Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Δυσκολα...
1043 αναγνώστες
Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2008
10:20

 

Χμμ, δύσκολα, έσκασε και η WaMu. Το μεγαλύτερο κανόνι από καταβολής τραπεζών σου λέει. Από ρεκόρ εις ρεκόρ το πάμε κατα τη διάρκεια αυτής της Αρκτου. Τώρα βεβαίως ίσως αυτό επιταχύνει τις εξελίξεις, τα έχουμε ξαναειπει αι εκρήξεις τραπεζων ενίοτε οδηγούν εις/σηματοδοτούν τοπικά σημεία ανακωχής, ενίοτε και κινήσεις οδηγουσας εις συνθηκολογησιν. Ενίοτε βεβαίως δεικνύουν πορείαν υφέσεως. Συνεζήτουν εχθές με τον ανιψιό mc (πολύ μονάστερο ωρέ παίδες, όλοι καψουρια με την αυτή κοπελιά?) δια τον κανόνα της μη εισόδου επί 13 ημέρας κατά τη διαρκεια νοτιοστρόφου κινήσεως. Προφανώς εχθές εφαίνετο ως πολύ συντηρητικός, καθότι ο ΓεΔείς πλησιάζει σταδιακώς εις τα επίπεδα της αρχής της κινήσεως. Αλλά εν αγοραίς και εν Αρκτω, κάθε ημέρα είναι καινουρια ημέρα.

 

Παρασκευή άλλωστε σήμερον, θα δείξει προς τα που πάει η ψυχολογία των εκειθεν του Ατλαντικού. Μετρώ ημέρας και νομίζω σήμερον είναι η 11η.

 

Αντε, καλημέρα λοιπόν και μην λησμονείτε. Ζωμεν ιστορικάς στιγμάς και έχει μεγάλας ευκαριας έμπροσθεν.

 

 

 

Σχόλια

26/09 10:34  ArTaXiA
Ορθώς το επισημαίνετε. Χρειάζεται σύνεση περισσή σε τέτοιες περιόδους. Ενθυμούμαι διαφόρους ετερόφωτους διαχειριστές, να διατείνονται την άνοιξη, αμέσως μετά το πρώτο κανόνι πως "το bear market τελείωσε", "πτώματα στους δρόμους" και τα ανάλογα. Δυστυχώς είχε δίκιο ο Ackerman όταν έγραφε για "την μεγαλύτερη κρίση" στην καριέρα του. Αν και χρηματιστηριακά δεν είναι, οικονομικά είναι. Για την ώρα οι ενέσεις των κεντρικών τραπεζών λειτουργούν ως μεθαδόνη. Θέμα εβδομάδων είναι να διαπιστώσουμε αν ο ασθενής αποτοξινώθηκε ή υποτροπίασε. Θα ακολουθήσει άρθρο... Χαίρετε.
26/09 10:42  ΝΕΜΕΣΙΣ
καλημέρα με υγεία
26/09 10:42  haros
προφανως την σκασανε σημερα για να εκβιαστει το κονγκρεσσο και να σταματησει τις μαγκιες και να περασει το σχεδιο..απλουν,που κες και εσυ..
26/09 10:52  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Καλημέρα παίδες και ευχαριστώ. Κι εγώ παρομοίως σκεπτομαι, αλλά ειλικρινώς με προβλήματίζει αυτό που λεγει ο Αρταξια. Μεγάλη η κρίσις, αλλά δεν έχει εισέτι αποτυπωθει χρηματιστηριακώς. Εξ ου και κινούμαι λίαν προσεκτικώς. Θα ειδούμε να περάσουν και οι εκλογές τους και θα ειδούμε.
26/09 11:49  favlos
Αν δεν μας επηρέαζε η κρίση θα είχε πλάκα με τα αμερικανάκια...Ακούω για πανικό, αγορές χρηματοκιβωτίων (δεν έχουν τρέλλα με λίρες)...καβάτζωμα τεραστίων ποσοτήτων τροφίμων και άλλα όμορφα...

Τωρα πάω να βάλω βενζίνη στη μπέμπα γιατί έληξε η απεργία και δεν μπορούσα να πάω στο περίπτερο τόσες μέρες για εφημερίδα...!

Αποενοχοποιηθείτε ρεεεε...
26/09 11:50  nhad
Και εγώ το πρώτο που σκέφτηκα ήταν ότι πάνε να εκβιάσουν τα πράγματα στο Κογκρέσσο και γιαυτό έσκασε το κανόνι με παρέμβαση FED, μη το ξεχνάμε.
Θα το λέω βέβαια συνέχεια: Η ιστορία με τα subprime είναι απλό σύμπτωμα ενός πολύ σπουδαιότερου συστημικού γεγονότος που θα έχει σημαντικότατες συνέπειες στο μέλλον. Επειδή λοιπόν η επανάληψις είναι μήτηρ της μαθήσεως, ας επαναλάβω για άλλη μια φορά το σχόλιά μου εις το παρόν blog:

www.thrassos.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=4263
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
17 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις