Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Πακέτο...
1079 αναγνώστες
Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2008
23:33

Εγώ Κυριοι έιμαι φιλελεύθερος. Ουτε νεο- ουτε συντηρητικο-, σκέτο φιλελεύθερος, εραστής της ελευθεριάς, των ευκαιριών και των ευθυνών της. Ούτω πώς, τα έχουμε ξαναειπεί, είμαι εναντίον των καραγκιοζλικίων που λαμβάνουν χώρα εν ΗΠΑ. Εάν ο μέσος όρος μιας Άρκτου είναι -33%, δεν αντιλαμβάνομαι απολύτως διατί πρέπει να πληρώνει ο φορολογούμενος δια να μη χάνουν τα βονους τους οι άφρονες υπερταυρώδεις και να το κρατάμε το πράγμα με το ζόρι. Αφού ούτως ή άλλως θα πάει εκεί που πρέπει να πάει, γιατί κοροιδευομαστε? Μπας και πιαστει κανας μικροεπενδυτής?

 

Ωστόσο, εσχάτως είδον μια χλαπαταή να το ειπώ? Μια αναμπουμπούλα να το ειπώ? Μια αναστάτωσιν τέλος πάντων και καλά ήλθε το τέλος το καπιταλισμού και του εμπορίου κοκ. Και βεβάιως επέιδη εμπόριον σημαίνει δημοκρατία, απο αρχαιοτάτων χρόνων, αυτό ολίγον με τρομασει. Αφήνω που, ως φορολογικόν υποζύγιον, ότε βλέπω τέτοια σκεπτομαι, ωχ, ωχ, ωχ,πάλι εγώ θα πληρώσω.

 

Αλλά εάν πρόκειται να δωθεί αφορμή να αναστηθούν τα ζόμπι του εθνικοσοσιαλισμού ή του υπαρκτοσοσιαλισμου και των δικτατοριών του προλεταριάτου ή της αρίας φυλής, μα την αλήθεια, να το ξανασκεφτούμε το πράγμα. Τέλος πάντων, εγώ ειλικρινώς προτιμώ να δωθούν αυτά τα 700δις εις τους έχοντας αναγκην ή προς ανοικοδόμησιν των αθλίων ενίοτε εν ΗΠΑ υποδομών, και περισσότερο τόπο θα πιάσουν εκεί. Το να χρεωθεί κάθε Αμερικάνος, από τα βρεφη έως τους γεροντας 2.500$ (10.000 ανα τετραμελή οικογένεια) δε βλέπω πώς θα βοηθήσει. Απλώς μοι φαινεται ότι ο δεξιός λαϊκισμός και κρατικός παρεμβατισμός είναι το ίδιο ηλίθιος με τον αριστερό. Εάν βεβάιως είναι να σωθεί η δημοκρατία, να το ξανασκεφθώ, οπότε μην πολυχαίρεσθε και μην πολυαλαλαζετε οι της επαναστάσεως.

Αλλά εν πάση περιπτώσει δεν είμαι βέβαιος ότι θα είναι κάτι παραπάνω από ένα λίαν δαπανηρό άδειο πακέτο. Και θα έχει πλάκα εάν όπως κάποτε έγραψε ο τραγικός ποιητής, ο Τρωικός πόλεμος έγινε για ένα ομοίωμα της Ελένης, ένα υποκάμισο αδειανό (η .ίδια συμφωνως τω μύθω εμεινε εν Αιγύπτω), ο καυγάς να γίνεται δι' ένα πακέτο αδειανό νοήματος πλην της επιδοτήσεως ήδη παχυλών, παχυλοτάτων γαλών (fat cats).

Αλλά είπαμε, μην καταρρεύσει και το σύστημα. Άλλο πληρώνουν όσοι πταίουν και άλλο κλείνουν ολες οι τράπεζες και οι αγορές και να την πληρώνει όλος ο κόσμος. Οπότε, έστω και  οριακώς, ενώνω κι εγώ την φωνήν μου και λέγω, ψηφίσατε το ρημαδοπακέτο μπας και καθυστερήσει ολίγον το πράγμα και αποφευχθούν τα απολύτως χειρότερα. ¨Αλλωστε, εάν οι άλλοι (ημείς ή οι Κινέζοι λ.χ.) είναι γάτοι, θα αντιληφθούν ότι τώρα είναι η ώρα προς κίνησιν. Εγώ πάντως θα το έβλεπα και έτσι.  Και οι καιροί ου μενετοί.

 

Αφιέρωσις το απολύτως σχετικόν, τουλάχιστον δια την Αμερική, κενόν πακέτο. Δι΄ημάς, τους ένθεν του Ατλαντικού, εάν δεν επικρατήσουν τα ζομπι, ίσως (ξανά)αρχίζουν τα ωραία. Έτσι είναι αι αγοραι. Εκεί που οι άλλοι βλέπουν καταστροφή, να βλέπεις ευκαιρίας.

Αιοσοδοξείτε και μερακλωθείτε!

 

 

Σχετικές μετοχές:
DOW ΓΔ
Σχόλια

02/10 23:45  geokalp
τα πακέτα Ντελόρ-δα τη μικρή Ελλάς τη βοήθησαν πάντως!
ακόμα κι αν λίγδωσαν πολλές σαπιο-κοιλιές!

λοιπόν ο Οκτώβρης είναι μήνας ακραίων διακυμάνσεων...
α. το '29 και το '87 και άλλα
β. τα τελευταία χρόνια - bull ομως αγοράς - αλλάζει τη τάση...

δεν έχω ιδέα τι μπορεί να συμβεί, στο καλυτερο σενάριο όμως μας τοποθετώ στα 4/9, άντε, στα 5/9
02/10 23:48  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Προτιμώ τα 9/8! :-)

Χωρίς πλάκα, κάπου το πρώτο δεκαπενθήμερο εικάζω. Εις φάσιν καθελκύσεως ευρίσκομαι, απλώς αναμένω την κατάλληλον στιγμή...
03/10 00:18  larryman
Μηπως παιρνουμε σιγα-σιγα την "αργη και πλαγιοκαθοδικη οδο"... και δεν το χουμε καταλαβει ακομη?

Δηλαδη μερικες αναταραξεις ακομα με ή ανευ πακετου και μετα πολλα μικρα καθημερινα 'πακετακια' για πολυυυυ καιρο... ???

(Μαρτυρικο σεναριο για σποτακηδες)
03/10 00:36  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Ποιός ξεύρει φίλε μου? Ενθυμείθε τι έγινε εις την Ιαπωνία το '90? Πρωτόγνωρος είναιη κρίσις, αλλά υπάρχουν παράλληλοι...
03/10 02:46  Δόκτωρ Βασίλειος
έτσι ακριβώς ειναι...
ας παραθέσω και το πνεύμα των γερμανών από τη Φρανκφούρτη:
Το 2003 με τη φούσκα του ίντερνετ ο Νταξ ήταν στις 2800, τώρα που το τραπεζικό σύστημα υποτίθεται ότι ειναι στα τελευταία του ειναι σχεδόν στις 6000. Άρα ή τα πράγματα είναι λιγότερο σοβαρά, ή ο δείκτης ειναι υπερτιμημένος.
03/10 11:19  larryman
Καλημερα, κατα φωνη..
www.reporter.gr/default.asp?pid=16&la=1&art_aid=174576

(αν οντως το λεει η Santander.. και οχι η φαντασια τους, χαχα)
03/10 12:27  nhad
Κατά τη προσωπική μου άποψη οι δείκτες των διεθνών χρηματιστηρίων δεν έχουν αντικατοπτρίσει ούτε στο ελάχιστο το μέγεθος της κρίσης. Σε όλες τις προηγούμενες κρίσεις υπήρχε μια υπερβάλλουσα πτώση, χωρίς πραγματική οικονομική αιτία, πλην της ψυχολογικής. Μια η επικείμενη κατάρρευση δύο hedge funds που ξανοίστηκαν πολύ (τότε που συνεδρίασαν οι 7 κεντρικοί τραπεζίτες), μια η επίθεση στους πύργους (εντυπωσιακή και τραγική δε λέω, αλλά μάλλον με ασήμαντη πραγματική επίπτωση στην οικονομία), μια τα οικονομικά προβλήματα της Ρωσσίας κλπ. Εδώ μιλάμε για κατάρρευση μερικών από τους μεγαλύτερους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, τέτοιο πράγμα πράγματι δεν ξανάγινε, παρά τη σκωπτική διάθεση μερικών. Και είναι η πρώτη φορά που ο λόγος είναι συστημικός: Η υπερβάλουσα κατανάλωση σε σχέση με την παραγωγή στις δυτικές κοινωνίες. Νομίζω ότι θα δούμε μεγάλη πτώση στα διεθνή χρηματιστήρια. Όσο για το Ελληνικό, που το κακόμοιρο ήδη την έχει υποστεί τη μεγάλη πτώση, τι να πώ;
03/10 18:05  zyzzx
Ρεστα!

Ας θυμηθουν λιγο τις ιστοριες τους οι Πολιτειες, Βοστωνη μερια, κι ας παρουν το κουραγιο.
Αν και αυτο που συμβαινει τωρα, ειναι απολυτα ισσοροπημενο και μεθοδευμενο.
Ομως ,ομως ελα που σε λιγο θαρθουνε οι σχιστοματηδες βιζο- λα- βιζο να μας ζητησουν και τα ρεστα...
Τοτε θα δωσω τα ρεστα μου με το ζορι!

Αφηστε με ρε παιδια να το χαρω τωρα που νοωθω απολυτα ελευθερος να κανω οτι μ αρεσει!

Ρεστα ει(Η)πα!
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
15 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις