Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Την Ελλάδα θέλομεν και ας τρώγωμεν και πέτρες
1306 αναγνώστες
Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2009
19:30

Εξ όσων βλέπω αυτό είναι το πρώτον τεμάχιον της 4ης εκατοντάδος, τουτέστιν το 301ον. Με ευρίσκει δια μίαν εισέτι φοράν διαγεγραμμένον εκ του φόρουμ (δε θα βγάλετε άκρη, έχουν διαγραφεί και τροποποιηθεί μηνύματα). Αυτό είναι το ορθόν: να έχει κανείς το θάρρος της γνώμης του, όπως είναι η ετυμολογία του ονόματος Θρασύβουλος, και να είναι έτοιμος να υποστή τας συνεπείας και τιμωρίας της εκάστοτε εξουσίας. Αλλά δεν υπάρχει λόγος να ασχολούμεθα με λεπτομερείας. Έτσι ήταν, έτσι είναι και έτσι θα είναι ο κόσμος.

Ανέγνωσα με ιδιαιτέραν συγκίνησιν το άρθρον του Ηρακλέους περί των αγνοουμένων της Κύπρου. Κείμενον που απλώς ομιλεί περί της αληθείας που προτιμούμε να λησμονούμε. Και συνελλογίσθην πόσο έχουν άλλαξει οι καιροί από τότε που οι Έλληνες ήσαν έτοιμοι να τρώγουν και λίθους δια την Ελλαδα, όπως λέγει το σύνθημα που κατέγραψε ο Σεφεριάδης το 1954 εν Κύπρω, γη εναλία. Πόλλάκις, ότε σκέπτομαι τον μετέπειτα ρόλον του εις το ζήτημα της Κύπρου, είναι εκ των ολίγων ελαφρυντικών που του ευρίσκω δια την μαλθακή (ας μην ειπώ ενδοτική) στάσιν του.

 

 

Ωστόσο η Κύπρος έχει και έτερον ενδιαφέρον, παρά τα ιστορικά της προβλήματα. Ες Κυπρον γην εναλία, ομιλείται εισέτι διάλεκτος ζώσα. Δεν έχει κατορθώσει ακόμη να την εξολοθρεύσει η "νεοελινικι κινι" της Γραμματικής των Ναζί, ως εξολοθρευσε μετά μανίας τας υπολοίπους διαλέκτους εν (κυρίως) Ελλάδι. Και πάλλονται ελληνικαί καρδίαι, εντός του πλήθους  της ομοιομορφίας των νεοανθρωπων των ιδεολογιών του μοδερνισμού και της "προόδου".  Των μανιασμένων καταναλωτών, των ξενοδούλων, των καταστροφέων, των ωχαδελφιστών. Όσων κοντοθώρων θέτουν το χρήμα προ του κοινού καλού του γένους. Kι ας λέγει ο Σπάρτης ότι απέθανε η Ελλάς. Δεν απέθανε.

Την Ελλάδα θέλομεν και ας τρώγωμεν και λίθους. Ας το έχουν υπ'οψιν τους αυτό οι λιθοβολούντες.

 

 

Σχόλια

25/01 20:14  HiLive
???????????????????????????????????????????
25/01 20:16  nhad
Πλήθος τα μονάστερα. Αναρωτιέμαι πράγματι για τους λόγους.
Ας είναι. 5* αγαπητέ Θρασσάκο από κάποιον που ούτε Κύπριος είναι, ούτε συμφωνεί πάντοτε με τα γραφόμενά σου. Πχ αν και θεωρώ (εκ των υστέρων) μέγα το σφάλμα Ράλλη, σε πλήρη αντίθεση με εσένα, τον θεωρώ περισσότερο αξιόλογο από πολλούς πολιτικούς μας. Αλλά μερικές φορές, όπως με την παράγραφο περί της κυπριακής διαλέκτου, συμφωνώ με όσα γράφεις σε υπέρμετρο βαθμό.
25/01 20:24  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Χαίρε nhad! Δεν αισθάνονται όλοι το ίδιο περί της Κύπρου. Εδώ υπήρξε Ελλαδίτης υπουργός Αμυνης που είεπ ότι ούτε έναν Ελληνα (ελλαδίτη) στρατιώτη δε θυσιάζει δια την Κύπρον.

25/01 20:32  Σάρισα
To πλεον τραγικο ειναι υπηρξε υπουργος Εθνικης Αμυνας που δεν υπηρετησε στο στρατο. Αυτα μονο σε αφρικανικες χωρες γινονται.
25/01 20:46  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Δεν υπηρέτησε εις το στράτευμα δι'ότι απέφευγε τα ράντσα. Προτιμούσε τα καλά ξενοδοχεία. Όπως αυτό εν τω οποίω εορτάσθησαν οι γάμοι του εν Παρισίοις, δι'όσους ενθυμούνται.
25/01 21:14  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
1. Έχω την τύχη να διδάσκω (και) Κυπρίους Σπουδαστές/ριες. (Εις την παρελθούσα εξεταστική - ολίγας ημέρας μετά την ήτταν του ΠΑΟ από την Ανόρθωση - τους απείλησα "Μη κάνετε τον κόπο να γράψετε, κόβεστε όλοι/ες"...βεβαίως γνωρίζουν το παρανοίκό χιούμορ μου).
2. Ως εκ τούτου μετέχω και της ντοπιολαλίάς και της ιδιαιτέρας κολτούρας.
3. Επί πλέον όμως οι γονείς μου είναι ιδρυτικά μέλη του "Σωματείου Συμπαράστασης Αγώνος Κύπρου", το οποίο (το 1974) πέραν των διακυρύξεων και "επί του θεωρητικού" δράσεων ενσωμάτωσε (παρότι κρατούμενο υπό προδευτουριακών απόψεων) ΚΑΙ καινοτομες <ΤΟΤΕ> δράσεις. Ήγουν "υιοθέτηση" (σε προσωπική βάση) ορφανών της εισβολής.
Έχει ενδιαφέρον ο (απόρρητος) κατάλογος απλών ανθρώπων αλλά και ιδιοκτητών / μεγαλομετόχων εισηγμένων, οι οποίοι συμμετείχαν - χωρίς να δημοσιοποιηθεί η προσφορά τους. Ο γράφων τα "πίστωσε" βεβαίως εις τα "υπερθεμελιώδη" της εταιρίας τους.
4. Έχω την τιμή ο ανηψιός μου να υπηρετεί την θητεία του ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΣ <εκεί>.
25/01 21:18  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
τιμή και δόξα εις τον ανιψιόν σας και πάντας τους ΕΛΔΥΚαρίους λοιπόν!
25/01 21:26  epidoxos
Kαλησπερα εις ολους απο εναν πρωην ΕΛΔΥΚΑΡΙΟ
Οπως βλεπεις φιλε Θρασσο..προοδευτουρια, προοδευτουρια ο επιδοξος αλλα το καθηκον απεναντι στη πατριδα το επιτελεσε στο ακεραιο οταν ηρθε η ωρα και χωρις βυσματα εν αντιθεσει με πλειστους οσους εθνικοφρωνες που προτιμησαν να κανουν θητεια διπλα στο σπιτι τους..
Να ζησει και η Κυπρος και οι Κυπριοι
Μια πικρη διαπιστωση μονο..η νεολαια της Κυπρου "φλωρεψε" πολυ..δυστυχως η παλαια γενια των Κυπριων δε καταφερε να μεταδωσει τις αξιες της στο μεγαλυτερο μερος των νεων..πολλοι θα διαφωνησετε αλλα πανω απο χρονο υπηρετησα κατω και ηρθα σε επαφη με πολλους..το χασμα των γενεων σε αυτο το νησι ειναι τεραστιο...
25/01 21:28  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Δε σας θεωρώ προοδευτικάριο επίδοξε. Πατριώτης μοι φάινεσθε και μη σας γελά η ιδέα των πολιτικών τοποθετήσεων. Δυστυχώς, έτσι είναι και ουχί μονον εν Κυπρω, γη εναλία...
25/01 21:37  Ηρακλής
Θρασσο
Σ ευχαριστώ που ασχολήθηκες με το άρθρο μου.
Τριαντάφυλλε, ο γιος μου υπηρετει τώρα εκεί, μετά από δική του αίτηση.
Το θέμα όμως είναι η στιγμή που περιγράφει αυτό το κτήνος.
Αν την φανταστεί κανένας τρελλαίνεται.
Στο κάτω-κάτω ο Αθανάσιος Διάκος, ήταν Αρχηγός, και να ήθελε, δεν μπορούσε να κάνει πίσω.
Αυτό το παιδάκι όμως;
Ξέρεις, την έχω ζήσει τη στιγμή, σε άλλες αναλογίες.
Δεν σκέφτεσαι ότι θα σκοτωθείς, ούτε ότι την ώρα που το κάνεις γίνεσαι ήρωας.
Απλά δεν το ανέχεται το DNA σου, αυτό που γίνεται, και αντιδράς.
Μήπως αυτό δεν είναι Ελληνας;;
25/01 21:39  jgeorgiou
Κακα τα ψεματα , οποια χώρα ευημερει όπως η Ελλαδα μεταπολεμικά , οι νεες γεννιες "φλωρευουν" ... ή αλλιως "αμερικανοποιουνται". Περα απο την φυσιολογική εξελιξη της κοινωνιας καλο ειναι να περναμε τις αιωνιες πανανθρωπινες αξιες στις νεες γεννιες
25/01 21:41  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Ηρακλή, να χαίρεσθε τον λεβέντη σας! Και να τους χαιρόμαστε όλοι τους ακρίτες αυτους. Είδατε που οι νέοι εμφορουνται υπό ιδανικών ελληνικών πλειστάκις? Γεωργίου, έτσι ειναι, αλλά μη λησμονείτε: πρώτον η Ελλάς!
25/01 21:46  jgeorgiou
Ας λυσουμε τα βασικοτερα προβληματα και συγχισεις μας και μετα μιλάμε και για πατιωτικα ιδανικά και για την ιδεα της Ελλαδας. Αυτοι που ειναι στους δρομους ειναι ειρηνιστες , οικολογοι και αγωνιζονται για το μελλον. Σε αντιθεση με εμενα τον αχρηστο πολεμοχαρη και βολεμενο , που δουλευω την μιση μερα και την υπολοιπη ειμαι πανω απο τα παιδια μου για να φροντισω να γινουν σωστοι ανθρωποι και χρησιμοι στην κοινωνια.
25/01 21:52  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Δεν είναι έτσι φίλε μου. Αυτοί είναι απλώς ταλεβάν, κατηλειμμένοι υπό ισχυρών ιδεολογιών που δρούν σαν το ισχυρότερο ναρκωτικό. Νομίζουν ότι υπηρετούντες τας αλλοδαπάς ιδέας και τους προφήτας τους κάμνουν καλό καταστρέπτωντες. Δε βλέπουν ουδέ το καλό το ιδικόν τους ουδέ του τόπου τους. Συμβαίνουν αυτές οι καταστροφικές μανίες κατα καιρούς εις τα βάθη των αιώνων. Απλώς πρέπει να τις γνωρίζουμε και να μην αφήνουμε άλλον αθώον κόσμο να γίνεται δούλος τους. Και να ανθιστάμεθα ως υπεύθυνοι πολίται.

Υμείς μεγαλώνετε τέκνα και θεόν διακονείτε. Εύχομαι από βάθους καρδίας, το καλλίτερον δι' υμάς και τας οικογενείας σας.
25/01 21:52  lemon.
καλήν εσπέρα !
Μια ερώτηση Θρασύβουλε! (Ξέρεις το κόλλημά μου)...
Αποτάσσεσαι τον Ελευθέριο; ναι ή ου! Περί δημοτικής ο λόγος!

Και καλή χρονιά! (Δεν τα είπαμε μετά την είσοδον του ενιαυτού)
25/01 21:53  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Αισιον και ευτυχ΄ς το νέον έτος λεμον, σας έιχαμε χάσει, τι εγίνατε? Η μόνη που δεν αποτασσομαι ποτέ είανι η Ελευθερία! ;-)
25/01 21:57  lemon.
χαχα!
Δεν είδα τα περί παρανοϊκού χιούμορ του ζΑγοραίου! Μα τότε γιατί δεν ταιριάξαμε αγαπητέ μοι!
Λεβέντης θα ήτο ο πατήρ σας! τιμή και εις τον πατέρα του Δημητρίου, λοιπόν...
25/01 22:05  lemon.
Εύγε Θράσσο μου!
Αν και με ζόρισες, πάει τόσος καιρός!
Τελικά απέσπασα έστω και υπονοούμενό σας!
Εύγε Θράσσο μου! Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός!

Από τότε που έδωκα και το τελευταίο χαρτάκι, στο χρονικό σημείο που η ΕΤΕ ήταν στα 33, δεν ασχολούμε με το ΧΑΑ! Αποτοξίνωση το είπα...
Ε! πότε-πότε μπαίνω να τα 'πω' σε κανένα από εσας μιας και σας συμπάθησα...
25/01 22:07  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Τα ξεύρω, έχω και αρκετούς άλλους φίλους που έχασα, αυτούς καθ'ότι με ήκουσαν παλιότερον. Η μοίρα της Αρκτου φοβούμαι. Αλλά μη χάνεσθε ωρέ παίδες. Α, και ελπίζω να μη μου βάλατε κι εσείς μονάστερο... ;-)
25/01 22:11  lemon.
Το πιστεύεις οτι μόλις τώρα για πρώτη φορά φήφισα άρθρο?! Απίστευτο ε?!
Έκανα κλικ στο άστρο δίπλα στο 21, πεντάστερο σας έβαλα, ε?! Δεν νομίζω να έκανα λάθος!
25/01 22:15  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Ευχαριστώ σας ιδιαιτερως λέμον! Εκύκλωσαν με κύνες ωσεί πολλοί...
25/01 22:32  lemon.
Εγώ πάλι γιατί βλέπω άρκτους? να σας έχουνε κυκλώσει?
; )
25/01 22:38  Goldmine
Το 23ο πεντάστερο είναι γυναικείο και απευθύνεται σε όλους με έμφαση στον οικοδεσπότη, στον ανιψιό του Ερμή, στο γιο του Ηρακλή στον πατέρα Γεωργίου... στην Κύπρο και σε όλη την αξιόλογη παρέα!
25/01 22:39  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Χαίρε Πυργοδέσποινα και ευχαριστώ σας! Λέμον,΄κύνες, άρκτοι. ό,τι και να είναι ζώα είναι !
25/01 23:27  HiTen
Λέμον,΄κύνες, άρκτοι. ό,τι και να είναι ζώα είναι !
και ποιος βελαζε το απο΄γευμα στο φορουμ Μαστροθρασσακο
25/01 23:37  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Εάν δεν το έχετε αντιληφθέι "HiTen", ομιλώ και ξένας γλώσσας.

Άλλωστε θα έπρεπε να αισθάνεσθε υπερήφανος. Εγώ πάντοτε χαίρομαι, και αισθάνομαι υπερήφανος, ότε ένας αξιόλογος συνομιλητής ή έστω κάποιος που προσπαθεί ομιλεί την γλώσσαν μου, την Ελληνικήν. Εαν δε με αντιλαμβάνεσθε, να σας το βελάξω.
26/01 00:03  geokalp
απίστευτη η φώτο!
26/01 03:47  Δόκτωρ Βασίλειος
Τί κάθεστε και ασχολείστε με το ποιός θα πει το μακρύ του και το κοντό του;! Έχω σταματήσει να διαβάζω το φόρουμ εδώ και πολύ καιρό και δεν κατάλαβα αρχικά τί είχε γίνει με τα "μπαν" (σε λίγο το κάθε μπαν του φόρουμ θα ειναι σαν τα νταν στο καράτε). Φανταστείτε κόσμος που είχε μπει το 1999...!
Όσο για την Κύπρο... Συμφωνώ σε πολλά αλλά με δυο παρατηρήσεις: α) Τί θα είχε γίνει άραγε αν δεν είχε γίνει η ΕΟΚΑ (την ορίτζιναλ ΕΟΚΑ εννοώ); β) Όταν πριν ένα μήνα έστειλα ένα "ι-μέιλ" σε έλληνοκύπριο καθηγητή Παν/μίου, μου απάντησε στα αγγλικά.
26/01 08:53  zyzzx
Η αληθεια ειναι πως η Παραδοση μας ειναι οι πετρες.

Πετρες λαξεμενες μεσα στους αιωνες απο την "αχτιδα της αγαπης",αυτη που πηγαζει μεσα απο τις καρδιες των ανθρωπων.

Η αγαπη της πετρας. Η αγαπη για καθε τι στερεο. Γινεται αγαπη για την αιωνιοτητα.Η μητερα και ο πατερας ολου του κοσμου μας γεννιεται μεσα απο την πετρα.

Το μυστηριο του ανθρωπινου πνευματος κατοικει μεσα εκει,στην πετρα.Και ειναι τοσο επιβλητικο και συναρπαστικο, οσο τιποτα αλλο στον κοσμο.

26/01 15:44  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Προ ολίγου επικοινώνησα (μέσω skype) με τη Μ. κατά τη διάρκεια της μεσημβρινής διακοπής των μαθημάτων.
Σήμερα διδάσκεται Herminologie, Ερμηνολογία δηλαδή !
Ο διδάσκων ισχυρίσθηκε ότι ο όρος προέρχεται από το γεγονός ότι ο Ερμής - ως αγγελιοφόρος των Θεών - μετέφερε τα μηνύματά τους σε "απλή γλώσσα" - ερμήνευε !
26/01 17:34  mc
Ποντάρω ότι ΔΕΝ διάβασε το θέμα "Ισχυρές πεδιλοδοκοί", το οποίο ωστόσο αξίζει να επαναφέρω, ως ένα εκ των καλύτερων:

http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=56110
26/01 17:44  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Τι μου θύμισες τώρα φίλτατε...
Αξίζει τον κόπο - αν μη τι άλλο - η επισκόπηση των nics : 8Χ5*...
26/01 17:47  mc
Κάποιες φορές πρέπει να τα θυμόμαστε και αυτά...
Όχι μόνο τα "έχω διαίσθηση, θα γίνουμε πύ-πύ-πύραυλος".
26/01 20:23  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Ερμες είναι και το δικό μου, απλώς το ειχα βάλει προ της ανακοινώσεως!
26/01 20:53  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Φίλτατε Θρασ. τώρα είδα ότι δεν έχετε "επιβραβεύσει" (ίσως δια τεχνικούς λόγους). Είναι όμως πασίγνωστον ότι έχετε πολλάκις "πομπάρει" με αναφορές το μίτο...
26/01 20:58  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Εχω! Απλώς δε φαίνεται το όνομα διότι ΤόΤΕ που τον 5αστέρωσα δεν ανεκοινωνοντο τα ονοματα!

Απλώς ήμοουν πολύ πρώιμος, δια μιαν εισέτι φορά...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
37 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις