Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Η μάχη του Κιοφτέ
1212 αναγνώστες
Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2008
23:45

 Λοιπόν έμαθα τα καθέκαστα της συνέδριάσεως του ΣΕΔ. Εξ όσων αντιλαμβάνομαι κορυφαία στιγμή ήτο ότε ενεφανίσθη ο αγαπητός μου Μαρίνης τηι συνοδεία μεγάλου πλήθους χρηματιστηριακών ρεκτών και μκράς κορασίδος, ήτις, εικάζει ο πληροφοριοδότης μου ήτο ανιψούλα του, βαφτιστήρα του κάτι τέτοιο. Ο Καλοχαιρέτας ωστόσο δε θα πέσει εις την παγίδαν να πιστέψει κάτι τέτοιο. Εικάζω ότι ίσως ήτο και η γωνστή εκ των διηγήσεων Μαρίνη φαινομηρίς. Ναι βρε μουργοι, και τα πουρά έχωμεν ψυχήν (και επιτυχίας)!

 

Κατόπιν εδόθησαν οι ομιλίες και πολλά χρήσιμα, και αρκετά όχι και τόσο, ειπώθησαν. Ηγέρθη και ο Μαρίνης και έκαμεν σημαίνουσα πολιτικήν και οικονομικήν παρέμβασιν, της οποίας το νόημα ήτο πολύ βαθύ και προφανώς διέφυγε εντελώς εκ του ουχί και τόσο τσακμάκιου πληροφοριοδότου μου - δεν το εξηγώ αλλιώς. Ηγέρθη δε κατόπιν μέλος του ασμένως παρακολουθούντος τε και συμμετέχοντος κοινού, το οποίον ερώτησε με την γνωστήν κομψότητα και αγχίνοια που χαρακτηρίζει την συντριπτικήν πλειοψηφίαν των μετα των χρηματιστηριακών ασχολουμένων: "Γιατί ρε φωστήρες δε μας ειδοποιήσατε να πουλήσουμε στα υψηλά?", κάτι τέτοιο, δεν τον ηχογράφησε η πηγή μου τον άνθρωπον κιόλας.

 

Το αναφέρω διότι αμέσως μετά ηγέρθη λεβεντης και καραβουζουκλής καλοστεκούμενος Κύριος, τύπος Καλοχαιρέτου, ο οποίος εδήλωσε ότι είναι 50 έτη επενδυτής και αυτου του είδους τα σχόλια είναι προσβολή δια την νοημοσύνην του. Το ξαναλέω, δεν ήτο ο Καλοχαιρέτας, μάλλον δηλαδή, διότι δια τίποτε δεν δύναται τις να είναι πλεόν βέβαιος εις τον μάταιον τουτο κόσμον. Και λέγων αυτό, ενεθυμήθην το "φαγωμεν, πίωμεν, αύριο γαρ αποθνήσκωμεν", προς το οποίο το φιλομαθές σαφώς, κοιλιόδουλον δε σαφέστερον, κοινόν του συνεδρίου εστράφη με ταχύτητα συγκρινομένη μονον μετά της ταχύτητος του φωτός, αμέσως μόλις τσίκνα χοιρείου λουκάνικου εγέμισε την αίθουσαν.

 

Μα πώς να μην ανέμενε κανείς από το μείγμα αυτό τσακαλίων των αγορών και αετών της στέππας να μην αντιληφθούν  εγκαίρως το γύρισμα της αγοράς από την πνευματικήν τροφήν προς το περιδρόμιασμα και τον Αγλέορα? Έμαθα ότι η οπίσω αριστερά φάλαγξ ηκολουθησε τάχει τον φυσικόν αυτής ηγέτην ενώ η εμπρός αριστερά ήτις λόγω εγγύτητος προς την πνευματικήν τροφήν ή ίσως αργοτερης αφίξεως της τσίκνας, καθυστέρησε ολίγον είχε κατόπιν μέγα θέμα προσεγγίσεως του βουφέ. Εξ ου και διεξήχθη η λεγομένη "Μάχη του Κιοφτέ", ενόσω, ειρήσθω εν παρόδω, οι ομιληταί συνέχιζαν να ομιλούν και οι λοιποί παρευρισκόμενοι να παρακολουθούν. Οι πληροφορίες ότι γνωστοί αγωνισταί κατά του συστήματος που επιδιώκουν ως άλλοι Maddoff την εκ των έσω εκπορθησιν και κατάλυσιν του δια του χρηματιστηρίου, αντήλλαξαν μερικές ψιλές δια την κατανομήν των αλλάντικών είναι αντικρουόμενες. Ωστόσο μανθάνω εξ εγκύρου πηγής ότι επι των κιοφτεδακίων (ή παρομοίου εδέσματος) εγένετο ανταλλαγή πυρών βαρέως πυροβολικού οφθαλμοβόλων και ουκ ολίγοι ταχαμου-ταχαμου κατα λάθος πηρουνισμοί απλωμένων χειρών. Εληφθησαν εκ πασων των πλευρών, πλήθος αιχμαλώτων κρεατικών και λαφύρων υπό την μορφήν γεμάτης τυροπιττάκια λαδωμένης τσέπης και ναϋλον σακκουλων, συμφώνως με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.

 

Η κυβέρνησις να τα βλέπει αυτά που πεινάει ο κοσμάκης. Που είναι το κρατος? Που η αστυνομία κοκ.

 

Κατά τα λοιπά, ήτο μια λίαν επιτυχής εκδήλωσις, και εύγε εις τους του ΣΕΔ. Αν και ο πληροφοριοδότης μου, που απεχώρησε καθότι είναι μάλλον εχθρός της προόδου οπότε εφοβήθη τους τιμίους αγωνιστάς του κιοφτέ και κάνει και δίαιτα, με εκάλεσε να τους μηνύσω ότι ότε τάζουν δείπνο επι τραπέζης καθιστόν, καλόν είναι να το τηρούν, διότι ο ακάθιστος υμνος απέχει ακόμη. Είπε κιόλας ότι καλόν είναι να μην τάζουν φαϊ κατά τας εκδηλώσεις των μπας και καταφέρει να υπερισχύσει το κόμμα όσων δε βάζουν τυροπιτάκια εις την τσέπην. Αλλά μικρός είναι θα μάθει.

 

Εγώ πάλι τόσα χρόνια επενδυτής εν αγοραίς, γνωρίζω καλώς ποία η φύσις του πλήθους των παρεπιδημούντων τα χρηματιστηρία και ούτω πώς δηλωνω ευθαρσώς ότι δεν απογοητευόμεθα. Eχουμε ακούσει και χειρότερα!

 

Αντε και Καλά Χριστούγεννα τοις πάσιν!

 

 

 

ΥΓ Καλή η συντονίστρια που λέγει ο ΓΑΡΒ, αλλά υπηρχε και έτερον τι μανάριον εν τη αιθούση καθ'όσα μανθάνω. Κατ' άλλους δε αρκετά...

Σχόλια

22/12 23:56  favlos
Γειά σου Θράσσ λεβεντιά με τα ωραία σου...χαχα...απολαυστικό...:)
23/12 00:08  Swearengen
ουουουουουουουουουχαχαχαχαχαχαχαχαχαουουουουουουουουουχαχαχαχαχαχαχαχαχαουουουουουουουουουχαχαχαχαχαχαχαχαχαουουουουουουουουουχαχαχαχαχαχαχαχαχαουουουουουουουουουχαχαχαχαχαχαχαχαχα
23/12 00:10  Nantia42
Καλησπερα !
hand-to-hand battle ! κι ολα αυτα για λιγα meatballs !

Κι αυτος ο λεβεντης ,ο επι 50 ετη επενδυτης , απ το δημοτικο στο τζογο !
23/12 00:10  Λουκρητια
Πολυ λεπτομερη περιγραφη εκανε αυτος ο πληροφοριοδοτης...Μα να μην του ξεφυγει κατι!
23/12 00:28  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Έχω πλήρην αναφοράν της πηγής μου επί του γραφείου μου Λουκρητία!

Έτσι είμεθα ημείς οι παιδιώθεν επενδυταί Νάντια. Με το ένα χέρι τον μαστόν της μητρός μας και με το άλλο το μέρισμα της ΕΤΕ (ΤόΤΕ).

Μα, διατί γελάτε οι παίδες? Η περιγραφή μου ειναι απλή αντιγραφή εκ του πληροφοριοδότου μου. Πάντως σε κάθε περίπτωσιν ο Μαρίνης έχει μεγάλο ρεύμα εις τους παίκτας του ΧΑΑ, όπως διαπιστώνω εκ των σημειώσεων. Κια εάν εξαιρέσει κανείς κάποιας μικράς λεπτομερείας, είνια καλή ψυχή.
23/12 00:32  Λουκρητια
Γελαστος ανθρωπος ειναι ο Μαρινης,καλος θα ειναι λοιπον.Τ
23/12 00:35  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Καλός είναι, μέγας ατακαδορος και χαρακτήρ της αγοράς μας...
23/12 05:53  EASY RIDER ( GARV )
καλημερα φιλτατε θρας , το ετερον μαναριον ητο στρογγυλοκαθισμενο στο δικο μου τραπεζι , σιτεμενον και πολυ πλαστικον θα ελεγα αφου το παρακολουθησα εκ του συνεγγυς ...
τα δεοντα 5*
23/12 09:38  haros
τιγκα στον βαθυστοχαστο προβληματισμο σας βρισκω θρασσ και garv..μαναροκυνηγοι...
23/12 10:11  quant
Τελικά πού κατέληξε το συνέδριο; Πουλάμε ή αγοράζουμε τράπεζες;
24/12 14:03  haros
χρονια πολλα,με υγεια,σε ολη την γειτονια..
24/12 14:22  cormorano
Καλημέρα !

Αγαπητέ φίλε Thras,
Ευχομαι Χρόνια Πολλά σ' εσένα και σε όλη την οικογένεια σου !

ΠΑΝΤΑ ΥΓΕΙΑ !
24/12 15:31  evie
Ευτυχισμένα Χριστούγεννα με υγεία και πολλές επιτυχίες για όλους τους συνεργάτες του εδώ οίκου!
24/12 15:33  Bluesman
Χρονια Πολλα με υγεια!
24/12 15:43  Κλεάνθης

Εύχομαι το 2009 να δαμάσετε το μαΐστρο με τα πανιά σας! Προς το παρόν απολαύστε τη νηνεμία!

Χρόνια καλά γεμάτα υγεία!
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
21 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις