Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


H (πραγματική) κατάστασις της οικονομίας
4081 αναγνώστες
Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2008
21:47

Πολλά ακούγονται, πολλά γραφονται και τι να πρωτοσχολιάσεις. Χρεωκοπούν ολόκληρες χώρες, κινδυνεύουν νομίσματα και συστήματα ακόμη και η ημετέρα ασταθεστάτη κυβέρνησις και οι συνέλληνες προσποιούνται ότι δεν τρέχει κάστανο. Ω, της λήθης! Που εάν δεν ήτο ο "λογιστάκος" Σημίτης και οι "μεγαλόψυχοι" (βλέπε: μεγαλοϊδεάται) Γερμανοί να μας κάμουν συνεταίρους εις το νόμισμά των η Ελλάς δε θα ήτο ήδη χρεωκοπημένη! Που εδώ που τα λέμε, δεν ξεύρω εσείς διατί την βλέπετε αλλιώς, εγώ το δημοσιο για χρεωκοπημένο το έχω αφού πρέπει να δουλεύει ο ιδιωτικος τομευς 2-3 έτη (χωρίς να τρώει ο,τιδήποτε)  να πληρώσει τις ταρζανιες των παρελθουσών δεκαετιων. Και αφού δουλέψει δυο τρία έτη να πληρώσει τα καραγκιοζλίκια (τα ξευρετε, τα ξεύρετε), μετά θα εργασθεί να πληρώσει και τα ιδικά του καρτο-διακοπο-σπιτο-δανεια. Μπου, χα, χα.

Μωρέ η ηρωική "γενιά του Πολύτεχνείου", έχει φάει τα λεφτα και των αγεννήτων ακόμη. Είτε επειδή τα έφαγε είτε επειδη τα κατασπατάλησε. Και οι αγέννητοι χρωστούν εν Ελλάδι και ως εκ τουτου δεν γεννιώνται. Αλλά δεν πειράζει, τα "πίνω μπαφους και παίζω Pro" ( εκ του proodeutouria, προφανώς - ο στιχος υπαρχει, δεν τον εφηύρα) τσιπροπαιδα θα μας φέρουν εισαγομενους νέους, δεν απογοητευόμεθα ούτε εκ του δημογραφικού προβλήματος. Απεργία σήμερον, ε? Έτσι, έτσι πολύ εδούλευσε ο δημοσιος τομεύς, ήτο καιρος να απεργήσει (πρωτοσέλιδον εις το BBC παρακαλώ), να του δώσουμε καμμια αυξησιν τα υποζύγια.

Και εις την χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, της προοδευτουριάς και  του "πίνω μπαφους και παίζω προ", ασφάλως και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και αναλύσεις είναι ανταξίου επιπέδου. Βλέπω διαρκώς κηδειας του ελευθέρου εμπορίου, του καπιταλισμού, των αγορών, του νεοφιλελευθερισμού, ζωή σ' εμάς, αλλά δεν αντελήφθην, ο νεοφιλελευθερισμος πταιει δια την χρεωκοπία του δημοσίου και τας στρατιάς δημοσίων υπαλλήλων και κρατικοδιαίτων "ελευθέρων" επαγγελματιών? Καλά είμεθα σοβαροί?

 

Αλλά μια που ο τίτλος υποκρύπτει  αμερικανιά (the state of the nation) χρειάζεται και μια επιστροφή εις την πραγματικοτητα (reality check).. Η επιχερουμένη αναστασις των ζομβι της κρατικοδιαιτου σοσιαλμανίας τι ακριβώς θα προσφέρει εις την χώραν? Εδώ μιλάμε ότι κατερρευσε η Ισλανδία της οποιας τα επιτόκια ήσαν πόσο, 12%? Και ουδέ ενθυμείτε κανείς ουδέ σχολιάζει τα καραγκιοζλίκια του "δώστα όλα" και των "οικουμενικών" που μας είχαν φέρει, ενθυμείσθε Ελληνες που? Για να σας το υπενθυμίσει ο Καλοχαιρέτας (δια τους νεωτέρους, 1991):

 

 

 

Της στραβής της χώρας της πταίει ο νεοφιλελευθερισμός (τουτέστιν: οι θρίχες). Ε, να επαναφέρωμεν τον σοσιαλισμό και τον Τσοβόλα λοιπον και όλα θα πάνε καλώς. Μωρέ ξυπνάτε μωρέ! Εάν  μας σουτάρουν οι Γερμανοί ή καταρρεύσει το νομισμά τους, μια χαρά Ισλανδία και χειρότερα θα γίνουμε. Βακαλάο μπορεί να μην έχουμε αλλά απο προβατα και ενδημικά οψάρια, άλλο τίποτε.

 

 

Αλλά τι κάθομαι και σκάω με τας απυθμένους ιδεολογικας βλακείας που αναγιγνωσκω? Θα το ρίψω και εγώ εις τους βαφφους μοι φάινεται, ινα την ακούσω και εγώ "γερμανος τραπεζίτης". Μη με αγχώνεις, δεν μπορώ, πίνω βαφφους και παιζω προ. Μια χαρά. Η χώρα που έκαμε ύμνο τον "Υμνο προς την Ελευθερία" καιρός να εκσυγχρονισθεί και να αλλάξει ύμνο επί το "Pro-οδευτικοτερον". Ελευθερία γιοκ, είναι κακό πραγμα, δεν τη γουστάρει ο "λαός". Δωσε καλλίτερα καμμια θέσιν εις το Δημοσιο και ας πληρώνουν τα κορόιδα.

 

Πώς? Δε βλέπετε κανεν άλλο κορόιδο περί την τράπεζαν? Μην ανησυχειτε υπάρχει, απλώς δεν το έχει αντιληφθεί.

 

Σχόλια

21/10 21:49  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Και βεβαιως εάν η Ελλάς είχε ιδικό της νομισμα θα εδάνειζε ο Καλοχαιρέτας τον Αλογοσκούφη με 22,5% υπ'αυτάς τας συνθήκας. Να μπορει να βοηθήσει και τα "ιδικά τους παιδία". Μπου, χα, χα. Και καρα μπου, χα, χα μην ειπώ.
21/10 22:20  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Ε, δεν θα μου χαλάσετε την διάθεσιν !
Μόλις επέστρεψα από την Εκδήλωση Απονομής των Διακρίσεων του Ευρωπαϊκού Μοντέλου Αριστείας (θεσμού όπου είμαι - ως γνωστόν - Αξιολογητής και Διαδικτυακός "γκουρού").
Δεκατρείς επιπλέον Οργανισμοί εις το "πρώτο και δεύτερο σκαλί".
Ούτε μία εισηγμένη εις το ΧΑΑ εφέτος (μία από το ΧΑΚ).
Το πρόγραμμα εδώ, λεπτομέρειες προσεχώς...
www.eede.gr/
21/10 22:22  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Χαιρετώ τον μονον ίσως προοδευτικάριον ανταξιον της συμπληρώσεως "με την καλήν έννοια"... ;-)
21/10 22:38  haros
κυριε καλοχαιρετα..αν δεν σταματησετε αμεσως να προτρεπετε σε χρηση ουσιων(πινω μπαφους) και να πομπαρετε το σαπακι(παιζω ΠΡΟ),θα καταγγειλω την περιπτωση σας στην επιτροπη < τηρησις της ταξης και της ηθικης>των βλοκιων...ως εδω και μη παρεκει...
21/10 22:42  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Χαρε δε αντιλαμβάνομαι! Δεν έιναι ο βαφφος είδος ροφήματος με βάσιν τη γιαούρτη? Ισα ίσα, πομπαρω Βιβαρτια που σας ανήκει κιόλας... ;-)
21/10 22:48  haros
δεν ανηκει σε εμενα αγαπητε,στον αχρηστο υπαλληλο μου ανηκει...καλο παιδι,με σπουδες χημικου αριστες..καταφερε να μετατρεψει τα γιαουρτια σε ΣΚΑΤΑ...
21/10 22:52  haros
αλλα μην πιασω τωρα τα του υπαλληλου μου,γιατι βλεπω το μπλογκ σας στην εξορια για προσβολη της δημοσιας αιδους..την καληνυχτα μου..
21/10 23:16  periscopio
Καλησπέρα σας!
5*Χ5* Το διαφημιστικό: Γάντι!
Το χιούμορ σας, τσακίζει!
Αν και μου είναι οδυνηρό, τα "δεκανίκια" έχουν από καιρό ...αποκαλυφθεί ένθεν κακείθεν.
21/10 23:27  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Χαίρετε Περισκόπιο πώς είσθε? Ξεύρετε τι μα λυπεί περισσότερο? Που έννοιιαι όπως η κοινωνική αλληλεγγύη και δικαιοσύνη έχουν τοσούτον βαναυσως χρησιμοποιηθεί δια να προαχθουν λαμογιοειδή προσωπικά οικονομικά, συντεχνιακά και πολιτικά συμφέρονα.

Αλλά εις το χέρι μας είναι να δημιουργήσωμεν μια δικιοτερα και πλέον αλληλέγγυη προς τα αδυνατότερα μέλη της κοινωνία, μακριά απο ξενοδούλους ιδεοληψίας. Μιαν ημέραν θα γίνει και αυτό...
21/10 23:36  Usοund
Θα ηγηθείτε της προσπαθείας, Θρασύβουλε? Για χάρη σας εγκαταλείπω τον Εφραίμ.
21/10 23:39  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Τον Εφραίμ ίσως, τον Ανδρεα δε βλέπω να αφήνετε ήσυχον... ;-)
21/10 23:40  Usοund
andy, περικαλώ!
21/10 23:52  periscopio
Εύχομαι να συμβεί έτσι όπως το λέτε...
Υπήρξα αυτόπτης μάρτυς του έργου. ΄Εχω μια θητεία στη "γηραιά κυρία" πίσω μου,σε κρίσιμα χρόνια και σε διάφορα πόστα.
΄Ισως και να μετανοιώνω κάποιες στιγμές πού δεν έμεινα στο εξωτερικό. Στοπ.
Ο τρόπος ζωής και δουλειάς του καθενός μας ας γίνει σημείο αναφοράς για τις "βάναυσα", όπως σωστά λέτε, κακοποιημένες διαχρονικές αξίες.
22/10 01:16  Frank Bloomberg
Παρατηρω μιαν βαθυτατην πικριαν εις οτι αφοραν τις δημοκρατικαι δυναμεις του δημοσιου εργατικου σωματος απο το Κο Καλοχαιρετα. Οξυμωρον σχημα βεβαιως-βεβαιως να αναγνωσκουμε κειμενον γραπτον δια χειρος κου Καλοχαιρετα να εξυβριζει κατα τροπον φωνασκων και ακρως απαδοντα τα "ψηφαλακιαν". Τα ψηφαλακιαν κε Καλοχαιρετα. Και αι μεσαζονται. Διοτι ερωτω ποιαν θα ηταν η θεση των Καλοχαιρετων ανευ ψηφαλακιων και λοιπων δημοκρατικων δυναμεων σημερα?

Υ.Γ. παρακαλω αποφυγατε τας εμπαιγμους προς αξιοτιμον κο Τσοβολαν. Εν οικονομ(ι)α αριστευσεν. Τωρα αριστευειν και εις την νομικην μετα τηε θυγατρος του. Επομενη ενασχολησις ηκουσθει η κομ(μωτ)ικην. Ειτε παιδες!
22/10 01:21  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Χαίρετε Φραγκίσκε, πώς πάει ο δήμος? Εγώ νομίζω ότι το μεγαλύτερον δράμα είνια που κατα τα άλλα καλοί άνθρωποι επαγιδεύθησαν (ενεκλωβίσθησαν μην ειπώ που έιναι και πιο χρηματιστηριακόν) εις αδιεξόδους ιδεολογίας. Αναγνωρίζω την καλήν πρόθεσιν ως ελαφρυντικόν πάντως. Αλλά τα έκαμαν και μαντάρα και χρεωστούν και οι αγέννητοι. Και το καλο να λέγεται και το κακό να λέγεται

Περισκόπιο, τώρα αντιλαμβάνομαι διατι με αντιλαμβάνεσθε. Είναι μια ολοκληρη ιστορία η κοινλη ψυχολογία των Ελλήνων που έχουν ζήσει εν αλλοδαπήι και πώς μας πληγώνει η Ελλάς...
22/10 01:32  Goldmine
Προτιμώ τις αλήθειες σας που μοιάζουν με ψέματα παρά τα ψέματα που μας σερβίρονται για αλήθειες!
22/10 05:04  EASY RIDER ( GARV )
Ενα πρωινο πενταστερο ειναι καλο για καλημερα .5*
22/10 09:27  geokalp
ποιος να τα καταλάβει αυτά...
καλημέρα από 'μένα!
22/10 11:08  evie
Καλημέρα σας, τα έντοκα γραμμάτια, ήταν η πρώτη μου επενδυτική κίνηση στο χώρο των αγορών.
23/10 08:19  zyzzx
Μας περνατε απο (reality check).

Μα τα μηχανηματα δεν ανταποκρινονται.

Μην ανησυχειται δεν χαλασανε.

Απλως δεν μπορουν να αντεπεξελθουν σε αυτη την πραγματικα δυσκολη εργασια.

Ναι το ιδιο εγινε και με τα τεστ στους Ολυμπιακους.

Οσοι ειχανε παρει ντοπα συγχρονης τεχνολογιας, περασανε τα τεστ χαλαρα.

Ετσι κι εμεις στα ωραια καφενεια μας, δημιουργουμε τοιχο ασφαλειας ,για οποιοδηποτε, οσο εξελιγμενο και να ειναι ( reality test).

23/10 09:30  geokalp
καλημέρα και με γεια ο τίτλος!
είναι σίγουρο πως θα είμασταν Αργεντινή χωρίς ευρώ, ίσως και δύο φορές από τότε που ξεκίνησε...
έχουμε άλλωστε και τα ίδια εθνικά χρώματα!
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
55 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις