Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Οι οπαδοί του Θανάτου πανηγυρίζουν
1441 αναγνώστες
Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009
11:05

"When Oldspeak had been once and for all superseded, the last link with the past would have been severed. History had already been rewritten, but fragments of the literature of the past survived here and there, imperfectly censored, and so long as one retained one’s knowledge of Oldspeak it was possible to read them. In the future such fragments, even if they chanced to survive, would be unintelligible and untranslatable." George Orwell, Nineteen Eighty-Four, Martin Secker & Warburg Ltd, 1949, Appendix

 

Οταν η Παλαια γλώσσα θα έχει μια για πάντα ξεπερασθεί, ο τελευταίος συνδετικός κρίκος με το παρελθόν θα έχει πλεον ακρωτηριασθεί. Η Ιστορία εχει ήδη ξαναγραφτει, αλλά αποσπάσματα της λογοτεχνίας του παρελθόντος επιβίωσαν εδώ κι εκεί, λόγω ατελούς λογοκρισίας και όσον κανεις διατηρούσε τη γνωσιν της Παλαιάς γλώσσης ήτο δυνατόν να τα διαβάσει. Εις το μέλλον τέτοια αποσπάσματα, ακόμη και εαν κατα τύχην επεβίωσουν, θα είναι ακατάληπτα και μη μεταφράσιμα. George Orwell, Χίλια Εννιακοσια Ογδόντα Τεσσερα

 

Αναγιγνώσκω ακόμη συχνάκις πανηγυρικούς της καταστροφής της διαχρονικής ελληνικής και αγιογραφίας των "ηρώων" της. Κλισέ, ψεύδη και ημισείας αληθείας που αναπαράγονται με στόχον την προπαγάνδα. Κείμενα προδίδοντα δομήν χαρακτηριστικήν νοών που έχουν κάποτε υποκύψει εις φανατικάς ολοκληρωτικάς "φιλοσοφίας" του μίσους προς τον πλησίον και της καταστροφής ως ο μαρξισμός. Φιλοσοφίας που κεντρικόν στόχον και θεόν έχουν τον Θάνατον (του διπλανού) όπως έχει επανειλημμένως αποδειχθεί. Και τούτον είναι μέγα παράδοξον δι' οιονδήποτε ως ο Καλοχαιρέτας έχει μελετήσει τας διαμάχας του γλωσσικού ζητήματος. Nαι μελετήσει, κι εγώ "δημοτικιστής" εξεκίνησα, πλύσιν εγκεφάλου με κρατική δαπάνη μου είχαν κάνει. Όπως όλα τα παιδιά, αλλά εμελέτησα και αντελήφθην, το γαρ φώς εν τη σκοτία φαίνει.

 

Όσοι πιστοί προς την Ελλάδαν και αγαπώντες την διαχρονικήν Ελληνικήν, μην πειράζεσθαι. Και αφήσατε τους να λέγουν. Από την διαχρονική δόξα τρώγει ακόμη ο "λαός" της τεμπελιάς, της αρπακόλλας και της απιστεύτου διαφθοράς. Και οι παρ'ημίν "ηγέται" και "λόγιοι" το αυτό. Όλοι οι συγχρονοι "ελληνες" της κολοβής γλώσσης της "Κρατικής Γραμματικής" που ετυπωσαν πρώτοι οι Ναζί (1942) , του επαναστατικού φραπόγαλου και της τζάμπα μαγκιάς δεν πωλούν διεθνώς (ζώντες τε και τεθνεώτες) όσα αντίτυπα πωλεί μόνος του ο παλαιογλωσσίτης, διαχρονικός και "οπισθοδρομικός" Αριστοτέλης.

 

Αφήσατε τους να λέγουν. Ημείς θα επιζήσωμεν κι ας κυνηγούν τη γλώσσα και τον πολιτισμόν μας μετά τόσης μανίας. Όπως ακριβώς εγκρέμισαν τα (αστικά και πλουτοκρατικά) νεοκλασικά για να μας γεμίσουν σοβιετιζοντα τσιμεντόκουτα. Διαφθορά, "νεόγλωσσα", σοβιετικά κουτιά. Ή κατ' άλλους "προοδος". Αναλόγως το τι θέλετε να ειδείτε. Η Ιστορία έχει βεβαίως, ως λέγει ο Ορουελ, ήδη ξαναγραφεί και γράφεται.

 

Ναι, ανοίξατε τους οφθαλμούς και ειδείτε το, δι΄ημάς ωμίλει ο Ορουελ. Εν Ελλάδι επέτυχε να κυριαρχήσει η ιδεολογία του Μεγάλου Αδελφού, έστω και κατά τρόπον νεοελινικο, τουτέστιν, "τσάτρα-πάτρα".

 

 

Αλλά, έσσεται ήμαρ.

 

Σχόλια

14/01 14:37  evie
Και στην Πάτρα κατεδαφίζονται υπέροχα νεοκλασικά με κήπους και όμορφα πεζοδρόμια και τη θέση τους παίρνουν ορθογώνια τσιμεντόκουτα με ύψος το πολύ 2,20μ και επικλινή πεζοδρόμια για την διευκόλυνση της εισόδου των αυτοκινήτων στο γκαράζ. Α! όλα κι όλα! Οι πεζοί ας πάνε από το δρόμο.
14/01 17:27  Yannis K.
απαρεπιπτοντως και ασυγνωμη για το θρασος δηλαδης αλλα δε βλεπω και πολλους κυνες.
μονος σου τα λες μονος σου τ' ακους (τα πιστευεις κιολας ή εισαι κολπο του μαγαζιου, ετσι οπως τα τάιγκερ λίλις να πούμε ? )
14/01 18:45  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Χαίρε Ευάκι λεβεντιά! Αληθώς τιμάτε τα πανταλόνια που φοράτε!
14/01 19:14  Yannis K.
Ακομα μια που φοράει παντελόνια.
Τωρα που ξερεις κανε το καθηκον σου λοιπον:

Ο λογαριασμός ενίσχυσης της Κωνσταντίνας Κούνεβα
5012 019021 277 Τράπεζα Πειραιώς
DECHEVA ELENA KUΝEVA KOSTADINKA NIKOLOVA
16/01 09:27  zyzzx
Ἐκύκλωσαν μὲ κύνες ὡσεὶ πολλοί.

Μη φοβαστε κυριε Καλοχαιρετα, δεν δαγκωνουν τα κουταβια.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
31 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις