Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Σοσιαλμανία
946 αναγνώστες
Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2008
00:25

 

  Όλα καλά όλα ανθηρά, αλλά ουδέπω εν ταυρώδηι περιοδωι βλέπουμε τοιαυτας κινήσεις. -4/+4% και κολοκύνθαι ωριγανισμέναι. Τσκ, τσκ.

  Τι να ειπεί κανείς? Αναμεταξύ μας έχουμε μείνει και είμεθα στο ποιός θα φάει όσα δεν ειναι εις την προθεσμιακήν του άλλου. Τέλος πάντων, αυτά είναι λογικά και επόμενα. Αυτό που βαθύτατα με προεβλημάτισε, έως θλίψεως δηλαδή, δεν ήτο καν τα καραγκιοζλίκια των δηλώσεων Morgan Goldman, ότι και καλά τους ρίχνουν οι σορτάκηδες. Βρε κιρίζια, αμα δεν ήσασταν δια τα μπαζα όχι οι σορτάκηδες, η Μεγάλη η Αρκτος η ιδία δε σας έριχνε. Άλλωστε το έχουμε ξαναειδέι αυτό. Οτε κάμνει τέτοια δήλωσιν τραπεζίτης, είναι σίγουρο δείγμα οτι κατι δεν παει καθόλυ καλώς. Ας μην υπενθυμίσω τας δηλώσεις Αραπογλου τον Αυγουστο του 2007 ή των διαφόρων της Ευρωτραπέζης τα Χριστουγεννα και το τι χαμός ηκολούθησε μετ' ου πολύ.

  Όχι φιλοι μου, άλλο με στενοχώρησε. Ότε εις την μητραν του καπιταλισμού, εις την νήσον που αι φιλελευθεραι ιδεολογίαι ηύρον έσχατον καταφύγιον ότε παντού αλλού εν Ευρώπηι εσκοτισθησαν υπό του κομμουνισμού και του εθνικοσοιαλισμου, ότε λοιπόν εις την γηραιά Αλβιόνα ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ η βραχυθεσία, τοτε ένα δύναμαι να ειπω: κλαυτα Χαράλαμπε.

  Κάποιοι άνθρωποι επιλέγουν ή επιδιώκουν να γίνουν υπάλληλοι ή το έσχατον σημείον δημοσιοι υπάλληλοι. Κάποιοι άλλοι γουστάρουμε τα κύματα να τα πολεμούμε ως έρχονται. Γουστάρουμε τον αέρα της ελευθερίας κι ό,τι ήθελε προκύψει. Αμα μας κάμετε ημάς υπαλλήλους ή (έτι χειροτερον) δημοσίους υπαλλήλους μας κοβετε τον αέρα. Μας κόβετε τας επιλογάς, μας ακρωτηριάζετε την ελευθερια. Δεν πειράζει που βρέξει χιονίσει έως που να πεθάνουμε μας εγγυασθε μισθοδοσίαν και παχυλήν συνταξιν και εφάπαξ. Δεν μας ενδιαφέρει αυτό, η ελευθερία (με τας ευθύνας της και τας ευκαιρίας της) μας ενδιαφέρει. Ότε λοιπόν κόβεις από την αγορά τη μισή της κατευθυνσιν, τότε είναι σαν να την κρατικοποιείς.

 Αλιμονον μας έαν περάσουμε εις τα καραγκιοζιλίκια της σοσιαλμανίας του στασιμοπληθωρισμου και της Μεγάλης Αρκτου της δεκαετίας του 70. Αλλά τέλος πάντων και αύριο ημέρα είναι και ίσως εν τέλει ο "σοσιαλιστικός μετασχηματισμός της κοινωνιας" (δεξίας και αριστεράς, έτσι? μην αρχίσω δια τον ερυθρο Χμερ Αλογοσκουφη) που κατέληξε τον εμπορικότερον λαόν του πλανήτου εις αμορφους και λιγο-πολυ αβουλους μάζας υπαλλήλων και δημοσίων υπαλλήλων να είναι τελικώς αυτό που θέλει η πλειοψηφία.

  Κακό μαντάτο είναι πάντως ότε προσπαθούν με τέτοιου είδους μέτρα να σταματήσουν τα ασταμάτητα και κακό που τα ρίπτουν εις τους βραχυθέτας. Κακό τον Αυγουστο, κακό τα Χριστουγεννα, κακό και τώρα. Δε γινεται ο λύκος σκύλος. Η προσδοσία της ελευθερίας πληρώνεται δια μακρού πόνου και αλυσοδέσεως εις το χώμα.

  Κατά τα λοιπά μετρώ ημέρας και σας ασπάζομαι.

 

 

 

Σχετικές μετοχές:
DOW ΓΔ
Σχόλια

19/09 00:39  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
To κατωθι το έγραψα εις το φόρυμ, αλλά μοι ήρεσε (συμβαίνει καμμία φορά, και είπον να το κοτσάρω και εδώ:


"Εγώ μάλιστα προτείνω να απαρευθεί δια πράξεως νομοθετικού περιεχομένου, ή έστω βασιλικού διατάγματος η πτώσις των αγορών έως της 16 Ιανουαρίου.

Και καλώς ρε παιδες δι΄όσας εταιρείας έχουν δυνατότητα βραχυθεσίας, να τα ακούω αυτά. Ο Πετζετάκις και η ΛΑΝΕΤ από τους σορτάκηδες πίπτουν? Μα καλά, πιστεύετε τέτοια πράγματα και θελέτε ειλικρινώς να βγάλετε χρήματα εκ των αγορών?"
19/09 00:43  favlos
καλησπέρα
Θράσσ όπως τα λές είναι...Πέφτουν..τίποτα περισσότερο τιποτα λιγότερο...αλλά..

Ελευθερία ναι,αλλά όχι εν κρυπτώ πωλήσεις 3 και 4 φορές το συνολο των μετοχών μιας εταιρείας χωρίς κανόνες.
Αυτό κόβει η απόφαση και ζητάει να λένε και τις short θέσεις που κατέχουν και όχι μόνο τις long...
Η σούμα πρέπει να είναι το 100% των μετοχών της εταιρείας και όχι παραπάνω.
Και άλλα που οδηγούν στη νομιμότητα.

Στα υπόλοιπα όπως τα λές.
(αν θές σου λέω και για την ΕΕΕΚ εδώ στην Ελλάδα και τις ανάποδες θέσεις..)
19/09 00:54  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Μα προφανώς να υπάρχουν κανόνες. άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

Εχω όμως μια ερώτησιν. Κατά την άνοδο, υπηρχε το ίδιο φαινομενο? Ειλικρινώς ομιλώ διότι δεν έχω παρακολουθήσει. Κατα τα λοιπά, τα ξευρετε και συμφωνουμε, η Ελλας ξεφραγο αμπελι. Και μετά τα οργια του '99, άντε να το ξαναφράξεις...
19/09 00:57  elenitsa 1
Καλομαθε η γρια στα συκα['99],κι ολη την ωρα τ'ανεζητα...Ξεσκιστηκαν στην αρπαγη τοτε,κυριολεκτικως οργιασαν.
19/09 01:00  favlos
Στην άνοδο,το μικρό καρτέλ των πέντε μεγάλων αγοραστών της Σοφό (80% του τζίρου),ανέβαζε χωρίς να σπάσει η συμφωνία όσο πιο ψηλά μπορούσε τα χαρτιά.Ακολούθησε η διανομή άγρια και κάθετη.

Δες και εδώ όταν έχεις ώρα...Υπήρχε fake διανομή και περιμέναμε την άγρια και κάθετη..
www.favlos.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=3470&blid=31

19/09 01:03  favlos
Τελευταία παράγραφος στο ink για να μην κουράζουμε
19/09 01:04  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Σωστός ο παίκτης και τότε και τώρα. Εξ άλλου δε υπολογιστου 5* εξτρα...
19/09 03:19  haros
ιδιωτικοποιουν τα κερδη,κρατικοποιουν τις ζημιες..οσο και αν βραχυπροθεσμα δινουν ανασα στις αγορες,η συσταση του..ΟΑΕ αλα αμερικανα(αυτος ηταν οργανισμος..)πιστευω οτι μακροπροθεσμα κακο θα κανει,για πολλους λογους..αυτο θρασσακο ειναι το προβλημα..
οσο για την προσωρινη καταργηση του σορτ,ειναι γνωστο οτι οταν οι κανονες δεν μας συμφερουν,τοσο το χειροτερο για τους κανονες..θα μου πεις,ο εχων το μαχαιρι κλπ...συμφωνοι,αλλα καμμια φορα και τα πεπονια..σαπιζουν και οποιος παει να τα κοψει,του χαλουν την ορεξη..θα δειξει..
19/09 10:12  geokalp
Οι σύντροφοι Paulson, Bernake και Bush jun. σας χαιρετούν και σας καλωςορίζουν στις United Socialist State Republic of America (USSRA!
βουρ τώρα στους "σορτάκηδες"!
Οι ραντιέρηδες ας απολαύσουν το έργο!
19/09 17:19  haros
..ουρανομηκεις οιμωγες σορτακηδων παγωνουν το αιμα..αυτο ηταν Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΟΡΤ ΣΚΟΥΗΖ,το ζησαμε και αυτο...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
15 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις