ο χρόνος είναι άπειρος, ότε μεγαλώσεις σου φαίνεται ελάχιστος. Τέλος πάντων, της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού μολις παρήλθε, έτη πολλά εις τους εορτάζοντας και εις το ιστολόγιον Καλοχαιρέτου που σαν σήμερα προ ενός έτους ανηρτήθει δια πρώτην φοράν*. Αθεραπεύτως αισιόδοξον περί την Ελλάδα, αλλά και προετοιμασμένο δι' Άρκτον έκτοτε το ιστολόγιον και παραμένει, αλλά μετά διαλειμμάτων αγορών και ταυρωδών κινήσεων. Με τουτα και με εκείνα καλά επήγαμε αυτό το έτος, πολύ καλά ως προς το ΧΑΑ. Αλλά βεβαιως εν Άρκτωι το βασικόν δεν είναι να έχεις υψηλες αποδόσεις, το βασικον είναι να μη χάσεις, τα έχουμε ειπεί πλειστάκις αυτά.

Το αμέσως επόμενον κείμενο ήτο περί Northern Rock. Εν έτος μετά είναι βεβάιως το κανόνι της Lehman που φοβουμεθα οσονούπω. Θα δούμε, επ'αγκύρα ευρισκόμεθα και δι'όλα έτοιμα εάν υπάρξει υπερβολή. Άλλωστε, όπως έχουμε ειδεί, εάν αποφευχθούν τα κανόνια ή μάλλον εάν γίνει διασωσις τραπεζων δνατόν να οδηγούν εις βραχυπρόθεσμον αντίδρασιν.  Αν και εν προκειμένω δε νομίζω ότι ευρισκόμεθα εις αντίστοιχον περίπτωσιν, συντόμως θα δούμε.  Τεχνικώς ο ΓεΔείς ευρίσκεται εις κρισιμότατον στάδιον και οι επόμενες ώρες και ημέρες θα δείξουν που θα πάει, με το νοτιοστροφο σενάριο επικρατέστερο. Βασικά, όπως αρκετοί φίλοι αντελήφθησαν, η τυρβώδης φάσις είναι μια κατάστασις εις την θεωρία του Χαους που ενίοτε οδηγεί εις δραστικάς κινήσεις, "καταστροφάς" κατά Thom. Εκεί κολλούσε η αλλαγή του ονόματος και τα μόλις προηγούμενα κείμενα,ίδία περι της σηματωρού και ναυαρχίδος ΕΤΕ. Δεν είναι διατηρησιμον ο ΓεΔεις να γραφει νέα χαμηλά και η ΕΤΕ να είναι πάνω από 20% υπεράνω των ιδικών της. Αν το χάσμα κλείσει που θα βρεθεί ο ΓεΔείς? Και βεβαίως το κρίσιμον ερώτημα ισχύει πάντοτε.  Αλλά είπαμε, το μέλλον άδηλον και εικασίας κάμνωμεν κσι  έν τω βάθει του χρόνου την σουμμα.

 

Οι Αιγαϊκοί πληθυσμοί, έχουν παλαιώθεν μια στενή σχέσιν μετά του σταυρού, πολύ πριν υψωθη εις αυτον ο Ιησούς, όπως ήδη εκ των ανασκαφών της Κνωσσού γνωρίζωμεν. Το πρώτον γάρ συμβολον της πηγής της αιωνίου ζωής, του Ηλίου, ο σταυρός. Και ως τοιούτον σύμβολον ουδέπω έλλειψε εκ της ιδεοσφαιρας των Ελλήνων, κοσμεί δε επ' εσχάτω την σημαίαν της Ελλάδος μετά των εννέα λωρίδων αιτιναι συμβολίζουσιν πολλοίς τας εννέα συλλαβάς του παιάνος των προγόνων ημών "Ελευθερία ή Θάνατος".  Τας δε συλλαβας της Ελευθερίας, βλέπετε καθ'ύψος μετά του σταυρού οριζομένας.

Πολλάκις άλλαι δοξαι και έτεροι λαοί επέπεσαν επί της γης και της χώρας ημών και του λαού αλλα πάσαι απεκρουσθησαν, και οι τοις άστροις λατρέυοντες, και τον μηνίσκον της σελήνης, και οι το δράπανον  και τ'αλλα πάντα. Ο δε σταυρός από του Ηλιου έως του Ιησού (Του και Ηλίου της Δικαιοσύνης καλουμένου) παραμένει και προ ημών ισταται. Την Ελευθερίαν επιλεξαντες και υπέρ αυτής πολεμήσαντες οι έλληνες, Θανάτω θάνατον ώλεσαν και το γενος έως τούδε συνέχισαν. Το νύν εις τας χείρας ημών η συνέχεια ή μη.

Ό,τι και να γίνει μη λησμονείτε ότι ευκαιρίαι εν αγοραίς υπάρχουν πάντοτε και οι καλώς προετοιμασθέντες κερδιζουσιν. Αλλοτε τίποτε δε σας λέγω παραπάνω, ευκαιρίες θα υπάρχουν, καθώς λέγει το άσμα, στο σταυρό που σας κάνω.

Αντε και να να τα χιλιάσουν και πάντα τα άλλα ομόσταυλα ιστολόγια!

Σχετικές μετοχές:
DOW ΓΔ ΕΤΕ
Σχόλια

15/09 01:30  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
* Εκ του ως άνω αστερίσκου: τα παλαιοτερα του Οκτωβρίου 2007 κείμενα δεν φαίνονται εις τον τρέχοντα κατάλογον δεξιά, θα μπορούσε παρακαλώ ο οικοδεσπότης να το κοιτάξει?.
15/09 02:33  mc
Όταν πριν από από ένα χρόνο ανταλλάξαμε τα πρώτα μας προσωπικά μηνύματα, είχα ήδη μια εικόνα για σας από τα γραπτά σας στο φόρουμ. Ευχάριστη έκπληξη υπήρξε για μένα η μετέπειτα πορεία σας εδώ στο blog σας. Παρακολούθησα στενά όλη αυτή τη διαδρομή και πέραν των χρηματιστηριακών της προορισμών (εύστοχων) εστίασα στην ευρύτερη της θεματολογία, η οποία και με κράτησε δίπλα σας, φίλο και (ελπίζω) "βοηθό".
Θέλω να σας ευχηθώ αυτή η διαδρομή να μην τελειώσει ποτέ και να είστε πάντα γερός να γράφετε με την ίδια δύναμη και - το κυριότερο - πάθος, ανεξάρτητα από συμφωνίες-διαφωνίες που (γνώμη μου ίσως) αποτελούν και την πεμπτουσία της εξέλιξης των ιδεών.
Μιας και αυτό είναι το τελευταίο μου σχόλιο , ας αφιερώσω ένα τραγούδι:

www.youtube.com/watch?v=NdT9oq7VBDA&feature=related

Γερά!
15/09 02:35  Δόκτωρ Βασίλειος
να τα χιλιάσετετα έτη!

15/09 03:23  nhad
Αγαπητέ Θρασύβουλε, θερμές ευχές από Άπω Ανατολή.
15/09 05:53  EASY RIDER ( GARV )
Καλημερα θρασυβουλε
αντε και του χρονου εδω , μαζι να το γλεντησουμε , με το γουδου στις 8.500 μοναδες και τους φιλους συμφορουμιτες και συμπλογκιτες ελληνες κροισους με νησι .
15/09 05:53  EASY RIDER ( GARV )
Τα δεοντα 5* σου τα εχωσα μετα μανιας
15/09 07:09  evie
5* Να τα χιλιάσετε, με υγεία και πάντα με κέρδη όχι μόνον υλικά!
15/09 07:27  jerri
Χρόνια πολλά και αστέρια πολλά!
15/09 09:09  geokalp
και του χρόνου!
15/09 09:15  haros
αγαπητε θρασσ..κρινοντας απο τις προοπτικες της σημερινης μερας,μαλλον ατυχης εμπνευση ειναι το επετειακο αφιερωμα στο μπλογκ σου...κινδυνευεις να χαρακτηριστεις ο ...μητσοτακης των μπλογκιων..σε καθε περιπτωση,εγω δεν ειμαι προληπτικος,σου ευχομαι πολλα τα ετη...
15/09 10:20  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Σας ευχαριστώ φίλοι μου πολύ με συγκινείτε! Μακάρι να είμεθα όλοι γεροί να τα λέμε.

Κασσάνδρα ίσως Χάρε, αλλά η Κασσάνδρα ορθώς τα έλεγε, οι Τρώες δεν την επίστευαν...
16/09 23:19  zyzzx
"Αν με τα φαναρακια μας δεν μπορουμε να σβησουμε ολο το σκοταδι, ας σβυσωμε τοτες ολα τα φωτα κι' ας χωθουμε ολοι στο σκοταδι.
Ας πιουμε , κι ας ευχηθουμε να σβησουν ολα τα φωτα .
Πιες σκοταδι!"

Σας ευχομαι πολυ ευτυχισμενο ιντερνετικο χρονο, και πολυ περισσοτερη και επιτυχημενη πλοηγηση στις ολομαυρες θαλασσινες σπηλιαδες.
ΑΥΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΑΜΑΤΗ ΔΡΟΣΙΑ!
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
13 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις