Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Λαϊκαί Ομολογίαι Αποτυχίας
2021 αναγνώστες
Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2009
12:53

Ανέλαβε ο Οβάμα, αλλά (οποία έκπληξις!) η ενταύθα κατάστασις δεν εβελτιώθηκε. Περίεργον? Και πώς άλλωστε, αφου η πραγματική κατάστασις της οικονομίας, μόλις αρχίζει να αποκαλύπτεται. Αλλά τι βλέπω? Λαϊκαί ομολογίαι λέει? Βρε, βρε και εις το ΥΠΟΙΚ Καλοχαιρέτα διαβάζουν? Αλλά ουχί μονον. Δι' ομολογιών θα πληρωθουν και οι προμηθευταί των νοσοκομείων σου λέει (μεταξύ των οποίων και η ΑΛΑΠΙΣ) - εις τα νοσοκομεία ως γνωστόν έχει καμει (ακηρυκτον) μερική στάσιν πληρωμών το Δημόσιον. Ομολογίαι αποτυχίας δηλαδή.

Τι βλέπουμε εδώ ωρέ παίδες? Α, μπράβο, αυτά που λέμε τόσον καιρόν. Αλλά βλέπουμε και κάτι άλλο. Και όσον και εάν σέβομαι τους θεσμούς, είναι καιρός να το πώ εκτός έρκους οδόντων. Ο νύν Πρωθυπουργός έχει επανειλημμένως δηλωσει μέγας θαυμαστής του Ανδρέου Παπανδρέου. Προσοχή, ούδε του Τρικούπη λ.χ., ουδέ του Βενιζέλου, αλλά του Ανδρέου Παπανδρέου.

 

Λογικόν είναι λοιπόν, ότι τον αντιγράφει εις τα πάντα (πλην, ακόμη, Μιμής). Ιδία εις τα δημοσιονομικά η ομοιότης είναι ανατριχιαστική. Δεν συζητώ μονον την πρώτη τετραετία που κατέληξε εις περίπου χρεωκοπίαν κατά τη δευτέρα - εκ της οποίας ειρήσθω εν παρόδω μας έσωσε η αυστηροτάτη λιτότης Σημίτου. Αλλά κυρίως το τύπωμα χρήματος. Πώς είπατε? Μα ναι βρε δεν δυναται ο νέος Παπανδρέου να τυπώσει χρήμα λόγω ΕΕ (να αγιάσουν όσοι μας έβαλαν εις ΕΟΚ και ΟΝΕ) οπότε τι να κάνει? Τυπώνει χρέος.

Σας έχω νέα Κύριε Πρωθυπουργέ, θαυμαστά του ανδρεοπαπανδρεϊσμού. Την πρώτη φορά εδούλεψε (επ'ολίγον, διότι ακόμη αυτά τα κερατιάτικα πληρώνουμε), τώρα δεν θα δουλέψει. Ανασκουμπωθείτε, εργασθείτε και αφήσατε κατά μέρος τον αυτόματο πιλότο μπας και κατορθώσετε να σώσετε ολίγον την υστεροφημίαν σας. Ή απλώς παραιτηθείτε, τώρα και ουχί υπό την πίεσιν του όχλου εν οδοίς. Ευτυχώς ή δυστυχώς, οπως το ίνδαλμά σας εξευτέλισε το ελληνικόν νόμισμα, υμείς έμελλε να γραφείτε εις τας βίβλους της ιστορίας ως ο ευτελίσας την αξίαν του δημοσίου χρέους.

Και παρακαλώ τους φίλους νεοδημοκρατικών πεποιθήσεων να σκεφθούν ολίγον προ του να εξοργισθούν. Ο λαϊκισμός, τα ψεύδη, η καθολική διαφθορά και αι σπατάλαι είναι ο εχθρος σας (μας) δεν είμαι εγώ. Δεν έχει σημασία τι χρώμα έχει όστις ανερυθριάστως ομιλεί περί "οικονομίας τραβεστί" εκ των εδράνων του Κοινοβουλίου.  Δεν έχει σημασία ποίον επώνυμον φέρει όστις έχει τάξει τα πάντα εις τους πάντες (τι γινεται, οι αγρόται εις τα μπλόκα έ?). Δεν ενδιαφέρει ποίο κόμμα εξέλεξε αυτόν  που χρεώνει τας μελλοντικάς γενεάς έως ώτων. Σημασία έχει ότι θα τα ευρούμε έμπροσθέν μας τα πληρώνουμε και θα τα πληρώσουμε. Ημείς τα υποζύγια.

Ο λαός δεν ομολογεί ποτέ αποτυχίαν - το βλεπετε και ενταύθα, όλοι έχουν κερδίσει και όσοι εμφανως έχουν χάσει τα μαλλιοκέφαλά τους απλώς νομίζουν, λέει, ότι όλοι έχουν χάσει, άρα κι αυτοί γκουρού είναι. Δεν απογοητευόμεθα. Ίδιον των ακαλλιεργήτων και του όχλου είναι η ξερολίασις και η άρνησις παραδοχής αποτυχίας. Αλλά η αποτυχία, όπως και ο βήχας δεν είναι δυνατόν να αποκρυβεί επί πολύ. Εκ των πραγμάτων φαίνεται.

Τας εκδόσεις  ομολογιών (της αποτυχίας) τας αναλαμβάνει η κυβέρνησις. Να ειδούμε ποίος θα αγοράσει αποτυχία- και εις ποίαν τιμήν.

 

 

Σχετικές μετοχές:
ΑΛΑΠΙΣ ΓΔ
Σχόλια

21/01 13:00  jgeorgiou
Δυστηχως το πολιτικο και μμε συστημα που λυμενετε την χωρα προωθει μονο τετοιας ποιοτητας πολιτικους. Οποιος ειναι σοβαρος "αποθαρυνεται" και εξωβελιζεται στο περιθωριο μεχρι να βαρεθει να ασχοληται
21/01 13:02  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Δυστυχώς αγαπητέ Γεωργίου εν Ελλάδι δεν έιναι το τι ξέυρεις, αλλά το ποίον ξεύρεις. Ουχί το τί αξίζεις, αλλά πως είναι το επώνυμόν σου. Δεν έχωμεν αστική δημοκρατία, δυν-αστική δημοκρατία έχωμεν.
21/01 13:39  doji star
Καλησπερα και καλα κουραγια
21/01 14:24  ΝίκοςΤ
Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Καλησπέρα σας.Οι μετριότητες διαγκωνίζονται για την κατάληψη θώκων, αξιωμάτων ,εύκολου χρήματος.Και χειροκροτούνται και θαυμάζονται ακόμη.Έως πότε αγαπητέ κύριε;
21/01 15:07  favlos
Μέχρι να πάμε εμείς που πιστεύουμε ότι κάτι αξιζουμε να ζητήσουμε τη θέση που πιστεύουμε ότι μας ανήκει...
21/01 15:16  ΝίκοςΤ
favlos
Ευχαριστώ,έχετε δίκιο.
21/01 15:18  favlos
καλα...
21/01 18:01  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Χαίρεται παίδες. Μια ενδιαφέρουσα παράμετρος είναι ασφαλώς τα προβλήματα που θα προκύψουν δια τας τράπεζας εαν εκδοθούν τα "λαϊκά" γραμμάτια. Θα γυρίσει το όλον σύστημα μια δεκαετία και άνω πίσω. Ίσως αυτή να είναι η θρυαλλίς εις τον πραγματικόν κόσμον αυτού που προβλέπουν τα μοδέλλα εις τον εικονικόν...
21/01 18:06  mc
Δηλαδή τον χειμώνα του '99; Καλό ακούγεται αυτό :)
21/01 18:11  Κλεάνθης
Φιλόκαλε mc μη χαίρεσαι... όχι ηλικιακά, δεν μας πιάνει!
21/01 18:12  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Εγώ για χειμώνα του 1989 το βλέπω. να μην ειπώ και χειμώνα διαρκείας...
21/01 18:13  mc
Φιλόκαλε;;; Χεχε, να μια ακόμα υπέροχη λέξη :)
21/01 18:15  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Και, εάν δεν το είδατε ακόμη, αι ομολογίαι που ότε εγράφετο το κείμενον αυτό ήσαν σχέδιο, ΑΝΕΚΟΙΝώΘΗΣΑΝ.

Θα στεγνώσουν την αγορά απο μετρητό δια να πληρωθούν τα κερατιάτικα.

Βρε ουστ!
21/01 18:15  mc
Τον χειμώνα του '89; Ακόμα καλύτερα φιλόκαλε θείε!
21/01 18:17  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Αλλου το επήγαινε ο Κλεάνθης ανιψιέ, εις τον επιτάφιον του Περικλέους. ;D
21/01 18:17  Κλεάνθης
Θρασύβουλε, όσο βλέπω ότι γίνονται ριζικές αλλαγές δεν φοβάμαι τίποτα:

http://www.capital.gr/news.asp?Details=659805
21/01 18:19  mc
Επιτέλους!
21/01 18:21  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Είδες ο Πάκης? Δυνατός παίκτης - αν εξαιρέσει κανείς το μικροζητηματάκι της πυρποληθείσης πρωτευούσης...
21/01 18:50  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Δεν ενθυμούμαι εάν ήδη το έχω αναφέρει, αλλά επειδή μόλις επανέκαμψα από συνάντηση (υπό πιστοποίηση) Επιθεωρητών του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης-ΕΛΟΤ ας το ξαναγράψω :
Από 01/01/2009 ισχύει το Πρότυπο ΕΛΟΤ 1429 <Επάρκειας Διαχείρισης Έργων>.
Όλοι οι Οργανισμοί Δημοσίου Ενδιαφέροντος (και ΜΚΟ), οι οποίοι προτίθενται να αναλάβουν την υλοποίηση Συγχρηματοδοτούμενων από την Ε.Ε. έργων ΕΣΠΑ ("4ο πακέτο"), ωφείλουν να εγκαταστήσουν (και πιστοποιηθούν) ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΣ Σύστημα Διαχείρισης, το οποίο να καλύπτει τις απαιτήσεις του ως άνω Προτύπου.
Το ΕΛΟΤ 1429 είναι Ελληνικό Πρότυπο,ισχύει "πιλοτικά" ΜΟΝΟ για την Ελλάδα και η εμπειρία από την εφαρμογή του θα αποτελέσει τη βάση για τη μελλοντική μετεξέλιξή του ως υποχρεωτικού προτύπου εις την Ε.Ε.
21/01 19:02  nhad
Αγαπητέ Θρασύβουλε, τι θα έπρεπε να περιμένει κανείς από κάποιον που εξελέγη πρωθυπουργός με κύριο σύνθημα τη μονιμοποίηση των εκτάκτων (και ετήρησε το λόγο του ως προς αυτό, δυστυχώς). Που ομιλούσε για πάταξη της διαφθοράς και ταυτοχρόνως έχρισε διδάκτορα της χειρουργικής τη βρεφοκόμο σύζυγό του, επιδαψιλεύοντας τιμές και θώκους σε όσους και όσες έγιναν συνεργοί σε αυτό το ανοσιούργημα; Για άλλη μια φορά δε ο Ελληνικός λαός με το "αλάνθαστο κριτήριό του" τον θεωρούσε σοβαρό και ελπιδοφόρο νέο.

"Democracy is the theory that the common people know what they want, and deserve to get it good and hard." Προφανώς και είμαι υπέρ της δημοκρατίας, αλλά η παραπάνω ρήση έχει κάποια βάση.
21/01 19:15  zaftheo
Πολύ καλή τοποθέτηση φίλε Θρασσ. 5*
21/01 21:09  ekdos
ok φίλοιμου. Σε λίγο θα έχουμε νέο μή λαϊκιστή πρωθυπουργό που θα ρυθμίζει νομοθετικά και τα επιτόκια . Αφου βέβαια ρυθμίσει νομοθετικά και τις τιμές του αραβόσιτου (δες δηλώσεις αγροτοσυνδικαλιστή )
ή τιμή του οποίου φέτος όπως είπε έπεσε 120% !σε σχέση με πέρυσι. Τότε να δείς φίλε Θρασύβουλε ποιός νόιάζεται για το δημόσιο χρέος.
21/01 22:57  epidoxos
5* 5* και παλι 5* (τα πολλα αστερακια διπλα στα 5αρια συμβολιζουν το αυξημενο επιτοκιο δανεισμου ελληνιστει και spread)

Tα ειπατε ολα φιλε θρασσακο
Σεμνα και ταπεινα ξαναζουμε ενδοξες εποχες 10ετιας 80...ελπιζω μονο προ των εκλογων να μην ακουσουμε συνθηματα του τυπου Τσοβολα δωστα ολα..γιατι ειλικρινα
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
29 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".







Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις