Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Τι και εάν έλθει η τήξις, με Καλοχαιρέτα δεν θα πήξεις!
1062 αναγνώστες
Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2008
21:51

  Κανονικώς, έπρεπε να αρχίσω το αποψινον σχόλιον με το αρχαίο κινέζικο ρητο: "Βαρρυ μπαγάσα, μας έκανες λάθος πάσα". Καθότι ως γνωστόν (εκ του αγγλοφώνου μου), είπε εχθές ο Βαρρυ κλεισατε τας επιθετικάς βραχείας θέσεις και εγώ τον ήκουσα και απομείωσα (εν αλλοδαπηι, εδώ δεν παίζω παρα μονον δια ξεκάρφωμα, διότι με παρακολουθεί ο Λακεδαίμων και ουχί μονον). Τέλος πάντων. δεν κλαίω ποτέ δια διαφυγόντα κέρδη, ας κερδίσει και κανένας άλλος. Χαίρομαι πάντως που είμαι ένας συντηρίκλας και μισός και όταν λέω δεν εισέρχομαι μακρώς τας πρώτας 13 ημέρας της κρίσεως, το εννοώ. Ίσως τώρα με αντιληφθεί ο φίλος Τυφών.

 Λοιπόν, φίλοι κι αδέλφια, καπεταναίοι, λαϊκοί, είμεθα και πάλιν εντός κινήσεως. Το έχουμε ζησει πολλακις, το ζουμε μιαν εισέτι φοράν. Το παρήγορον είναι ότι είμεθα κάτω απο τα μισά της συνολικής κινήσεως, διότι ειλικρινώς δεν νομιζω (αυτή την στιγμή) ότι θα απωλέσουμε αλλας 2300 μονάδας εκ των υψηλών του Οκτωβρίου. Οπότε ΨΥ-ΧΡΑΙ-ΜΙ-Α. Και βεβαιως: φρόνιμα, ταυρώδεις! Το παρηγορότερον είναι ότι ευρισκόμεθα επ'αγκυρα ή τουλάχιστον ελπίζω οι τακτικοί αναγνωσται Καλοχαιρέτου αντισταθμισμένοι. Ακόμη και ο Θεός αντισταθμίζει μη λέμε τα ίδια. Εάν λοιπόν φαίνεται πολλοίς ότι 'ηλθε το τέλος του κόσμου, είμεθα έτοιμοι, ότε τα άστρα ήθελε είναι ευνοϊκά, δια του κουρσον μας. Απλουν και η ζωή συνεχιζεται. Εις το δελφικόν Καλοχαιρέτειον:

 

Τηξεις, πήξεις ουκ εν καταρρεύσει λήξεις,

 ότε πρόκειται περί αγορών, το κόμμα παει προ του ουκ. ΔΕΝ αποθνήσκουν αι αγοραί. Αναμένουμε στεγνοί εις την ακτήν την ευκαιρίαν να πηδησωμεν εις τα κουρσάρικα σκαριά μας, εάν δε, ήθελε δώσει ημίν ευκαιρία μεγάλης εισόδου, προς εμπόριον. Αλλά θα τα ειδουμε αυτά, προς το παρόν μετρούμε ημέρας και κάνουμε προετοιμασίας. Αι αγοραι αλλάσσουν ανα πάσα στιγμή και είμεθα με τα οπλα παρά πόδα να ορμηξουμε εάν δοθεί ευκαιρία. Ασφαλώς και δεν έχω διάθεσιν ουδένα να πάρω εις τον λαιμόν μου, ο καθείς κάμνει ό,τι τον φωτίσει, έτσι?

 

 

 

 ΥΓ Μοι έγραψε ο φίλος kalaio εις το αμέσως προηγούμενον περί της AIG και των προγραμμάτων ζωής. Επείδή όλα αυτά αντασφαλίζονται και η έκθεσις εν αλλοδαπήι είναι τεραστία, ελπίζω ότι δεν υπάρχει προβλημα. Ψυχραιμία παίδες, έχει περάσει η ανθρωπότης και χειρότερα, δυνατόν να ομοιάζει, αλλά δεν είναι το τέλος του κόσμου: ουκ εν καταρρεύσει λήξεις. Αισιοδοξείτε, αλλά προετοιμασθείτε!

 

Σχετικές μετοχές:
DOW ΓΔ
Σχόλια

17/09 22:04  talbot
Πω πω τραγούδι Θρασύβουλε!Βαρύς ο πόνος.
Μαύρη αισιοδοξία.
17/09 22:05  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Όχι ρε παίδες! Απλό μεράκιον! Ψυχραιμία, εντός ολίγου αρχίζουν τα καλλίτερα, αρκεί να είμεθα έτοιμοι.

Α, και έτη πολλά εις τας Σοφίας!
17/09 22:07  ΝΕΜΕΣΙΣ
καλό χειμώνα και καλά κουμαντα .
17/09 22:08  ΝΕΜΕΣΙΣ
καπετάνιε ... το ξέχασα
17/09 22:09  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Γειά σας Νεμεσις λεβεντιά σας παρακολουθώ ανελλιπώς!
17/09 23:10  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Από της 11ης εσπερνής, Φρόνημα ευτηκτον! εν Ελλάδι.
17/09 23:38  Goldmine
Τι κι αν έρθει η τήξις με Καλοχαιρέτα δεν θα πλήξεις!Απόδειξη το άσμα!
17/09 23:44  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Γεια σας Γολδ! Ακόμη καλλίτερον αυτό!
18/09 01:22  haros
..καλα,κατσε να ανοιξει αυριο η αγορα και θα δεις...τηξεις...ποσο???13 ημερες???μηπως εβδομαδες????μηπως μηνες????μηπως χρονια????῞..
18/09 05:30  nhad
Αγαπητέ Θρας, συμφωνώ όπως πάντα επί της ουσίας, αλλά διαφωνώ σε μια λεπτομέρεια. Κατά τη γνώμη μου αν υποθέσουμε ότι είμαστε στο ήμισυ της πτώσης, τότε μένει να χάσει ο δείκτης άλλα 44% επί της τωρινής αξίας του, όχι άλλες 2300 μονάδες. Ας μην ξεχνάμε ότι αυτοί πχ που μπήκαν στα Λαναρόχαρτα όταν ήταν στο 50% του μεγίστου, δεν έχασαν το ήμισυ των χρημάτων τους αλλά το σύνολο...

Τυφών ενέσκηψεν παρά τοις χρηματιστηρίοις και εδώ εις Ασίαν. Η πραγματική όμως οικονομία κατά τη γνώμη μου τα πάει περίφημα. Η κατανάλωση και η παραγωγή αυξάνονται ραγδαία και η μία στηρίζει την άλλη. Βεβαίως και θα υπάρξουν κλυδωνισμοί, αλλά καμμία σχέση με το Αμέρικα ή την Ελλαδίτσα. Γιατί βεβαίως στην Ελλαδίτσα, τη χώρα που δεν παράγει τίποτε, δε μπορεί, θα σκάσει το κανόνι.
18/09 05:35  Σάρισα
Επιτελους εχω την ευκαιρια να χαιρετησω τον οικοδεσποτη επειτα απο πολυμηνη απουσια-περιστασιακη παρουσια! Καλο χειμωνα Θρασσο και υπολοιποι φιλοι!

Το κανονι στην Ελλαδα ειναι δυσκολο να σκασει, γιατι οι επιχειρησει που θα εκλειναν ειναι ηδη κρατικες! :)

Bλεπε ΟΣΕ,ΑΤΕ,Ολυμπιακη, ΔΕΗ και μυριες αλλες! :)
18/09 05:37  Σάρισα
Aπο καθαρη και μονο τυχη ρευστοποιησα αλλο 25% του χαρτοφυλακιου (αυτη τη φορα με ζημιες), πριν τα 4αρακια της Wall και ειμαι με 25% μεσα.

Μαλλον το 2800 που ειχα πει εγω και αλλοι να ειναι και αισιοδοξο νουμερο..
18/09 08:28  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Καλημέρα φίλοι μου. Χαρε, όχι και 13 έτη! Σαρισα, καλως ωρίσατε! nhad, έχετε δίκαιο, αλλά πόσο είναι ως το 2301 , το 2103 ή το 2031? Είπαμε λογικώς μια μελλοντική στάσις θα έχει 0,1,2 και 3 στον ΓεΔεί. Είδατε το Χονγκ Κονγκ? Ας τα βλέπει ο ανιψιός που έσπευσε να μοι γράψε ότι μολις ανήρτησα το κείμενον ήτο η Αμερικα εις το -1,ΧΧ και εξετέθην. Το μετά εχει σημασία βρε!
18/09 08:38  elenitsa 1
Βρε Χαρε,μια φορα να μη...θαψεις τις ελπιδες μας και τι στον κοσμο,αδελφακι μου!
18/09 08:53  haros
ποιες ελπιδες σας ελενη????για ποιο πραγμα????
18/09 09:03  elenitsa 1
Για ταχεια αναρρωση,Χαρε.Λεμε τωρα...
18/09 09:50  Τυφώνας
Απ’ ότι κατάλαβα η προσευχή είναι για την Μετοχούλα και την Ανοδούλα :) :)
18/09 10:31  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Χε, χε, γειά σας Τυφών με την αισιοδοξίαν σας! Αισιοδοξείτε, αισιοδοξείτε!
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
17 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις