Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Ότε κλείουν τραπεζαι...
786 αναγνώστες
Κυριακή, 5 Οκτωβρίου 2008
12:17

Εάν ακούσει κανείς τας ειδήσεις, είτε πρέπει να τρομοκρατηθεί είτε να βάλει τα γέλια. Δεν το συζητώ, έχουμε τον ίδιο άθλιο λαϊκιστικόν τύπο που έχουν πλεον όλες σχεδόν οι δημοκρατίες του πλανήτου. Ένα απέραντο καφενείο έχουμε γίνει, με μικρά διαλείμματα σοβαροφανείας. Δυστυχώς δεν έχουμε ούτε φωτεινάς εξαιρέσεις που απαντούν αλλού. Ιδού τα αποτελέσματα της προοδευτουριάς και του λαϊκισμού Κύριοι. Η κοινωνία κινείται εταξύ του "πίνω μπαφους και παίζω Pro" τσιπροκοσμου και του κυνισμού του Κου Τραγκα. Αλλά δεν έχω την πρόθεσιν να γκρινιάξω πρωί πρωί.

Δεν είπε ο Αλογο ότι εγγυάται τας καταθέσεις (λες και δύναται, ο υπουργός οικονομικών του απο δεκαετιών χρεωκοπημένου κράτους, αλλά τέλος πάντων, αλλή κουβέντα αυτό)? Το είπε. Άρα? Και να σκάσουν μερικά ιδρύματα, που εδώ που τα λέμε όλοι γνωρίζουμε ότι κάποια είναι εις το παρατσακ, τι έγινε? Κάποιος θα τα αγοράσει, αντί πινακίου φακής, μην ανησυχείτε (εννοείται, εφόσον δεν εισθε μετοχοι, όπως στις ξένες). Απλώς φροντισατε να έχετε τας καταθέσεις σας εις πλείονας της μίας τραπεζών. Σπαστε τα δηλαδή όσο δυνασθε και αποφύγετε αυτές οι οποίες φαίνονται πλεόν ευάλωτες (ακόμη και εκεί τα πρώτα 20.000 Ευ είναι εγγυημένα), εάν βεβαίως φοβείσθε και δεν εμπισθευεσθε τον Αλογο (που καλά κανετε). Δια την συντριπτικήν πλειοψηφίαν αυτό είναι αρκετό. Οι έχοντες πολλά παραπάνω ξευρουν τι να κάνουν. Απλώς για καλό και για κακό αντισταθμίσατε. Μπορεί και να μη γίνει απολύτως τίποτε. Δια τα ακίνητα πόσα χρόνια μας λεγουν ότι είναι καραφουσκάρα? Είδατε να έσκασαν? Ίσα ίσα σε δυο διαφορετικές χθες και προχθές παρέες μου έλεγαν ότι θέλουν να "χώσουν" εκεί τα λεφτά διότι φοβούνται την κρίσιν. Αν και βεβαίως εάν αυτή είναι η αντίδρασις εις φήμας του κάθε αγραμμάτου που έλαβε μικρόφωνο ή πληκτρολογιον  ανα χείρας, τι να ειπώ εγώ? Αγοράσατε υπερτιμημένα διαμερίσματα εις τα προάστια λοιπόν και μετά ψαξατε να ευρείτε κάποιον να θέλει να ζήσει εκεί. Τέλος πάντων, όσοι αγοράσετε ακίνητα, φροντίσατε τουλάχιστον να ξεύρετε τι αγοράζετε. Πείτε όχι εις τον πανικον.

Τώρα, πίσω στα ιδικά μας. Η εβδομάς ήτο περίπου δραματική και έκλεισε επίσης δραματικώς. Και όλα αυτά (έξω) άνευ βραχυθετών (σιορτάκηδων). Ινα επιβεβιωθή αυτό που όλοι λέγουμε από καιρού: κανένας σιορτάκιας δε μπορεί να ρίξει την αγορά. Η αγορά απλώς πιπτει επειδή πρέπει να πέσει. Η βραχυθεσία είναι απλώς ένας τρόπος να χάνεις λιγότερο ή και να κερδίζεις κατά την πτώσιν, αφήνω που δημιουργεί και ανωφερειας (στιψεις βραχυθετών - short squeezes). Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα εις την κοινωνία της λαϊκιστικής αφασιας και της προοδευτουριάς (πίνω μπαφους και παίζω Pro). Κι εγώ ασφαλώς και δεν πρόκειται να αδειασω την κεφαλήν μου ινα γεμισω άλλας. Τι θα γίνει τώρα? Εάν κάτι δεν άλλαξει δρματικώς (περικοπή επιτοκίων λχ) η κίνησις κατά πάσα πιθανοτητα θα διατηρηθεί ή επιταχυνθει εφόσον έχουμε πλείονα σκασιματα τραπεζών εδώ ή εν Γερμανία λχ (Λακεδαίμων, η κρίσις μολις έφτασε εις Αλαμανίαν κι όλες οι πρέσσες μαζί δεν τους σώζουν). 

Προσωπικώς παραμένω εδώ και ολίγες ημέρες με το όπλο παρά πόδα δια κουρσον,απλώς δεν έχω εντοπίσει σημείον ικανόν να με ελκύσει εις το λόγον προσδοκώμενο ώφελος προς κίνδυνον. Εάν τώρα κάνουν την περικοπή που λέγαμε ή έαν η αγορά πάει μοναχή της προς ανακωχήν μετά δραματικήν κίνησιν τα ξαναβλέπουμε. Εικάζω ότι θα δωθεί ευκαιρία το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου, αλλά το δευτερο είναι παραδοσιακώς η περίοδος με την μεγαλυτέρα πιθανοτητα δραματικής νοτιοστρόφου κινήσεως, οπότε απλώς σταθμίζω και αντισταθμίζω.

Θα ήθελα απλώς να σας υπενθυμίσω ότι οι περισσότεροι έχουμε ΗΔΗ ζήσει (και εν Ελλάδι ζώμεν ΑΚΟΜΗ) μια εκ των δραματικοτέρων Άρκτων της Ιστορίας, αυτή του 2000-2003. Εγώ βεβαίως πιστεύω ότι εν Ελλάδι το 2003-7 ήτο απλώς μια αρκτωδης ανωφέρεια, αλλά όπως και να έχει, καλόν είναι να ενθυμούμεθα ότι κατα την  Άρκτο αυτή, ουχί μονον απωλέσθησαν άπαντα τα κέρδη της εν τω μεταξύ περιόδου, αλλά διεσπασθησαν  και τα προηγούμενα χαμηλα ακόμη του 1998.  Δεν είναι αυτό το διάγραμμα του Δοω απολύτως σαφές?

 

Και τι έγινε? Τίποτε, έγινε διπλούς πυθμήν, εδώθησαν καλές αγοραστικές ευκαιρίες και αι αγοραί και πάλιν προς την δόξα ετράβηξαν και πολλά κέρδη έδωσαν. Αρκεί βεβάιως να είχε κάμει κανείς καλά κουμάντα. Ίσως αυτή τη φορά τα πράγματα να είναι πιο σκούρα λόγω μεγαλυτερων προβλημάτων, αλλά θα στρέψει, που θα πάει. Έως τότε προσοχή και κανα κούρσο που και που για ξεμουδιασμα. Αλλά το πρώτον: προσοχή.

Καλή Κυριακή εις πάσας και πάντας!

 

 

Σχόλια

05/10 13:02  jerri
Καλημέρα. Εγώ πάντως ακολουθώντας το σύνθημα ψωμί, μπριζόλα και coca cola προτήμησα το τρίτο που πάει με όλα. Κοινώς βρήκα ανοιχτά και μπήκα...
05/10 13:03  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Καλημέρα φίλε μου! Διατί όχι? Αν και εσχάτως η ΕΕΕΚ, πάει χάλια...
05/10 13:12  jerri
Στα χάλια μπήκα κι εγώ και αντί για μπάφους πίνω κόκα κο...
06/10 19:58  geokalp
πολύ καλό!
(το είχα χάσει χθες)
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
17 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις