Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Τι εστί "Μαύρη Παρασκευή"?
1065 αναγνώστες
Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2008
19:44

 

 

Ακούω και αναγιγνώσκω απυθμένους βλακείας υπο ανθρώπων που ΠΡΟΦΑΝΩΣ, ουδέπω υπήρξαν ιδιοκτήται ή διαχειρισταί ουχί επιχειρήσεως, ουδέ πάγκου πωλήσεων εις το Γιουσουρούμ. Ναι, ναι κι όμως πάντες αυτοί οι άκαπνοι, οι ονειρευόμενοι σχέσιν απομυζήσεως μετά του Δημοσίου ή ετέρου τινός οργανισμού μας κάμνουν μάθημα δια το πόσο τεράστια είναι τα κέρδη και τα υπερκέρδη των επιχειρήσεων.

 

Τα οποία προφανώς πρέπει να φορολογηθούν ανηλεώς ώστε τι? Μα, ώστε προφανώς να χρηματοδοτηθεί η σχέσις αύτη της απομυζήσεως με τους ιδίους απομυζώντας. Είτε εκ του Δημοσίου αμέσως, είτε εμμέσως δι' εκβιασμού ή διαφθοράς των λειτουργών του.

 

Φανταστικά πλούτη λοιπόν φανταστικών κακών ανθρώπων που πινουν αίμα δια του μπουρίου της σόμπας. Κολοκύνθαι ωριγανισμέναι κρατικοδιαίτων νεοπλούτων ή wannabe κρατικοδιαίτων νεοπλούτων. Εν Εσπερία λοιπόν, και όποιος έχει ζήσει έστω και ολίγα έτη εκεί γνωρίζει πόσο ΓΕΛΟΙΟΙ φαίνονται οι καρεκλοκενταυροι αγωνισταί αυτοί του καναπέ, υπάρχει ο όρος "Μαυρη Παρασκευή". Είναι η Παρασκευή που ακολουθεί την ημέρα των Ευχαριστιών, ήτις είναι βεβάιως η τρίτη εάν ενθυμούμαι καλώς Πέμπτη του Νοεμβρίου. Τι σημαίνει αυτό?

 

Δεν είναι κακό. Σημαίνει απλώς ότι έως τότε τα εμπορικά δεν έχουν βγάλει ΚΑΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ τους (είναι δηλαδή εις το "ερυθρό"), αλλά από εκεί και πέρα βγάζουν (ή όχι) τα προς το ζήν των καταστηματαρχών, εισέρχονται δηλαδή εις το "μαύρο". Ο μην που θρέφει τους ένδεκα δηλαδή. Ένας είναι. ΚΑΙ  ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤAI δια δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίους και ουχί μονον.

 

Εν Ελλάδι βεβαίως οι αστέρες του πενταγράμμου, της τηλεοράσεως και της δημοσιογραφίας εν γένει το εμπόριο το έχουν να μη σας ειπώ τι. Αντιθέτως αυτό που επικρατεί είναι οι αγώνες και το χρέος μας δια αγώνες. Μάλλον επειδή κατά βάθος είμεθα ολοι αλογομούρηδες και προσδοκούμε όλοι αγώνας μπας και βγει κάτι και δια το τομάρι μας. Όλο αγώνες και αγώνες μας έχετε πρήξει πλέον και εσείς Κύριοι οπλίσατε τας χείρας των πυρπολητών των Αθηνών και της δημοκρατίας.

 

Αλλά ας επιστρέψω εις τα του εμπορίου. Προ δύο εβδομάδων ήτο η Μαυρη Παρασκευή. Και απο ότι φαίνεται, απο εδώ και πέρα, εμποριο εις το κέντρο γιοκ. Καθώς βλέπω ΟΛΑ τα καταστήματα να σανιδώνονται και σιδηροκολλούνται δια να αποφύγουν το ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ που γίνεται υπό των "αγωνιστών", όσα δηλαδή δεν τα έχουν ΗΔΗ σκυλευσει οι αγωνισταί της προοδευτουριάς (της αριστεράς- οι αγωνισται της δεξιάς προοδευτουριάς, πιο κυριλέ, αρκούνται εις δηλώσεις δια των καναλίων). Οπότε δεν ομιλούμε πλέον περί Μαυρης Παρασκευής, αλλά μαύρων χρόνων που έρχονται εμπροσθεν. Πολλές Μαύρες Παρασκευές και κατάμαυρες.

 

Αλλά το πλιάτσικο των "αγωνιστών" που σπαζουν μονον (τυχαίον?) καταστήματα με εμπορευμα πολυτελείας δεν είναι τίποτε εμπρος εις το πλιάτσικο που κάμνει η φ@φ@ρολογούσα προοδευτουριά όλα αυτά τα έτη εις τον τόπον, απομυζούσα τον δημοσιον κορβανάν. Είτε κατασπαταλούσα είτε δια την ανικανότηταν και το απραγματοποίητον των ιδεολογικών της φ@φ@ρολογιών και το ανέφικτον της εφαρμογής των "προοδευτικών προτάσεων". Και εντός της δυναστικής μας δημοκρατίας, μοκο όλοι.

 

ΕΩΣ ΕΔΩ. Απομυζάτε έως αιμορραγίας τα υποζύγια τόσα έτη, τώρα αποφασίσατε να τα σφάξετε κιόλας δι' ιδεολογικούς λόγους. Δια τον χαβαλέ ή την δικαιολόγησιν της προσωπικής σας αποτυχίας. Κατήλθαν τα προάστια και πυρπολούν το κέντρο δια τον ΧΑΒΑΛΕ. Έλληνες, μην παραδίδεσθε, σκεφθείτε και καταδικάσατε. Άλλως, το εμπόριο, που ΟΥΔΕίΣ εκ των κλαιουσών μαγδαληνών των ΜΜΕ υπερασπίζεται, θα δώσει την εκδίκησιν του δια πολλών προσεχών Μαύρων Παρασκεύων.

 

Ευρήκατε αφορμή τον αδικον και αδόκητον θάνατον ενός αθώου παιδίου δια να μας μπλαστρώσετε δια μίαν εισέτι φοράν την ιδεολογίαν σας της καταστροφής του πλούτου. Αιδώς Αργείοι!

Εις την Ελλάδαν της χρεωκοπίας υπό αναστολήν, θα τα ευρούμε εμπροστά μας.

 

 

Σχόλια

09/12 19:53  Usοund
Tα άκρα ενίοτε συγκλίνουν. Χαίρε, σύντροφε!Χαιρετισμούς στην Αλέκα! Τό ήθελε το καλό που είπε η της ξέφυγε?
09/12 20:21  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Ιστορικός συμβιβασμός, Δρ...
09/12 20:37  Δόκτωρ Βασίλειος
Ωραια τα λετε

Η μόνη λύση ειναι η εξαγωγή δημοσίων υπαλλήλων και πολιτικών...

09/12 20:38  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Χε, χε, και ποίος τους παίρνει?
09/12 22:28  haros
τους δημοσιους υπαλληλους το μεξικο(να ξεσκιζονται στην σιεστα)...τους πολιτικους ο λατσης(για ερμα στα καραβια..)
09/12 22:49  Αννιτα
haros
καλο μμμ'πολυ καλο,για τους υπαλληλους,
οσο για τους πολιτικους θα ελεγα στη θαλασσα απευθειας.
10/12 08:28  zyzzx
Και εντός της δυναστικής μας δημοκρατίας, μοκο όλοι.

Εις την Ελλάδαν της χρεωκοπίας υπό αναστολήν

Επειδη εμεινα αναυδος, και ανευ λεξεων, θα αντιγραψω κατϊ καλο:
Ο ωραιος κοσμος μας γινεται μαυρος απο την ρυπανση του φθονου και του μισους μας.
Ο εγωισμος μας καταστρεφει τα παντα γυρω μας, νομιζοντας οτι μπορουμε να "βελτιωσουμε" τη λεπτη ισορροπια της σοφιας στη φυση.
Αλλα ματαια προσπαθουμε να κανουμε τους εαυτους μας καλυτερους.
Τελικα θα καταστραφουμε στη μαυρη τρυπα της δικης μας ηλιθιοτητας!" C. C.

10/12 08:58  zyzzx
Να και ενα αλλο ωραιο!

“Politics is the art of looking for trouble, finding it, misdiagnosing it, and then misapplying the wrong remedies.” (Groucho Marx)

11/12 01:14  protesilaos
Αγαπητε Θρασυβουλε,σας απαντω εδω διοτι δια λογους αισθητικης θα προτιμουσα να μην συνεχισουμε τον διαλογο μας εκει,αλλα εδω.
Δεν μιλησα(εγραψα μαλλον)ιδεολογικα η εκανα επικληση συναισθηματικου ιδεολογικοπολιτικου επιχειρηματος.
Ειναι ξεκαθαρη-εκτος αν ειμεθα μυωπες-επιθεση σε οικογενεια που εχει νεκρο.Αποκοπτω το θεμα απο την τρεχουσα επικαιροτητα.Ειναι επι του προκειμενου ασχετη.
Η φραση περι ποινικης διωξεως της οικογενειας-σε αλλο ταχα μου πολιτισμενο κρατος-ειναι αισχρη.Νομιζω ειναι απλο το θεμα και απαιτει στοιχειωδες θαρρος για να καταδικαστει η συγκεκριμενη φραση.
11/12 01:28  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
A, μάλιστα τώρα κατάλαβα τι λέτε. Κοιτάξτε αυτό είναι καθαρώς πολιτισμικόν στοιχείον. Εν ΗΠΑ (προφανώς εκεί αναφέρεται ο ΑΑ) πράγματι έχουν υπάρξει διώξεις ακόμη και διότι γονείς άφησαν ανήλικα να κοιμούνται εις δωμάτιον ξενοδοχείου και κατήλθαν στο βαρ (δεν κάνω πλάκα). Επειδή το ένα παιδι σκοτώθηκε εξ ατυχήματος εδιώχθησαν αμφοτεροι και θαρρώ κατεδικάσθησαν κιόλας σε κάποιας μορφής υπηρεσίαν. Νομίζω - χωρίς να θέλω να τον ερμηνεύσω- ότι σε κάτι τέτοιο αναφέρεται. Προφανώς και δεν έχει σχέσιν με την ελληνική πραγματικότητα, αλλά δεν νομίζω ότι ζητά απαραιτήτως ποινικάς διώξεις. Ας μην παρεξηγούμε απαραιτήτως προθέσεις φίλε μου.
11/12 01:34  protesilaos
Επιτρεψτε μου να διαφωνω.Νομιζω οτι εξωραιζετε το συγκεκριμενο σχολιο του.
Πολιτισμικο ειναι το θεμα της μπεσας και του φιλοτιμου,που ο Α.Α βαρεως υποτιμησε.Επιτελους,ενα "συγνωμη εκανα λαθος" εκ μερους του θα ητο αρκετο.
11/12 01:38  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Εντάξει δεν έχω ιδιαίτερον λόγον να τον υπερασπισθώ. Ασφαλώς και υπάρχει και φιλοτιμο και καλώς το επισημαίνετε. Πάντως δεν είναι ανακριβές αυτό που λέγει ,εν Εσπερία θα είχε ασκηθεί ήδη ποινική δίωξις (όχι ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ πως προτείνω τέτοι πράγμα δια την τραγικήν οικογένεια) δι' αμέλεια ανηλίκου και κατα πάσα πιθανότητα τα ΜΜΕ θα εσκύλευαν την οικογένεια. Αποκρουστικόν το θέαμα και εις αυτήν την περίτπωσιν, όστις έχει παρακολουθήσει αμερικανικήν τηλεόρασιν γνωρίζει ότι είναι σαρκοβόρος...
11/12 01:46  protesilaos
Αγαπητε Θρασυβουλε,δεν του καταμαρτυρω ανακριβειες,ουτε σας μεμφομαι επειδη τον-τρπον τινα-τον υπερασπιζεστε.
Ξανατονιζω οτι σε οποιαδηποτε οικογενεια που εχει υποστει απωλεια τεκνου της δεν αναφερεσαι καθ οιονδηποτε τροπο.
Και για να γινω πιο εντονος,σκοτιστηκα στην παρουσα συγκυρια τι κανουν εν ΗΠΑ.Ακαδημαικη διαλεξη θα μας κανει ο κ.Α.Α;
Να ανοιξει ερμηνευτικο λεξικο στο λημμα "φιλοτιμο" και μετα τα λεμε.
(σας ζητω συγνωμη δια το υφος μου,αλλα η οργη μου δεν στρεφεται καθ υμων,αλλα κατα του εν λογω κυριου)
11/12 01:50  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Κανένα πρόβλημα φίλε μου νατιλαμβάνομαι απολύτως την θέσιν σας. Είναι νομίζω πάντως καθαρώς ζητημα του τι έχει συνηθίσει κανείς. Νομίζω ότι ο ΑΑ είναι πολύ περισσότερο αμερικανομαθημένος εξ ημών. ΚΛι εμένα θα με εξένιζε πάντως, ακούγεται "κάπως".
11/12 01:52  protesilaos
Σας ευχαριστω θερμως δια τον εποικοδομητικο διαλογο.
11/12 02:31  Δόκτωρ Βασίλειος
Θα ήταν πιο πετυχημένο αυτό που ήθελε να πει, και θα γινόταν πιο καλά αντιληπτό, αν δεν αναφερόταν στους γονείς του Αλέξη, αλλά στους γονείς των βανδαλιστών.
Και εκεί η κουβέντα θα ήταν επίσης μεγάλη... Λαθος η τωρινή αναφορά του
11/12 02:32  quant
Μισό, να σας δώσω κι εγώ ένα οπτικοακουστικό αφιερωμένο εξαιρετικώς εις τον B.P. γνωστό πια και ως "παίξε τον rsi και μετά απέσυρε το κείμενο":

http://www.youtube.com/watch?v=NfD2JFfwxLY&feature=related

Επιφυλάσσομαι για άλλο βίντεο αφιερωμένο στη γενιά της Monopoly.

Καλό σας βράδυ!
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
19 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις