Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Πειραιεύς-Βερολίνο, σημειώσατε 1
1059 αναγνώστες
Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2008
21:43

Τρέχω και δε φθάνω αυτές τις ημέρες μεσα εις την στενοχώρια, δεν το κρύπτω και δια τα ιδικά μου και δια όλους τους φίλους και συναδέλφους επιχειρηματίας και μαγαζάτορας του κέντρου που ο ανθελληνισμός των ελλαδιτών (να ψοφήσει ο όνος του γείτονος- και να καούν τα μαγαζιά του κέντρου, το Ψυχικόν δεν έχει και μαγαζιά το Mall δεν κάηκε, οπότε σκοτιστηκαμε) και της προοδευτουριάδικης κρατικοδιαίτου ελιτ. Πολύς κόσμος θα βαρέσει κανόνι το νέον έτος, το λέγω μετά βαθείας θλίψεως και έτερον ουδέν εντός του παραλογισμού της προοδευτουριάς (δεν δυναται τις να ειπεί "προοδευτουριά" χωρίς να αρθρώσει "φτου")  των εγχωρίων ελίτ, δημοσιογράφων, νομενκλατούρας και λοιπόν κρατικοδιαίτων. Νομίζω ότι και αυτή τη φορά μας βλέπω εις την μετανάστευσιν.

Κρίμας, κρίμας, αλλά τι να γίνει, η ζωή συνεχίζεται. Οι πρόγονοί μου κατεστράφησαν πλειστάκις ως έμποροι δια τους "κοινωνικούς αγώνας και επαναστάσεις" οίτινες καταλήγουν συνήθως με μαθηματικήν ακρίβειαν εις αύξησιν φόρων, διόγκωσιν της κομματοκυνικής γραφειοκρατίας και νομεκλατούρας και καταστολήν ατομικών ελευθεριών. Απλώς ξαναβλέπουμε το έργο εις επανάληψιν.

Δια την φίλεργον νεολαιαν που σήμερον στασιάζει παρεσυρμένη υπό των κενών και ψευδών συνθημάτων της προοδευτουριάς, δυστυχώς ουκέτι οδός πλην της μεταναστεύσεως ότε έλθει η ώρα να εισπράξει. Δια τα κομματόσκυλα βεβάιως και του μισέργους και τους τεμπέληδες και φυγοπόνους, η δημοσία σίτισις θα είναι αξία ανταμοιβή. Δι'όσα υποζύγια παραμείνουν εν Ελλάδι, ας το έχουν υπόψιν τους ότι αυτός που πάντοτε πληρώνει το σουλτανάτο άνευ σουλτάνου αλλά μετα γιανιτσαρων, υποζύγιον είναι.

Μόνη ακτίς φωτός εις την διαφαινομένην ταπείνωσιν εις τους Γερμανούς και την έπερχομένην μαζικήν μετανάστευσιν η νίκη της Πειραϊκής ομάδος 4-0 επί της του Βερολίνου. Των Γερμανών ετοίμων δια το χρέος και την (de facto) χρεοκοπία του Ελλαδιστάν, να παραλάβουν γήν, ύδωρ και τα εναπομείναντα εσώβρακα που λέγει και ο Λακεδαίμων, παρηγοριά και αυτό. Παρηγοριά εις τον άρρωστον, ώς που να βγεί η ψυχή του.

 

Καλό Παρασκευόβραδο και οι δαλκαδες βαρείς. Εις τον σταθμόν του Μονάχου και κάποιοι, μετανάστες νοστήσαντες, θα αντιληφθούν.

 

 

Σχόλια

19/12 21:51  haros
ναι θρασσ εχω και εγω μεγαλους νταλκαδες,ακου εκει να νικησει ο γαυρος 4-0 τους γερμανους..ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ,ουτε τον γαυρο δεν μπορειτε να νικησετε,που μου θελετε και παγκοσμια κυριαρχια...
19/12 21:57  favlos
Λέει ο Αλαβάνος για τα εμπορικά κέντρα στο Βοτανικό:
'...το γήπεδο θα ασφυκτιά ανάμεσα στα δέκα 'γήπεδα' οικονομικών-εμπορικών δρστηριοτήτων και κερδοσκοπίας...'
19/12 23:18  evie
Αν το ψάξει κανείς, θα διαπιστώσει ότι παντού υπάρχουν μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα σε όλους τους λαούς. Και ώ, του θαύματος! Το ισοζύγιο βγαίνει παντού το ίδιο!
Αν το δούμε δε και από την πλευρά των διαγραμμάτων, όλα αφήνουν το ίδιο ακριβώς ίχνος!
19/12 23:26  PREMIUM
Σας παρακαλώ μην αναφέρεστε έτσι απλά στην...κακούργαν...μετανάστευσιν...

Γιατί πολύ φοβάμαι πώς θα το "ζήσω" το επόμενο έτος...

http://www.youtube.com/watch?v=DzVBVVAi0zY
20/12 07:17  EASY RIDER ( GARV )
Πολύς κόσμος θα βαρέσει κανόνι το νέον έτος,

φιλε Θρασυβουλε , δεν νομιζω να περιμενει το νεο ετος , ηδη η αγορα εχει στερεψει και τα κανονια ειναι βουβά αλλα σταθερά ολο το 2008 . Απλα το 2009 θα ακουστουν και η βροντες .
τα δεοντα 5*
20/12 08:23  CANYON
20/12 14:06  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Μετανάστευσις, ίσως αποτελεί μία λύση, αλλά προς ποία γεωγραφική κατεύθυνση ?
Είναι γνωστόν ότι οι Μεταπτυχιακές σπουδές της "αιμοβόρου" περιλαμβάνουν και εξάμηνον "εφαρμογής" εις Οργανισμό (Κερδοσκοπικό ή όχι).
Χθες με πληροφόρησε ότι σκέπτεται σοβαρώς την προσφορά των "Μηχανικών του Κόσμου" (ΜΚΟ συγγενής προς τους "Ιατρούς του Κόσμου") δια την θέση "Διοίκηση Έργου Ύδρευσης και Αποχέτευσης" εις αγροτική περιοχή της Μοζαμβίκης. (γνώση πορτογαλικής και πρώτων βοηθειών επιθυμητή)
http://en.wikipedia.org/wiki/Mozambique
Παρακαλώ εσας καθώς και τους αναγνώστες σας, να διατυπώσετε ικανό αριθμό πειστικών αντεπιχειρημάτων.
20/12 14:17  PREMIUM
Πατριώτ ενδιαφέρουσα περίπτωση σε...ανοδική πορεία !

Ο δικός μου που πάει στη...Χώρα και τα...Πανεπιστήμια της...Ύφεσης και...Κρίσης ;-)

Ευτυχώς που το χαρτοφυλάκιό μου το διαχειρίζομαι...ΜΟΝΟΣ ! :-)
20/12 14:21  βανεσα
Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
στη δικιά της ηλικία ξέχασες τα δικά σου.
Ποιός σου διατυπωνε ικανό αριθμό πειστικών αντεπιχειρημάτων?
τον άκουγες?
20/12 14:43  quant
Κύριε Τριαντάφυλλε,

εάν ακούσετε και για καμιά θέση στους tμτφτΚ παρακαλώ ενημερώστε με!
20/12 16:29  cormorano

καλησπέρα !

πολλά μα πολλα... λέει το τραγούδι ! ! !
21/12 15:27  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Ωραίους φίλους έχω να με βοηθήσουν...
Ο πατριώτ'ς : <πήγαινε πιδάκι μου στους πτωχούς μαύρους, καλύτερα είναι από τους νεόπτωχους λευκούς...>
Η Β : <κάνε του κεφαλιού σου, ίδια ο πατέρας σου, που έκανε και εκείνος τα δικά του και δεν έχετε βίλες και κότερα...>
Ο mc : <πήγαινε και βρες μου και μένα καμμία θέση στους "Τεχνικούς αναλυτές του Κόσμου" στο Χ.Α. της Ουαγκαντουγκού...>
21/12 21:54  mc
ΔΕΝ θα το ξεχάσω: την επόμενη φορά που θα σορτάρω δολλάριο, θα βάλω long τον Ερμή.
21/12 23:52  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Αγαπητέ Ερμή, θα σας αποκαλύψω ότι και εγώ, μόλις αποφοιτήσας τότε, ηργάσθην υπέρ χω΄ρας του αναπτυσσομένου κόσμου με ενδημικά προβλήματα, μετέβην κιόλας επί τόπου. Είχε ενδημικήν ελονοσίαν και άλλας λίαν σοβαράς ασθενείας καθώς και πλείστα προβλήματα υγιείνής, αλλά πε΄ραν των παρενεργειών της κινίνης, ουδέν έπαθον. Ίσα ίσα έμαθα πολλά δια τους πτωχοδιαβόλυς αυτούς του κόσμου μας και εγινα- ελπίζω- καλλίτερος άνρωπος. Τώρα, κατά τον νέον αυτόν αιώνα είμαι πλεόν πολύ συντηρητικός δια να ριψοκινδυνεύσω εκ νέου μετάβασιν εις την ζουγκλαν (άλλωστε μοι αρκεί η ζούγκλα των Αθηνών). Εν ολίγοις εάν δεν το έκανα τότε δε θα το έκανα ποτέ. Και ουδόλλως το έχω μεταννοήσει.

Η απόφασις είναι σε κάθε περίπτωσιν της μικράς. Να επισημάνω πάντως ότι επιστήθιος φίλος μου που μετέβη όλίγον αργότερον εις άλλην χώραν με παρομοια προβλήματα έπεσε θύμα ελονοσίας, ευτυχώς καλοήθους. Τον ενθυμούμαι ακόμη κίτρινον σαν το φλουρί λόγω του ικτέρου. Αλλά είπαμε, αυτα τα σταθμίζει καθείς μονος του και η νεότης είναι νεότης!
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
21 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις