Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Eν αναμονηι εξελίξεων
1216 αναγνώστες
Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2008
00:34

Την παρελθούσα Πέμπτη συνήντησα φίλο και μέγα γάτο της πιάτσας σε μη εξαιρετέο καφέ της περιφερείας πρωτευούσης. Συζητούσαμε τα ιδικά μας, και τα περί της κρίσεως, ότε μοι λέγει:

-Τι τα θές, προηγουμένως ήμουν στο τηλέφωνο με τον ΧΧΧ, και μου ζήτησε επείγουσα κατάθεσιν μετρητού.

Ο ΧΧΧ, ειρήσθω εν παρόδω, είναι διευθυντής τραπεζικού καταστήματος, εξ όσων μοι είπε.

-Δε σε πιστεύω Δημητριε, γίνονται αυτά τα πράγματα?

-Γινονται και παραγίνονται Θρασύβουλε. Εντάξει, έστω για 100.000 με παρακάλεσε που είναι και εγγυημένα.

Δεν δύναμαι να ξεύρω εάν ο φίλος μου έλεγε αληθεια. Οι γάτοι της πιάτσας άλλωστε φημιζονται δια τον καθ'υπερβολήν λόγον τους. Ωστόσο η εξομολόγησις του αυτή με εμάγκωσε ολίγον. Και ήτο εις εκ των λόγων που παραμένω επί του όρους, μακράν της ακτής και αγναντεύω παρά τη σχετική ηρεμία εν ΗΠΑ. Δεν πιστεύω εις φήμας, άλλωστε το κακό με αυτές έχει παραγίνει και δεν ξεύρει κανείς τι να αξιολογήσει. Γνωρίζω όμως τούτο: εάν η κρίσις διαρκέσει ασφαλώς και θα έχουν προβλήματα επιχειρήσεις. Εδώ που τα λεμε ολοι μας θα έχουμε προβλήματα.

 

Το ζήτημα ωστόσο εν είναι το πρόβλημα των φυσικών προσώπων (ακόμη). Αλλά τι θα γίνει εν αγοραίς εάν αρχίσουν και εδώ να σκάνε εταιρείαι? Ωραία ψυχολογία θα ΄εχουμε. Ήδη κάποια δείγματα έχουμε πάρει με κάποιους τίτλους όπως η ΛΑΝΕΤ και η ΑΛΤΕΚ. Αλλά μην λησμονείτε ότι αι αγοραί είναι πρωτίστως ψυχολογία. Επειδή λοιπόν αι πτωχεύσεις εταιρείών είναι σημεία του μετά την πρώτην φάσιν τμήματος του κύκλου, αυτό ειναι κάτι που πρέπει να το κρατήσωμεν κατά νου. Όλοι απευχόμεθα τα χειρότερα, αλλά καλον είναι να έχουμε και το καλλίτερο, αλλά  και το χειρότερο σενάριο κατά νου.

 

Εάν το 2003-2007 ήτο όπως από καιρού εικάζω αρκτώδης ανωφέρεια, σε κάποιο σημείου του κύκλου τα τεχνικά επιβάλλουν την επαναδοκιμασία της περιοχής των χαμηλών του. Δυνατόν και να μη συμβεί ποτέ και το ευχόμεθα όλοι. Αλλά ίσως και να το δούμε. Σε κάθε περίπτωσιν αγνοουμε το χρόνον εκδηλώσεως του.

Ως προς την αισιόδοξον πλευράν των πραγματων, όπως συνεζήτουν και μετά του ανιψιου, το κηρίον του Οκτωβρίου είναι πολύ εντυπωσιακόν εν ΗΠΑ και ελπίζωμεν ότι τουλάχιστον εκεί θα καταφέρουν να  μαζευτεί ολίγον. Και εδώ πάντως υπερπεπωλημένοι είμεθα κατά το πλείστον.

 

Αν και τετοιες ημέρες το καλλίτερο δι' εμε είναι η αναμονή εν μετρητώ. Συντηρητικός, ίσως, αλλά εν προκειμένω προέχει η συντηρησις κεφαλαίου.

 

Καλή εβδομάδα τοις πάσιν!

 

 

Σχετικές μετοχές:
DOW ΓΔ
Σχόλια

20/10 00:41  Usοund
Ψέμματα λες. 2.000.000, μου ζήτησε!
20/10 00:42  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Εμ, βέβαιως, ξεύρει παρά ποίου ζητά τι ο άνθρωπος... ;-)
20/10 01:05  elenitsa 1
Καλη εβδομαδα,αγαπητε.Με υγεια πρωτιστως.
20/10 01:08  evie
Καλή εβδομάδα, με υγεία.
20/10 01:58  haros
συμφωνω με την σταση <χεσε ψηλα και αγναντευε> που τηρεις θρασσ,και την τηρω επισης..(για τους εξυπνακηδες,μαθετε πρωτα τι εννοω και μετα γελακια..)
20/10 02:01  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Χε, χε, θέσε πρφανώς εννοείτε, ετσι? Τι μαθαίνω, αγοράζετε την Αλφα? Ευελπιστω ει ς άφλφα τράπεζα πίστεως,από τούδε και εις το εξής εις τα νυκτερινά πολιτιστικά κέντρα, έτσι? ;-)

www.capital.gr/news.asp?Details=600333
20/10 02:08  haros
οχι φιλε θρασσ,εννοω την προτροπη των κλεφτων στα βουνα,κατα την επανασταση...εδιναν συμβουλη στους<νεους>,να χεζουν(εκτιθενται)οταν ειναι ψηλα και αγναντευουν(εχουν ορατοτητα)μηπως ερθει ο εχθρος(οι αναγκαστικοι πωλητες ),οσο για αλφα,πιστευω οτι ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ τραπεζικο ντηλ δουμε αυτη την εποχη,δεν ειναι κατ αναγκη και προς το συμφερον των μετοχων,μαλλον ντηλ<διασωσης>θα ειναι...το αν θα <συμφερει>,μενει να αποδειχθει..
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
15 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις