Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Real news: ο Αλέξανδρος ζει και ο Aristóbulo υπάρχει
1716 αναγνώστες
Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2008
00:19

Ανεγνωσα λόγω ασθενείας μαζεμένα τεμάχια.  Το λίαν εύστοχον (πλην του πολυτονικού του Βερυβάκη) Ηρακλή, σχετικώς με την προδοσίαν Ραλλη. Υιού πρωθυπουργού (της γερμανικής Κατοχής), εγγονού πρωθυπουργού (της ήττας του 1897) και απογόνου της ιστορικης οικογενείας των φραγκων Ράλληδων (παραφθορά του Ραούλ είναι το Ράλλης). Το νέον "ες έδαφος φέρειν" του οποίου συνενοχοι και συμμέτοχοι είμεθα όλοι.  Κατόπιν ο Δρ Βασίλειος με εταξίδευσε εις την εποχήν που η αμορφωτος ή απλώς ημιμαθής, αλλά παθιασμένη Ελλάς ήγετο και εφέρετο υπό δημαγωγών ανθυποτρίτου επιπέδου λαϊκισμού, ισχυρών αυταρχικών, εάν όχι δικτατορικών περίπου τάσεων, όπως λ.χ. η Βενεζουέλα της σήμερον.

Χαμογέλασα πικρώς, με την ανάμνησιν ότι είχον και εγώ παρασυρθεί εξ αυτών των απυθμένων βλακειών  του ακράτου λαϊκισμού και της δεξιάς και του κέντρου (δια την στρατολογημένη αριστερά, δεν το συζητώ, προφανώς, αυτοί έκαμναν ό,τι τους παρήγγελναν και μερικες φορές χωρις να τους τα παραγγήλουν και χειρότερα). Τα αγγουράκια της Ιεράπετρας σου λέει. Μάλιστα, τα αγγουράκια, ΕΟΚ και Νατο το ίδιο συνδικάτο κοκ.  

Ημουν νέος πάνυ. Δεν είναι δικαιολογία βεβαίως. αλλά προσπαθώ να μετριάσω το κακό που οι αθλιότητες εκείνες έκαμαν εις τον τόπον και το γένος και τη εμή αρωγή. Προφανώς δε φταίει μονον η αριστερά, άλλωστε ο ΠΑπανδρέου κεντρογενής ήτο, απλώς απαλλοτρίωσε τα συνθηματά τους. Η αριστερά έχει και άλλοθι. Οι άνθρωποι έκαμναν ό,τι τους είχαν παραγγείλει τα αφεντικά τους, υπακούωντες τυφλώς. Και πάντως το φταίξιμο της προοδευτουριάς της δεξιάς είναι τρις χειρότερο. Δεν κατεδίωξε δια νόμου ο Φλωράκης τα διαχρονικά Ελληνικά. Ο άθλιος Ρα(ου)λλης (δεν ήθελε ου, προφανώς) τα κατεδίωξε.

Και σήμερον, άξιος συνεχιστής του, το προοδευτουριάδικο αυτό προσκυνημένον και ξενοδούλον τμήμα (δεν είναι όλοι αριστεροί, δεξιοί ή κεντρώοι το ίδιο προφανώς) της δεξιάς, συνεχίζει επαξίως το έργον του της ελληνοκτονίας και προαγωγής ξένων  γλωσσών, ιδεών και συμφερόντων. Ούτε ο Περισσός πιά. 

Εκδοτικόν εγχείρημα σου λέει Real News. Ελληνική εφημερίς. Ελληνικό τίτλο δεν ήυραν, δε χρειάζεται κιόλας σου λέει, εδώ πρέπει να συνεχίσωμεν το έργο του Ρα(ου)λλη. Να κανουμε πάντας τους Ελληνας καταναλωτάκια και κυράτσες. Μαλιστα, η Αγγλική θα σας ταϊσει που ούτε τα ελληνικά του Ρα(ου)λλη δεν δυνανται να ομιλησουν οι αναγνώσται σας. Δεν θα ταϊσει πρώτον τους αγγλοφώνους. Αλλά δυνατον να ενισχύσει την θέσιν σας ως αντιπροσώπων των ξένων δυνάμεων επί των ιθαγενών - α λα Περισσός.

Αλλά ενώ τα έβλεπα όλα αυτά ο κλινήρης και μου είχε ανεβέι η πιεσις 245, τσουπ,να έμπροσθέν μου ο Τσάβες εις το BBC. Καθότι είναι μια αέναος επανάληψις των ιδικών μας του '70, αλλά με πετρέλαιο, ουχί αγγουράκια Ιεραπέτρας, κανω κλικ και τι να ειδω? Υποψήφιος του εις το Καράκας ο ηρωικός Aristóbulo Istúriz.

 

Και επειδή ολίγα πράγματα με ικανοποιούν περισσότερο απο το να φαντάζομαι τα μούτρα της ξενοδούλου προοδευτουριάς (τμημάτων) της αριστεράς και δεξιάς, αντί να κάθομαι να γκρινιάζω (ή γκρηνιάζω που λέγει ο ωραίος Κλεάνθης) ότε βλέπουν ότι παρά τας υπορρήτους εντολάς των αφεντικών τους ο ελληνισμός επιβιώνει, έστω κατ' όνομα,  εις απίθανα σημεία, είπον να χαρίσω εις τους συνέλληνας το σχετικόν βιδεάκιον. Ναι μαγκες και κούκλες, ζει ο βασιλεύς Αλέξανδρος κι ας τον έχουν κάνει ιμπεριαλιστή σφαγέα των λαών οι προοδευτουριαδες. Αυτά είναι Real News. Αυτοί το χαβά τους, ημείς τον δικόν μας. Υπερ ή κατά δεν έχει σημασία (κατά προφανώς εξ αυτών που αντιλαμβάνομαι να λέει ο βενεζουελανος Τσοχατζόπουλος) , σημασία έχει ότι υπάρχει ο Αριστόβουλος.

 

Κατά τα λοιπά, ωραιοτάτη ανωφέρεια επι τη διασώσει της Citi, που λέγαμε εχθές. Καθηστε να περάσει και τας εννέα χιλιάδας ο Δοω, και τι καλά που θα είμεθα. Ανωφέρεια του Αγίου Νικολάου ασφαλώς τότε  και λίαν ευπροσδεκτος. Θα εισέλθω και εγώ.

 

Καλά κέρδη εις του εντός λοιπόν!

 

 

 

 

Σχετικές μετοχές:
DOW ΓΔ
Σχόλια

25/11 01:11  Δόκτωρ Βασίλειος
Σχόλιο επ' αυτών δεν έχω να κάνω...Ειναι αποστομωτικά.. Δυστυχώς μεγάλωσα χωρίς πνεύμα(τα)... Ίσως στο μέλλον τα δικά μας παιδιά να μεγαλώνουν μόνο με ι ο και ε...

2008 ο Αριστόβουλος ζει στη Βενεζουέλα. Στην Κύπρο ωστόσο στο Παν/μιο οι καθηγητές απαντούν στα "ι μέιλ" αγγλιστί ακόμα και σε Έλληνες... Ας μην το πιάσουμε όμως αυτό.
25/11 01:53  Ηρακλής
Ευχαριστώ για τη προτίμηση στο άρθρο μου.
Είμαστε η πλέον τραγική σειρά του Ελληνικού Εθνους.
Και είναι παμμεγιστη ντροπή, να υπάρχουν άνθρωποι στο μακρυνό Aφγανισταν, που να ισχυρίζονται ότι είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και ότι αισθάνονται Ελληνες, και εμείς να τους αγνοούμε παντελώς.
Και θυμηθείτε αυτό μου το σχόλιο.
Κάποια στιγμή θα πάρουν είδηση τους Καλάς οι Σκοπιανοί, και τότε θα μάθουμε πως αναδεικνύεται ένα τέτοιο θέμα.
Χιλιάδες Ελληνες στα βαθη της Ασίας για χιλιάδες χρόνια κρατάνε με νύχια και με δοντια ζωντανά ήθη και έθιμα και εμείς real news. E, ti na kanoume, real boys, real news!
25/11 02:16  Nantia42

" ...Τα χρόνια που λείπω είναι τόσα πολλά που μπαίνει το ερώτημα: “θυμάσαι τη γλώσσα σου κ. Καλλιφατίδη;”. Η απάντηση είναι όχι εντελώς...
Τώρα είμαι εγώ μέσα στα βιβλία μου».

Το καινούργιο του βιβλίο είναι μια ιστορία ερωτική «με όλες τις γνωστές πτυχές του θέματος». Από πίσω όμως εκείνο που αποτελεί το θέμα του είναι η κλασική παιδεία.
Το αν έχει νόημα ακόμη ο Αριστοτέλης, ο Οβίδιος, ο Ευριπίδης ή αν δεν χρειάζονται πια.
«Ήθελα να υπερασπιστώ την παιδεία. Νιώθω ότι ζούμε όπως τότε που η παιδεία ήταν στα λατινικά. Ελάχιστοι ασχολούνται μαζί της. Και χάνεται μια ζωντανή σχέση με το παρελθόν του ανθρώπου, μια σχέση που δύσκολα ξαναφτιάχνεται.
Θεωρώ ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολύ αρνητική ρήξη με το παρελθόν.
Είμαστε ένας πολιτισμός που βλέπει μόνο μπροστά.
Ζούμε λες και ο κόσμος ξεκίνησε χθες.
ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΚΙΑ .
Σαν ο ήλιος να μας χτυπάει κατακέφαλα, μόνο από πάνω.
Αυτό θα έχει επιπτώσεις στον τρόπο ζωής και στην τέχνη.
Περνάμε σε πολιτισμό επιφάνειας.
Αυτό που βλέπεις, αυτό είναι». "

Θ.Καλιφατιδης


Αγαπητε Θρασ.,
παρακαμπτοντας - για να μην μαλωσουμε αλλα και για να μην σας ανεβει η πιεση - τα περι Ανδρεα , Τσαβες , Αριστοβουλου
( που αλλοι διαλεξαν το ονομα του ),

να που συμφωνουμε σε κατι.

Καλα κερδη !

υ.γ. παλι νυχτοπουλι θα με πει ο jiovanni .

25/11 08:05  Goldmine
Καλημέρα σας και ταχεία ανάρρωση. Γλαφυρότερος και συνθετικότερος,
παρά ποτέ! 5*
25/11 10:06  zyzzx
Οι ρομαντικες διαθεσεις σε ενα κοσμο ορθολογιστικο και ακαταλαβιστικο , χρησιμοποιουνται σημερα για τον χρωματισμο των συγχρονων σκηνικων μας.
Χαριζουνε στις μονοτονες, γκρι χροιες της συγχρονης γλωσσικης ανεπαρκειας ,ενα υποβαθρο,σαν απο μηχανη θεο.
Για την συγκεντρωση ολων των λαμπερων αποχρωσεων που εκλειπουν σιγα-σιγα απο τον λογο. Υπευθυνος ειναι τωρα ο πολυσυνθετικος κινηματογραφος.
Η τελεια τεχνη μου...
Συγνωμη ηθελα να πω η τεχνη που τα θελει ολα δικα της σαν το αυτοματο ον.
Που περπαταει τοσο κοντα σας κυριε Καλοχαιρετα.
Τωρα μαλιστα το βλεπω ετσι λιγο σκεπτικο στην επανω αριστερη γωνια του μπλογκ σας.
Εφοσον λοιπον τα θελουμε ολα δικα μας, το πιθανον ειναι να μην εχουμε τιποτα,απο δω και περα.

26/11 15:41  Goldmine
Τι κάνετε Θρασσάκο μας;

Θυμήθηκα μια απλή συνταγή, που μπορεί να βοηθήσει όταν χάνουμε το άρθρο που γράφουμε στο μπλογκ ή κάποια φράση ή φωτο ή βίντεο.

Πατάμε μαζι τα δύο πλήκτρα Ctrl + Z.

Τις περισσότερες φορές επαναφέρει τα

χαμένα.

Ναι είναι τόσο απλό κι όμως έχουμε

στενάξει οι bloggers χάνοντας

δημιουργήματα ωρών!Σας καταλαβαίνω!

Με έσωσε δε πλειστάκις εκ της απογνώσεως,

παλαιότερον!

Καλό απόγευμα!

26/11 17:06  Σπύρος
Αγαπητέ Θρασύβουλε,
με όλη την εκτίμηση που τρέφω για σας, θα ήθελα να παρατηρήσω για όσα γράφετε ότι από τον τύπο -γραμματικώς εννοώ- "Aristobulo" δε θα γλυτώσουμε ούτε με τις ψιλές ούτε με τις δασείες ούτε με τις οξείες ούτε με τις περισπωμένες, όπως πιθανώς δε θα γλυτώσουμε και την αφομοίωση και την εξαφάνισή μας με τη φθίνουσα πορεία που ακολουθούμε, αν δεν αλλάξουμε μυαλά. Όσο για την "προοδευτουριά" θα μου επτρέψεις κι εδώ να έχω μια ένσταση. Πιστεύω ότι δε συγκαταλέγεις σ' αυτήν και τον Δ. Σολωμό, τον Μακρυγιάννη, το Γ. Ψυχάρη και τον Σεφέρη που έγραψαν ό,τι έγραψαν στη γλώσσα που έμαθαν από τη μάνα τους κι όχι σε αυτή που μιλούσε ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης και οι αλεξανδρινοί φιλόλογοι. Κι όμως η αξία του έργου τους, και ως προς τις ιδέες και ως προς τη μορφή, δεν υστερεί σε τίποτα από το έργο των μεγάλων κλασικών της αρχαιότητας. Πάντως, μεγάλο θέμα ανοίξατε...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
17 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις