Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Την δε τετάρτην φοράν, απέτυχε
1165 αναγνώστες
Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2008
00:23

Με ερωτησε φίλος διατί δε γράφω. Καταρχάς γράφω, αλλά υπάρχει εν μικρόν μυστικόν εις τη συχνότητα. Αφ' ενός έλλειψις χρόνου και αφ'ετέρου, ο ΓΑΡΒ. Όχι ότι πταίει ο άνθρωπος, καθε άλλο. Αλλά καθώς από καιρό είχον αντιληφθεί ότι κάτι δεν πάει καλώς με τους μετρητάς και τα παρόμοια, με την αποχώρησιν του εκ των δημοφιλεστέρων και τα άλλα διάφορα που συνέβησαν εις την πρώτην σελίδαν, απεφάσισα ότι αντί να κάθομαι να ερίζω μετά των ομοσταύλων και ως ένδειξιν συμπαραστάσεως το καλλίτερον θα ήτο να τα βάλω με το μοναδικόν μετρον που έχει κατ'ουσία ο άνθρωπος εις την ζωήν του: τον εαυτόν του. Ούτω πώς ενώ παλαιότερον ανέμενον τους γνωστούς 200 κτύπους, εφέτος που το κασσέ Καλοχαιρέτου ανήλθε, απλώς αναμένω τους 400. Κάπου εκεί και ολίγον παραπάνω είναι ο μέσος όρος κτύπων πλέον. Οπότε αντί να τα βάζω με άλλους, τα βάζω με τον εαυτόν μου. Ότε συμπληρώνει τους κτύπους το τεμάχιο, αρχίζω να σκέπτομαι το επόμενον.

Τώρα μια που λεγαμε δι'αναμέτρησιν με τον εαυτόν, θα ομολογήσω δια μίαν εισέτι φοράν ότι ευρίσκω τον εαυτόν μου μάλλον αισιόδοξον. Αυτό ακούγεται αστείον, διότι οι περισσοτεροι με θεωρούν Αρκτουρο, εις την πραγματικότητα ωστόσο είμαι απλώς εις προσεκτικός ταυρος (αλλά τα έχουμε ειπεί, άλλο ταυρος και άλλο βόιδι). Υπάρχει ένα μυστικόν εδώ, εις την ψυχοσύνθεσιν των πραγματικών Άρκτων δηλαδή, και εγώ ουδόλως καταμετρούμε εν αυταίς. Θα σας τα ειπώ άλλην φοράν. Αλλά ότε αναγιγνώσκω παλαιότερα τεμάχια διαπιστώνω ότι πολλά πράγματα τα ήλπιζα, ως αιωνίως αισιόδοξος, ευκολοτερα. Τελίκώς είμεθα πράγματι εις περίοδον αντίστοιχον της Μεγάλης Άρκτου 1973-74, μονον που το κυρίως πρόβλημά μας δεν είναι ο πληθωρισμος (ακόμη, θε έλθει και αυτό) αλλά ο αποπληθωρισμός. Θυμίζει 1929, αλλά δεν είναι (ακόμη) και εικάζω ότι δε θα το αφήσουν να γίνει.

Χρηματιστηριακώς, σήμερον, εδοκιμάσθη κατά τα αναμενόμενα τετράκις η προτεραία εν ΗΠΑ αντίστασις και μετα βεβαιότητος διεκορεύθη. Η περίφημος επαναδοκιμασία απέτυχε μετά βεβαιότητος. Τούτο, όπως γνωρίζουν οι τακτικοί αναγνώσται ουδόλως με εξέπληξε, συμβαίενι γάρ συχνάκις το πράγμα εις το τετραπλούν. Το γεγονός ωστόσο ότι οι Αμερικανικοί δείκται γράφουν νέα χαμηλά ενώ ο ΓεΔείς σφυριζει αμερίμνως, με έχει ελαφρώς προβληματίσει. Τι μου εξέφυγε περί της καλής, όχι, αρίστου! υγιείας της Ελληνικής οικονομίας και δεν ημπόρεσα να το ειδώ αυτό να έρχεται? Από την άλλην, ενίοτε η συγκλισις παιρνει κάποιον χρόνον. Το κρίσομο ερώτημα παραμένει. Το ζήτημα είναι αφενός πόσον, και αφ'ετέρου ότι αργά η γρήγορα πραγματοποιείται είτε δι'ανοδου του ενός είτε δια πτώσεως του ετέρου. Τα έχουμε ξαναειπεί και ξαναειδεί αυτά.

Αι τράπεζαι, δεν το συζητώ, χάλια μαυρα. Δε γνωρίζω εάν πωλεί ο Αγιος Ιωαννίνων, αλλά η ΕΤΕ, βράστα, η δε Αλφα, φασκελοκουκούλωτα, ίσως διατί είπε ότι θα ενταχθεί εις το κρατικον σχέδιον. Αλλά όλες θα ενταχθούν, πιστέψατέ με, οπότε αναμείνατε νέας συγκινήσεις εκ του τομέως. Εις την Ευρωτράπεζα αγοράζει ο Δρ Λατσης, αλλά κι εγώ εάν ημιν Λάτσης ίσως ηγόραζα ολίγα. Αλλά είμαι Καλοχαιρέτας και διαφέρω κάπως εις οικονομικήν επιφάνειαν.

Τώρα βεβαιως κάποιοι λέγουσιν ότι δυνατόν να πίπτουν μονον αι τράπεζαι και τα υπόλοιπα να ανέρχονται. Δεν ξεύρω ικανα οικονομικά δια να το σχολιάσω επαρκώς, αλλά ενθυμούμαι αυτό το επιχείρημα εκπεφραζομενον και επέρυσι (2007), εντοπίως τε (θα ενθυμείσθε ασφαλως τους καυγάδας) και εν ΗΠΑ. Δυστυχως δι'όσους το ηκολούθησαν, ητο καταστροφικόν. Εάν αι τράπεζαι καταρρεόυν είναι λίαν δυσχερές η υπόλοιπος οικονομία να σφυρίζει χαρουμενα.

Αλλά είπαμε, δε γνωρίζω και επαρκώς το ζήτημα. Οπότε απλώς αναμένω εν μετρητώ ( πλην των 1000 Ευ του κοστούμι-fund) και έτερον τι ου δύναμαι ειπείν.

 

 

Σχετικές μετοχές:
DOW ΑΛΦΑ ΓΔ ΕΤΕ ΕΥΡΩΒ
Σχόλια

20/11 00:57  favlos
Έχουμε δρόμο ακόμα.
Αλλά μην ξεχνάμε τα λεφτά δεν βγαίνουν εύκολα.
20/11 00:59  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Ναι, αλλά τι ωραίες ήσαν οι εποχές που έβγαιναν, ε? Προσωπικώς πολύ τας νοσταλγώ...
20/11 01:02  Goldmine
Φασκελοκουκούλωτα, ακριβώς έτσι!
5* και υπομονή δια το αυριανόν που μας περιμένει...
20/11 01:02  Σάρισα
H χρυση ευκαιρια εισοδου πλησιαζει. Για να δουμε. Θρασσο φανταζομαι ειδες την ειδηση για το ισοζυγιο τρεχουσων συναλλαγων. Τι ερχεται τους επομενους μηνες ουτε μπορω να το φανταστω. Ελπιζω μονο να μην αλλαξει η πιστοληπτικη ικανοτητα της χωρας, γιατι αλλιως τα 1650 θα ειναι μεσοπροθεσμη κορυφη. Η ναυτιλια βρισκεται σε κωμα και το ιδιο αναμενεται να συμβει και με τον τουρισμο. ΠΟΙΟΣ θα χρηματοδοτησει τις εισαγωγες χωρις τη δυνατοτητα υποτιμησης?
20/11 01:06  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Χαίρε Σαρισα! Πόσες φορές δε θα νοσταλγήσουμε τη δυνατοτητα υποτιμήσεως εις ένα πρακτικώς χρεωκοπημένον κράτος...

Έως τώρα είχαμε τα καλά του σκρληρού γερμανικού νομισματος, τώρα θα ειδούμε και τα δυσκολα. To είδα φίλε μου και δε με παραξενεύει καθόλου που οι ξένοι έχουν προς ημάς παρομοία συμπεριφορά με την Ισλανδια προ περίπου διετίαν.


Και, θα ήθελα να το τονίσω αυτό, η κρίσις ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΦΙΧΘΗ εισέτι εν Ελλάδι. Πρωτοβρόχια βλέπουμε ακόμη.
20/11 01:23  geokalp
εάν οι μικρές αυξήσεις επιτοκίου και οι αρνήσεις δανεισμού είναι πρωτοβρόχια, φαντάσου τις ψιχάλες...

βρέχει ή μας φτύνουν;
20/11 03:53  Δόκτωρ Βασίλειος
Οι τράπεζες θα χρεωκοπήσουν αλλά αυτό δε θα έχει κανέναν αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία. Στη θέση των τραπεζών θα μπουν οι ιδιώτες που είχαν τα χρήματα στο στρώμα. Στην ανάγκη θα ευδοκιμήσει το ανταλλακτικό εμπόριο. Την ΤτΕ θα υποκαταστήσει η ΕΛΑΙΣ. Οπότε ταιριάζει γάντι το:
www.youtube.com/watch?v=SgyLIhW0-ps&feature=related για να δέσει το γλυκό...
:-)
Ο ΓΑΡΒ αναδημοσίευσε ένα ωραίο κειμενάκι από το 2002...
20/11 08:43  Κλεάνθης
"το καλλίτερον θα ήτο να τα βάλω με το μοναδικόν μετρον που έχει κατ'ουσία ο άνθρωπος εις την ζωήν του: τον εαυτόν του"

Καλημέρα...
20/11 11:23  LORDOS
5* και λίγα είναι.
Ας μου επιτραπεί να σας παραπέμψω και σ' ένα βίντεο που με ταρακούνησε ακόμα περισσότερο:
www.cnbc.com/id/15840232?video=933883598&play=1
Την καλημέρα μου σε όλους.
20/11 14:48  Polydeukis
Ότι αρνητικό και να ειπωθεί αυτές τις ημέρες είναι σίγουρο ότι θα είναι ή θα εκλαμβάνεται ως σωστό. Δυστυχώς στο capital blogs διαβάζω απόψεις κυρίως συγκεκριμένων ατόμων (αυτό το blog δεν ανήκει σε αυτούς) που το μόνο που κάνουν για να πουλήσουν εξυπνάδα είναι να ανακαλύπτουν την Αμερική και να κατηγορούν τους υπόλοιπους ότι δεν είχαν δει μία ολόκληρη ήπειρο μπροστά στα μάτια τους.

Το χειρότερο βέβαια είναι ότι υπάρχουν πολλοί που τους αναγορεύουν σε Κολόμβους καθιστώντας εαυτούς κωπηλάτες σε βαρκάκι στο σαρωνικό.

Αν ψάξετε τα γραφόμενα όλων αυτών που ξελαρυγγιάζονται για να ξεχωρίσουν ουδεμία σταθερή πρόβλεψη διακυνδυνεύουν, πέραν της σίγουρης αποτυχίας των "ηλίθιων άλλων".

Οι απόψεις που εκφράζονται με ήπιο τρόπο τυγχάνουν αναγνώρισης μικρής μερίδας. Δυστυχώς παντού στη ζωή η συμπεριφορά τηλεοπτικών πολιτικών "φωνάζω περισσότερο από τον άλλο άρα κερδίζω τη λογομαχία" βρίσκεται παντού.

Τηρείτε σώας τας φρένας.
20/11 20:01  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Γει'α σας φ'ιλοι μου και ευχαριστώ. Πολυδέυκες, τι ωραίο όνομα αφ'ενός και αφ' ετέρου, την στιγμήν που πρέπει να φωνάξεις ότι είσαι ισχυρός, έχεις πάυσει να είσαι ισχυρός, έλεγε μια γνωστη προσωπικότης. Άλλωστε ο σκοπός του παρόντος είναι ΄το 4%, αντε κι άλλοι τόσοι που έχουν βαρύνουσα γνώμη.

Δρ, υμείς είσθε εν Χαϊδελβέργη?
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
24 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις