Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Έως πότε η Κρατική καταπίεσις της περιφερείας?
1531 αναγνώστες
Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2007
14:37

Χε, χε, καλός ο τίτλος, έτσι? Πιασάρικος και αναρχοαυτόνομος... Λοιπόν σας υπεσχέθην εχθές το διαγραμμα των δεδομένων που αναθεώρησε και μοι απέστειλε ο ανιψιός mc των δύο χαρτοφυλακίων "Κρατικού" και "Περιφερειακού", όπερ και παρεσκεύασα και παραθέτω. Όπως θα δέιτε εχθές η απόκλισις έφτασε εις μέγιστον, ενδεχομένως λοιπόν να πιάσαμε τοπικό πυθμένα στη διαφορά. Όπως ενθυμεισθε αρχίσαμε με 8000 Ευ, 1000 εις έναν έκαστον τίτλον που θα δέιτε παρακάτω εις τη γραμμή μετοχών, την επομένην των εκλογών. Εις την περίπτωσιν των κρατικοχάρτων (κυανή γραμμή)  είχαμε εχθές 9351,28, εις την δε περιφέρειαν (ερυθρά γραμμή) που ηγγιξε τας 9000 Ευρώ, ξεπερνώντας τα κρατικά εις απόδοσιν, αρχάς Οκτωβρίου, η πτώσις υπήρξε δραματική, περί τα 6539. Τεραστία στρέβλωσις και ίσως-ίσως αναιτία. Είπαμε αυτά εξαλείφονται είτε δι'ανόδου του ενός είτε δια πτώσεως του άλλου. Τα στοιχήματα τρέχουν.

 

 

Τώρα, του Αγίου μας σήμερον, έκαμα τα κούρσα μου εις επιλεγμένους τίτλους, μερικούς και εκ της περιφερείας (ουχί εκ των 8 εδώ μελετουμένων, να εξηγουμεθα) που όπως τα λέγαμε κι εχθές, έχει φάει αναίτιον ξύλον. Το βλέπετε και από τον ιδιότυπον "περιφερειακόν/" δεικτη παραπάνω. Ήδη έχω απομειώσει θέσεις κατα 1/3 περίπου. Έως της εσπέρας μάλλον θα φτάσω στο 1/2, εις μερικούς δε, θα κρατήσω μονον τα κέρδη. Διατί θα μου πείτε? Το πρώτον επειδή τα κέρδη καλόν είναι να ενθυλακώνονται.  Κατα δεύτερον, διότι δε μένω με margin ανοικτά αυτή την περίοδον. Και το τρίτον διότι εν χρηματαγοραίς πάντοτε υπαρχουν ευκαιρίες. Υπερβείτε  εσείς φίλοι του ΧΑΑ τα Φιβονακια και τα ανοιγω όλα μη φοβείσθε.  Δεν ιδεολογώ ενταύθα, κέρδος σκοπώ. Και βεβάιως, ας κερδίσει και κανείς άλλος. Αγοραπωλησίας δεν προτείνω ποτέ, ο καθείς κουμάντο εις τα κεφάλαιά του και μην ακούτε τον κάθε Καλοχαιρέτα!

 

Πάντως το πιάσατε το νόημα οι Καλοχαιρέτειοι αναγνώσται, έτσι? Φωτιά επήρε η περιφέρεια σημερον. Νομίζω ότι ίσως πράγματι η εχθές ήτο το μέγιστον της αποκλίσεως - και δικαίως. Εάν είναι να έχουμε πομφολυγα εις τα κρατικόχαρτα, ας έχουμε παντού άνοδο, να κάνουμε και Χριστούγεννα της προκοπής. Αλλά να δούμε τι θα γίνει και έξω και οψόμεθα. Όσο το γλέντι συνεχίζεται γλεντούμε, όσο το ράλλυ διαρκεί τρέχουμε. Εγώ λεγω ότι το υπόβαθρον είναι αρκτώδες, άλλοι λένε άλλα, αλλά ολίγη προσοχή ουδέποτε έβλαψε. Ας ανέλθει να κερδίζωμεν και ας είμαι λάθος, δεν πειράζει.

 

Αισιοδοξούμε, δοξάζουμε τον προστάτη Άγιό μας και περαιτέρω καλά κέρδη εις πάσας και πάντας!

 

 

 

 ΥΓ Τονίζω και πάλιν, διότι έλαβον σχετικά μνμ, ότι ΔΕΝ κάνω -τους τελευταίους μήνας- αγοραπωλησίας εις τας περιφερειακάς μετοχάς που ανέφερον πιό πάνω. Μη νομίσετε ότι εκφορώνω, τους τίτλους που αγοράζω σας τους λέω. Δι'εμέ περιφέρεια είναι τα περισσότερα λεγόμενα "μεσαία" χαρτιά.  Τους λόγους τους εξηγώ εις το προηγούμενον τεμάχιον, ου την συνδεσιν παραθέτω κάτωθι. Τας άνωθεν της άκρας περιφερείας τας χρησιμοποιώ ως ιδιότυπον δείκτην κερδοσκοπικών ροών, για να δω που επενδύουν οι φίλοι εν ΧΑΑ. Αυτά προς άρσιν παρεξηγήσεων, αλλά ασφαλώς εύχομαι καλά κέρδη εις αυτους που τις προτιμούν.

http://thrassos.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=282&blid=10

Σχετικές μετοχές:
ΑΕΓΕΚ ΑΤΕ ΑΤΤ ΔΕΗ ΕΝΚΛΩ ΕΥΔΑΠ ΚΛΩΝΚ ΛΑΝΕΤ ΟΛΘ ΟΛΠ ΟΤΕ ΠΕΤΖΚ ΣΠΙΝΤ ΤΤ ΧΑΛΥΒ
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
37 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις