Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Του Ιωάννου Καποδιστρίου
1030 αναγνώστες
Τρίτη, 3 Μαρτίου 2009
10:19
Αμα τηι επιστροφήι μου εκ της μικράς εκδρομής -και πετάγματος αετού την Καθαρά Δευτέρα- την εκπομπή του ΣΚΑΪ περί του Ιωάννου Καποδίστρίου. Έχει επιλεγεί ως εις εκ των 10 κορυφαίων προσωπικοτήτων και νομίζω δικαίως. Τώρα βεβαιως κάθε εκσυγχρονιστική προσπάθεια εν Ελλάδι καταλήγει εις λήψιν σφαίρας ή πολιτικής απαξιώσεως εκ χειρών ελληνικών, αλλά έτσι είναι αυτός ο τόπος. Λίαν συγκινητική η προσήλωσις του Καποδιστρίου εις ηθικάς αρχάς και το όραμα εκσυγχρονισμού ή, εδω που τα λέμε, δημιουργίας αξιοπρεπούς κρατικής οντότητος. Γενικώς είμαι πολύ ικανοποιημένος εκ της επιλογής της πρώτης δεκάδος και σκέπτομαι να ψηφίσω και εγώ εις τον σχετικόν τόπον. Δείτε το κι εσείς εάν έχετε καιρόν.

Κατά τα λοιπά, ένας κάποιος κρότος που λέγαμε την Παρασκευήν ηκούσθη δια της AIG, ως ανεμένετο και της HSBC, που δεν ανεμένετο και τόσον. Το βασικόν μας σενάριον ωστόσo καλά κρατεί και ευρισκόμεθα εις απόστασιν αναπνοής εκ της ζώνης μεταξύ των αλώσεων όπου αναμένωμεν τοπικόν ή γενικόν πυθμένα. ήδη μάλιστα φαίνεται ότι ίσως τα προηγούμενα χαμηλά του 2003 ίσως δοκιμασθούν εντός της εβδομάδος, εαν όχι της ημέρας.

Υπομονή λοιπόν και αναζήτησις καλών σημείων εισόδου, διότι αι αγοραί δεν αποθνήσκουν ποτέ. Και πάλιν θα στρέψουν μετά δόξης, αλλά το πρώτον τέτοιυς καιρούς είναι η διατήρησις κεφαλαίου. Δια να είμαι ακριβής αισθάνομαι ολίγον σαν τας ημέρας του Αυγούστου του 2007, ότε δεν ήμην βέβαιος πόσο ακόμη πάνω έχει, αν και υπέθετα ότι δεν ήτο και πολύ, πλην αντιστρόφως. Σχετικώς ομιλών, διότι καραδοκεί και ζώνη υπό αυτής των αλώσεων και ως τον Μηρσηνικόν αριθμόν 1023, έχω κάπως παρόμοιον αίσθημα. Βλέπω δηλαδή το ακόμη κάτω, αλλά δε νομίζω ότι μια αναστροφή αργεί.

Τέλος πάντων, απλή διαισθησις και οψόμεθα. Πάντως το στοίχημα που εβαλαμε αρχάς Φεβρουαρίου εβγήκε με σημαντικήν πτώσιν.

Οψόμεθα και δια τα περαιτέρω λοιπόν και καλά κουμάντα.

 

 

Blogspot:  http://thrassakos.blogspot.com/

Σχετικές μετοχές:
DOW ΓΔ
Σχόλια

03/03 11:53  jgeorgiou
Κορυφαια η παρουσιαση του Καμποδιστριακαι ακρως διδακτικη. Εαν δεν μαθαιναμε ιστορια με φαιδρο τροπο και μας τα ελεγαν οπως πρεπει δεν θα ταλανιζομασταν απο παρομοια προβληματα εως τωρα.

Βλεπω οτι εχουμε ενα πρωτο ξεκαθαρισμα παγκοσμιως βαζοντας πολλες ζημιες στον ισολογισμο του 2008. Το αισιοδοξο σεναριο λέει ότι εως το τέλος της ανοιξης θα εχουν δει που πατανε και θα εχουν παρει τα απαραιτητα κεφαλαια απο το κράτος. Μιλαω παγκοσμιως , εδώ μάλλον με 3-6 μήνες καθυστερηση. Βλεπω τον επομενο χειμωνα οι τραπεζες να ξεκαθαριζουν οταν και θα κορυφωθει η κριση στην Ελλαδα.
03/03 20:05  geokalp
η ιστορία ήταν ανέκαθεν σημείο αναφοράς για τούτα τα χώματα, δυστυχώς έχουμε πάρει διαζύγιο με τη γνώση της...
είμαστε άξιοι της μοίρας μας
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
10 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις