Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Διατί ανησυχώ
2449 αναγνώστες
Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2009
19:52

θα είμαι συντομος. Τας τελευταίας εβομάδας η χώρα ευρέθη προ οξέως επεισοδίου. Τας επομένους, κινδυνεύει επίσης, εάν δεν καθησυχασθούν αι αγοραί. Προσωπικώς έχω χαμηλώσει τους τόνους καίτοι απο πολλού καιρού είμαι και ενήμερος και γνώστης της αθλίας καταστάσεως που επικρατεί εν Ελλάδι εις τα δημοσιονομικά. Οι αριθμοί ΔέΝ βγαίνουν.

 

Αλλά τώρα πραγματικώς ανησυχώ. Και τουτο διότι αυτή την στιγμήν η Ελλάς δυνατόν να γίνει θύμα μιας πολύ πολύ μεγαλυτέρας συναστρίας γεγονότων. Η σκέψις μου είναι απλουστάτη.

 

Η μεγαλυτέρα αγορα εις τον κόσμον δεν είναι αι μετοχικαί αξίαι - ίσα ίσα, παρονυχίδαι είναι αυτά. Η μεγαλυτέρα αγορά είναι το συνάλλαγμα και τα περι αυτό παράγωγα. Εκεί το παίγνιον είναι μηδενικού αθροίσματος (zero-sum game). Ο νικητής τα παίρνει και φεύγει. Είναι, εικάζω, ο τρόπος που οι ισχυροί του κόσμου ετούτου θα βγάλουν τα σπασμένα της κρίσεως. Τι σημαίνει αυτό? Ότι εις το κρίσιμον σταυροδρόμι που ευρισκόμεθα είτε το δολλάριο θα γίνει σπαρτειος χαρτουρα, είτε - όπερ πιθανότερον- θα επιστρέψει εις παλαιά μεγαλεία ή έστω καλλίτερα επίπεδα.

 

Αλλά, θα αναρωτηθεί ο συνεπής αναγνώστης Καλοχαιρέτου, ΠώΣ στο καλό είναι δυνατόν το νόμισμα που τυπούται αφειδώς, το δολλάριον, να νομισθεί και πάλιν ισχυρόν? Εδώ ακριβώς είναι το πρόβλημα της Ελλάδος ως πλεόν αδυνάμου κρίκου: δε χρειάζεται τοσούτον να νομισθεί το $ ως ισχυρόν νόμισμα, όσον να νομισθεί ισχυρότερον των άλλων. Να ευτελισθεί δηλαδή το Ευρώ, ως προβληματικόν νομισμα. Εξ ου και εάν η Ελλάς δεν καταφέρει να καθησυχάσει τας αγοράς μετά βεβαιότητος θα σφαγεί εις το γόνατον και ουτε που θα το πιστεύουμε το τι μας εκτύπησε. Αντιλαμβάνεσθε τι πρέπει να αντιμετωπίσωμεν?

 

Οι ειδικοί, το δίχως άλλο, θα ριγήσουν εκ της σκέψεως πώς οι απίστευτοι όγκοι κεφαλαίων εκεί έξω θα στραφούν μαζικώς εναντίον της δυστήνου πατρίδος, με απώτερο στόχο βεβάιως το κέρδος εκ της υποτιμήσεως του ευρώ - εξ ου και η πρεμούρα των ευρωγραφειοκρατών. Αλλά είναι μια πραγματικότης που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Τα λεφτά είναι πολλά και τα συμφέροντα πανίσχυρα.  Αφορμή γυρεύουν. Δεν ομιλούμε εδώ δια τους μισθούς και τα επιδόματα των κρατικοδιαίτων. Έχωμεν εμπλακει εις διαμάχη που ξεπερνά τη δυνατότητα του κράτους εκτοντάδας ή χιλιαδας φοράς.

 

Και εμοί τουλάχιστον δε μοι φαίνεται υψηλή η πιθανότης καλής καταλήξεως εάν δεν υπάρξει εθνική ομοψυχία και βούλησις παραχωρήσεων εκ μέρους των πραγματικώς προνομιούχων της χώρας, τουτέστιν των εκ του κρατικού κορβανά σιτιζομένων δια βίου.

 

Μακάρι να έχω λάθος και τα μέτρα να αποδώσουν τάχει. Ειλικρινώς μακάρι.

 

 

Σχόλια

13/12 19:59  gerodimos
Το πρώτο πεντάστερον από τον ανηψιό βεβαίως.
13/12 20:00  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Α, ευχαριστώ, εμ απο το σόι περιμένω!

:D
13/12 20:09  Stoc..kos...
Παρε ενα και απο εμενα θειό...Και να σκεφτεις οτι δεν εχω περασει απο τον καφενε ακομη!Ασχημα τα πραγματα μπάρμπα,αλλα δεν ανησυχώ,κυβερνα ο ΓΙΩΡΓΑΡΟΣ...
13/12 20:15  Λουκρητια
Εγω παλι,στοκε,ακριβως γι'αυτο ανησυχω.Οχι οτι θα κοιμομουν στα χαμομηλια αν κυβερνουσε ο κωστικας,βεβαια...
13/12 20:16  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Lucrece, μη φοβού! Μετ' ου πολύ θα μας κυβερνά αλλοδαπόν διευθυντήριον. Δυστυχώς ή ευτυχώς, οψόμεθα. Αι εγχώριοι ελιτ δυστυχώς απέτυχαν παταγωδώς.
13/12 20:24  gerodimos
Την ξεύρει την μοίρα της η Λεβεντοκώσταινα Μπάρμπα! Αν κοιτάξεις την Ιστορία οι δωρεές και οι έρανοι υπέρ του δημοσίου, είχαν την πρώτη θέση σ΄αυτή την χώρα.
13/12 20:27  gerodimos
Ορίστε σας έδωσα βήμα με το άνω σχόλιο!
13/12 20:29  Λουκρητια
Καλα,το "ελιτ"συζητιεται.Πρωην αρκουδιαρηδες με το ντεφι,που συνεχισαν την επαγγελματικη παραδοση με διποδες αρκουδες.Στο ταψι μας χορευουν.Αν τους αμολαγαν στην πιατσα να βρουν δουλεια να θρεψουν τη φαμιλια μεχρι φαπες στο σβερκο θα ετρωγαν απαξ ωριαιως,για να στρωσουν.Ισα για αει φερ'μανατζερς ειναι γεννημενοι,ετερον ουδεν.

Αει φερ'μανατζερ εις την λαρισινη ειναι το παιδι για τα θεληματα.
13/12 21:06  Stoc..kos...
Λουκρη
εκανα αστιεισμό οσο αφορά τον γιωργαρο...ο χοντρος ητανε τεμπελαρος, αδιαφορος και εγωπαθησ.ο γιωργαρος ειναι μαλλον εκτος τοπου και χρονου προς το παρον λεγοντας παντου ασυναρτησιες...ειλικρινα δεν ξερω ποιος ειναι πιο επικινδυνοσ...ο χοντρος η' ο χαζοσ??????
13/12 21:16  Λουκρητια
Παρε τον εναν και χτυπα τον στον αλλον ειναι κι οι δυο τους.Το τι μας περιμενει αναλογιζομαι και φρικαρω,αυτοι ειναι στην καρακοσμαρα τους,μοιραζουν χρημα αβερτα επιβαλοντας εκτακτες εισφορες και αυξανοντας την φορολογια.Κανουν τον π@στη με ξενο κ@λο!
13/12 21:29  SIMOS100
Οι πραγματικοι προνομιουχου κατοικοεδρευουν στο βορεια του ν. αττικης αγαπητε και σιγουρα δεν ειναι δημοσιοι υπαλληλοι, ολα τα υπολοιπα περι περικοπων των μισθων των δημοσιων υπαλληλων (στηριγμα της ελληνικης οικογενειασ) , για να ανασανει η ελλαδα ειναι εκ του πονηρου και προσπαθεια παραπλανησης της κοινης γνωμης απο τους πραγματικους φοροφυγαδες.
13/12 22:18  atan
Φίλτατε καλησπέρα
θα γνωρίζεις άλλως ωφείλεις,εάν ήθελον βιομήχανοι & ολιγαρχία του πλούτου της Ελλάδος,εν μια νυκτή,εκμιδένιζαν το χρέος της Χώρας μας.Προσκυνημένοι όμως (Εβραιόδουλοι η Εβραιόφιλοι) προσανατολίζονται μόνον πρός ίδιον ώφελος.
Στον Αγώνα μαζί & στη Μάσα χώρια
Αθάνας
13/12 22:28  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Μήπως αν προτιμούσαμε αντί του χοντρού (αιωνία πλέον η μνήμη της περιόδου του και ανατριχιαστική συνάμα) ή του χαζού, τον έξυπνον, ικανόν και αυτοδημιούργητον απατεώνα του 5%?
Λέω μήπως, διότι δεν μας έμεινε και τίποτα άλλο (των προοδευτουριάρηδων αποκλειουμένων ευλόγως άμα και οικειοθελώς)...
13/12 22:51  Λουκρητια
Σολωνα,ευλογη η απορια σου,αλλα ειναι και δικη μου εδω και παρα πολλα χρονια κι απαντηση δεν εχω.Παντως,με τα ιδια μου τα χερια να ψηφισω καποιον απ'αυτους ...χλωμο.Δεν μου κανουν,ομαδικως.Μαλλον οι σοβαροι ανθρωποι αρνουνται ν'ασχοληθουν με αυτο που στην χωρα μας ονομαζεται πολιτικη,αλλα στην πραγματικοτητα ειναι παιδικη χαρα.Ετσι εξηγειται κι η ελλειψη ελπιδας σε αναμονη.
13/12 23:54  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Κοιτάξτε, δεν είμαι κατά των δημοσίων δαπανών. Ισα ίσα έχω και προτάσεις επ' αυτών. Εάν λχ μειωνόταν κατά 30% οι δαπάνες μισθοδοσίας και επέστρεφε το μεγαλύτερο μέρος αυτών δια να στηρίξει τους οικογενειάρχες ΔΥ που μεγαλώνουν παιδιά, θα ήτο και ωφέλιμον δια το γένος και θα γλίτωνε η Ελλάς την χρεοκοπία.

Αλλά αυτά τα προοδευτουριάρικα, όλοι εδιορίσθημεν, άρα όλοι θα τρώμε εις τον αιώνα τον άπαντα δε μ' αρέσουν.

Μη φοβείσθε δια τας ανικάνους ηγεσίας της δυναστικής δημοκρατίας μας, τουλάχιστον ουχί πλέον. Μετ' ου πολύ θα τεθεί η χώρα υπο διεθνή έλεγχον και θα παραμείνουν μονον ως βιτρίνα. Εάν δεν έχει γίνει ήδη εδώ που τα λέμε.
14/12 00:20  ...................
Αμ...φοβομαστε Θρας, φοβομαστε, για ποσο θα ειναι το... διεθνη "ξυλο?" και... φτου απο την αρχη...παλι στην κατηφορα.
14/12 00:58  tidiabazw
Aς το πιασουμε απο την αρχη το θεμα. Να το καταλαβουμε βρε αδερφια. Αφου μπηκαμε στην ΕΕ, πήραμε τα απαραίτητα δάνεια για την αλλαγή παραγωγικής κατεύθυνσης,(εδω γελαμε...) δηλαδή την καταστροφή των επιτηδευματιών, αυτοαπασχολούμενων, ανθρώπων του τσίγκου που κάτι παρήγαγαν με το μυαλό και τα χέρια τους και που αποτελούσαν τη μαγιά για μια έστω και καθυστερημένη παραγωγική άνθιση στη χώρα μας, προς όφελος υπηρετών υπηρεσιών γκαρσονιών περισσότερων τραπεζών και τραπεζοϋπαλλήλων γραφειοκρατών κι αναλυτών συμβούλων εκλογολόγων δημοτικής αστυνομίας χρηματιστών στελεχών τηλεφωνικών εξυπηρετητών, (αυτή είναι η πρώτη κόμμα – προηγουμένως δε χρειαζόταν, να χωρίσει κάτι από κάτι άλλο) και κάθε λογής φούμαρο και φούμαρα, μείναμε αυτονόητα χωρίς παραγωγή να σκεφτόμαστε τρόπους αποπληρωμής ώστε να συνεχίσουμε να εισάγουμε τα απαραίτητα προς την ζωή (και ρεύμα το καλοκαίρι). Δεδομένου κι ότι οι δανειστές μας είναι οι ίδιοι που αξιολογούν και τη δανειοληπτική ικανότητα της χώρας μέσω ιδιωτικών οργανισμών της πλάκας που μας κάνουν πλάκα και που φροντίζουν να την παρουσιάσουν χειρότερη κι απ’ό,τι είναι ώστε να βγάλουν περισσότερα απ τα νεα δάνεια, κι εμπρός στο φάσμα της συντριβής, βρισκόμαστε φαινομενικά ανίκανοι * ν’ασκήσουμε κι αποτελεσματική εξωτερική πολιτική. Εκεί που θα ‘πρεπε να ορθώνουμε ανάστημα κάνουμε πίσω, κι έτσι και οι διαδικασίες ένταξης της Τουρκίας δείχνουν ν απλοποιούνται -οι αυτονόητες επιφυλάξεις αίρονται, και τα σκόπια να ισχυροποιούνται, ενώ ταυτόχρονα οι πολιτευτές μας κάνουν πλέον ανοικτά λόγο * για μειωμένη δυνατότητα επηρεασμού των άλλων και άσκησης της πολιτικής τους, μέσα σ αυτή την ασφυκτική οικονομική συγκυρία. Μια είσοδος Τουρκίας κι άλλων διπλανών χωρών στην ΕΕ με τη σειρά της θα μας αποστερούσε περαιτέρω από κάποια μικρά συγκριτικά πλεονεκτήματα που τώρα θα μπορούσαμε να έχουμε σε κάποιον έστω και μικρό βαθμό, συγκεκριμένα (όσα πρόχειρα μπορώ ν απομονώσω) στον τουρισμό, στις όποιες επενδύσεις τρίτων, αλλά ακόμη και σε μέρος των όποιων επιχορηγήσεων
14/12 00:59  tidiabazw
των όποιων επιχορηγήσεων περισσεύουν ακόμη για το μέλλον, ενώ ταυτόχρονα θ’άνοιγε περαιτέρω την αγορά εργασίας μας και σ αυτούς τους λαούς που θα μπορούσαν επιτέλους να κάνουν κι αυτοί τις δουλειές που αναλογούν στο δικό μας γεωγραφικό χώρο, που δεν είναι και πολύ παραγωγικές όπως είπαμε ώστε ν’αφήσουν κάτι και στον τόπο.
Ύτερα απ όλα τούτα ένας δρόμος είναι ορθάνοικτος, και είναι ο δρόμος της λογικής: Να φεύγουμε. Κι όποιος βιώνει τα πράγματα αυτά και δεν το χαιδεύει έστω λίγο, νομίζω πως είναι ανόητος. Γιατί το να το χαιδέψουμε, αυτομάτως θα βάλει στα χέρια μας κι ένα ισχυρότατο διαπραγματευτικό όπλο: Φανταστείτε ν’αρχίσει ν’αναφέρεται ιδιωτικά στις βρυξέλες κάτι τέτοιο. Ακόμη κι να κάποιος μπορεί να αποδείξει πως θα ήταν μια δυσμενέστατη εξέλιξη για μας, νομίζω πως ο ίδιος θα μπορούσε ν’αποδείξει και το άλλο, πως θα ήταν μια δυσμενέστατη εξέλιξη και για την ΕΕ.
Μας κρατανε λοιπον ορθιους για να μην χασουν τα λεφτα τους. Και ταυτοχρονα κανουν και μεγαλυτερη αρπαχτη αυξανοντας το επιτοκιο.Να φυγουμε. Να φυγουμε.
ΥΓ: τα παραπανω ειναι καποιες σκεψεις που ερχονται στο μυαλο μου διαβαζοντας εδω και εκει για τον τεμπελη δηθεν λαο μας, ο οποιος, ακουσον ακουσον, δεν υπακουει στους καλους ευρωπαιους.
14/12 03:09  shareholder-cs
Αγαπητέ Θρασσο

Εξωση απο τη ΕΕ και το ευρώ μάλλον δεν θα υπάρξει.
Η χωρα είναι υπερδανεισμένη, κανείς δεν το αμφισβητεί. Το γεγονός ότι υπό άλλες συνθήκες η χώρα θα ήταν και πτωχευμένη δεν είναι προς αμφιβολία. Οχι οτι μας συμπάθησαν,
Απλά η ΕΕ -καθώς έχουμε ως νόμισμα το ευρώ και κρατάνε οι τράπεζές τους τα περισσότερα ομόλογά μας αλλά και οι άλλοι δανειστές για παρόμοιους λόγους- δεν αφήνουν να ειπωθεί ανοιχτά η λέξη « πτώχευση » γιατί δεν τους συμφέρει διόλου η αλυσιδωτή κατάρρευση που θα επιφέρει, εμείς θα διαλύσουμε μεν αλλά θα πρέπει μετά κι εκείνοι να διαγράψουν πολλά δις ευρώ ως μη εισπράξιμα. Τόσα που να ταρακουνηθούν γερά και οι δικές τους τράπεζες. Ασε που αν αρχίσει το ντόμινο με τις πλέον αδύναμες ευρωπαικές τράπεζες, και καταρρεύσουν μερικές δεν ξέρεις που θα σταματήσει, παίρνει μετά μορφή αλυσσιδωτής πυρηνικής αντίδρασης, δημιουργείται θέμα για το ευρώ, ανοίγει ο κίνδυνος και για άλλες επίφοβες χώρες...

Μη ξεχνάμε και κάτι άλλο Ότι οι Γερμανοί έχουν και άλλο πρόβλημα όταν εκτοξεύονται τα spreads των δικών μας ομολόγων όπως και των άλλων «άτακτων» μελών.

Ότι μεγαλώνει περισσότερο το πρόβλημα ελκυστικότητας για τα δικά τους ομόλογα στον ανταγωνισμό για τη προσέλκυση δανειακών κεφαλαίων.
Οι αγορές ξέρουν ότι οι Ευρωπαίοι είναι αναγκασμένοι να μας στηρίξουν και προτιμάνε με αρκετή ασφάλεια να αγοράζουν δικά μας ομόλογα με πολύ ψηλότερο επιτόκιο παρά τα Γερμανικά
Και καθώς τα γερμανικά επιτόκια είναι μεν βάση αλλά δεν είναι και πακτωμένα κάπου, ο ανταγωνισμός θα τους αναγκάσει κάποια στιγμή ενδεχομένως να ψηλώσουν τα επιτόκια τους για να προσελκύσουν κεφάλαια από άλλα διεθνή νομίσματα

Το πρόβλημα με τους ΔΥ δεν είναι τόσο πολύ (ή αν θέλεις μόνο) τα μισθά τους αλλά το γεγονός οτι αποτρέπουν την είσοδο της πληροφορικής και της τεχνολογίας καθώς υπάρχει ο νόμος της γραφειοκρατίας όπου η γραφειοκρατία διαστέλλεται έως ότου και ο τελευταίος υπάλληλος να φαίνεται ως απολύτως απαραίτητος-υποτίθεται για τη λειτουργία της υπηρεσίας.

Ενίοτε η σ
14/12 03:10  shareholder-cs

Ενίοτε η στρέβλωση αυτή αναπτύσσεται στο σημείο να φαίνεται ότι το υπεράριθμο προσωπικό όχι μόνο δεν είναι υπεράριθμο αλλά τελικά μάλλον είναι και ελλιπές.

Να αφήσουμε τη παντελώς ανεύθυνη Αριστερά που ετοιμάζει απεργίες λες και στα θέματα αυτά έχουν στο οπλοστάσιο τους λύσεις...
Οπως λέει επιτυχημένα ο Βασίλης ο Μαρκακης:
"Η μόνη λύση Γιώργο μου, είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές και η πάταξη της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα. Αν θέλεις να πάς Αριστερά, στρίψε το τιμόνι …..Δεξιά. Μείωση της φορολογίας ΤΩΡΑ ! Αποκρατικοποιήσεις ΤΩΡΑ !, λιγότερο κράτος ΤΩΡΑ !, Διαφάνεια ΤΩΡΑ !, Ανάπτυξη ΤΩΡΑ !, Δικαιοσύνη ΤΩΡΑ ! κι’ αν είσαι μάγκας Γιώργο μου ζήτησε πίσω (ένα μέρος τουλάχιστον ) από τις μίζες . "

14/12 03:12  shareholder-cs
Το πρόβλημα είναι οτι ακόμα και οι υποτιθέμενοι ταγοί αποδεικνύονται προκλητικές και ανάλγητες συντεχνίες

"Οι δικαστές είναι έτοιμοι να δεχθούν πάγωμα των μισθών τους λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, όχι όμως και μείωση" δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπος Αθανασίου.

Μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης, ο κύριος Αθανασίου τόνισε ότι οι δικαστές αναγνωρίζουν το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, όμως δεν μπορούν να είναι ούτε ικέτες, ούτε επαίτες.

http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=1483449&pg=2
14/12 11:29  favlos
Είναι ένα θέμα.
Αν 'νομισθεί' θα έχουμε πρόβλημα.

Να μεταφέρω πάντως κλίμα από τράπεζες,αρκετά μεγάλα κεφάλαια κάνουν 'βόλτα' πρός εξωτερικό και αρκετά χαρτοφυλάκια ρευστοποιούνται και ξαναδημιουργούνται 'αλλιώς'.
Οι νέοι μαθητευόμενοι μάγοι νομίζουν ότι μπορούν να φυλακίσουν το χρήμα...
14/12 16:24  ΕΝΑΠ
Αγγίζεις Θρασάκο την "καρδιά" του αρχικού προβλήματος των Η.Π.Α., που ονομάζεται Ευρωπαική ένωση, με τελωνειακή και νομισματική ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ σύνδεση.
Θα αποτελέσει η Ελλάδα τον Δούρειο ίππο για την διάλυση της τελευταίας;
Η άποψή μου είναι πως ΟΧΙ. Δεν θα τα καταφέρουν.
Οι Η.Π.Α. δεν είναι αυτές που ήταν, αλλά ούτε το think tank της Ε.Ε. θα χαλάσει ότι έφτιαξε με τόσο κόπο. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.
Η Ελλάδα θα ταλαιπωρηθεί ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ, πληρώνοντας σκληρά τις ρεμούλες του παρελθόντος όπως ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ, αλλά τελικά θα βρει τον δρόμο της.
Μην περιμένετε πάντως τα αστεία, αν μη τι άλλο, μέτρα που εξήγγειλε η παρούσα κυβέρνηση να φέρουν την πολυπόθητη αλλαγή.
Αυτή θα έλθει με άλλο τρόπο και όταν η κατάσταση θα έχει φτάσει στο ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ.

*Ακόμη και σήμερα, γίνονται προσλήψεις αγράμματων πρώην αφισσοκολητών σε δημόσιες θέσεις και μεταθέσεις ημιμαθών δημοσίων υπαλλήλων, χωρίς τα απαιτούμενα προσόντα, σε ρόλο περιφερειάρχη.
Για ποια ΒΟΥΛΗΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ άραγε μιλάμε;
20/12 18:07  emka64
αγαπητέ θρασσάκο εαν η θεωρία σου (η οποία έχει βάση)αποδειχθεί αληθινή ,ένας τρόπος υπάρχει να σωθεί η Ελλάς.Νά πάρει θέση παραγώγων στο forex -Aντισταθμιστικού κινδύνου υπέρ του δολλαριου
τα κέρδη είναι υπέρογκα
08/04 14:20  Λουκρητια
Για ολα φταει η...Linda Lovelace-Gerassimos!The greek deep throat!
11/04 19:20  manosmv
Είναι, εικάζω, ο τρόπος που οι ισχυροί του κόσμου ετούτου θα βγάλουν τα σπασμένα της κρίσεως.

Το δολλάριο θα επιστρέψει εις παλαιά μεγαλεία ή έστω καλλίτερα επίπεδα.

Δε χρειάζεται τοσούτον να νομισθεί το $ ως ισχυρόν νόμισμα, όσον να νομισθεί ισχυρότερον των άλλων. Να ευτελισθεί δηλαδή το Ευρώ, ως προβληματικόν νομισμα.

Έχωμεν εμπλακει εις διαμάχη που ξεπερνά τη δυνατότητα του κράτους εκτοντάδας ή χιλιαδας φοράς.

Δεν θα μπορούσα παρά να συμφωνήσω με τις παραπάνω παρητηρήσεις. Πραγματικά ακουμπάτε το θέμα στην καρδιά του και κατά τη δική μου γνώμη όπως και κάποιου από τους φίλους που έγραψαν παραπάνω.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
38 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις