Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Επίδειξις οΔόΝΤων
2319 αναγνώστες
Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2009
23:02

Ωχ, ωχ, ωχ! Ακριβώς τα πράγματα εξελίσσονται ακριβώς όπως εφοβούμην. Το Διεθνές Νομισματικόν Ταμείον απέστειλε ειδικον κλιμάκιον εκτός προγράμματος, δια να ειδεί εις ποίο χάλι ευρίσκεται η χώρα. Και φυσικά είδαν ότι ουχί μόνον ευρίσκεται εις κακό χάλι, αλλά και ότι ο παράγων "πολιτική αστάθεια" θα την οδηγήσει μετά μαθηματικής ακριβείας εις έτι χειρότερον.

Τα έχω ξαναειπέι πλειστάκις: η χώρα έχει ήδη χρεοκοπήσει υπό την έννοια ότι μια σοβαρή δυσκολία θα την οδηγήσει προς στάσιν πληρωμών αφού ΟΥΔέ παράγει τίποτε πλην των εξαιρετικώς ευαισθήτων ή κυκλικών υπηρεσιών (τουρισμός, ναυτιλία, αναπτυξις ακινήτων), ΟΥΔέ της έχει μείνει και πολύ πράγμα να πωλήσει ή να δανεισθεί. Ακόμη και η ύπαρξις μελλουσών γενεών έχει υποθηκευθεί, όπως πλειστάκις έχουμε ειπεί. Και οι αγέννητοι χρωστούν εν Ελλάδι και ως εκ τούτου δεν γεννιώνται.

Όχι ότι αναμένω πραγματικήν, γενικήν στάσιν πληρωμών - μερική βεβάιως υπάρχει εις τα νοσοκομεία λχ. Όχι βεβαίως, σιγά μην αφήσουν οι Γερμανοί να δημιουργήσουν προβλήματα εις το νόμισμά των οι "νεοελινες". Όχι, όχι, μετά (περίπου) βεβαιότητος η χώρα θα σωθεί προ του χρεωστασίου, μόλις η πλήρης ανικανότης της κεντρικής κυβερνήσεως να διαχειρισθεί το μέγεθος της κρίσεως γίνει απολύτως σαφής τοις πάσιν, αλλά το τίμημα θα είναι βαρύ. Μην υπενθυμίσω τι έγινε εν Ουγγαρία: πάγωμα μισθών, κατάργησις δώρου Χριστουγέννων, φόροι κοκ. Δυσβάστακτα πράγματα και οδηγούντα προς ύφεσιν. Και ούτως ή άλλως εγώ τουλάχιστον αναμένω αν όχι ΚΑΤάΡΡΕΥΣΙΝ των φορολογικών εσόδων εν τω μέσω κρίσεως και ασταθείας τους επομένους μήνας και έτη, πάντως δραματική μείωσιν των. Περί επιτηρήσεως δεν το συζητώ καν το επίσης προφανές από πολλού καιρού. Ας διαψευδε όσο ήθέλε το Υπουργείο, το "Φρόνημα" ήτο "καθ'οδόν επιτηρήσεως".Και αυτή είναι μονον η αρχή. Αργά ή γρήγορα το χάλι μας θα γίνει πασίδηλον.

Ζώμεν επί πολλάς δεκαετίας με τα ψέμματα και τα παραμύθια της προοδευτουριάς, αριστεράς τε και δεξιάς, με τις άδικες και τεμπελχανάδικες σαχλαμάρες των ξενόδουλων ιδεοληψιών ή την παρακμή του καταναλωτισμού των αντιπροσώπων ξένων συμφερόντων άνευ παραγωγής. Και μη μου ειπείτε πάλι ότι εκτίθεμαι. Ναι εκτίθεμαι, αλλά συνήθως δεν εκτίθεμαι παρά μονον εάν έχω διαίσθησιν ότι το πράγμα πάει κάπου και αφού ειδώ τα νούμερα. Και τα νούμερα της Ελλάδος ΔΕΝ βγαίνουν.

Ανησυχεί σου λέει η Καθημερινή το Διεθνές Νομισματικόν Ταμείον. Καθ΄όλου. Το ΔΝΤ απλώς δεικνύει του οΔόΝΤας. Η Ελλάς θα έπρεπε να ανησυχεί με το χάλι εις το οποίον έχει φθάσει.

Αλλά που.

ΥΓ Α, μην ξεχαστώ. Από της σήμερον το "Φρόνημα" θα αντανακλάται και αλλαχού: http://thrassakos.blogspot.com/

Όλα θα πάνε καλώς και δε θα φύγουμε εκ της εστίας ημών, αλλ' εάν παρ'ελπίδα όχι, θα μας ευρείτε και εκεί.

Σχόλια

15/02 23:14  elenitsa 1
Μακαρι να μην ηταν προ των πυλων ολα αυτα που ψυχανεμιζεστε.Δυστυχως,αυτα και χειροτερα θα ερθουν.Μονο τα αγγουρακια και τα κουνουπιδια που παραγονται στη χωρα πως να την βοηθησουν να ζησει?
16/02 00:31  zeuspower
ισως καποια πραγματα που θα συμβουν,ναναι για καλο...ελπιζω μονο να μην την πληρωσουν αθωοι...
16/02 00:42  elenitsa 1
Μεινε ανησυχος,zeuspower.
16/02 10:12  Αξιόκριτος
Καλημέρα καλή εβδομάδα.
16/02 12:22  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Πολύ καλημέρα σας παίδες! βλέπω ότι το "Φρόνημα" είναι αρκετά δημοφιλέστερο με το κοινό της εργασίμου εβδομάδος παρά με αυτό του ΣΚ. Ενδιαφέρον...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
26 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις