Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Αγρία ράβδος
1216 αναγνώστες
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008
23:20

Καθε μέρα και μια καινούρια ημέρα. βλέπω καλώς την ΕΤΕ εις τα 1780? Πω, πω, πω, τι ξύλο ήτο αυτό? Δεδομένου πάντως του ότι η ΕΤΕ έχει μια σχεσιν περίπου 1:1 μετα του ΓεΔεί, έυτυχώς που δεν είδαμε τα χειρότερα. Και να φαντασθείς ότι ανεμένετο μια, αν όχι καλή, πάντως ουχί τόσο κακή ημέρα. Αλλά τα έχουμε ξαναειπεί, όταν κατακρημνίζονται αι τράπεζαι παγκοσμίως, δεν είναι δυνατόν, όσο καλή και να είναι η δικία μας (που καλή είναι, αρνουμαι να πιστεύσω τας φήμας) να μένει αλώβητος. Τι έγινε? Τι να γίνει, απομόχλευσις και αναζήτησις ρευστού. Τουτέστιν πωλούν κάποιοι τα κερδισμένα ή ελαφρώς χαμένα. αν και εδώ δε νομίζω ότι πταίει το κέρδος ή η ζημία, η έλλειψις ρευστού πταίει. Έτερον τι δεν ήκουσα και αι προβλεψεις δια ΕΤΕ εις το 687 λεπτά ίσως είναι κάπως προωρες και μάλλον υπεραρκτώδεις. Αλλά εδώ κυκλοφορεί η φήμη όιτ θα καταρρεύσει οσονουπω το ευρώ και θα αναστηθεί η δραχμούλα, τι να λέμε τώρα. Είναι η εποχή των φημών. Άλλωστε καμμια δεκαετία έλεγαν παλαιότερα ότι θα κρατήσει το ευρώ. Σημειώνω πάντως ότι η συζήτησις περί ελληνικών τραπεζών (μονοψηφία η Ευρωτράπεζα σήμερον) είναι πολύ παλαιοτέρα και εδώθησαν άφθονες ευκαιρίες δια ρευστοποιήσεις εν τω μεταξύ, ενώ το τέλος του κόσμου δεν ήλθε, παρά τας περι του αντιθέτου φήμας.

 

Ή απλώς η ταχύτης της καταρρεύσεως μας έχει κάμει όλους και παραμιλούμε και συζητούμε σενάρια΄και φήμας που παλαιότερα υπήρχαν μονον σε εξειδικευμένες αρκτοσελιδες. Τα πάντα ρεί ωστόσο και ασφαλώς, εδώ που έχουμε φθάσει, τα πάντα παίζει. Μέχρι και ο Economist μας εβγήκε με τον καπιταλισμό ως πληγωμενο λέοντα (ή πάνθηρα, η ζωολογία δεν είναι το φόρτε μου) τι να ειπείς?

 

Καλά όλα αυτά και θα τα ξαναειδούμε. αλλά σήμερον είναι Παρασκευή και του αδελφού μου επιτέλους κατ' οίκον ευρισκομένου, λέω κι εγώ να το γλεντήσω ολίγον. Λαϊκόν πρόγραμμα και αισιοδοξείτε!

 

 

 

ΥΓ Πάντως ο Δοω ερυθρός απόψε. Κακό αυτό. Αλλά δεν έπεσε υπό τα προηγουμενα χαμηλά του. Καλό αυτό, ίσως έχει ΄βασιν εδώ κοντα. Αναμονή και υπομονή λοιπόν.

ΥΓ2. Ο Χρηστάκης είναι αυτος έμπροσθεν του ακκορδεόν?

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ ΕΤΕ ΕΥΡΩΒ
Σχόλια

17/10 23:34  Swearengen
Καλησπέρα Θρας,
Είπα κι εγώ σήμερον να επιχειρήσω ένα μίνι-"κούρσον", εισερχόμενος στα 19, αλλά λίαν συντόμως διεπίστωσα ότι θα λάβω τον πΧΧΧον :) οπότε απεχώρησα ως δαρμένος σκύλος στα 18,06. Και μη χειρότερα !
17/10 23:38  Usοund
Μπήκε στην ΕΤΕ ο νερουλάς? Και περιμένατε προκοπή?
17/10 23:41  Swearengen
Μπήκε-είδε-βγήκε.

Ναι, ο Χρηστάκης είναι, όντως. Μπράβο μάτι !
17/10 23:45  Usοund
Ευτυχώς που του σύστησα αντιστάθμιση κινδύνου. Και κάλυψε τη χασούρα.Ρευστό δίνεις, ρευστό παίρνεις.
17/10 23:45  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Χαίρετε παίδες! Έτσι είναι τα κούρσα, ίσα δια να μην χάνουμε επαφήν. Διότι η αγορά, το έει και το άσμα:
μου'χεις ψημμένο τ' οψάρι εις τα χείλη, καιρό πολύ καιρό.
αν ήτο άλλος θα σ'είχε χωρίσει, μα εγώ σ'αγαπώ, σ'αγαπώ...

Αφιερωμένο εις πάντας τους καψουρηδες των αγορών!


Φεύγω, έχω κεκλεισμένη άλφα τρπαπεζα πίστεως. Με τα λεφτά της δουλειας, αντιλαμβάνεσθε, αν περιμέναμε απο το κουρσο, ουτε εις το βαρ...
18/10 01:08  favlos
ρολερ-κόστερ..καλό...

Kαλή και η επάνοδος του αδερφού...:)
18/10 13:59  zyzzx
Παντα τετοια!
Παντα χαρες και πανηγυρια!
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
14 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις