Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Νικόλαος ο Μύρων
1087 αναγνώστες
Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2008
22:23

Καθ'έκαστον ενιαυτόν, κατά τα γνωστά, κάμνει το θαύμα του ο Αγιος και προστάτης των ναυτιλομένων κατά την ημέραν της εορτής του, υπέρ ημών των κύματι θαλάσσης και αγορών πορευομένων. Εφέτος ωστόσο η ημέρα έτυχε να είναι Σάββατο. Αλλά Νικολάου ημέρα η σήμερον και χαρά κατέχει με μεγάλη, να βλέπω ότι μας αντέμοιψε ο Άγιος ουχί διά χρυσών νομισμάτων, ως τας τρείς κορασίδας που ο πατήρ τους ήθελε να εκπορνεύσει, αλλά δια δώρου τρίς μεγαλυτέρου. Και δεν αναφέρομαι μόνον εις την μεγάλην εν Αμερική άνοδον μετά αρχικώς δραματικήν πτώσιν.

Μικρά τις στάσις προ του τερματικού μου με συνεκίνησε έως δακρύων, καθότι είδον ουχί μόνον εν, αλλά δυο ιστολόγια την γλώσσαν την από αιώνων δια τίτλων τιμούσιν. Το δε εξ αυτών  επι την πρώτην παρά του οικοδεσπότου σελίδα και δη μετά θέματος πατριωτικού. Τον επρόγκηξα περί του ερυθρου στρατού των Αδαμάντιον και ορθώς ανέκρουσε πρύμναν!

Και εάν τις περί αυτού αμφέβαλε, ιδού η απόδειξις της καλής του Νικολάου επιρροής. Τον τιμώ ιδιαιτέρως τον καλόν αυτόν άνθρωπο ουχί μονον ως προστάτην των πτωχών και καταφρονεμένων, αλλά και ως προστάτην των εμπορευομένων, ως προείπον. Δια του εμπορίου γαρ και μονον (καλά και δια του διορισμού εις το Δημοσιον και της διαφθοράς, αλλά άλλο αυτό και αναξιοπρεπές) γίνονται οι πτωχοί και καταφρονεμένοι αφεντικά του εαυτού τους. Και ούτω πώς, δεν έχω πάει εις πόλιν αλφαβητιζομένην εν η ουκ είδον ναόν τιμώντα το όνομα του. Και δι'αυτού του ονόματος επιβιώνει η του ελληνικού λόγου συνέχεια. Και χάριτι του είδον σήμερον την γλώσσαν ημών το νύν υπό διωγμόν,  τυπωμένην .

 

Αλλά και τούτο ισχύει και εν αγοραίς, τα πάντα κύκλος. Σήμερον μεν και η γλώσσα και αι αγοραί εν εκκλείψει και περιφρονήσει, αλλά έσσεται ήμαρ. Και η του Νικολάου ανωφέρεια, η πορεία δηλαδή καλλίτερον του αναμενομένου δεδομένης της περιρρεούσης καταστάσεως, καλά κρατεί ιδία εις Dow, αλλά πλην των τραπεζών και παρ'ημίν εδώ που τα λέμε.

 

Τιμών δε την ημέραν και τον αοιδόν τον ακόμη και εν διωγμώ λαλούντα "εκτάκτου ανάγκης", κατευθύνομαι προς Νικόλαον Μακροπουλον δια τον πυρετόν του Σαββατοβράδου. Χάριτι Νικολάου και παρά την των πάντων των  προοδευτουριάδων κατά των ελληνικών συνασπιζομένων, αυτό το "εκτάκτου ανάγκης" που τόσο προσπαθούν να το θάψουν, το εμαθαν όλα τα εικοσάχρονα και θα πάει τριαντα χρόνια πιο κάτω. Τόσο πολύ τα φοβούνται τα ελληνικά, αλλά το επήγε τριακοντα έτη παρακάτω ο Νικόλαος.  Μετά βλεπωμεν. αλλά καθώς είπον, χάριτι Νικολάου, έσεται ήμαρ.

 

 

Διαπρύσιος προς θεόν λόγον ευχέτης, ιδία υπέρ των την σήμερον εορταζόντων Νικολάων,  και των φαύλου και Νεοϋορκέζου και εν τω φόρουμ και Νικουπαπ και ΝίκουΤ και βεβαιως του tsimeni και όσων τα ιδιαίτερα παρώνύμια λησμονώ, και της Νίκης, και των εν αγοραις ναυτιλομένων πάντων, 

 

εις πολλά έτη και ευτυχή!

 

 

 

Σχετικές μετοχές:
DOW ΓΔ
Σχόλια

06/12 22:26  quant
Χρόνια πολλά και στο εγγονάκι, κύριε Καλοχαιρέτα!
06/12 22:28  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Ναι, ναι, το καμάρι μου, εις έτη πολλά λοιπόν!
06/12 22:30  Usοund
Αυτός ο quant πολλά ξέρει!Άρθρο χωρίς αναφορά στην προοδευτουριά δεν θα έχω τη χαρά να δω?
06/12 22:35  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Ε, πώς, τόσα έχει! Σας εγκαταλείπω ιατρούκο μου, υπάγω δια το ποτόν της προθερμάνσεως προ της μεταμεσονυκτίου κραιπάλης!

Λουλουδού μου, λουλουδού μου, συ μοι πλάνεψες τον νου μου!
06/12 22:36  Usοund
Καλά να περάσεις, τζουτζούκο!
06/12 22:40  EASY RIDER ( GARV )
Πεταξε και κανενα καλαθακι για μενα , την λουλουδου μην την πεταξεις ...
06/12 22:41  cormorano
Φίλε Thras,

Δεν κρύβω ότι πολύ μ'αρεσουν οι μουσικές επιλογές σου... ! ! !

Σαββατόβραδο απόψε... χρειάζεται και η βασίλισσα...

http://www.youtube.com/watch?v=hACaWIVORRA
06/12 23:09  evie
Καλά να περάσετε!
07/12 04:56  Δόκτωρ Βασίλειος
χρόνια πολλά σε όλους!
07/12 22:42  NEWYORKER
Thank"s ...νικολαος νεουρκεζος ο ιπταμενος.
08/12 10:24  favlos
Ευχαριστώ Θράσσ...καλά να είμαστε..
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
13 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις