Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Μικρά περιήγησις εκτός των τειχών
994 αναγνώστες
Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2009
00:56
Καιρό έχωμεν να κάμωμεν μια περιήγησιν εκτός των τειχών πρός τα ιστολόγια αγαπητών φίλων πoυ έφυγαν προς το απέραντον διάστημα της ελευθεροτυπίας που προσφέρει το διαδίκτυον. Ας εκκινήσω μετά του Αλή Βαβά. Ουχί μονον δε φαινεται να εκουράσθησαν οι γνωστοί παπατζήδες, αλλά αντιθέτως φάινεται ότι ο αήρ της ελευθερίας τους οδήγησε εις καταπληκτικόν δημιουργικόν οίστρον. Η Βαρβουτιέρα επίσης, ξεσπαθώνει πέραν πάσης αμφιβολίας και σεμνοτυφίας.

Ο Αρτάξια, λέγει αυτό που θέλει με τρόπο πάντοτε λογιάζοντα (αν μοι επιτρέπεται ο νεολογισμός) και τουλάχιστον κατ' εμέ ενδιαφέροντα, αλλά και γλωσσαν ωραιοτάτην. Το εξοχικόν Γεωκαλπ, παραμένει πλήρες πληροφορίας και ενδιαφέροντος. Ο αετός, , δεν πεθαίνει εις το αέρα, αλλά εκπέμπει ελευθέρως εις αυτόν. Η μεγάλη αποκάλυψις ωστόσο ήτο κατ' εμέ έτερον πτηνόν, ο αλβατρος, όστις ουχί μονον δημιούργησε, αλλά και διατηρεί με ενδιαφέρον εκτός των τειχών ιστολόγιον.

Το Ευάκι, έκαμε ένα εξοχικούλι, σωστό κουκλόσπιτο, κατά το συνήθειό της. Αφήνω που κάθε τόσο ευρίσκει και κάτι το εντυπωσιακόν να του προσθέσει. Δια τον ανιψιόν mc τι να ειπώ? Ουχί μονον έφυγε ενωρίς, αλλά έχει γεμίσει τον κόσμον ιστολόγια. Από τη μια το "σοβαρό" και από την άλλη το ελαφρολαϊκόν. Εξοχικόν διατηρεί επίσης και ο εκλεκτός συνιστολόγος φαύλος. Αντε, ας βάλω ως δέκατο και τελευταίον αλλ΄ουχί έσχατον το εμόν, αφού ο Σπαρτης τηρεί προς το παρόν σιγήν ασυρμάτου.

Αγαπώμεν την Ελευθεροτυπίαν (την έννοια, ουχί απαραίτητως τη φυλλάδα) και στηρίζωμεν τας προσπαθείας των εκλεκτών φίλων που παλεύουν να ειπούν την πολύτιμον άποψίν τους εντός του χάους της απεραντοσύνης του διαδικτύου. Η επίσκεψίς σας θα τους συγκινήσει και θα τους ενθαρρύνει. Ως εκ τούτου, κρίνεται απαραίτητος!
Σχόλια

04/03 01:18  Capital
Η διαφήμιση άλλων blog δεν είναι μεμπτή, αν και τρώτε πολύτιμο χώρο από τη στήλη με τα τελευταία άρθρα.

Αυτό που σηκώνει ελαφρά συζήτηση είναι η απερίφραση αναφορά στην ελευθεροτυπία εκτός Capitalblogs, λες και εδώ έχει λογοκριθεί ποτέ έστω ΕΝΑ άρθρο. (Συγγνώμη που δεν διαφημίζουμε οπίσθια στη homepage μας).

Συνεχίστε αγαπητέ φίλε. Τη συκοφαντία πολλοί αγάπησαν, το συκοφάντη κανένας.

Καλό θα είναι να γράφετε στο εξής τα αντικειμενικά άρθρα σας στο blogspot γιατί η συμπεριφορά σας έχει καταγράψει νέα χαμηλά, χειρότερα από τους δείκτες των Χρηματιστηρίων.
04/03 01:21  favlos
Αρκετοί εκτός ε?...χάνουν βέβαια την προβολή που προσφέρει το κάπιταλ που να μην κρυβόμαστε δίνει ενδιαφέρον..γιατι αν δεν σε διαβάζει κανείς,τι να το κάνεις?
04/03 12:53  nhad
Capital, οι χρήστες στους οποίους αναφέρεται ο Θρας διατηρούσαν μερικά από τα ωραιότερα blogs, τόσο από πλευράς περιεχομένου, όσο και καλαισθησίας. Το γεγονός ότι τώρα έχουν δημιουργήσει αλλού blogs θα έπρεπε να σας βάλει σε σκέψεις.

Ας παρατηρήσω και εγώ, μιας και αναφέρεστε σε συμπεριφορές που κατέγραψαν χαμηλά, το ειρωνικό σας στυλ ("συγνώμη που δε διαφημίζουμε οπίσθια στη homepage μας"), και τους χαρακτηρισμούς (συκοφάντη) και μάλιστα από κάποιους που έχουν εκ των πραγμάτων τον τελευταίο λόγο.

Και επί της ταμπακιέρας: Παρόμοια οπίσθια αλλά και πολύ τολμηρότερες εικόνες φιλοξενούνται πλειστάκις και από σοβαρά έντυπα, και δεν προκαλούν κανέναν. Η συγκεκριμένη ανάρτηση κατά προφανέστατο τρόπο είχε το χαρακτήρα πρόκλησης προς εσάς, την οποία αποδεχθήκατε ασμένως.


04/03 13:31  favlos
Κάτσε να δούμε τι θα πεί και ο Θράσσ ο οποίος έχει μια αγάπη 'υπέρ αδυνάτων'...Για συκοφάντη ουτε συζήτηση.Για κανόνες όμως πρέπει να υπάρχουν.Οικονομικό πορταλ ειναι και ενδιαφέρομαι κι εγω να ως χρήστης να υπάρχει.
04/03 13:54  zyzzx
Α, ας πουμε και το αλλο.

Ας πουμε, πως οποιος πιστευει, πως ο χωρος αυτος λογοκρινεται σε τετοιο βαθμο ωστε να μπορουνε να γραφουνε μονο γεροντοκορες και ευνουχισμενοι, ειναι τουλαχιστον αδικος.

Ειναι ευχαριστο λοιπον να πιστευει καποιος στην ελευθεροτυπια οταν αναγνωριζει τι σημαινει ελευθερια .

Και εαν γνωριζει τι ειναι ελευθερια τοτε γιατι δεν αφηνει ελευθερους και αυτους που εχουνε μια γνωμη σοβαρη και σεβαστη,να δημιουργησουνε, οπως ας πουμε τους ανθρωπους του Καπιταλ μπλογκς.

Εχω μεινει και εγω με αυτο το ερωτηματικο εδω και καιρο ζωγραφισμενο στο κουτελο μου κυριε Καλοχαιρετα.

Γιατι πρεπει να χαλατε το ιστιολογιο σας.

Μπορειτε να κανετε απ' ευθειας εναν διαλογο με το Καπιταλ μπλογκς, εχετε τον τροπο και το σθενος για κατι τετοιο.

Χωρις υπεκφυγες!


04/03 16:43  elenitsa 1
"...πρός τα ιστολόγια αγαπητών φίλων πoυ έφυγαν προς το απέραντον διάστημα της ελευθεροτυπίας που προσφέρει το διαδίκτυον".
Που στο καλο εγινε αναφορα-και μαλιστα απεριφραστη-στην ελευθεροτυπία εκτός Capitalblogs σε ΑΝΤΙΔΙΑΣΤΟΛΗ με λογοκρισια στα Capitalblogs?Ουτε καν υπαινιγμος δεν διακρινεται στον τροπο διατυπωσης.Κριμα...
04/03 19:47  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Τι έγινε ωρέ παίδες? Χμμμ, εικάζω ότι υπήρξε παρεξήγησις. Δεν είμαι σίγουρος που ευρίσκεται η υποψία συκοφαντίας. Τα εκτός των τειχών ιστολόγια υπάρχουν. Μάλλον τα σύκα-σύκα και η σκάφη-σκάφη μοι φαίνεται η προς αυτά αναφορά.

Τέλος πάντων δε νομίζω ότι εγράφη και κάτι κακό, ίσα ίσα νομίζω ότι είναι γενναιόδωρον να αναφερόμεθα και εις άλλους τόπους. Η πολυφωνία ωφελεί, δε βλάπτει.

Κατά τα λοιπά, δεν έχω χρόνον ή ενέργειαν προς ανουσίας διαμάχας και ούτε βεβαίως σκοπεύω να αυτοκαταργηθώ. Υπενθυμίζω ότι ο Καλοχαιρέτας υπήρξε ιδρυτικόν ιστολόγιον του χώρου, επέζησε τρομακτικών πιέσεων και επιθέσεων, και σκοπεύει να συνεχίσει.

Ας θεωρήσωμεν την ως άνω ασύμμετρον διατύπωσιν λοιπόν ως μη ευτυχή στιγμή και ας προσπεράσωμεν.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
26 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις