Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Ένα ή δύο διαγράμματα που με απασχολούν
1496 αναγνώστες
Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008
23:23

Πω, πω, πέντε Ευρώ διαφυγόντα κέρδη εκ της ΕΤΕ. Πανωλεθρία! Πάλι καλώς που δεν τα έδιδα και εντελώς τζάμπα επέρυσι, διότι αλλέως, βράσε όρυζαν ιαπωνικήν. Με την σύνταξιν ξηρά, ξηρά τροφή και ύδωρ τον έβλεπα τον Καλοχαιρέτα. Από την άλλην χαίρομαι ειλικρινώς που βλέπω πλείστους φίλους να καταγράφουν ουρανομήκη κέρδη αμα τηι εισόδωι τους εις τα απολύτως χαμηλα (τινές δε, λεγουν την αλήθεια). Μακάρι να κερδίζει ο κόσμος να κινείται το εμπόριον διότι η κρίσις είναι μεγάλη. Η ιδική μου άποψις ωστόσο παραμένει: εν Άρκτωι καλόν έιναι να παίζουμε ολίγον να μη χάνουμε το κολάι, αλλά καλλίτερον να είμεθα προσεκτικοί. Προσωπικώς επίασα 3 εις τα 4 κούρσα, αλλά δεν αισθάνομαι ασφαλής και πάντως νομίζω ακόμη ότι η καλλιτέρα κίνησις μου ήτο η έξοδος μου εν καιρώ, ούχι αι είσοδοι, που κανα δύο ήσαν και άρισται εδώ που τα λέμε.

Αι αγοραί, ευτυχώς ή δυστυχώς δεν αναβαίνουν κατά φαντασίαν, όπως τας φανταζόμεθα δηλαδή. Είχε ο γεωκάλπ, ευτυχώς, εν λίαν ενδιαφέρον πινακίδιον το οποίον ήθελον και εγώ να αναρτήσω. Τούτο δεικνυει καθαρότατα ότι μαζικαί μονοήμεροι άνοδοι έχουν ιστορικώς γίνει μονον εν αρκτώδηι περιόδω και δή πάσαι αι παρόμοιαι εντός της Μεγάλης Υφέσεως. Τώρα για καλό το βλέπετε εσείς αυτό? Εάν το τελευταίον χαμηλον του Δοω είναι και το απολύτως χαμηλόν του κύκλου, αυτό θα το δείξει η επιβεβαίωσις του ή μη. Τέτοιο πράγμα δεν είδον αφενός και δε θα ειπώ ότι είμαι βέβαιος ότι θα το ειδώ ακόμη αφετέρου. Αλλά ειλικρινώς δεν ξεύρω, παρά μονον εικάζω. Εάν το ειδώ, ευχαρίστως να πεισθώ, δεν ειμαι Άρκτος εκ πεποιθήσεως, κάθε άλλο, απλώς προσεκτικός.

Αλλά πρίν προχωρήσω ας ειπώ τούτο. Εάν δεν έχω πιάσει τα χαμηλά, ποίο το νόημα να κυνηγώ τα χαρτιά? Υπάρχει περίπτωσις να πάει μονον πάνω άνευ επιβεβαιώσεως? Εν Ελλάδι, ίσως (δεν ξέυρω τα ιστορικά καλώς) εν ΗΠΑ θα είναι η πρώτη φορά εις τα χρονικά. Οπότε θλίβομαι μεν δια τα διαφυγόντα κέρδη, αλλά δεν ευρίσκω λόγον να αγχωμαι ιδιαιτέρως ακόμη. Άλλωστε εμένα με προβληματίζει άλλο. Το πρώτον είναι το ότι θεωρείται αυτοννόητον ότι αι αγοραί πάνε μονον πάνω ή τέλος πάντων μετ' ου πολύ. Αυτό ασφαλως δεν είναι καθόλου ακριβές εάν τις μετρήσωμεν συγκριτικώς (δείτε τον Δοω αποτιμούενον εις μονάδας χρυσού κοκ), ασφαλεστερον δε εάν τις μετρήσωμεν χρονικώς. Επήγε πουθενά ο Σταθερός και Πτωχός την τελευταία δεκαετία? Και εάν πηγε επήγε αληθώς βορείως? Όχι ότι δε βγαίνουν χρήματα πάντοτε εν αγοραίς αμα το κουμαντάρεις καλώς το σκαρί - άλλο αυτό μην τα ξαναλέω.

Ωστόσο μια που εμίλησα δι'ιαπώνικήν ορυζα και τα καλά της Ιαπωνίας και των παγίδων ρευστότητος (επιτόκια περί το μηδέν) μας απασχολούν ήδη (πιστεύω βεβαίως ότι τελικώς θα καταφέρουν να "επιτύχουν" πληθωρισμόν) να σας δείξω ένα δύο πραγματάκια που με απασχολουν, παρά το ότι ευρισκόμεθα υπό τα μισά της κυκλικής μας κορυφής. Αυτός είναι ο ανθός των εταιρειών της τρίτης μεγαλυτέρας οικονομίας του κόσμου επί πολλά έτη:

Εντός περιβάλλοντος παγίδος ρευστοτητος (μηδενικά επιτόκια), οικονομικής περίπου στασιμοτητος και αποπληθωρισμού βεβαιως. Αλλά δε λέγαμε ότι ο Σταθερός και Πτώχός δεν επήγε πουθενά τόσα έτη? Για να ειδούμε  όμως που επήγε εν σχέσει προς το άνθος ιαπωνικής ορύζης:

Ερυθρά γραμμή ο S&P500 κυανή ο Nikkei, με κοινήν αφετηρία. Όπερ μεθερμηνεύεται: ψυχραιμία και υπομονή. Δεν είμεθα βέβαιοι τι θηρίο έχει επιπέσει εφ'ημών και ακόμη είναι νομίζω νωρίς να ειπούμε ότι είναι σκύμνος εσφαγμένος. Αι εκλογαί εν ΗΠΑ είναι μετ'ου πολύ και αι ιδικαί μας δεν μακραίνουν. Όσοι εισήλθατε ορθως εύγε σας και καλώς πληρώνεσθε. Έτσι είναι ο καπιταλισμός, η αναληψις κινδύνου πληρώνεται. Οι υπόλοιποι δεν λησμονούμε ότι ουδέπω έχει τελυτήσει Άρκτος με ουρανομήκεις κραυγάς αυτοεπιβεβαιώσεως ταύρων.  Τουναντίον, τουναντίον.

 

 

Αλλά αυτά καλά να είμεθα και θα τα ειδούμε.

Ουδέις προφήτης, άλλως τε.

 

 

 

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ ΕΤΕ
Σχόλια

30/10 23:41  PREMIUM

Απόλυτα...σχετικόν από ΠΑΣΗΣ πλευράς και αγαπημένο φαντάζομαι ! ;-)

www.youtube.com/watch?v=wTXC7LdCc3o

Καλό σας βράδυ...
30/10 23:44  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Ορμάτε Εκπτωτικέ! Πάντες μοναδικοί! ;-)
30/10 23:46  Swearengen
Ώστε "ουρανομήκη" τα κέρδη,ε? Δε νομίζω, Θρασύβουλε. Αφού η κατοχύρωσή τους άρχισε την επομένη μόλις της επιτεύξεως. Όσα πάλι δεν έχουν κατοχυρωθεί, όσο να ΄ναι κινδυνεύουν, οπότε δεν μπορούμε να μιλάμε καν για κέρδη. Ας περάσει τουλάχιστον κι η ερχόμενη Δευτέρα και τα ξαναβλέπουμε.
30/10 23:49  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Ε, πώς Αδαμάντιε, πέντε Ευρώ εις τα ένδεκα δνε έιναι και ολίγα. Αλλά βεβάιως το ζήτημα είναι πάντοτε εν σχέσει με ποίον κίνδυνον. Περιττό να ειπώ ότι ευθαρσώς παραδέχομαι ότι θα ήθελον να είχον αγοράσει εκέινα τα ολίγα τεμάχια ΕΤΕ... Λέτε να τα λέω επειδή ζηλεύω? ;-)
30/10 23:51  Usοund
Ζηλεύεις, φαίνεται!
30/10 23:53  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Προφανώς, προφανώς!
30/10 23:55  Swearengen
Ε, καλά, όλοι στα 11 μπήκαν και στα 16 πούλησαν ? Αν και δεν ήταν μόνο η ΕΤΕ, όλο το ταμπλώ έβριθε ευκαιριών (εκ του αποτελέσματος αναδειχθεισών)
Μπα, εσείς δε ζηλεύετε, είμαι βέβαιος. Έχω τσακώσει όμως κάτι ζηλιαρόγατα στο φόρουμ, που νιαουρίζουν εκνευρισμένα.
"Όμφακες εισί", σχολιάζουν.
30/10 23:55  Usοund
Εχω κι ένα χαρτί να σου πω που παίζει μπάλλα σαν την Εθνική όταν τσάκωσε το γιούρο αλλά δεν σε χωνεύω. Βρες το μόνος σου!
30/10 23:55  haros
φιλε θρασσ,οπως καλα γνωριζεις,αν δεν υπηρχαν διαφυγοντα κερδη,δεν θα υπηρχαν κερδη γενικως...ολοι μας κατα καιρους εχουμε νοιωσει παρομοιο συναισθημα,αλλα εντελει,με το πρωτο πετυχημενο κουρσο,το ξεχναμε αμεσως...αντε,καλα κουρσα,παντως δειχνεις οτι το σπορ της εγκρατειας το κατεχεις,χρησιμοτατο για ενα παικτη...
30/10 23:58  Swearengen
Επί τη ευκαιρία να πώ ότι αυτός ο κ..φαρδος ο Χάρος, μπήκε ΑΚΡΙΒΩΣ στον πάτο. Είχε ρέντα ο άτιμος.
30/10 23:59  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Οχι βρε, αληθώς ζηλεύω (με την καλή έννοια), αλλά και παραδέχομαι τους πειτυχημένους! Την άλλη φορά...

Χάρε, απο εγκράτεια, άλλο τίποτε, αλλά που θα πάει θα γυρίσει και ο τροχός! ;-)
31/10 00:02  Swearengen
Αμ, το θέμα Θρασύβουλε είναι να ΜΗΝ ξαναγυρίσει ο τροχός, διότι θα μου γυρίσουν τ΄ άντερα ! Αστε τον πιά αυτόν τον τροχό, να κινηθεί κατά τη φορά των δεικτών του ρολογιού και όχι ανάποδα. Όχι ανάποδα !
31/10 00:04  Market Tools
Συμφωνώ. Συμπτωματικά στα σημερινά μας άρθρα βλέπουμε το big picture και όχι τις intaday διακυμάνσεις. Και όταν βλέπεις τις αγορές σε βάθος χρόνου έχεις πιο ψύχραιμη εικόνα, αποστασιοποιημένος από τις κραυγές της τελευταίας συνεδρίασης. Γι' αυτό και επικροτώ τα συγκριτικά γραφήματα που ανεβάσατε απόψε.

Κατά τ' άλλα ελπίζω η παρόμοια θεματολογία μας να μην οφείλεται στο ότι και οι δυο παρακολουθούμε τις αγορές εκ του μακρόθεν. Μετράω βλέπετε κι εγώ διαφυγόντα έχοντας 100% ρευστότητα, αλλά δεν στεναχωριέμαι. Διότι και η κατάσταση είναι καλό που βελτιώνεται αλλά και η επιφυλακτικότητά μου με έσωσε από τα χειρότερα πρόσφατα.
31/10 00:06  elenitsa 1
Δηλαδη ο φτωχος να μην...,Διαμαντη?
31/10 00:09  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Αυτά είναι ελενίτσα, σαφής η (κρυπτο)-αντιλαϊκή κατεύθυνσις του Αδαμαντίου περί την ερωτική ζωή των πτωχοτέρων στρωμάτων. Και μετά σου λέει ο Σάκης ο υδραυλικός και δεν ξεύρω τι...
31/10 00:09  Nantia42
Καλησπερα !
Εσεις προσεκτικος , οι αλλοι απροσεκτοι ! χαχαχα!
ολοι τον επιασαν τον πατο ! ξανα χαχαχα!
31/10 00:10  Swearengen
Ο φτωχός, ναι.
Η άπληστη Κοστολάναινα, όχι ! Να τις πληρώσει διπλές τις μετοχές, για να μάθει...
31/10 00:12  elenitsa 1
Ποια ειναι η κυρια?
31/10 00:13  Nantia42
Μολις χτυπησε ο αντιδεικτης ονοματι Ποπαυ !
αυριο τα δινω ολα ! χαχαχα!
31/10 00:13  Swearengen
Nantia000-φαλακρέ πράκτορα :
Δεν θα πάρεις μετοχές ποτέ-
Φαλακρέ-Φαλακρέ !
31/10 00:15  Nantia42
λεγε εσυ , φορτωμενη ειμαι !
εμμονη με τη φαλακρα , λες ... σου μεινε το απωθημενο , ε ?
μια χαρα καστανομαλλα !
31/10 00:17  PREMIUM

www.youtube.com/watch?v=_wzJAyL0z4M

Αξιολογότατον πρόγραμμα στο REX...

Να μην το χάσετε...
31/10 00:21  Swearengen
Το μαλλί μου είναι πιό πυκνό κι από μιάς καλοθρεμένης προβατίνας Μerino. Ο λόγος ? -Μα για να κρατάει πάντα ζεστές τις τρομερές ιδέες που αναφύονται από τον υπερμεγέθη και υπερδραστήριο εγκέφαλό μου. Μία από τις ιδέες αυτές, την οποίαν φυσικά και δεν ακολούθησες, ήταν η αγορά ΕΛΛ στα 35, ΕΧΑΕ στα 5 και ΕΥΑΘ στα 2,80. Στα είπα, εγκαίρως. Παρήκουσες. Τιμωρήσου τώρα.
31/10 00:24  Nantia42
Δε σε ειπαμε και καμπουρη !
Για την ΕΥΑΘ , κατι λιγα, τα εχω !
31/10 00:37  elenitsa 1
Για να θυμουνται οι παλαιοτεροι και να μαθαινουν οι νεωτεροι:
Ζητώ συγνώμη για τον σεισμό που προκάλεσα όταν έθεσα το Σπάρτειο μυαλό σε λειτουργία. Ξέρω ότι πρέπει να το θέτω σε safe mode αλλά σήμερα ξεχάστηκα και είχα τα γνωστά αποτελέσματα. Σε λίγο αν δεν πατάω το safe mode θα προκαλώ σεισμούς άνω των 10 Ρίχτερ μόνος μου.

Να φανταστείτε ολόκληρα τα ΒΠ σείστηκαν συθέμελα. Το σπίτι του Τζίγγερ και του τέως λίγο έλειψε να καταρρεύσουν (το πιάσατε το υποννοούμενο , έτσι μάγκες ?) . Σαν επιδρομή 1.000.000 Στούκας κάνει το Σατανικο Σπάρτειο μυαλό με το IQ 18.000 (προσοχή όχι 180. αλλά 18.000).

Διαμαντη,τον νοσταλγησα αδελφε!Χαχαχαχαχα.

31/10 01:02  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Βρε! Ακόμη δνε κοιμάσθε εσείς? Χε, χε...

Εκτωτικέ επήγα και κατέθεσα ήδη τον οβολόν μου! Αφιερωμένο εις τας τρυφεράς υπάρξεις ενταύθα και αλλαχού:

www.youtube.com/watch?v=pkaxpz0T3AY&feature=related

Ναι, ναι και εις την αγορά μας επίσης... ;-)
31/10 01:44  IAMBACK
μια διορθωση,εγιναν μερικα πολυ μεγαλα ραλυ(ημερησια) μετα τον πατο του 1932.το ρεκορ αλλωστε ειναι 15-3-1933
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_largest_daily_changes_in_the_Dow_Jones_Industrial_Average
βεβαια δεν κανω αναλογια με τα σημερινα,για εμας ειναι νωρις

31/10 09:30  geokalp
είναι αγχωτική η σύγκριση με τους πρώην-εχθρούς-Ιάπωνες!
καλημέρα!
31/10 12:46  mc
Μιας και σας αρέσουν οι συγκρίσεις:

www.trend-mc.com/gd_spx.png

Το δε τραγουδάκι είχε πρωτοπαρουσιαστεί από τον Ερμή. Γιατί δεν δοκιμάσατε το Summer in Berlin;..
31/10 13:07  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Η επιβεβαίωση του όρου : σταθερός ΚΑΙ πτωχός.
31/10 13:16  mc
Ε, αφού δεν τον αφήνουν σε χλωρό κλαρί με τα πάνω-κάτω! Και αν τον μετατρέψουμε σε βαρέλια, το πράγμα γίνεται ακόμα πιο... poor :D
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
19 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις