Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Τις πταίει?
946 αναγνώστες
Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2008
23:46

Κανονικώς το παρόν τεμάχιον ήθελα να το αφιερώσω εις την πορνογραφία της γλωσσης ή την αγαπητή μου Κα Πολυξένη, αλλά των γεγονότων πιεζόντων θα τα αφήσω δι΄ αργότερον. Ας ειπώ το πρώτον ένα μεγάλο ΕΥΓΕ εις την WIND δια την διαφήμισιν της περί των ατόμων με περιορισμένη όρασιν και την στήριξίν της εις τους παρολυμπιονίκας μας, Χαράλαμπον Ταϊγανίδη και Ανθή Καραγιάννη. Ο άνθρωπος του ειδέναι ορέγεται φύσει, λέει ο Αριστοτέλης, και είναι δύσκολον εις τους κανονικώς ορωντας να αντιληφθούν πόσοι δύχερεστέρα είναι η ζωή δι'ήμάς τους έχοντας περιορισμένην όρασιν. Αλλά δεν το βάζουμε κάτω του κερατά, αυτό είναι το νόημα και ευγε εις τα παιδία που διεκρίθησαν, ευγε και εις τους κοινωνικώς υπευθύνους χορηγους των.

Κατά τα λοιπά, τι λέγαμε? Α, ναι, λέγαμε ότι αυτή η εβδομάς θα δείξει εάν αυτά τα τέρατα (που λέει και ο σουεαρ, ο οποίος ωστόσο ελπίζω να μη βραχυθέτησε το πετρέλαιο) οι βραχυθέται φταινε δια την πτώσιν των αγαπημένων μας τίτλων. Και Ω! του θαυματος!, σήμερον, άνευ βραχυθεσίας και βραχυθετών, τι εγίνηκε? Ναι, ναι, ναι, ναι, ναι, το έλα να ειδείς (μια που λεγαμε δι'όρασιν). Κάτω αι αγοραί, πάνω ο χρυσός, πανω πάνω και πιο πάνω και πολύ πιο παραπάνω το πετρέλαιο (+15,7%, γεμιστε τα δεποζιτα των Cayenne). Άρα οι σορτάκηδες του Λονδίνου (καλά το τι γέλιο ρίχνω όταν το ακούω αυτό! οι βραχυθέται του Λονδίνου και ο γκουρού τους ο Καλοχαιρέτας) ίσως, λέγω ίσως και να μην έφταιγαν δια τα χάλια των αγορών. Ή αλλέως πώς το εξηγείται ότι τώρα που τους κάψανε και πάλι κάτω πανε αι αγοραί?

Αμ, το πετρέλαιο? Πώωωωωως? Εκεί θέλετε βραχυθέτας και βραχυθεσίαν? Τι λέτε ώρε καλόπαιδα? Ε-νη-λι-κι-ω-θει-τε!

Τέλος πάντων ας μην συγχυσθώ έτι περαιτέρω, εδώ και τώρα θα ειδούν και οι πλεόν άσχετοι και οι πλέον ιδεολόγοι ότι τας αγοράς δεν τας χειραγωγείς δια κυβερνητικών αποφάσεων και διατιμήσεων. Δεν μπορεί κύριοι να ιδωτικοποιούμε τα κέρδη και να κρατικοποιούμε τας ζημιας, άνευ περενεργειών και επιπτώσεων. Το γαρ πολύ της κρατικοποιήσεως έριψε την Σοβιετία, τα ξεχάσατε? Και να λέμε όλοι μαζί ένα ευγε και ένα ευχαριστώ εις αυτούς που ωραματισθησαν και πάσχισαν να ενταξουν την κοινωνία αυτή της ιδεολογικής κατοχής και εγκεφαλικής αφασίας εις την Ενωμένη Ευρώπη και το πανισχυρο νόμισμά της διότι αλλιώς πάλι θα είχαμε τας κρισάρας του '70- '80 της απυθμένου βλακείας και του αχαλινώτου λαϊκισμού. Ονόματα δε λέω, τα ξεύρετε και μη νομισθητω ότι κάνω και πολιτική προπαγάνδα.

Αφού λοιπόν δεν φταινε οι σορτάκηδες του Λονδίνου και ο γκουρού τους ο Θρασακος (χα! λές και τα έλεγα μονον εις τους Λονδρεζους), τι να φταίει τι να φταίει που δεν επήγαμε μπροστά? Τις του πταίει του Μιχάλη (εκτός απο το ξηρό του το κεφάλι?). Το λέει ο Μακρο παιδες. Η κρίσις πταίει. Κι αμα μας πιάσει δεν μπορεί ένας ολοκληρος στρατός να την κρατήσει, τα λέει ο αοιδός ξεκάθαρα. Τα πράγματα πρεπει να πάνε στο σημείο που πρέπει να πάνε δια να καθαρίσει αυτό το (τεράστιο) προβλημα. Θα έλθουν και καιροι αγορών και μαζικών επενδύσεων. Απλώς ακόμη είναι νωρίς (νομιζω- κι ο καθείς κουμαντο στα ιδικά του, έτσι?).

Οπότε, τα γνωστά. Μετρουμε ημέρας εν των ασφαλεί λιμενι του μετρητού και προετοιμαζόμεθα. Έχει θέαμα έμπροσθέν.

 

 

 

 

Σχετικές μετοχές:
DOW ΓΔ
Σχόλια

22/09 23:56  evie
Ίδια σκέψη κάναμε για την wind! Μπράβο τους!
22/09 23:58  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Γειά σας Ευάκι, πάντοτε ευαίσθητη!
23/09 00:17  periscopio
Καλησπέρα σας ! Σας παρακολουθώ καιρό και έχω βοηθηθεί πολύ από το ιστολόγιό σας.
Το άσμα είναι όλα τα λεφτά!
5* και καλή μας νύχτα! (ελπίζω ...γιατί της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά ή κλαίει...)
23/09 00:22  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Αμην φιλε μου και μακάρι. Η αληθεια είανι ότι και εγώ ε΄χω βοηθηθει, μην πω ψέμματα!

Και εφέτος εις το Fever o Νικόλας! ;-)
23/09 00:28  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Και - τι σου είναι αι συμπτώσεις? Βλέπω ότι εις την οθόνη του κινητου γραφει ΤΙΜ, το προηγουμενο όνομα του τηλεφωνικού οργανισμού που λέγαμε!
23/09 00:36  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Το όνομα του αοιδού προέρχεται από την ενασχόλησή του με τα "Μάκρο", ή πρόκειται περί συμπτώσεως ?
23/09 00:38  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Χε, χε δεν ξεύρω Προμηθεύ, αλλά εικάζω ότι είναι λέξις συνθετος εκ του μακρος και πουλος (τουτέστιν νεαρός απόγονος). Αλλά πάλι, δε γνωρίζω μετά βεβαιότητος. Εν πάση περιπτώσει, ταιριάζει γάντι εις τας κινήσεις των αγορών, δεν ευρίσκετε?
23/09 04:23  nhad
Επόμενη κίνηση: απαγόρευση των long θέσεων (στο πετρέλαιο).
23/09 09:03  geokalp
το σενάριο μείωσης ζημιών/αύξησης κερδών από trading στο πετρέλαιο φαίνεται ότι είναι το πρώτο στη λίστα

βοηθούν και τα αδερφια/τρομοκράτες Άραβες με τη μείωση της παραγωγής!

τι ωραία πράγματα θα δούμε πάλι!
23/09 09:12  jiovani!
Πράγματι είναι κρίσιμα τα πράγματα, αλλά όχι και τόσο ώστε να πάω να γίνω σαρδέλα στο fever. Θα ακούσω το ίδιο άσμα από Τερλέγκα, Ζαζόπουλο, Κωστόπουλο, εκεί που το μαγαζί με σέβεται...
23/09 10:37  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Jio, το είχον υποψιασθεί ότι είσθε δικος μας κατά βάθος...
23/09 15:08  haros
..τιγκα στα< πολιτιστικα κεντρα >σας βρισκω...(που ελεγε και ο μακαριτης ο γιαννοπουλος)
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
18 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις