Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Το αλήστου μνήμης 1999, εφταιγαν οι βραχυθέται
954 αναγνώστες
Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2008
21:16

Τα ξευρετε, τα είδατε να μην τα πολυλογούμε. +8,68%, + 400 μονάδες ο  DOW, ευμορφίες. Εν τέλει ο Βαρρυ με ολιγη μονον πρωιμοτητα έδωσε την πάσα. Έλαβον εκ των χρηματιστηριακών που συνεργάζομαι εν αλλοδαπηι το πανομοιότυπο μήνυμα. "Μπορείτε να κρατήσετε τας βραχείας θέσεις σας (ΣΣ ασφαλώς, ασφαλώς, καλα για τι με περνάτε?) , αλλά εάν τας κλείσετε ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ το δικαίωμα να τις ξανανοιξετε." Μάλιστα. Αυτό λέγεται καπιταλισμός και ελευθερία επιλογής. Τώρα βεβαίως δε θα ειπώ ψέμματα,  δεν είχα και σπουδαία πράγματα πλέον ανοικτά τα ξεύρετε και εκ του αγγλοφώνου. Οπότε δεν είναι τοσούτον η θέσις όσον το γ*μώτο της υποθέσεως.

 

Δηλαδή περνούμε την μεγαλυτέρα οικονομική κρίσιν της Ιστορίας των ΗΠΑ και ο δείκτης τους δεν είναι καν 20% υπό τα υψηλά του? Και μάλιστα απαγορεύουν τας πωλήσεις? Καλά είμεθα σοβαροί? Τώρα βεβαιως θα μου πείτε, άσε μας ρε Καλοχαιρέτα, είσαι εις το ρευστον απο τον Οκτωβριο (ναι, αλλά κάνω κουρσα) και δε σε νοιάζει δια τους αγορασμένους. Συγγνώμη, αυτό με την αλλαγή των κανόνων του παιγνίου μεσοστρατίς δεν ενοχλεί κανένα? Και τι βλακείες είναι αυτές? Και εις την μιαν περίπτωσιν και εις την άλλην, κάτι αγοράζεις και κάτι πουλάς, με κέρδος ή όχι. Η αγορά είναι μια. Νομίζω ότι απλώς οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν πως λειτουργούν αι αγοραί. Δηλαδή οι τίτλοι που ΔΕΝ εχουν βραχυθεσία διατί πίπτουν?

Δηλαδή ωρέ παιδες, το ελληνικόν 1999 την επετειον της κορυφώσεως του εορτάζοντες, που δεν υπήρχε βραχυθεσία ήταν καλό δια τους επενδυτάς? Δεν αντιλαμβάνεται κανείς ότι ΑΚΡΙΒΩΣ γι' αυτό έγινε το 1999? Εν ολίγοις ρήμασι ελπίζουμε εις ένα παρομοιο, κρατικώς επιβαλλόμενον φαινομενον,  μονον που ημείς θα πωλησουμε εις τα κορόιδα. Αλλά πείτε μου βλέπετε πολλά κορόιδα τριγύρω? Είτε υπάρχει πρόβλημα είτε όχι. Εάν υπάρχει πρόβλημα, τότε η αγορά θα πάει εκεί που πρέπει να πάει για να το λύσει. Οι βλακώδεις κρατικαί παρεμβάσεις απλώς ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ το μοιραίο. Και ασφαλώς ελπίζω να μη νομίζει κανείς ότι ως δια μαγείας μετα τας εκλογάς εν ΗΠΑ , η κρίσις θα ξεχασθει. Τέλος ελπίζω να αντιλαμβάνονται τώρα οι φίλοι που αυτοπροσδιορίζονται ως "δεξιοί" διατί λέω πάντοτε: "ίδιος ο λαϊκισμός, δεξιός και αριστερός".

 

Εάν τους ξεφύγει θα γίνει η φουσκάρα που -α λα 1999- προβλεπεται άνευ βραχυθεσίας, αλλά θα επακολουθήσει εισέτι μεγαλύτερον κραχ. Τέλος πάντων, εν μετρητώ ευρίσκομαι, ουδόλως αγχωνομαι.

Θα δούμε, δεν ιδεολογουμε, κέρδος σκοπουμε. Εγώ πάντως μετράω ημέρας και παραμένω υμέτερος.

 Και Παρασκευή σήμερον, προβλέπεται λαϊκόν πρόγραμμα. Καλή διασκέδασις τοις πάσι.

 

 

 

 

 

Σχετικές μετοχές:
DOW ΓΔ
Σχόλια

19/09 22:00  Κλεάνθης
Τα δέοντα αγαπητέ

(το άσμα εκτός εποχής διότι Πηνειός πλέον υπάρχει μόνο χειμώνα-άνοιξη...καλύτερα να βρει άλλο τρόπο να περιγράψει τον έρωτά του ο αοιδός...)
19/09 22:07  Goldmine
Τα άσματα, τελευταία, όλα τα λεφτά!
Και αλληγορικόν, επίσης!
19/09 22:33  jerri
5*
20/09 10:25  CANYON
5*...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
19 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις