Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Αράπογλου, τσίφτη, αγόρασον τη Citi!
1644 αναγνώστες
Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2007
00:46

Επεσε αγρία ράβδος εν Ν. Υόρκη, δηλαδή εδώ που τα λέμε, ουχί και τόσον αγρία, με Dow στο -0,43%, ράβδος πάντως. Πάντως όπως αντιλαμβάνεσθε, ήτο η πρώτη ερυθρά ημέρα. Το 4-14 (πράσινες ημέρες μετά απο παρατεταμένη πτώσιν) που λέγαμε μοιάζει λίαν ευάλωτο να μείνει 4. Εαν και αυριο είναι έτσι, αφηνω γεια στις εύμορφες, χαρά στις μαυρομάτες. Αναλόγως το πως θα παει αυριο εδώ κρατώ το δάκτυλο επί της σκανδάλης. Το λέω από μιας αρχής, δια να μην παρεξηγουμεθα. Είπαμε η άρκτος είναι παρούσα εν ΗΠΑ και της άρκτου τα ράλλι θέλουν δακτυλον επι τη σκανδάλη. Ναι, εντάξει, το ξέρω πως πολλοί δεν βλέπουν άρκτο, δι' εμέ και μόνον λέγω.

Σήμερον αφησα γεια στη μεγάλη μας φίλη ΕΤΕ, ήτις διέσπασε καθοδικώς το 4596, την γνωστή και ως τιμήν Καλοχαιρέτου, έδωσα και κάτι ολίγα Αλαπις. Και με το μετρητόν ηγόρασα Βγενόχαρτα. Ναι, ήμαρτον, ήμαρτον το γνωρίζω. Αλλά τι να κάνω, είχε καλήν διαμόρφωσιν η ΜΑΡΦΒ, ειπον για να δουμε και τη ΜΙΓ, δεν την επιάσαμε στα 670, θα την πιάσουμε στα 570? Εξ όσων αντιλαμβάνομαι, ήδη γράφω ζημίες εκεί - 560 έκλεισε. Τουλάχιστον η ΜΑΡΦΒ ανήλθε, ακολουθησασα τα τεχνικά που είδον.

Μια που όμως η ΕΤΕ δεν κατάφερε να μας απογοητεύσει ούτε αυτή την φοράν,  να πω δυο λόγια δια τον Μέγα Μαγιστρο της Διαχειρίσεως Τακην Αράπογλου. Ευγε σας  Κύριε Τακη μας, εισθε γάτος πεπεταλωμένος. Σας ευχαριστούμε ειλικρινώς και πέραν πάσης αμφιβολίας εις το μέλλον οι Καλοχαιρετάδες αναμφιβόλως θα σας τιμήσουν και πάλιν. Όσο για τώρα, καταλαβαίνετε...

Λοιπόν μια που ο Αράπογλου είναι τόσο καλός (που πραγματικώς είναι ο χριστιανός)  και μια που η κατάστασις εν ΗΠΑ είναι τόσο χάλια, μήπως, λέω μήπως να έκανε μια προσφορά εις την Citi εις την οποία ήτο τόσα έτη στέλεχος? Η ΕΤΕ την έχει εις την χείραν "χαλαρώς". Εξηγουμαι:

Οι άραβες των πρωην ελληνικών αποικιών (ναι, ναι, υπήρχαν ελληνικές αποικίες εις τον Περσικόν Κόλπον) έδωσαν 7,5 δις $ για το 5% μετά 4 έτη. Τουτέστιν 5 δίς Ευρώ. Εξ αυτών θα λαμβάνουν κατ'έτος το 11% τόκον . Αφήνω που έτσι η Citi  γίνεται subprime, δανειζόμενος σε εξαιρετικώς δυσχερήν θέσιν δηλαδη, με περικεφαλάια. Το βασικόν έιναι ότι τα μισά θα τα έχουν πάρει από τους τόκους πίσω εντός 4 ετών (τα προσεχή έτη ούτως ή άλλως το $ επιτόκιον θα είναι κατα πάσα πιθανότητα λίαν χαμηλόν, ίσως και μηδενικόν, οποτε περίπου χρεωλύσιον θα είναι). Δηλαδή διδουν στην πραγματικότητα κάπου 2,5 δις Ευρώ για το 5% μετά 4 έτη. Τούτο δε εις απλήν αριθμητικήν ενός τουλάχιστον είδους, σημαίνει ότι ολόκληρη η Citi κάνει καμμια 50αρια δις Ευρω σημερινά, βαριά βαριά. Δεν είναι θεωρητικόν, κατά μιαν έννοιαν τόσο έδωσε ο πελάτης του Abu Dhabi. Ε, την έχει ή δεν την έχει στο χέρι ο Αραπογλου με την Εθνικάρα στα 22 δις κεφαλαιοποίησιν? Και τόσες καταθέσεις?

 

Άντε να βάλει και ολίγα ο Δρ Λάτσης (Ευρωβ: 12,5 δίς) , ολίγα ο Κωστόπουλος (Αλφα: 9,6 δις) να εισέλθει και ο μέγας Βγενό (ΜΑΡΦΒ, ΜΙΓ και ΟΤΕ, πολλά τα δις). Μάνι-μάνι οι Έλληνες δίδοντας μόνον χαρτιά, άντε και τα μετρητά της ΜΙΓ, μια που έχει έλλειψιν κεφαλάιων η Citi, αποκτούν τον πλειοψηφικό έλεγχο του αμερικανικού κολοσσού και - μην ξεχνάμε- ίσως του μεγαλυτερου χρηματοοικονομικου οργανισμού παγκοσμίως με βάση αρκετά κριτήρια. Καλόν το σενάριον, έτσι? Τραβηγμένον δε λέω, αλλά το νόημα το επιάσατε. Είδατε ωρέ παίδες οι Έλληνες? Και που να βγούν και τα σενάρια εξαγορών και συγχωνεύσεων που ακούγονται. Μέχρι τη NASA θα μας περισσεύσουν να αγοράσουμε.

Χμμμ, ίσως από την άλλην, να υπαρχει εν προβληματάκι αποτιμήσεων. Ε, καλώς, τα έχουμε πει αυτά, η ψαλίδα πάντοτε κλείει. Είτε με άνοδο του ενός, είτε με πτώσιν του άλλου. Το είχον υπόψιν μου σήμερον και θα το έχω υπόψιν μου αυτό και τας επομένους ημέρας - σκεφθείτε το κι εσείς. Προσωπικώς μετά την σημερινή απογοήτευσιν εν ΗΠΑ, περιμένω το σήμα δια να αρχίσω και πάλιν σφαγήν εαν χρειασθεί. Αν και προς το παρόν το παρτυ του Αϊ Βασιλη, δι'εμέ δεν επτοήθη με το ελαφρώς ερυθρόν της σήμερον (3/11) - εν Ελλάδι τουλάχιστον. Αλλά να δούμε και την επάυριον (4/11). Για να δούμε θα έχουμε χρόνον να εξελιχθούν τα τεχνικά των Βγενοχάρτων, ή θα μας φάει ο Ανδρέ τα κέρδη του Τάκη?

 

Δε βαριέσθε, αισιοδοξούμε ημέρες που είναι και καλά κέρδη!

 

 

Χρόνια πολλά και καλά!

 

 

 

Σχετικές μετοχές:
DOW ΑΛΑΠΙΣ ΑΛΦΑ ΕΤΕ ΕΥΡΩΒ ΜΑΡΦΒ ΜΙΓ
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
37 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις