Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Επιτέλους Μιλήσιον αλφάβητον!
1502 αναγνώστες
Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2007
01:04

Ὡς τῶν Ἀποστόλων πρωτόκλητος, καί τοῦ κορυφαίου αὐτάδελφος,

τόν Δεσπότην τῶν ὅλων Ἀνδρέα ἱκέτευε, εἰρήνην τή

οἰκουμένη δωρήσασθαι,καί ταῖς ψυχαις ἠμων τό μέγα ἔλεος.

 

Οποία χαρά να δυναμαι να γραψω και παλιν εις το Μιλήσιον αλφάβητον! Μοι έφερε ο ανιψιός μου που ευρέθη και πάλιν εν Λονδίνω δι' εργασίας ιδικάς του και προς επίσκεψίν μου τον φορητόν υπολογιστήν και έμπλεος χαράς γραφω και παλιν εις αλφαβητον το οποίον ειναι υπό πάντων  καταννοητόν - ελπίζω. Του το είχον γαρ αφήσει προς αποτοξίνωσιν και χρήσιν ιδική του.  Επι τηι ευκαιρία, είναι μέγα σφάλμα να κατακρίνεται το Ευβοϊκόν αλφαβητον, το οποίον οι περισσότεροι καλειτε Λατινικόν. Αλλά τέλος πάντων, άλλη κουβέντα αυτή και την αφήνω δια μιαν ετέραν φοράν.

Το πρώτον εύχομαι το "Εις πολλά Έτη" εις τους εορτάζοντας την σήμερον του Αγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, ιδρυτού μεταξύ άλλων και της Μεγάλης εν Κωνσταντινουπόλει Εκκλησίας (της πόλεως του Βυζαντίου τότε). Εις όλους λοιπόν, φωτεινούς τε και σκοτεινούς, εορτάζοντας τε και εορτάζουσας, εκ του Ανδρέου Βγενοπούλου έως της Αντριάννης Μπάμπαλη, Χρονια σας πολλά και με υγίεια.

 

Το δεύτερον, εσάλταρα ολίγον επί του ελκήθρου, με ολίγα τεμάχια των γνωστών εκ του παρελθόντος προς αποκρατικοποίησιν τραπεζων, ΣΦΑ - τον οποίον ήδη επώλησα εντός της ημέρας πάνω απο το ταμιευτήριον, ολίγην Αλαπιδα και Πετρο. Αυτά και μόνον μοι εδώσατε εις καλάς (δι'εμέ) τιμάς.

Από ιστορικής απόψεως, το σύνηθες ειναι, εν άρκτωδη περιόδω εις ΗΠΑ, να ακολουθείται μια "κακή" περίοδος άνευ δυο συνεχομένων κερδώων ημέρων , υπό μιας "καλής" περιόδου 4-14 "καλών" ημέρων. Για να δούμε εάν η παράδοσις θα ακολουθηθεί να βγάλουμε το ταμιευτήριον του Αη-Βασιλη. Εαν δεν κάνω λάθος είχαμε μια τέτοια "κακήν" περίοδον 19 ή 20 ημερών ανευ δυο συνεχομένων κερδώων ημερών στον S&P500 εως της προχθές. Δικαιούμεθα να ελπίζουμε -ίσως- από μιαν (1) έως καμμιά δεκαριά (10αριά) τουλαχιστον  ακόμη εν Αμερική - για να δούμε κρατήσει η παράδοσις? Για να μας βγάλει ως τα Χριστούγεννα, ίσως είναι υπέρ το δέον φιλόδοξον, αλλά αυτά θα τα δούμε.   Επίσης τα σήματα περί υφέσεως εν ΗΠΑ πυκνούνται και προς τουτο σας παραθέτω το κάτωθι διάγραμμα εκ των New York Times.

 

Βλεπετε βασικώς άνωθεν πόσο πίπτουν ανα τρίμηνο τα δανεια προς κ χρεόγραφα  υπό των επιχειρήσεων εν συγκρίσει προς τας υφέσεις (κάθετες γκρίζες ζώνες εις το κάτω μόριον). Αι πτώσεις συμβαδίζουν (προκαλούν?) με τα πρωτα στάδια υφέσεως. Το νύν τα βλέπετε: πρωτοφανής πτώσις, υπέρ το -15%. Έαν αυτό δεν είναι οικονομικόν έμφραγμα, τότε τι είναι? Σημείον καλπασμού ταύρων? Δια τους αγγλοφώνους το άρθρον είναι λίαν ενδιαφέρον:

http://www.nytimes.com/2007/11/29/business/29lend.html?_r=1&ref=business&oref=slogin

To πρώτον το είδον εν τω αγαπημένω big picture, εξ ου και το τροποποιηθέν διάγραμμα. Τώρα βεβαίως κάπου επήρε το μάτι μου κάποιους φίλους να λένε, "και ποιός είναι αυτός ο Dow" που σας έλεγον προχθές ότι η Dow theory, επιβεβάιωσε ότι είμεθα εν πρωτογενή άρκτω (πρώτα στάδια) εν ΗΠΑ. Ε, εντάξει να συμπληρώσω κι εγώ ότι καλυτερον η φράσις να συμπληρωθεί εις "και ποιός είναι αυτός ο Dow, εγώ εμπιστεύομαι μονον τον ΧΧΧΧΧΧ που τα λέει καλλίτερα", όπου ΧΧΧΧΧΧ βάζετε το όνομα του "αναλυτού", κουμπαρου ή πατζανάκη της αρεσκείας σας. Εντάξει, δικαίωμά σας. Ωστόσο μη λησμονείτε ότι εσείς μεν μπορεί να μην πιστεύετε (ή να γνωρίζετε καν εδώ που τα λέμε) ποιός είναι (ήτο, έχει πεθάνει) ο Dow και να προτιμάτε τον πατζανάκη ΧΧΧΧΧΧ, αλλά πλείστοι όσοι μεγαλοδιαχειρισταί τα παρακολουθούν αυτά στενά. Και ίσως δε γνωρίζουν τον ΧΧΧΧΧΧ. Ίσως, λέγω, ίσως.

 

Αυτα τα ολίγα και μην ξεχνατε: της άρκτου (εν ΗΠΑ) τα ράλλυ, θέλουν δακτυλο επί τη σκανδάλη. Σημειώνω ότι πραγματι τεχνικώς δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι η Ελλάς ευρίσκεται εισέτι εν άρκτω. Κάθε άλλο, τεχνικώς, ήσσων διόρθωσις λέγεται αυτό που έχουμε, ως ΓεΔεί εννοώ. Αλλά επειδή δεν έχουμε όλοι ΔΕΗ κοκ, φανταστείτε δηλαδή τι θα γινόταν  εν πληρη και μεγάλη άρκτω. Τέλος πάντων, διδονται και νομίζω θα δοθούν και άλλες  ευκαιρίες, χάριτι των Χριστουγέννων και του Αϊ Βασίλη, δια καλά κουμάντα εις τους εντός και κούρσα εις τους τολμηρούς εκτός. Αισιοδοξούμε εις πρώτην φάσιν να παρουμε ενα ταμιευτήριον τουλάχιστον και όταν τελειώσει η άλυσος των πρασίνων ημέρων και αρχίσει και πάλιν η κάθοδος, και παλιν να βρεθούμε καβάλα στο έλκηθρον με τα φθηνά δώρα και κατόπιν το νέον έτος να τη βγάλουμε εις την θαλπωρήν του αρκτώδους κέρδους δια της βραχυθεσίας. Πώς είπατε? Επ' άνω και μόνον επ' άνω θα πάνε τα Χρηματιστήρια μέχρι την μεγάλην κορύφωσιν?

 

Χο-χο-χο, ακουω τον καλόβολο γέλωτα του Αϊ Βασίλη να σβήνει εις το βάθος...

 

Αισιοδοξούμε, εορταστικάς ημέρας που έρχονται, και καλά κέρδη.

 

 

ΥΓ.  Τα μονάστερα σας με τιμούν ιδιαιτέρως. Εν τω κόσμω των dynamic IPs και του anonymizer, τι χρείαν έχομεν τούτων? Εν ιστολόγιοις περί αυτών ουδείς υπαρχει έλεγχος. Ίσα δια να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς σας και τους αδαείς? Το πρώτον ο τραπεζικός μας λογαριασμός αλλωστε...

ΥΓ2. Μην ξεχνιόμαστε οι φίλοι: της άρκτου τα ραλλυ θέλουν δακτυλο στη σκανδάλη. Πώς? Ναι, ξέρω, ο πατζανάκης διαφωνεί -από τις 5280- κι έχω μεγάλο λάθος, δεν είναι άρκτος είναι ταύρος κερασφόρος. Αλλά έχετέ το υπ'όψιν εσείς, κι ό,τι θέλει ας είναι... 

 

 

 

 

 

 

Σχετικές μετοχές:
ΑΛΑΠΙΣ ΑΤΕ ΑΤΤ ΕΤΕ ΠΕΤΡΟ ΣΦΑ ΤΤ
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
36 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις