Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Η άλλη πλευρά
966 αναγνώστες
Κυριακή, 29 Μαρτίου 2009
23:31

Καλησπέρα σας. Επέστρεψα εις το κλεινόν άστυ και ανέγνωσα με ενδιαφέρον, σχεδόν συγκίνησιν σχόλιον χρήστου του φόρουμ (GAS) που με τρόπο λακωνικόν και περιεκτικόν συνοψίζει το αίσθημα που έχουμε πάντες ημείς οι παραγωγοί πλούτου και αγρίως φορολογούμενοι ωστε να διατηρείται και να γιγαντώνεται το τέρας της γραφειοκρατείας. Το παραθέτω αυτούσιο:

 

"Οι ΔΥ και οι φοιτητές δεν έχουν καταλάβει ότι οι κανόνες και η λειτουργία της οικονομίας είναι πολύ πιό σύνθετα πράγματα από τη λειτουργία του DVD που λόγω της χρήσης λιώνει τον απέναντι καναπέ όταν πολλοί επιχειρηματίες δίνουν μάχη με τη λερναία ύδρα που λέγεται Ελληνικό δημόσιο και το τέρας που λέγεται Ελληνική πραγματικότητα."

 

Δε θέλω να προσθέσω κάτι άλλο (και αντιπαρέρχομαι τα υπόλοιπα , προσωπικής φύσεως, λεχθέντα που δε με αφορουν). Αλλά η φράσις αυτή. μεστή νομήματος, εκφράζει ακριβώς αυτό που αισθανόμεθα όλοι ημείς τα υποζύγια. Εάν όλοι αυτοί που σιτίζονται και καλοσιτίζονται από τον ιδρώτα και την αγωνία μας ή εν γένει καταναλώνουν χωρίς να παράγουν  (και τα δύο είναι κατά περίπτωσιν απαραίτητα) αντιλαμβανόνταν πόσο τυχεροί είναι, η χώρα θα ήτο καλλίτερος τόπος. Δεν είναι απλά τα πράγματα και εν κρίσει δε, καθ'όλου.

Αντ' αυτού έχουμε πομπωδεις θεωρητικούρας και σπασίματα από καλοταισμένα τσιπρόπαιδα. Αλλά ειλικρινώς δε θέλω να ειπω τίποτε περαιτέρω και το χαλάσω. Εάν δεν έχετε εργασθεί ποτέ επί μακρόν εις την ελευθέρα αγορά, τουλάχιστον προσπαθήσετε να αντιληφθείτε πόσο εξαιρετικώς δύσκολη είναι. Έχει και τις χαρές της ασφαλώς. Αλλ' ως κάποιος που έχει ειδεί και τα δύο στρατόπεδα, σας λέγω ειλικρινώς ότι όσες θεωρητικούρες και να αραδιάσει κανείς, αμα δεν έχει ζήσει τα ζόρια, καλλίτερον απλώς να προσπαθήσει να καταλάβει.

Αλλο καπετάνιος ανοικτής θαλάσσης και άλλο ναυτόπαις του γλυκού ύδατος.

 

 

 

Σχόλια

30/03 20:45  broker1
Geia soy re thrasyboyla!eisai apaiktos
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
14 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις