Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Μια ακόμη καμένη ευκαιρία
1120 αναγνώστες
Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2008
18:27
Αι Αθήναι είναι πλέον μια πόλις σχεδόν προβλέψιμος. Ταραχαί, πυρπολήσεις, λεηλασίαι. Δεν είναι να εκπλήττεται κανείς που η οπλισμένη χείρ του ξενοδούλου παρακράτους της προοδευτουριάς έκαυσε δια μιαν εισέτι φοράν βιβλιοθήκας και σχολάς. Εντυπωσιακόν είναι ότι τους εγλίτωσε η Εθνική Βιβλιοθήκη - και εύγε εις αυτούς, μεταξύ των οποίων και (πεπλανημένοι ίσως, αλλά πατριώται) διαδηλωταί την έσωσαν απο τα χειρότερα.

 

  Αλλά έχουμε πλεον συνηθίσει και εις τας πυρπολήσεις και εις τας λεηλασίας και εις την ανυπαρξίαν οργανωμένου δικτύου ασφαλείας, τόσο που ουδεμία εντύπωσιν μας προκαλεί μια ακόμη επικρατησις του όχλου εν Αθήναις. Όπως και με τα Δεκεμβριανά, απλώς η αρχιτεκτονική κληρονομία, ιδίως τα νεοκλασικά, αποτελούν προνομιούχο στόχο του όχλου, άνευ προφανούς λόγου και αιτίας (ο λόγος είναι βεβαίως προφανής εις τους μεμυημένους: ο όχλος μισεί την ευμορφία που αποδεικνύει την αποτυχίαν του). Αυτό το οποίο δεν έχουμε συνηθίσει ωστόσο, και το λέγω μετά μεγάλης πικρίας, γενόμενος μάντις κακών, είναι αυτό που έρχεται.

 

Η Ελλάς είχε μικράν δυνάμει ευκαιρίαν εις το επερχόμενον (και εν Εσπερία ήδη αφιχθέν) τσουνάμι της νέας μεγάλης Υφέσεως ήδη συγκρινομένης και ίσως μεγαλυτέρας αυτής ου '70, να την βγάλει με ολίγας αμυχάς. Ακόμη και ελαφρώς θετικήν ανάπτυξιν προέβλεπαν 1-2% επί του ΑΕΠ. Τουτέστιν 2-5 δις παραπάνω ΑΕΠ του χρόνου, αυτό σημαίνει απλώς. Αλλά αφ' ενός αι ζημίαι ξεπερνούν ήδη το δισεκατομύριον (υλικαί και απώλειαι τζίρου εμπορικών του κέντρου) αφ' ετέρου το βαρύ τίμημα που πληρώνει και ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ η Ελλας και αι γενεαι πάσαι απο τούδε και εις το εξής είναι πολύ υπερ αυτού εφόσον οι δυσμενείς όροι παγιωθούν. Που με τα ρεζιλίκια μας και τον διασυρμόν και την εύλογον επιφύλαξιν των ελλόγων ξένων επενδυτών φαίνεται ότι ο κίνδυνος είναι μέγας να παγιωθούν.

 

 

Μια αύξησις του εύρους επιτοκίου το οποίον πληρώνουμε επί ΑΔΙΚΟΥ, τζιαμπα και βερεσιέ δαπανηθέντος και σπαταληθέντος χρέους, περί τα 250 δις, εάν παγιωθεί εις τα 2% επί του γερμανικού, σημαίνει έως και 5 (ΠΕΝΤΕ) δισεκατομύρια Ευρώπουλα κατ' έτος παραπάνω. Περίπου 2000 Ευρω ανα τετραμελή οικογένεια παραπάνω φόροι τώρα που το σκέπτομαι. Του χρόνου κάνει να δανεισθώμεν περί τα 50 δις, τουτέστιν πάει 1 δις παραπάνω κατ'έτος μονον η διαφορά του 2% του χρόνου. ΜΟΝΟΝ εκ της διαφοράς επιτοκίου δανεισμού. Πόθεν θα βγουν αυτα?

 

 

Ουτω πώς εγένετο η δυνάμει ευκαιρία, καμένη ευκαιρία.

 

 

Αλλά δε μας πειράζει εάν δεν έχουμε χρήματα δια εισαγωγάς πραγμαάτων που δεν παράγουμε αλλά χρειαζόμεθα όπως λχ το πετρέλαιον. Δε βαριέσθε σύντροφοι, αμα κρυώσουμε καίμε καμμια βιβλιοθήκην ακόμη. Τόσες (πόσες?) έχουμε...

 

Ο θα-ξαναχτίσωμεν-και-τα-μαγαζιά-και-τας βιβλιοθήκας-κιορατάδες

 

Θρασύβουλος

 

ΥΓ Περί όχλου και Δεκεμβριανών κοκ, θα επανέλθω, ας ειπώ μονον τούτο. Ο δυσκολοτερος προς απεξάρτησιν εθισμός δεν είναι ουδε τα ναρκωτικά, ουδέ ο τζιόγος, ουδέ αι γυναίκες, ουδέ το οινόπνευμα ή ο ταββάκος. Ο δυσκολοτερος εθισμός είναι ο εθισμός εις την προσωπικήν και συλλογικήν αποτυχίαν. Κι έχει κι ενα κάρο θεσμούς και κόμματα και "ιδεολογίας" να τον προστατεύουν. Σκεφθείτε το και θα με ενθυμηθείτε.

 

 

Σχόλια

13/12 18:52  Goldmine
Θα-ξαναχτίσωμεν-και-τα-μαγαζιά-και-τας βιβλιοθήκας-κιορατάδες ! Ναι ναι!Προσυπογράφω και το "μπινελίκιον" Χάρε:-)
13/12 18:57  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Χαίρε Γολδ! Ο υετός σώζοι ημάς!

Ο υετός είναι άραγε ομόρριζον του wet? Μαλλον αλλά να το κοιτάξω.
13/12 18:58  Δόκτωρ Βασίλειος
"Εκει που σήμερα καίγονται βιβλία, αύριο θα καίγονται άνθρωποι".

Κι αν πούμε ότι το 1933 υπήρχε ένας συσχετισμός στα βιβλία και στους ανθρωπους που κάηκαν, τότε καλύτερα όλοι οι Πανεπιστημιακοί να φύγουν όσο ακόμα προλαβαίνουν
13/12 19:05  protesilaos
Αγαπητε Θρασυβουλε,
ευγε για την αναρτηση!

Παρακληση:μην ανεβασετε θεμα για Δεκεμβριανα διοτι:α)θα γινει της εκδιδομενης γυναικος το σιδηρουν κυκλιδωμα
β)θα βρεθουμε εις αντιπαλο στρατοπεδο.
13/12 19:11  evie
Δυστυχώς, πιο εύκολη είναι η καταστροφή από τη δημιουργία, η κλεψιά και η απατεωνιά από τη συστηματική δουλειά, την οργάνωση και τη σκέψη.
13/12 19:42  ArTaXiA
Φίλτατε Θρασύβουλε, όλα γίνονται βάση σχεδίου! Θα δείτε μεταξύ άλλων πως αυτά τα επισόδια θα είναι αφορμή για αίτημα εξαίρεσης της Ελλάδος από το όριο του 3% στο δημόσιο χρέος. Πράγμα που λύνει τα χέρια του Αλογοσκούφη για παροχές... (Μεταξύ άλλων)
13/12 20:10  doxas
Παιδια νομιζω οτι ειναι καιρος να αρχισουμε ολοι να βομβαρδιζουμε τους βουλευτες και τα κομματα με αιτημα την καταργηση της βουλευτικης ασυλιας.
Μονο οταν δεν θα εχουν πλεον ασυλια και θα ειναι υπολογοι για οποιαδηποτε πραξη τους κατι θα αλλαξη στην ΕΛΛΑΔΑ μας.
Ευχαριστω
Δ.Σ.ΣΩΤΗΡΙΟΥ
13/12 21:07  elenitsa 1
Oι ομορφες βιβλιοθηκες ομορφα καιγονται...
13/12 21:27  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Χαίρετε παίδες. Θα ειδούμε οι καιροί εγκυμονουν και το τι τέξεται η επιούσα θα το ειδούμε. Αρτάξια είδον νέον κειμενάκι και δη με κοινώς εαρεστή γελοιογραφία.. Δοξα καλως ωρίσατε και με το καλό να σας βλέπωμεν συχνότερον. Εύη, έτσι είναι, κειμενάκι νέον, πότε? ελενίτσα, το ζήτημα είναι να μην καιονται...
13/12 21:39  mc
Προφανώς και να μην καίγονται!

Καλό Σαββατόβραδο σε όλους και σε σένα μπαρμπούλη!
13/12 21:43  elenitsa 1
Βλεπετε ποιος η τι θα μπορουσε να το αποτρεψει?
13/12 22:36  Usοund
"Ο δυσκολοτερος προς απεξάρτησιν εθισμός δεν είναι ουδε τα ναρκωτικά, ουδέ ο τζιόγος, ουδέ αι γυναίκαι, ουδέ το οινόπνευμα ή ο ταββάκος". Παράκλησις, αι γυναίκες να εξαιρεθούν.
13/12 22:54  geokalp
ωραίο το κουϊζ!

πιθανές απαντήσεις στο "Πόθεν θα βγουν αυτα?"
-περισσότερα μαύρα θα πρέπει να ..ασπρίσουν!
-(νέα) εισαγωγή "αγνώστου" προελεύσεως χαρτονομισμάτων, όπως παλαιότερα ιταλικών-σερβικών-ρωσικών ή τελευταίως αραβικών

το δεύτερο καμιά φορά σημειώνεται και ως "ο καλός θεός" αυτής της χώρας
13/12 23:05  EASY RIDER ( GARV )
Ο δυσκολοτερος εθισμός είναι ο εθισμός εις την προσωπικήν και συλλογικήν αποτυχίαν.

5* απο την καρδια μου .
14/12 11:11  haros
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
22 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις