Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Ωραίον το κοστουμάκι σας κυρ Θρασύβουλα!
1212 αναγνώστες
Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2008
21:56

Πω, πω, χαμός σήμερον έ? Βρε τι έχασα για να ευρίσκομαι μακράν. Αλλά δεν πειράζει, χρειάζεται και μια διακοπή και τί καλλίτερο από ενα τετραήμερον? Ωραιοτάτη αντίδαρσις, αν και κατά τα παλαιά ινδιάνικα ρητά, πρασινη Δευτέρα μετά ερυθρά Παρασκευή μας εμβάλει εις σκέψεις δια την κυρίαρχον τάσιν. Αλλά ας μην θεωρηθώ μουρμουρης που απώλεσα την κίνησιν, Aλλωστε το έκαμα μετά λόγου γνώσεως και εν αντιθέσει προς τα μόλις την Παρασκευήν σκεπτόμενα. Και ασφαλώς και καλοφάγωτα τα κέρδη εις τους επενδυτάς εις τα χαμηλά.

 

Άλλο ηθελον να σημειώσω, ουσης οψίας. Λοιπόν το πρόγραμμα των τραπεζών μας είναι πόσο? 28 δις Ευρώπουλα.  Τουτέστιν περί τα 4.000 ανα φορολογούμενο, εάν τα βγάζω σωστά. Μπρέ, μπρε, μπρέ κοστουμάκι! Είμαι εν διλήμματι σχετικώς. από τη μία δεν μου αρέσει να πληρώνω κερατιάτικα (τουτέστιν φόρους εις ένα διεφθαρμένο, σπάταλο και ανίκανο κρατικό μηχανισμο - δεν θα είχα μεγάλο προβλημα εν Σουηδία), από την άλλη βλέπω τη χρησιμότητα του μέτρoυ, ιδία ως προς τας τράπεζας που θα είχον άλλως ενδεχομένως μεγάλο πρόβλημα. Αντί λοιπόν να κάθομαι να μουρμουράω απεφάσισα να λαβω μέτρα σχετικώς. Θα αγοράσω λοιπόν ένα χιλιαρικάκιον εις μετοχας των εν λόγω τραπεζών ανά τέλος του μηνός δια τους επομένους 4 μήνας. Δεν γνωρίζω εις ποίαν τιμήν θα τα αγοράσω, αλλά όσο και να είναι μια ημέρα των ημερών, γνωρίζω ότι θα διπλασιάσουν. Το πότε το αγνοώ - πάντοτε. Αλλά όποτε και να συμβεί, θα έχω γλιτώσει το κοστουμάκι Αλογοσκούφη, και θα μου έxει περισσέψει και μετρητό να ράψω και κανα δυο κοστουμάκια ακόμη. Είμαι περίεργος να ειδώ εις ποίας τιμάς θα αγοράσω αυτή την πρώτην Παρασκευήν. Το ζητούμενο είναι βεβάιως πάντοτε το κλέισιμο της Παρασκευής. Ιδία εν Αρκτω τα άλλα παίζουν και δεν με ενθουσιάζουν (παρεξ και έχω βγάλει καλή ενδοσυνεδριακήν κινησιν, που δεν έχω).

Α, τι μεγάλη υπόθεσις το ράψιμο κοστουμίου! Ενθυμούμαι μετ' ακριβείας την πρώτην φοράν που απέκτησα ιδικό μου κοστούμι. Βλέπετε ο Καλοχαιρέτας προέρχεται εξ αρχών ιδιατέρως πτωχών και η αγορά ιδίου σακκακίου, πολλώ δε μάλλον κοστουμίου, ήτο μια πράξις οιωνεί απελευθερώσεως. Αλήστου μνήμης εποχές. Εξεκίνησα εκ των Αθηνών και έφθασα να ράβομαι εις τα ξένα. Ωραία πράγματα, αν και μπελαλίδικα. Κυρίαρχος τάσις το νύν είναι βεβάιως τα ετοιματζίδικα, αλλά εγώ προτιμώ τον παλαιόν τρόπον του εμπορορράπτου. Κάθε φορά που κόβω νέον ένδυμα, σπανιότερον πλέον, είναι μεγάλη υπόθεσις. Μια πράξις κατ'εξοχήν ατομικότητος.

 

Αλλά. όσο μου αρέσει το ωραιο κοστούμι, δε μου αρέσει να μου το κόπτει η κυβέρνησις. Τουλάχιστον το Χρηματιστήριο με ολίγο κεφάλαιο, ολίγη μελέτη , υπομονή και ολίγη καλή τύχη (τουτέστιν, μη κατάρρευσιν του σύμπαντος) θα μοι επιτρεψει να πληρώσω και τα κασμήρια και τα κερατιάτικα Αλογοσκούφη. Μετά σχετικής βεβαιότητος και δια του ως άνω τρόπου. Το πότε αγνοούμε, όσα και να λένε περί των τραπεζών ως "σαπακίων". Τα πολλά βεβάιως θα ειδούμε πότε θα τα βάλω. Ακόμη κάμνω υπομονή και προσέχω δια να έχω.

Ο μη-μου-προσαπτεις-ότι-δε-μου-αρεσει-ο-κρατικός-εμπορορράπτης

Θρασύβουλος

 

 

 

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Σχόλια

27/10 22:08  mc
Ένα θέμα είναι ο χρόνος διπλασιασμού. Για την ακρίβεια, πόσο θα κάνει το κοστούμι τότε.
Ένα δεύτερο θέμα είναι το ίδιο το κοστούμι. Κυκλοφορούν και παλτά, ενίοτε δε η πασιφανής οπτική τους διαφοροποίηση δεν πείθει.
Ένα τρίτο θέμα, η τελευταία φράση, η οποία με προβληματίζει αρκετά. Παρατήρησα (και) ένα μηδενικό κάπου στο μέσο της.
27/10 22:08  elenitsa 1
Με γεια το νεο κοστουμι μας,λοιπον.Πλουσιο κι ευρυχωρο,μη μας εμποδιζει και τις κινησεις.Το κακο ειναι οτι θα το ραψει ο ιδιος ραφτης σε ολους μας,κατι σαν τη στολη του Μαο το βλεπω να καταληγει.
27/10 22:12  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Βρε καλώς τα παιδιά! τι κάνετε? Τι να σας ειπώ, καθήσατε να ειδούμε τι τιμας θα κάμειο την Παρασκευήν. άλλωστε, ήδη το κοστουμι μου εις ΕΤΕ ή ΑΤΕ έχει ανέβει πολύ...

Όσο δια τον χ΄ρονον, δια΄τι να βιασθώ? ανιψιέ, να έχετε υπ'όψιν σας και αυτό το στοίχημα με τον χρόνο λοιπον. ελενίτσα, έχετε ευρεί το κομβίον μου εσείς... ;-)
27/10 22:14  NEWYORKER
προτεινω αφου θα βρεθειται σε κοπτοραπτην να μην ξεχασεται και ενα πουκαμισακι...
27/10 22:16  mc
Όντως ένα στοίχημα είναι ο χρόνος. Ενίοτε και ο χώρος. Π.χ. αγορές που θα μπορούσαν να έχουν οδηγήσει σχετικώς συντόμως στο επί 2, αλλά έχει προηγηθεί ένα margin call που οδήγησε στη Βραζιλία. Όλα σχετικά είναι...
27/10 22:16  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Α, πάντοτε Νευοϋορκέζε, θα σας έλεγα και τον υποκαμισοράπτην μου, αλλά να μην του κάμω και διαφήμισιν. Τα παλτά τα παίρνω έτοιμα. Ένίοτε δε μου τα φορούν!

Ανιψιέ, άσχημη είναι η Βραζιλία (πώς λέει η Βασιλειάδου, "άσχημα είναι τα κασμήρια?")?
27/10 22:19  NEWYORKER
Ειστε ωραιος κυριος ...!
27/10 22:32  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Ευχαριστώ και ανταποδίδω ιπτάμενε! Μα τι έγινε πάλαι εν Ν Υορκηι? Εγώ έγρψα το κείμενο με τον Δοω πράσινο και τώρα τον βλέπω -2,35%. Τσκ, τσκ, ναζίαρα η Άρκτος...
27/10 22:32  evie
Θυμάμαι πόσο μου άρεσε να αγοράζω εγώ το ύφασμα για τα κοστούμια του πατέρα μου, (δύο μην φανταστείτε περισσότερα) διάλεγα το καλλίτερο λεπτό εγγλέζικο μπλέ με ανεπαίσθητες λεπτές ρίγες στην ύφανση.

27/10 22:37  Goldmine
Βρίσκετε τη φόρμα σας τις Πρασινοδευτέρες! Εδώ πάει το: "Μπράβο κουστουμιά ο ανάπηρος!":-) 5*
27/10 22:37  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Γειά σας Ευάκι! Α, έχωμεν παρόμοια γούστα. τα εβαρέθηκα τα μαυρα ριγωτά τόσα χρόνια εν Λονδίνω... Αλλά δε βαριέσθε, μια στολή είναι και αυτή.
27/10 22:41  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Απλώς αγορά με ειδικάς ανάγκας, Γολδ!
28/10 00:54  Σάρισα
Χωρις τραπεζες bye bye ληστρικος , αδικος αδηφαγος καπιταλισμος. Και που να πας , σε ποιο αλλο συστημα. Γι αυτο το προστατευουν με νυχια και με δοντια.

Ειχα τις προαλλες μια συζητηση με μια νεαρα απο Ελλαδα. Το ποσο αγνοια υπαρχει για τα 'αλλα' συστηματα δε λεγεται. Η κοπελα φρικαρε. Δεν τα χε ακουσει πουθενα αυτα που της ειπα

Βρε ολα δεδομενα τα θεωρει η νεα γενια.

Τεχνικη αντιδραση η ανοδος, κατα το Νοεμβριο μπορω να μπω ξανα μεσα στο ναο. Ελπιζω με ευνοικοτερες συγκυριες...

Σε λιγες ωρες θα στηθουμε στις οθονες για την παρελαση. Κριμα που δεν ειμαστε εκει να νοιωσουμε λιγο περηφανοι. Μεχρι και οι Τουρκοι θα ειναι εκει γμτ.
28/10 01:01  elenitsa 1
Σαρισα,καιρο εχουμε να σε δουμε να γραφεις.Τι εγινε,κατεβασες ρολλα?
28/10 02:50  Σάρισα
28/10 08:43  patriotis
Καλημερα και χρονια πολλα στην ελλαδαρα μας
28/10 15:44  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Εάν γράψω ότι ουδέποτε (*) έχω αποκτήσει κοστούμι ούτε καν "ετοιματζίδικο *)"...
Τα "καλά" μου είναι σακάκι / παντελόνι.

(*) Προφανώς ούτε "γαμπριάτικο", υπηρετούσα τη θητεία μου <τότε>.
*) <Ετοιματζίδικο κοστούμι> : Μεγάλη λογική αντίφαση ! custom made = εξ' ορισμού μοναδικό.
28/10 15:53  haros
εγω ο κακομοιρης τι να πω βρε τριανταφυλλε,με ενα μανδυα με κουκουλα χειμωνα-καλοκαιρι,μου τον πηρε και αυτον ο βγενο και τωρα να δουμε τι θα φοραω...
28/10 20:52  geokalp
thrassos
νεο-φιλελεύθερα κόλπα είναι αυτά! πολύ δυνατά και στοχευμένα!
για να δούμε, θα μειωθούν τα επιτόκια της μαρίδας;
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
16 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις