Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Έχεις λεπτά? Κάντα...
1420 αναγνώστες
Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2008
22:49

Δηλαδή μόλις έχασα 4 Ευρώ ανά μετοχή ΕΤΕ διαφυγόντα κέρδη (ΣΣ εσκόπευα να εισέλθω υπό τα 1149 και ακόμη πιστεύω ότι δεν είναι άσχημη ιδέα)? Πτου! Δε βαριέσαι, καλλίτερα διαφυγόντα κέρδη παρά πραγματοποιηθεισες απώλειες. Άλλωστε το πράγμα είναι σαφές, το πάνε δια πληθωρισμόν, προσπαθούν δηλαδή, αλλά τι είναι αυτό που βλέπω έμπροσθεν? Παγίς ρευστότητος είπατε? Ε, καλά ξεύρουμε ημείς από είδη παγίδων. Πάντως εις αυτήν θα αναφερθω χωριστά (αρκεί να το θυμηθώ βεβάιως), διότι είναι του αγαπητού μου Κεϋνς ιδέα και πολλοί δεν την παραδέχονται. Πάντως εν ολίγοις παγίς ρευστότητος λέμε ότι υπάρχει ότε η νομισματική αρχή δεν δύναται πλέον να διεγείρει την οικονομία δια μειώσεων επιτοκίων. Βράσε όρυζα ιαπωνικήν δηλαδή, αλλά δεν είναι δυνατόν να εξαντληθεί το θέμα τώρα.

Αντιθέτως, αντί του αποπληθωρισμού (καταστάσεως δηλαδή εις την οποίαν αναφέρεται η παγίς ρευστοτητος) εγώ θέλω να επιμέινω εις τα του πληθωρισμού, καθώς επιμένω ότι κανείς δεν είναι τρελλός να ρισκάρει να αποπληθωρίσει (ότε δύναται, δεν δυνάμεθα πάντοτε) ότε δύναται να πληθωρίσει. Το ζήτημα είναι να δύναται αφενός (η Ιαπωνία δε δύναται) και να μην της ξεφύγει αφετέρου. Και εκφεύγει ευκόλως. Διότι άμα παραπληθωρίσει ΔέΝ τη δανείζει κανείς και το κράτος πρακτικώς χρεωκοπεί, ή την δανείζει δυσχερώς και η οικονομία υποφέρει. Η ελληνική κυβέρνησις προ ολίγων ετων λ.χ. (προ ευρώ, αλλά και τώρα βλέπω ότι δια να μας δανείσουν ζητούν ολοέν αυξανόμενας διαφοράς με τα γερμανικά ομόλογα). Και σα να βλέπω τον κυρ Βεν να το ρισκάρει αρκετά. Θα τα ειδούμε αυτά βεβάιως, τι να σου κάνει κι αυτός, πάει να γλιτωσει τον αποπληθωρισμό. Θα τα ευρεί έμπροσθέν του, εικάζω απο την άλλη.

Όχι ότι θα πρέπει να σας πανικοβάλει ιδιαιτέρως αυτό, καθότι τα ίδια εζήσαμε (-τε) εν Ελλάδι τη δεκαετία του 1980 και μερος της του 1990. Ίσα, ίσα έαν έχετε σταθερά και εξησφαλισμένη εργασία, κατά προτίμησιν εξηρτημένη εκ του Δημοσίου, την έχετε πολύ καλά. Όλοι οι άλλοι θα υποφέρουν, θα χάνουν εργασίαν, επιχειρήσεις και περιουσίας, ενώ υμείς θα πληρώνεσθε κανονικώς διότι οι υπόλοιποι βλέπετε δεν έχουν άλλη επιλογή. Εάν βεβάιως είσθε όλοι οι άλλοι, ε, έχετε θέμα, τι να σας ειπώ, ότι δεν έχετε?  Ανέγνωσα σήμερον ότι η ήδη χρεωκοπήσασα Ισλανδία αναγκασθηκε να αυξήσει τα επιτόκια της εις το 18%, λέει. Και δεν ανθέστην εις τον πειρασμό να σας υπενθμίσω εις ποίαν εις την πραγματικότηταν  (όπισθεν της προσόψεως του γερμανικού νομίσματος) οικονομίαν ζώμεν.

 

 

 

 

Τώρα ως προς τα τεχνικά, ήλλαξα γνώμη περί εισόδου διότι το προηγούμενο χαμηλό του Δοω (10 τρέχοντος) απέτυχε να κρατήσει την Παρασκευήν, πολλώ δε μάλλον τη Δευτέρα. Ίσως το νέο χαμηλό κρατήσει (άγνωστο ακόμη), αλλά εικάζω ότι αυτό θα το δούμε συντόμως και πάντως εγώ δεν είμαι ακόμη βέβαιος. Και η τάσις δεν έρχεται εκ του Μεσοχωρίτου, εκ της Νέας Υόρκης έρχεται.  Δε βιαζόμεθα, η Άρκτος είναι ακόμη νεαρά και εγώ ουχί και τόσον δια να το παρακάνω με το ρίσκο. Την σήμερον ημέρα το μετρητό δεν αγχεται (ακόμη). Άλλωστε είπαμε καλλίτερα διαφυγόντα κέρδη παρά πραγματοποιηθεισες απώλειες. Πάντοτε υπάρχουν ευκαιρίαι εν αγοραίς, αρκεί βεβαιως να έχεις κεφάλαια να τις αγοράσεις. Ευκαριαι να φάν και οι κότες πουλένε, αρκεί βεβάιως να μη σε φάν οι κότες. Ορνιθολογικόν μου εβγήκε  το σημερινον!

Αυτά τα ολίγα προς το παρόν και καλά κέρδη.

 

 

 

 

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ ΕΤΕ
Σχόλια

29/10 22:57  NEWYORKER
Ο τιτλος μου αρεσει ,εχεις λεφτα κρατα τα...
προβλεπω οσωνουπο στους κατεχοντες για τριμηνο επιτοκιο 9 -10 %...
29/10 23:01  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Κάντα ομολογα ΕΤΒΑ υποννοουσα ιπτάμενε... ;-)

Αλήθεια την ενθυμέισθε την διαφήμισιν αύτην?
29/10 23:05  NEWYORKER
Κυριε, του 70 ειμαι ...
29/10 23:08  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Α, νεαρός ο ιπτάμενος! ;-)
29/10 23:09  Usοund
Κι εγώ, κι εγώ! Του 70. Αποπληθωρισμένα.
29/10 23:09  geokalp
ο Ανδρέας κάποτε προσφώνησε υποτιμητικά "ραντιέρηδες", είμαι πολύ περίεργος ο μεγαλύτερος πολιτικός θαυμαστής του τι θα αναφωνήσει..

αναμένω τα του Κέυνς!
29/10 23:15  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Χαίρετε ιατρέ τζόβενο! Παπανδρεικό σας κόπτω υμάς... ;-)

Ραντιέρηδες, τι μοι ενθυμίσατε γεωκάλπ την γαλλικήν επανάστασιν και τις rentes της. Μιαν ετέραν φοράν (και) αυτά...
29/10 23:17  Usοund
Ανδρεϊκός μηδέποτε ήμην:)
29/10 23:18  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Ε, δεν ήτο και ο μόνος. Τόσοι και τόσοι και πόσοι έρχονται...
29/10 23:21  Usοund
Από φαφλατάδες και λαμόγια, τίγκα Θρασύβουλε!
29/10 23:24  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Έκαστος εις το είδος του, ιατρέ μου και η Ελλάς εις τα σχετικά...
29/10 23:28  IAMBACK
21% σταθερο!αλλο να το διαβαζεις σε βιβλια οικονομικων και αλλο να το ζεις.εγω δεν την προλαβα αυτη την εποχη των χρυσων αποδοσεων:)
παντως εχεις δικιο οτι δεν τιθεται θεμα επαναληψης του ιαπωνικου προβληματος,αυτοι προσπαθησαν να κανουν αυτο που κανουν τωρα οι ηπα αλλα το γιεν δεν ηταν το νομισμα αυτου του πλανητη,το δολλαριο ειναι...τα προβληματα τους ειναι και δικα μας,το αντιθετο δεν ισχυει
29/10 23:30  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Που τέτοιες αποδώσεις με μετοχές ε? Αλλά ήσαν χαρτοπόλεμος αι δραχμαί. από νόμισμα σοβαρόν, εγένετο χαρτοπόλεμος. Και δώστου ετύπωνε ο χολαργός και δώστου μηδενικά τα χαρτονομισματα. Εν τέλει μονον από την εσωτερικήν αγοράν εδύνατο να δανεισθεί η κυβέρνησις (κυρίως, να είμαι ακριβής(. Ωραίες εποχές, αλλά όχι δια τους πτωχούς και ουχί ευελίκτους ή τους ιδιωτικούς υπαλλήλους.
29/10 23:46  IAMBACK
τελικα ο πολιτης ενος κρατους ειναι ο πραγματικος lender of last resort:)
30/10 00:10  Σκορπιός
και εμενα ο τιτλος ετβα μου θυμιζει.
Εννοεις κατι αλλο;
30/10 00:10  favlos
Δηλαδή πάλι θα τρέχουν οι νέοι για θέση στο δημόσιο?
Αμάν και δεν θάναι deja vu...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
17 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις