Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Αραπογλου τσίφτη, αγόρασον την Citi (μέρος 2ον)
1733 αναγνώστες
Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2008
18:35

Εγείρομαι εκ του κραββάτου της ασθενείας, παω να γραψω κείμενον και εξαφανίζεται. Ωραια. Τέλος πάντων, δεν το ξαναγράφω, έχω ήδη καταπονηθέι, αλλά επισημαίνω τα εξής. Επέρυσι αφου επώλησα εβγήκα εις το κούρσο με κάτι ολίγα, προσδοκών την ανωφέρειαν του Αγίου Νικολάου. Αφού (ξανα) επώλησα την ΕΤΕ εις τα 45,96, μοι προεξένησε μεγάλην εντύπωσιν η πώλησις πακέτου της Citi και ξυνέγγραψα το σχετικόν τεμάχιον, Αραπογλου τσίφτη, αγόρασον την Citi. Το οποίο εξεληφθη ως λίαν αρκτωδες και έφαγε το μονάστερον της Άρκτου. Αλλά δεν ήτο αρκτώδες, ήτο απλώς προσεκτικόν. Mην ειπω και εκ των υστέρων ρεαλιστικοτατον.

 

Τούτο σηματοδότουσε κατ' εμέ δυο πράγματα. Το πρώτον ότι αι ημέτεραι τράπεζαι ήσαν εμφανώς υπερτιμημέναι (ακόμη και ότε ονομαστικώς οι κεφαλαιοποιήσεις ήσαν περί το 1/3 - 1/4 αυτής της Citi) και αφ'ετέρου ότι τα δυσμενέστερα περί της άλλοτε μεγαλυτέρας τραπέζης του κόσμου μόλις άρχιζαν. Επειδή λόγω ιώσεως έχασα και τας εξόδους του ΣΚ, αλλά και τας συνεδριάσεις της Παρασκευής, είδον σήμερον ότι η κεφαλαιοποίησις της κυρίας είναι περι τα 20,4 δις $. Των δε ημετέρων ως εξής (εις εκατ Ευρώ):

 

ΕΤΕ 6685
ΑΛΦΑ 3271
ΕΥΡΩΒ 3429
ΠΕΙΡ 2346
ΜΑΡΦΒ 1677
σύνολον 17408

 

Ετουτου δε πολλαπλασιαζομένου επί της σχέσεως ανταλλαγής των δύο νομισμάτων, βγαίνει περί τα 21-22 δις δολλαρια (υπενθυμίζω την αντίστοιχον τιμήν της ΕΤΕ μονης: 22 δις Ευρω, επέρυσι). Χαλαρώς λοιπόν έχουμε την Citi και άνευ των λογικών και λογιστικών αλμάτων που έκαμε ο Καλοχαιρέτας επέρυσι.

 

Τουτο βεβάιως σήμερον σημαίνει δύο άλλα πράγματα. Το  πρώτον ότι αναμείνατε λίαν συντόμως νέα περί της Citi ήτις όλοι διερωτώμεθα πλέν έαν είναι too big to fail or too big to rescue, τουτέστιν πολύ μεγάλη δια να πτωχεύσει ή πολύ μεγάλη δια να διασωθεί. Ή διάσωσις ή κανόνι λοιπόν και μετ' ου πολύ(ή κατακερματισμός που λέγει και ο Χάρος). Ως προς τα ημέτερα, εις την χώραν των ομολογων ΕΤΒΑ, όπου η κρίσις εις την πραγματική οικονομία δεν έχει ακόμη έλθει, ο καθείς και τα κουμάντα του.

 

Προσωπικώς, είχον φαντασθεί ότι τα προηγουμενα τοπικά χαμηλά δε θα κρατήσουν, όπως και συνέβη έξω, αλλά δεν είχον φαντασθεί οτι ο ΓεΔείς θα ηγοραζε αγρόν. Παρά το ότι παρήλθε το επταήμερον μετά την Πανσέληνον λοιπον, και έδωσε νέα χαμηλά (εκτός Ελλάδος), κάτι δεν πιανω ακόμη. Οπότε ίσως είναι ασφαλέστερον να παραμείνω εκτός διέμέ, χωρίς βεβάιως να προτείνω αγοραπωλησίας ή διακράτησιν. Έχουμε και εβδομάδα ειδήσεων και αποτελεσμάτων εμπρός, θα ειδούμε. Αλλά τα νέα εκ της Citi και των άλλων θηρίων θα δείξουν την κατευθυνσιν το πρώτον.  Τουτέστιν την ανωφέρεια ή την κατωφέρεια, ως είθισται επί διασώσεων ή καταρρεύσεων.

 

Αυτά και καλόν υπόλοιπον Κυριακής.

 

 

Σχετικές μετοχές:
DOW ΑΛΦΑ ΓΔ ΕΤΕ ΕΥΡΩΒ ΜΑΡΦΒ ΠΕΙΡ
Σχόλια

23/11 18:50  quant
Υπάρχει άραγε θέμα pair trading μεταξύ citi και nbg;..
23/11 18:54  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Δεν ξεύρω, αλλά διερωτώμαι, είναι η Citi μέτοχος της NBG? Διότι κάτι επήρε το αυτί μου περί εσπευσμένης ρευστοποιήσεως παγίων και εύχομαι να μην είναι. Ή να έχει αρκετό ρευστό ο Αγιος Ιωαννίνων.

Ή απλώς είμαι ακόμη υπο την επίδρασιν των αντιπυρετικών.
23/11 18:55  haros
θρασσ,περαστικα ...για το ζητημα της city,πιστευω οτι ειτε ετσι,ειτε αλλιως,μια λυση θα βρεθει..μου ειναι παντελως αδιανοητο να σκασει οπως η λημαν,θα ειναι σαν να ακυρωνουν οι αμερικανοι ολα τα λεφτα που εριξαν η θα ριξουν για να στηριξουν την οικονομια και τις αγορες τους..εστω και κατακερματισμος της,η οτι αλλο κανουν,δεν νομιζω οτι θα επιλεχτει καταστροφικη λυση..
23/11 18:56  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Χαίρε Χάρε! Κυριακή κοντή εορτή, σήμερα αυριο θα ξεύρουμε εικάζω..
23/11 18:58  quant
Ο λόγος που το ρώτησα είναι ο εξής:
Η C πέφτει με μανία. Θυμάμαι κάτι παρόμοιο με την MS. Από την άλλη, σαφώς και υπάρχει το θέμα της ρευστοποίησης. Ίσως τούτα τα δύο να έδιναν υπόσταση σε p-t για "μικρά" χαρτοφυλάκια.
23/11 19:04  evie
5* όπως πάντα ο ΓΔ είναι απρόβλεπτος ...
Περαστικά σας.
23/11 19:07  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Ευχαριστώ Ευάκι. Βλέπω σας στέλει ταυρώδη σήματα ο ανιψιός, ε? Για να ειδούμε.

Quant, εμπόριον και δη κατά ζεύγη εις τραπεζικάς μετοχάς τέτοιον καιρόν? Δια τους τολμηρούς, ασφαλώς, διατι όχι?
23/11 19:59  Δόκτωρ Βασίλειος
Περαστικά Σας!
Πιθανόν λόγω του μεγέθους της χώρας και της οικονομίας μας να τη "σκαπουλάρουμε" κάτω από κανένα θάμνο, πριν μας "αρπάξουν" τα γεράκια από ψηλά
23/11 20:02  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
A, ευχαριστώ! Τα γνωστά, εαν γλιτώσουμε κανα-δυο χρόνάκια ίσως προλάβουν να γυρίσουν οι έξω. Δυνατόν, ναι, πιθανόν, πόσο?

Α, ας μην παραλείψν να σημειώσω το τεμάχιον (απολαυστικόν) υπό του ΑρΤαξια, το οποίον μόλις ανέγνωσα:

www.artaxia.blogspot.com/2008/11/blog-post.html

23/11 21:03  Αννιτα
Περαστικα σας.
Αναλογα με τα κεφια που εχουν μας χορευουν για ποσο ακομη?
23/11 22:01  Swearengen
Αντί παρακεταμόλης, Ry Cooder "Three Cool Cats" (ETE, AΛΦΑ, ΕΥΡΩΒ, ενδεχομένως)
www.youtube.com/watch?v=EVw9dV8h1ak&feature=PlayList&p=57CD164546658479&playnext=1&index=6

23/11 22:44  geokalp
λοιπόν η κατάσταση βοήθησε τους πάντες να σας διαβάσουν πιο γρήγορα! κυριολεκτώ, το χάσιμο του κειμένου σας έκανε να το γράψετε πιο μεστά και κατανοητά!

τη καλησπέρα μου και περαστικά!
23/11 22:44  periscopio
Καλησπέρα και Περαστικά σας !
Κάπου διάβασα, ίσως στο φόρουμ, ότι οι εξελίξεις της Citi θα συμβούν μετά την ανάληψη της προεδρείας από τον Obama, θέλοντας να του πετάξουν το μπαλλάκι. Απλοϊκά και με "δικούς μας όρους (ελληνικούς)" φαίνεται πιθανό. Προσωπικά δεν έχω τις γνώσεις να το εκτιμήσω. Εσείς τι νομίζετε?
23/11 22:50  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Καλησπέρα σας και ευχαρισ΄τω! Αγαπητόν περισκόπιο, δεν ξεύρω ειλικρινώς. Τεχνικώς τώρα που το βλέπω η Παρασκευή πληροί προϋποθέσεις σημείου τοπικού πυθμένος. Αλλά θα πρέπει να το ειδούμε αυτό. Είχαμε μπολικα τέτοια διεψευσμε΄να σημεία. Από την άλλη έχει τουτο εδώ καλές πιθανότητες, για να ειδούμε...
24/11 00:25  Κλεάνθης
Χαίρε Θρασύβουλε! Εύχομαι ταχύτατη ανάρρωση!

ΠΡΟΒΛΕΨΗ (τι λέξη κι αυτή!)...

24/11 00:29  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Χαίρε Κλεάνθες! Εις τον mc αυτά, έχει αλλεργία με την λέξιν... ;-)
24/11 00:31  Nantia42
Περαστικα !
Καλη εβδομαδα .
24/11 09:37  ArTaXiA
Καλή εβδομάδα και περαστικά. Απορώ γιατί κανείς δεν αναφέρεται στο Dubai Sovereign Fund που είχε το 2007 αγοράσει σημαντική μειοψηφία στην Citi. Τι να έγινε εκείνη η επένδυση; Ρευστοποιήθηκε άραγε;
24/11 09:42  jgeorgiou
Συζητοντας με διαφορους "γατους του εμποριου" συμφωνησαμε οτι την βαθεια κριση ο πολυς κοσμος θα την αντιληφθει το Φθινοπωρο του 2009
24/11 10:34  Polydeukis
Καλημέρα σας

Εδιεσώθη προς το παρόν η κυρία εκ της διακορεύσεως...
24/11 10:35  Goldmine
Καλή εβδομάδα, αγαπητέ Θρασύβουλε!

Έχετε τη συμπάθεια τόσων καλών φίλων και τη δική μου!

Είθε, να γιάνουν οι ιώσεις σωμάτων τε και αγοράς:-)

Ενδιαφέρουσα παράμετρο θίξατε για παράπλευρες απώλειες citi - nbg που ομολογώ δεν είχα εντοπίσει.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
19 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις