Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Μετά την ευφορία
1358 αναγνώστες
Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2009
00:36

 Όλα βαίνουν καλώς εις την χώραν της φαιδράς πορτοκαλέας. Η νέα κυβέρνησις πηγαίνει κατά τα φαινόμενα καλώς, έλαβε και ωρισμένα πιασάρικα μέτρα, υπάρχει διαχυτος ευφορία. Το αυτό ισχύει και δια την ημετέραν αγορά. Θαύμα, θαύμα! Αλλά εις τον τόπον αυτόν, πολλάκις τα θαύματα κρατούν τρείς ημέρας, άλλοτε τρείς εβδομάδας, αλλά σπανίως ες αιεί.

Και ασφαλώς, ουδείς αρέσκεται εις τον χαρακτηρισμόν Κασσάνδρα, αλλά ειλικρινώς, αυτή η ευφορία φαίνεται διατηρήσιμος? Προσωπικώς εικάζω πως αργά ή γρήγορα όχι. Αφ'ενός, ουδέπω νέος ταύρος έχει γεννηθεί άνευ επαναδοκιμασίας των χαμηλοτέρων ζωνών της συνθηκολογήσεως τιμών. Έστω και εάν αυτή η επαναδοκιμασία γίνεται εις υψηλότερα των απολύτων χαμηλών επίπεδα, έστω και εάν γίνεται μετά από μήνας ή έτη. Και όλα αυτά βεβαίως εφ΄όσον η αμερικανική οικονομία δεν βαδίσει την χρηματιστηριακήν οδόν της Ιαπωνίας -  που ελπίζω πως όχι, άλλως τε οι Αμερικανοί πληθωρίζουν σαν τρελλοί το νόμισμά των. Ήδη, ο καλπασμός του χρυσού προμηνύει και αναγγέλει νομισματικάς δυσκολίας.

Εις τα καθ'ημάς, η ευφορία είναι καλή και χρειαζούμενη, πλην όμως η σκληρή πραγματικότης της βαρείας δημοσιονομικής ανεπαρκείας θα κτυπήσει αργά ή γρήγορα την θύραν και της νέας κυβερνήσεως. Η πραγματική κατάστασις της οικονομίας είναι προ του δημοσίου χρεωστασίου. Ο Γεώργιος Παπανδρέου, δεν έχει άλλην επιλογήν από το να μειώσει δραστικώς τα δημόσια έξοδα, να αυξήσει τα έσοδα ή και τα δύο. Προσωπικώς προτιμώ την μείωσιν των δαπανών, ωστόσο εικάζω ότι ευκολότερον και ταχύτερον θα γίνει η αυξησις των εσόδων. Με ενδιάμεσο στάδιον κάποιας μορφής διεθνή οικονομική παρέμβασιν, διότι, ειλικρινώς, ΔέΝ βλέπω πώς μπoρούν αλλιώς να βγούν τα νούμερα. Και κατά το παρελθόν, ΠάΝΤΟΤΕ η οικονομική κρίσις συνοδεύτηκε αφ'ενός από συντριβή της κυβερνήσεως επί της οποίας εξέσπασε, η δε διεθνής οικονομική παρέμβασις συνοδεύτηκε με βαριά φορολογία και άλλης φύσεως οικονομικά μέτρα.

Εν ολίγοις, η ευφορία  σταματά εκεί που αρχίζει η εφορία.

 

 

 

Σχόλια

12/10 00:44  favlos
Μετά την ευφορία η εφορία λοιπόν...Αναμένουμε!
12/10 00:46  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Χα, χα, αναμένουμε επί αναμμένων καρβουνων, φαύλε!

Πολύ λογοπαίγνιο απόψε!

:D
12/10 00:56  jerri
Καλημέρα Θρασ
να' χουμε να δίνουμε...
12/10 00:59  PREMIUM
Καλύτερα να...προλάβουμε πριν το νέο έτος !

Ό,τι αγοράσουμε από κει και...μετά να έχει χασούρα για να γλιτώνουμε την εφορία ! :-)
12/10 01:05  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Να δίνουμε ωρέ Τζέρι, αλλά να παίρνουμε και τίποτε. Εν Ελλάδι, κάποιοι συνήθως δίδουν και κάποιοι μονον λαμβάνουν...

PREMIUM, τα έξοδα εκ των βουζουκερί εκπίπτουν!

:D
12/10 01:12  PREMIUM

Στου Γονίδη θα πληρώσουμε με...πινακίδια και έτσι θα έχουμε και απόδειξη !

Πράγμα σπάνιο ! :-)
12/10 01:16  anathema_g13
Και μετά την εφορία η δυσφορία θα συμπλήρωνα! :)
12/10 07:32  zeuspower
stormbringer...
12/10 09:06  haros
ε ,καλα,τι κασσανδρα λες θρασ,δεν νομιζω οτι υπαρχει παικτης,που εδω και καιρο να μην αναμενει καποια διορθωση.ουτε παικτης που να ονειρευεται τρελλες ανοδους υπαρχει.θελω να πω με αυτα,οτι δεν πολυβλεπω ευφορια με την εννοια του κλιματος,αλλα μονο με την (ανεξηγητη??)συνεχιζομενη ανοδο των τιμων.και μαλιστα,αυτη δεν νομιζω οτι συντελειται απο μικροεπενδυτες,αλλα απο ελεφαντες(για να αναφερθω και στο πολυ πετυχημενο αρθρο του αρταξια).καποτε θα ερθει και η διορθωση,σημερα,αυριο,σε ενα μηνα,σε ενα εξαμηνο,ποιος μπορει να γνωριζει??
κυριως πιστευω οτι εχει σημασια το τι κανει καθεις με το χαρτοφυλακιο του.οντας χαρτωμενος με μερικα αμυντικα χαρτια,δεν ρευστοποιω γιατι δεν το κρινω απαραιτητο,και ας βλεπω την αυξημενη πιθανοτητα διορθωσης.
αν ομως ημουν,για οποιοδηποτε λογο,εκτος αγορας,θα ανεμενα την διορθωση για να τοποθετηθω.οπως παντα,βεβαιοτητες δεν υπαρχουν και εκ των υστερων κρινονται ολα..ας δουμε λοιπον που το πανε οι ελεφαντες και στην πορεια το κουβεντιαζουμε..αρκει να μην μας ποδοπατησουν..
12/10 15:11  haros
(και κατι ασχετο)..το κρεμασμα αρκουδοτομαρου στην ταυροσπηλια,απεδειχθη για δευτερη φορα γουρλιδικο...
12/10 15:22  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Δημήτρη μην λες "ουτε παικτης που να ονειρευεται τρελλες ανοδους υπαρχει".
ΥΠΑΡΧΩΩΩΩ (εγώ)...
14/10 17:13  haros
μωρε γουρλιδικο που σας λεω..ειναι το μυστικο μου οπλο.ειναι γδαρμενο και επεξεργασμενο απο χερια αγνων αμολυντων κορασιδων ινδιανικης καταγωγης και εκπλαγου καλλονης...
15/10 10:57  geokalp
λογικά πάει όντως για την εφορία!
"Από το 2010 θα εφαρμοσθεί ένα αντικειμενικό σύστημα ελέγχου μικρών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών."
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_1_13/10/2009_333068
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
24 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις