Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Των προοδευτουριάρηδων η σχολή, ήτο δύσκολη πολύ...
2012 αναγνώστες
Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2009
00:12

Διερωτώμαι συχνάκις, πόσος κόπος, τι οργάνωσις και πόσο χρήμα εχρειάσθηκε δια να καταντήσει η Ελλάς, όπως έχει καταντήσει. Μια διδακτορική διατριβή κι εν όλως ενδιαφέρον άρθρον (αξίζει να το διαβάσετε), σήκωσε μια μικρά γωνία του παχέως τάπητος της συνομωσίας της σιωπής δια τας συνθήκας κατοχής της χώρας και του πολιτισμού μας υπό του ακράτου λαϊκισμού, της βασανιστικής μονοκρατορίας της προοδευτουριάς. Και βεβαίως της ιστορίας αυτής.

 

Πολλοί οι προσήλυτοι εις τας ξενοδούλους αιρέσεις, ικανοί οι μαθηταί (κιαι οι μαθηταί των μαθητών) των σχολών των πρακτόρων, την ύπαρξιν των οποίων άπαντες υποψιαζόμεθα, πλην ουδείς ετόλμα να συζητήσει, πάμπολλοί οι αθώοι εγκλωβισμένοι εις τους πλοκάμους της ελληνοκτόνου προοδευτουριάς. Πολλοί εξ αυτών, απλοί άνθρωποι εγκλωβισμένοι και ταλαιπωρημένοι υπό των δυνάμεων του σκότους. Είναι κι αυτοί οι έρμοι οι κεκαυμένοι και συγκεκαυμένοι, κάτι απίθανοι τύποι που ξύονται επί της γκλίτσας του τσοπάνη. Δεν τους παρεξηγώ, αλλά δεν τους δίδω πλέον και σημασία.

 

Μα δε γνωρίζουν ότι η Δημοκρατία, παρά την αναπηρία που της προκαλούν και παρά τας τροχοπέδας που τις φορούν από τα Πανεπιστήμια έως τα κατεστραμμένα καταστήματα, ενίκησε? Ας ειδούν λοιπόν την αλήθεια κατάματα. Τόση προσοχή και σοβαρότητα τους αποδίδουν οι σταδιακώς αφυπνιζόμενοι Έλληνες. Σοβαρότητα 000.

Ας ακολουθούν λοιπόν τας γραμμάς των, κι ας λέγουν τα χαβαδάκια τους καθώς έχουν μάθει να αναμασούν και να παπαγαλίζουν- κι ας μην πετούσιν νερατζάκια.

 

 

 

ΥΓ Στιχηρόν ιδιόμελον:

'Οταν βγάλω τη Σχολη

θα αμοιβομαι πολύ...

 

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Σχόλια

22/09 00:26  haros
καλως ηρθες,δεν διαβασα το κειμενο ακομα,για να σου κανω ποδαρικο(ουχαχαχαχαχα)
22/09 00:30  haros
που εισαι εσυ??????ποδαρικο σου εκανα(ουχαχαχα)
22/09 00:37  Αξιόκριτος
Καλώς μας ήρθατε αγαπητέ κύριε καλοχαιρέτα ,
Ελπίζω τουλάχιστον μέχρι την ημέρα των εκλογών να σας έχουμε μαζί μας. Εξάλου έχετε υποχρέωση λόγω ονόματος ...και κλίματος ...
Να είστε καλά.
22/09 00:59  gerodimos
Καλώς ήρθες Μπάρμπα!
22/09 02:17  quant
Το gaROR μπάρμπα,το gaROR! TradeLog (όχι everLong).

http://www.youtube.com/watch?v=clepSGqrKGs&feature=related

22/09 11:00  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Καλημέρα παίδες! Βλέπω ότι όπως η προοδευτουριά πανηγύριζε λυσσωδώς επι τηι διαγραφήι μου, συνεχίζει το μαρξαρεστον έργο της δια μοναστερισμών.

Δε βαριέσαι. Έχωμεν ειδεί και (πολύ) χειρότερα.

Καλημέρα, καλημέρα!
22/09 11:05  ΕΝΑΠ
"Η ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ να οργανώνει ένα πολιτικό κόμμα υπηρεσίες κατασκοπείας και σαμποτάζ εις βάρος της ίδιας του της χώρας μπορεί να γίνει κατανοητή μόνο αν αντιληφθούμε το ελληνικό κομμουνιστικό κόμμα ως μέρος του διεθνούς κομμουνιστικού συστήματος"

Και για το αντίπαλον δέος..
όπου κομμουνιστικό και κομμουνιστικού, μπορεί κάλλιστα να τεθεί, σοσιαλιστικό και σοσιαλιστικού, καπιταλιστικό και καπιταλιστικού, ή ακόμη ισλαμικό και ισλαμικού και ισλαμικού, χριστιανικό και χριστιανικού, ρατσιστικό και ρατσιστικού, πατριαρχικό και πατριαρχικού, μητριαρχικό και μητριαρχικού κ.ο.κ...

Ο καυγάς, πάντα για το ΠΑΠΛΩΜΑ γίνεται και θα γίνεται Κυρίες και Κύριοι.
22/09 11:12  ΕΝΑΠ
"Η ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ να οργανώνει ένα πολιτικό κόμμα υπηρεσίες κατασκοπείας και σαμποτάζ εις βάρος της ίδιας του της χώρας μπορεί να γίνει κατανοητή μόνο αν αντιληφθούμε το ελληνικό κομμουνιστικό κόμμα ως μέρος του διεθνούς κομμουνιστικού συστήματος"

Και για το αντίπαλον δέος..
όπου κομμουνιστικό και κομμουνιστικού, μπορεί κάλλιστα να τεθεί, σοσιαλιστικό και σοσιαλιστικού, καπιταλιστικό και καπιταλιστικού, ή ακόμη ισλαμικό και ισλαμικού και ισλαμικού, χριστιανικό και χριστιανικού, ρατσιστικό και ρατσιστικού, πατριαρχικό και πατριαρχικού, μητριαρχικό και μητριαρχικού κ.ο.κ...

Ο καυγάς, πάντα για το ΠΑΠΛΩΜΑ γίνεται και θα γίνεται Κυρίες και Κύριοι.
22/09 11:27  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Δεν έχετε και άδικο. Αλλά πάρεξ και έχωμεν αποδείξεις δια την υπαρξιν σχολών μητριαρχικών πρακτόρων, χρηματοδοτουμένων υπό ξένων δυνάμεων, είναι μια θεωρητική γενίκευσις.

Δυστυχώς. α γεγονότα και τα ιστορικά τεκμήρια υποδεικνύουν ότι μία κυρίως πλευρά και παράταξις χρηματοδοτηθηκε αφειδώς δια να διαλύσει κάθε τι το ελληνικόν. Και ασφαλώς, άξιος ο μισθός τους.

το λέγω ειλικρινώς αυτό, όστις έχει άποψιν περί του μεγαλείου του Ελληνισμού, δεν μπορεί παρά να απορήσει δια το πώς κατάφεραν να τον υποδουλώσουν - τι λέγω? σχεδόν να τον αφανίσουν- οι προοδευτουριάρηδες. Τρεισημισυ χιλιετίες ελληνικού λόγου και σχεδόν τα έχουν διαλύσει οι μαθηταί και οι μαθηταί μαθητών των "σχολών".
22/09 11:39  periscopio
Καλημέρα σας και καλώς ήρθατε!
Συμφωνώ με την ΕΝΑΠ.
"κι ας μη πετούσιν νερατζάκια" ... γράψατε:)
22/09 12:24  ΕΝΑΠ
Καλημέρα και να σε διαβάζουμε κάθε μέρα. Γίνεται;
Η θεωρητική γενίκευση υποννοεί αυτό που έγραψα στο τέλος.
Στα ειδικότερα, όσο πιο ΑΚΡΑΙΑ τα φρονήματα, τόσο πιο ακραίες οι διεθνοφασιστικές αξιώσεις.
22/09 13:25  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Χαίρετε αγαπημένον μου περισκόπιο!

ΕΝΑΠ, δικαίως λοιπόν σας συμπαθώ παλαιώθεν! ;-)
22/09 13:46  cornelsen
1. Κατ' αρχάς καλό σας μεσημέρι. Πραγματικά πολύ ακριβά μάς έχει στοιχίσει η Δημοκρατία μετά το 1974. Και όχι μόνο οικονομικώς. Αυτό το πρόβλημα νομίζω πώς έχει να λύσει η ελληνική κοινωνία. Πως θα διοικείται δημοκρατικά αλλά και χωρίς να καταβαραθρώνεται οικονομικά και ηθικά. Και επειδή το πρόβλημα δεν το έλυσε η αστική τάξη -η οποία ηγείται τής κοινωνίας- και επειδή η εργατική τάξη δεν έχει ηγεσία ικανή εδώ και χρόνια τι μάς μένει; Ελπίζω όχι οι λοχαγοί και οι λοχίες.
2. Όποιος μιλά την δημοτική δεν είναι αυτόχρημα(χε, χε) προοδευτικός αλλά και όποιος μιλά/γράφει καθαρεύουσα πρέπει να προσέχει διότι κινδυνεύει να επιβεβαιώσει ότι η καθαρεύουσα είναι νεκρή γλώσσα και πως η δημοτική είναι η πραγματική γλώσσα τής ψυχής του. Γι' αυτό:
εχρειάσθη αντί εχρειάσθηκε
να συζητήση αντί να συζητήσει
οίτινες ξύονται αντί που ξύονται
λέγουσιν αντί λέγουν
γκλίτσας του τσοπάνη! έρμοι!
22/09 13:52  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Πολλαχώς λέγεται το όν αγαπητέ Κορν. Δενέχωμεν υπαρκτο σοσιαλισμό, έχωμεν Δημοκρατία, και ως εκ τούτου ο καθείς ομιλεί και γράφει όπως θέλει.

Καθαρεύουσα ΔΕΝ υπάρχει, ειναι προσδιορισμός. Και η Κρατική Γραμματική του 1942, καθαρεύουσα γλώσσα αντιπροσωπεύει. Η αντίστιξις είνια μεταξύ της διαχρονικής ελληνικής των πολλών μορφών και της κανονιστικής που μας επέβαλαν οι δημοτικισταί.

απλούν, ειλικρινώς.
22/09 14:00  ΕΝΑΠ
Αμοιβαία τα αισθήματα Θρασάκο.

Μακάρι ( Είθε ) η γλώσσα ( γλώττα ) Cornelsen να ήταν ( ήτο ) το μοναδικό μας πρόβλημα ( πρόβλημα ημών ).
22/09 14:39  cornelsen
ΕΝΑΠ
Πιστεύω πως το πρόβλημα τής γλώσσας έχει λυθεί εδώ και χρόνια. Να σού πω ότι η αρχαία ελληνική γλώσσα είναι πολύ πιό όμορφη, πιό περιεκτική και πιό ακριβής από την νεοελληνική δημοτική. Αλλά δεν γίνεται να γυρίσουμε σ' αυτήν. Ούτε φυσικά με ενοχλεί να γράφει/ομιλεί κάποιος την καθαρεύουσα. Και όπως λες το πρόβλημα τής (νεο)ελληνικής κοινωνίας είναι άλλο και δεν γνωρίζω πως θα λυθεί. Έχω σχεδόν εκλιπαρήσει μαθητές μου με δυνατά μυαλά να φύγουν από αυτήν την χώρα τού άρπα-κόλλα και τής ρεμούλας για να γλυτώσουν όσα κομμάτια τής ψυχής τους μπορέσουν -αφού δεν το κατόρθωσα για τον εαυτό μου.
22/09 14:51  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Nα φύγετε να πάτε που?

http://www.youtube.com/watch?v=6YN72ZsADhg

Εκαστος εφ'ω ετάχθη φίλε μου. Ημείς ετάχθημεν να φυλάττωμεν τα ελληνικά.
22/09 14:58  anathema_g13
Αγαπητέ, δυναμική επανεμφάνιση βλέπω.
Λοιπόν, πολλοί σκέφτονται το φευγιό.
Μα έχουμε μάθει να γκρινιάζουμε και να περιμένουμε από άλλους να κάνουν αυτά που πρέπει να γίνουν για να ωφεληθούμε εμείς. Ο γκρινιάρης δεν προοδεύει πουθενά. Καλό είναι όμως και ο ικανός να αναγνωρίζεται χωρίς να πρέπει να ξενιτευτεί για να πετύχει. Λιγότερη γκρίνια, περισσότερη προσπάθεια. Αν ξεχαστούν και λίγο τα παρελθόντα δεινά και στοχευθεί ένα καλύτερο μέλλον κέρδος θα ήταν. Κάποιες αδυναμίες παραμένουν διαχρονικές βέβαια. Αυτές όμως είναι παντού, όχι μόνο στην Ελλάδα. Η παιδεία ως απάντηση ξανά. Πολύπλευρη και με έμφαση στη κρίση και όχι στην απομνημόνευση. Πρακτική γνώση.
22/09 15:11  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Βρε καλώς τον! Νέο αίμα βλέπω - να ομιλήσω ολίγον 'μοβόρικα... ;-)
22/09 15:13  anathema_g13
Να αρχίσω δηλαδή να προσέχω τον λαιμό μου μην προσγειωθεί κανένα ζευγάρι κυνόδοντες εκεί; :)
22/09 15:16  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Χα, χα, που να ξεύρω? Κυνόδοντες θα είναι, κονσερβοκούτι θα είναι, καλόν είναι να φυλάττωμεν τους λαιμούς μας διότι οι βρυκόλακες -υπαρκτού και ανυπάρκτου υποστάσεως- καραδοκούν...
22/09 15:19  haros
ειναι τριφυλλαρα ο αναθεμα θρασσ και ειναι νταξει παιδι.εγγυαται ο χαρος..(οπως και για ολους τους παναθηναικαρες...)
22/09 15:21  anathema_g13
Πράγματι...και όχι μόνο τους λαιμούς μας, θα συμπλήρωνα!
22/09 15:27  anathema_g13
Haros, έχει γνώση ο Θράσσος!
Πολλάκις έχουμε συνομιλήσει σε συζητήσεις στα fora και τον έχω κατατροπώσει με τα επιχειρήματα μου. :)
22/09 15:50  NEWYORKER
Well come back ...
22/09 15:52  NEWYORKER
Well come back ...
apo athinas ...new yorker
landed .
22/09 16:06  ΕΝΑΠ
Συμφωνώ Cornelsen για την αρχαία ελληνική γλώσσα. Πλούσια, περιεκτική και ΣΥΝΤΟΜΗ.
Η νεοελληνική παραμένει η πιο πλούσια γλώσσα στο κόσμο, αλλά δεν είναι καθόλου σύντομη.

Για προτροπές " ξενιτιάς" προς τα δυνατά μυαλά, υπό σκέψιν..
ΙΣΩΣ καλές για τα ίδια, αλλά κάκιστες για τη πατρίδα τους. Έστω και αν η τελευταία διοικείται από την ΛΙΑΝ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ, που είναι οργανωμένη καλά, τα μέλη της αλληλουποστηρίζονται και δεν θέλει ΟΥΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ την ύπαρξη των δυνατών.
Το τελευταίο θα μπορούσε να είναι και απάντηση στον Anathema.
22/09 21:31  zyzzx
Εν Ελλαδι
Φαε λαδι
κι ελα βραδυ.

Το Ον πηγε στην Ροδο αλλα δεν την ειδε εκει ...
Ειδε μονο το πηδημα.

Μετα την μεταβιομηχανικη εποχη.
Ολα θα δειχνουν σαν την γλυκυτατη νησο.

Πανεμορφη κι αξιεραστη νεαρα .
Μαιων ογδομηντα πεντε.
Διοπτρες χοντρες ,επιβλητικες.
Αφθες στα χερια και στα ποδια.
Τσεμπερι χοντρο ,μαυρο και καλοκαπνισμενο.

Σκαλιζα λιγο εκει στην αμμο, να δω μεσα στον μικροκοσμο την ομορφια που χαθηκε ανεπιστρεπτι.
Μα τα ματια θολα ηταν, αγκιστρωμενα στο κρυσταλλωδες γυαλι του διαδικτιου, και αρνιοντουσαν να υπακουσουν.
Ισως λεω ναναι καλυτερα ετσι, γιατι μπορει να εβλεπα και εκει τα υπολλειματα του αγνοτατου πολιτισμου μας.
Καλυτερα ετσι , λιγο θολα ,αμυδρα και αφαντα ας στεκουν διπλα.
Ισως ετσι παρω μια καλη ανασα.
Αν δεν χωθει κι αυτη σαν μαχαιρι μεσα μου ,να μου ζητησει την αδεια ζωης μου.

Ενας σκετος Εφιαλτης ειναι η βιομηχανια του Ελληνικου τουρισμου.

Χαρηκα πολυ που γυρισατε πισω.

22/09 21:37  EASY RIDER ( GARV )
λαβε 5 αστερες και απο μενα να κιτρινισει το τεταρτο .
22/09 22:40  favlos
Αυτοί οι αθώοι εγκλωβισμένοι είναι το μέγα ζήτημα...:)
22/09 23:02  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Φίλοι μου ειλικρινώς με συγκινείτε! Σας ασπάζομαι όλους και σας ευχαριστώ.


Χαίρε Φαύλε! Είχον πρόσκλησιν Αδώνιδος ούσης οψίας. Συνεπλήρωσα τον γύρον μου μετά το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, επήγα και εκεί. Επήγατε?
22/09 23:33  favlos
Όχι.
Tο απόγευμα τόπαιξα Καλοχαιρέτας.
Καφέ μετα πιπινίων στο Τροκαντερό...;-)

(Βέβαια αναμένουμε σχόλια απο την γύρα...)
22/09 23:46  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Ωρέ παίδες, μία απορία. Ποίος στο καλό έχει βάλει το ιστολόγιον σύνδεσιν και εκτύπησε 500+ εμφανίσεις και διπλασίας αναγνώσεις? Ο Σπάρτης?
22/09 23:52  talbot
Ολοι οι καλοί μαζεμένοι!Ελάχιστες απουσίες διακρίνω.Πάντα τέτοια!
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
51 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις