Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Πόθεν βγαίνει ο Αυγερινός?
1148 αναγνώστες
Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2009
20:11

Παρασκευή εσπέρας απόψε, και βλέπω τον χαμόν που γίνεται με τους αγρότες. Λογικόν, και ακριβώς δι'αυτόν τον λόγον δεν πρέπει να τάζει κανείς. Αλλά το ζητημα δεν είναι εκεί. Πράγματι υπάρχει τεράστιον προβλημα με τους αγρότες και την ύπαιθρον εν γένει.  Ερημώνουν ολοκληρες περιοχές. Και κακά τα ψέμματα, εάν δεν ήσαν οι Αλβανοί και λοιποί οικονομικοί μετανάσται, θα είχαν ερημώσει ήδη πολύ περισσοτεραι. Δικαίως λέγεται ότι οι αγρόται που διαμαρτύρονται είναι οι πλέον πλούσιοι, αλλά αυτό έχει ως αιτία το γεγονός ότι είναι οι μόνοι που ακόμη ευρίσκουν συμφέρον να καλλιεργούν. Οι άλλοι είτε κατεστράφησαν ήδη είτε ήλθαν εν Αθήναις κοκ.

Τώρα θα μου ειπείς δια του τεμαχισμού της χώρας θα επιτύχουν? Ενώ επ' ουδενί δεν συντάσσομαι μετά των αυτοδικιών και της παραβάσεως του νόμου, υπενθυμίζω ότι το ημέτερον παλαιοκομματικόν συστημα, τηι καθοδηγήσει και αρωγήι της προοδευτουριάς, έχει εκπαιδεύσει τους πολίτας εις τέτοιου είδους εξάρσεις λαϊκισμού. Νόμος είναι το δίκαιον του εργάτου, αγρότου, φοιτητου κοκ, επιλέξατε. Τα βλέπετε? Μόνον εάν θέλετε, βεβαίως.

 

Εξ ου και χρειάζεται επ' ευκαιρία της κρίσεως καθολική αναθεώρησις του τι πιστεύωμεν δια τον εαυτόν μας και του τι θέλωμεν ως κοινωνία.Σημειώνω επίσης ότι εν τω βάθει των αιώνων, εις τας κρίσεις και καταρρεύσεις που περιοδικώς υφίστανται αι ανθρώπιναι κοινωνίαι, αυτοί και μονον αυτά και μόνον αυτά επιβιώνουν, όσα έχουν βάσιν εις την ύπαιθρον και ιδιαιτέρως δε ποιμενικήν. Όσες πολεις  και άστεα να έχεις, όσον μεγάλα, αργά ή γρήγορα θα καταρρεύσουν. Εκ της υπαίθρου επανοικίζονται.

 

Αλλά ειπαμε Παρασκευή εσπερας και πολυ το βαρύναμε. Αφιέρωσις ελαφρου άσματος (1940) που απαντά εις την ερώτησιν του τίτλου λοιπόν και καλό Σαββατοκύριακο.

 

 

 

Σχόλια

23/01 20:18  jgeorgiou
Καλησπέρα

Σαφώς η αγροτικη οικονομια πάσχει με λίγες εξαιρέσεις (κροκος , μαστιχα ... και καποιες αλλες ιδιαιτερες καλλιεργιες). Ως κοινωνια πρεπει φυσικα και να αναλογιστουμε εαν θα πρεπει να χωρίσουμε τις εβδομαδες του ετους και η καθε μια συντεχνια/ταξη θα κάνει τις "δυναμικες κινητοποιησεις" για τα "δικαια αιτηματα της". Λες και τον λογαριασμο τον πληρωνουν εξωγηινοι!
23/01 20:27  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Ακριβώς. ΔΕΝ πάει άλλο. Ωστόσο, χρειάζονται άλλου είδους παρεμβάσεις εις την περιφέρεια και ουχί αφειδής χρηματοδοτησις δια καταχρεώσεως του ΕΛΓΑ - κάπου πήρε το ματι μου ότι το σχολιάσατε, μα δεν εντρέπονται ολίγον οι κυβερνώντες?
23/01 20:29  jgeorgiou
τα τελευταια 7 χρόνια απο ΜΗΔΕΝ δανεισμο τον ανεβασαν στα 2,5διςΕ και δοθηκε "πρασινο" φως για επιπλεον 600εκ δανειο. Και το καταστατικο μιλαει για ανταποδοτικοτητα και δεν προβλεποταν δανεισμος.
23/01 20:52  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Έτσι ακριβώς είναι. Θα μοι πειτρέψετε να συμπληρώσω, καθότι το σχόλιον μου διεγραφη, ότι καίτοι ευχαριστώ τον Λακεδαίμονα:

http://www.spartis.blogspot.com/

δια τας ευχαριστίας του (και τον διαβεβαιώ ότι παρά τα όσα πιστεύει, χράτσα, χρούτσα κάτι κάμνω) θα ήθελα να με αφήσουν εκτός των μεταξύ των χαριεντισμών ή/και διαμαχών μετά των χαρακτήρων της ΕΥΠΡΟ, οι τελευταίοι. Δεν μου αρέσει να με κατηγορούν και δη αδίκως. Ψυχραιμία λοιπόν και ας σταματήσει το πράγμα εδώ.
23/01 21:05  Δόκτωρ Βασίλειος
έτσι ειναι... Και να μην ξεχνάμε ποιός τους κακόμαθε έτσι...; Αντί να προωθηθούν αγροτικά προϊόντα προωθήθηκαν γαρύφαλλα σε μουσικές πίστες... Ο 15ετής τότε ξάδερφός μου (τόσο μυαλό έχει ακόμα) "ζούσε τη ζωή του" με τα μεσογειακά προγράμματα. Αθανατος ο ιδρυτης του Μεσογειακού Παν/μίου στην κρήτη! Βέβαια θα μου πείτε μια ζωή την έχουμε... Στο πλαίσιο του χαβαλέ λοιπόν κατεβαίνουμε και για μια διαμαρτυρία...

ΥΓ: δε σας εχω ξεχάσει με τα εβραϊκά - θα στείλω "σύνδεσμον καταβάσεως" :-)
23/01 21:45  HiTen
Μα πως το κανατε αυτο...και εξαφανιστηκε?
23/01 23:02  Goldmine
Καλό ΣΚ, αγαπητέ Θρασύβουλε, σε σας και σε όλο το πλήρωμα του σκάφους σας. Άλλη μια βαθιά τομή επιχειρήσατε σήμερα στο μείζον αγροτικό ζήτημα. Το παρακάτω όντως ισχύει.
"Αυτοί και μονον αυτοί επιβιώνουν, όσοι έχουν βάσιν εις την ύπαιθρον ιδιαιτέρως δε ποιμενικήν"
24/01 14:57  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Χαίρετε παίδες! ναι αυτό το ποιμενικόν με έχει προβληματισει παλαιότερον. Κατέληξα ότι μάλλον επρόκειτο διότι οι κρεοφάγοι είναι καλλίτεροι πολεμιστάι και αγριότεροι των καλλιεργητών. Αλλά ποίος ξεύρει?
25/01 15:27  mc
Δύο μήνες είχες να εμφανιστείς στο forum, μπήκες 10 λεπτά και έφαγες ban. Τι θα γίνει με σένα μπάρμπα ;)
25/01 15:31  HiTen
ΑΧ ΑΧ
απ'τα ψηλά στα χαμηλά κιάπ΄τα πολλά στα λίγα
25/01 15:33  mc
Ποιο είναι το χαμηλό και ποιο το λίγο;
Αχ Αχ, αρχίσαμε να βλέπουμε και ανάποδα τα διαγράμματα. Υπομονή...
25/01 17:55  Manta ray
Αγαπητέ Θράσσο, αφού εκφράσω την αλληλεγγύη μου για το ban που σου επιβλήθηκε, να ρωτήσω αν μετά από αυτό το περιστατικό μπορούμε πλέον να γράφουμε ελεύθερα στο blog σου χωρίς την απειλή διαγραφής των σχολίων μας εάν δεν είναι της αρεσκείας σου;

Ρωτώ διότι δεν σου γράφω εδώ και αρκετούς μήνες, από τότε (θυμάσαι;) που απείλησες ότι θα διαγράφεις όσα σχόλια δεν σου αρέσουν (και ειδικά αν θυμάμαι καλά τότε, αν αναφέρονται στο όνομα... Ράλλης), πράγμα που απετέλεσε και την αιτία να μην ασχοληθώ με τα γραφόμενά σου εδώ έκτοτε. Αν όμως έχεις αλλάξει γνώμη, πολύ θα χαρώ να επανακάμψω.
25/01 18:46  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Μανταραυ, σας ευχαριστώ δια τα δάκρυα, ιδία αυτή τη στιγμήν της δοκιμασίας. Αλλά αδίκως προσπαθείτε να δημιουργήσετε εντυπώσεις (ή ίσως, καλώς κάνετε). Δεν ενθυμούμαι να έχω διαγράψει σχόλιον σας, αλλά θα ήθελα δια μίαν ακόμη φορά να επαναλάβω ότι η συμμετοχή σας εδώ ουδέν ωφελεί, αλλά μάλλον θόρυβος γίνεται.

Προτιμώ να τηρήσετε το fair play και να σας ξαναζητήσω μην ξαναγράψετε εδώ. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
25/01 18:59  Manta ray
Είδες λοιπόν φίλε Θράσσο, ότι διαμαρτύρεσαι για μια τακτική που ο ίδιος έχεις υιοθετήσει... Ασφαλώς και θα συνεχίσω να μην γράφω στο blog σου, απλά μια παρένθεση ήταν, γιατί κι εμένα δεν μου αρέσουν τα κροκοδείλεια δάκρυα... Ευχαριστώ για την απάντηση και καλή συνέχεια στην ανεύρεση συμπαραστατών.
25/01 19:05  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Διατί ψευδεσθε μετά πάθους? Που είδατε να αναζητώ συμπαράστασιν? Μόνον η εξουσία χρειάζεται την συμπαράστασιν σας Μανταραϋ. Και της την δίδετε απλοχέρως, λογικόν γαρ. Μην δημιουργείτε ψευδείς εντυπώσεις, καθότι εγώ ουδέπω σας διέγραψα.

Αλλά σας εζήτησα κάτι, και παρακαλώ να το τηρήσετε. Βλάπτετε τους πολλούς και ωφελείτε τους ολίγους. Όπως συνήθως.

25/01 19:07  gerodimos
Στην Λάρισα βγαίνει ο Αυγερινός φίλτατε!
http://www.youtube.com/watch?v=fL-M1DaydQw
25/01 19:18  Manta ray
Εξουσία ήσουν εσύ φίλε Θράσσο, όταν ήσουν και moderator. Όλοι οι "παλιοί" του forum ξέρουν πολύ καλά ότι ΠΑΝΤΑ ήμουν ενάντια στην τακτική των ban και της λογοκρισίας για ΟΛΟΥΣ, και δεν δίστασα να εκφράσω την άποψή μου συγκρουόμενος με την άποψη του Capital, κάτι το οποίο μου "στοίχισε" ουκ ολίγα κλειδώματα μίτων που είχα ανοίξει. Άλλοι είναι πάντα "με το ντοβλέτι"...

Πουθενά λοιπόν δεν ψεύδομαι, δικές σου είναι όλες οι αντιφάσεις. Επιθυμώ (και θα το κάνω) να σεβαστώ τόσο την δική μου απόφαση να μην γράφω ποτέ σε blog που κάνουν λογοκρισία, όσο και την δική σου παράκληση. Αν όμως επιμένεις να το συζητήσουμε προσάπτοντας ανοίκειους χαρακτηρισμούς (που πρέπει να πω ότι δεν προσιδιάζουν με το επίπεδό σου...), όρισε όποιο blog (χωρίς λογοκρισία) θέλεις για να συνεχίσουμε την συζήτηση, αλλιώς άστο εδώ και καλό μας βράδυ...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
16 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις