Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Μικραί αλλαγαί
936 αναγνώστες
Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2009
23:40

Εγραψα άρθρο φώτα δια την προοδευτουριά από τη μια μας λέγει ότι η τρομοκρατία είχε λαϊκό έρεισμα και απο την άλλη πρωτοστατεί εις το να διορίζει τα τέκνα της δήμοσίους υπαλλήλους (αναμένω διαψευσιν ή γαργάραν εκ των προοδευτικαρίων), αλλά εκόλλησε το συστημα και εχάθη. Οπερ και το παρατάω, μόνον τα πρόβατα και τα οψάρια, αλλως τε, δεν αντιλαμβάνονται τι γίνεται εν Ελλάδι. Αλλά είδον μια ενδιαφέρουσα επίστολή εις την Καθημερινήν και σας την παραθέτω με δικάς μου υπογραμμίσεις:

 

"Αγαπητέ Γιώργο,

Αργά διάβασα το περί Κύπρου άρθρο σου στην «Καθημερινή». Χρέος μου να σε συγχαρώ για τη νηφαλιότητα των απόψεών σου. Το ότι δεν συμφωνώ σε πολλά σημεία (ιδίως σε ό,τι αφορά την προϊστορία των ελληνο-βρετανικών σχέσεων) δεν έχει σημασία. Ο αγοραίος όμως τρόπος –σου ενθυμίζω δηλιγιαννική πολιτική σαπρία– με τον οποίο έγινε ο εσωτερικός και ο εξωτερικός χειρισμός ενός τόσο σοβαρού εθνικού ζητήματος με έκανε, πολλές φορές, να αηδιάσω. Μισώ το πεζοδρόμιο. Μισώ την ψευδορρητορική πομφόλυγα. Μισώ την επιπόλαια ταρταρινική προκλητικότητα, που μας γελοιοποιεί ανεπανόρθωτα στη διεθνή γνώμη. Με κάτι τέτοιες ευτράπελες μπαλαφάρες ο παλαιοκομματισμός χαντάκωσε τις εθνικές μας επιδιώξεις, τον περασμένο αιώνα. Δυστυχώς η βρετανική πολιτική υπέθαλπε, στην Ελλάδα, αυτή την ευτράπελη πολιτική ατμόσφαιρα, που τόσο εξυπηρετούσε τα συμφέροντά της. Οταν όμως οι Αγγλοι είδαν πως ο Ελευθέριος Βενιζέλος έδωσε τη σφραγίδα της σοβαρότητας στην πολιτική ζωή μας (και πως συνεπώς τα διαλυτικά τεχνάσματά τους δεν έπιαναν πια τόπο) με πολιτική ευστροφία αξιοθαύμαστη επήραν την Ελλάδα στα σοβαρά, και την οδήγησαν στην Τσατάλτζα και στη Σμύρνη. Οταν πάλι ξαναγινήκαμε πολιτικώς ευτράπελοι, οι Βρετανοί ξαναγύρισαν στην παλιά διαλυτική πολιτική τους. Και γεννιέται το ερώτημα: φταιν οι Βρετανοί που μας διαλύουν πολιτικώς; Ή εμείς που προσφερόμεθα βλακωδέστατα στη διαβρωτική επενέργεια των Βρετανών; Οι Αγγλοι κάνουν τη δουλειά τους· κι όπως ξέρεις, στις business συναισθηματισμοί δεν στέκονται...

Στο ζήτημα της Κύπρου έχουμε όλο το δίκιο με το μέρος μας. Μέσα στο σημερινό κυρίαρχο κλίμα της δημοκρατίας και της αυτοδιαθέσεως των λαών, ένας ήρεμος και σοβαρός πολιτικός χειρισμός θα μας οδηγούσε –αργά ίσως αλλά ασφαλώς– στην επιτυχία. Προτιμήσαμε το πεζοδρόμιο, τον κούφιο ψευδολυρισμό και τις φωνασκίες χυδαίων ρασοφόρων και ηλίθιων καθηγητάδων ενός δήθεν Πανεπιστημίου. Ετσι, γενήκαμε καταγέλαστοι. Σκατά!

Δικός σου

Μ. Καραγάτσης"

 

 

Εν Ελλάδι της δυναστικής δημοκρατίας, της κυριαρχίας του λαϊκισμού και της απολύτου ιδεολογικής κυριαρχίας των πλασιεδάκων ξένων ιδεολογιών και συμφερόντων, λίγα μονον ονόματα χρειάζεται να αλλάξει κανείς από "Κύπρο" εις "Μακεδονία", Βρετανία εις ΗΠΑ λχ κλπ, νουν έχετε, αντιλαμβάνεσθε.

Προ 54 ετών εγράφη αυτό παρακαλώ. Όλα τριγύρω αλλαζουνε κι όλα τα ίδια μένουν.

 

 

Σχόλια

11/01 23:46  Usοund
Ναι, αλλά ο περί ου ο λόγος έγραψε και τον Γιούγκερμαν!
11/01 23:50  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Αφ'ενός, ουδείς αναμάρτητος, αφ'ετέρου, η λογοτεχνάι έχει το ακαταλόγιστον.
11/01 23:52  Usοund
Ε,όχι και αυτόματο ον ο Καραγάτσης! Το αφοδεύσαμεν!
11/01 23:55  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Καλώς, ημιαυτόματον. ;-)
12/01 00:06  protesilaos
Aγαπητε Θρασυβουλε,καλα τα λες.Απλα να συμπληρωσω οτι "προσκυνημενοι πλασιεδακοι ξενων ιδεολογιων" υπαρχουν και στις δυο οχθες(οπως αλλωστε θα ανεμενε καθε λογικος).
Λογου χαρη αυτοι που ξεπατικωσαν το προγραμμα του Libertarian Party των ΗΠΑ[ http://en.wikipedia.org/wiki/Libertarian_Party_(United_States)]και ηρθαν να πουλησουν στους ιθαγενεις φιλελευθερισμο(ταχαμου φιλελευθερισμο καλυτερα).
Και βεβαια κατεληξαν ως Sorakia,που ειναι, να τους αρθρογραφουν οι Βοσκοπουλοι του Ουρανιου Τοξου στο roosters...http://e-rooster.gr/08/2007/513
12/01 00:11  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Αστεία λέτε φίλε μου? Ασφαλώς, ασφαλέστατα, συμφωνούμε. Προοδευτουριά υπάρχει και εις τα αριστερά και εις τα δεξιά, μην λέμε τα ίδια.

Βλάπτουν την Συρίαν εξίσου,κατα το μέτρον που εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα βεβαίως. Αυτά που με παρεπέμψατε θα τα αναγνώσω προσεκτικώς.
12/01 00:13  protesilaos
Kαι εχω και αλλα να παραπεμψω...Ορεξη να εχει κανεις(αρκει να παρει τα αντιεμετικα του πρωτα).Αλλα θα τα πουμε εν καιρω με τα Sorakia...Kαλο βραδυ...
12/01 09:50  haros
ΣΥΡΙΖΑ τον ξουρισες τον ΛΕΒΕΝΤΗ...
(τι εγινε,ακομα ζεις εσυ??)
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
22 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις