Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Πρώτος γύρος
1741 αναγνώστες
Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2010
21:15

 Δε θα θριαμβολογήσω επι τηι προβλέψει - δεν είναι και το στύλ μου- ήτις καθώς φαίνεται εβγήκε, αντιθέτως θα δηλώσω την πικρίαν μου δια το καθυστερημένο και το μάλλον άτολμο των μέτρων. Αλλά κυρίως δεν μπορώ παρά να διαμαρτυρηθώ δια την περικοπήν εισοδημάτων επί δικαίων και αδίκων. Διατί κόβετε τους μισθούς των εργαζομένων μετά των μη εργαζομένων? Τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά?

 

Το ζήτημα της Ελλάδος δεν είναι ότι όλοι οι ΔΥ παίρνουν υψηλούς μισθούς. Κάθε άλλο. Υπάρχουν ΔΥ που υποαμοίβονται συστηματικώς. Το πρόβλημα είναι οι στρατιές των κομματικώς διορισθέντων και δια της συνομωσίας της σιωπής διατηρουμένων που υπεραμοίβονται έως αηδίας εν σχέσει με αυτά που παράγουν. Τι να λέμε τώρα δηλαδή.

 

Η Ελλάς ΔΕΝ μπορεί να συντηρήσει στρατιά υπέρ το έν εκατομμύριο καρεκλοκενταύρων. Δεν μπορεί το άθλιο εκπαιδευτικό σύστημα της λαϊκιστικής δημοτικουριάς και ανιστορήτου ξενοδούλου προοδευτουριάς να χρειάζεται 4 (τεσσαρας) φοράς παραπάνω διδάσκοντας ανά μαθητή (στοιχεία του Στ Μανου) εκ τους συστήματος της Φινλανδίας (κορυφή εις την εκπαίδευσιν παγκοσμίως). Σιγά τα τζιμάνια που παράγει το ελαδιστάνικόν εκπαιδευτικό βάχαλο. 

 

Καλόν είναι λοιπόν να ειδούμε το πραγματικόν πρόβλημα και να μην οδηγούμε την οικονομία εις ύφεσιν δια διοικητικών μέτρων άνευ αναπτυξιακού αντικρύσματος. Το θέμα δεν είναι οι μισθοί των ΔΥ. Το 20% των ΔΥ έπρεπε να παίρνει πολυ παραπάνω χρήματα. Είναι ΚΑΤΑΦΩΡΟΣ αδικία το να ισοπεδώνονται εργαζόμενοι και διορισθέντες. Απλώς πρέπει να ευρεθεί μια κυβέρνησις με κότσια να αποφασίσει ότι χρειαζεται κατά το μέγιστον τους μισούς ΔΥ.

 

Ναι, ναι, ξέρω τι θα μοι ειπείτε, θα μείνουν άνεργοι τόσοι άνθρωποι. Ω,  μωροί, τυφλοί και υποκριταί προοδευτουριάρηδες, τους εκατοντάδες χιλιάδες των ανέργων που είναι εις τον δρόμο διότι δεν είχαν μπαρμπα εις την Κορώνην να διορισθόυν, δεν τους βλέπετε? Τους επιχειρηματίας που βάζουν και θα βάλουν λουκέτο? Τους βλέπουμε και θα τους ειδούμε αυξανομένους.

Όσο δια τα μέτρα τι να ειπώ? Ασπιρίνες της πλάκας με σαφεστάτη υφεσιακήν κατεύθυνσιν. Ασφαλώς καλύτερα απο το τίποτε, αλλά ασπιρίνες.  Με κάτι τέτοια διερωτώμαι ειλικρινώς εάν δεν ζούμε απλώς τον πρώτον γύρο. Τα νούμερα Κύριοι ακόμη ΔΕΝ βγαίνουν. 

 

Η κυβέρνησις είναι κυβέρνησις εκλεγείσα υπό πανσέληνον και άρα κακής προγνώσεως και κατά πάσα πιθανότητα ουχί μακρυβιεστάτη. Νομίζω  θα είναι μια ακόμη κυβέρνησις που θα φάει η κρισις. Τι να λέμε, εδώ κοτζάμ Ελευθέριος Βενιζέλος και δεν τα κατάφερε την προηγουμένη φοράν. 

 

Μακάρι να εβγώ λάθος, αλλά μου φαίνεται απλώς ο πρώτος γύρος ενός δράματος με περίπου βεβαίαν κατάληξιν. 

 

 

Σχόλια

03/03 21:20  Λουκρητια
Σαν τα χιονια!Welcome,μπαρμπουλη!
03/03 21:23  Λουκρητια
Με την ευκαιρια,μακαριοι οι κουρουπες που θα αναγνωσουν το ακολουθο:
http://oneirokolakairinisnyktas.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=23152&pg=10000#comment168608
03/03 21:25  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Γεια σας. Ο Θρασύβουλος νηστεύει και θα επιστρέψει μετά την Σαρακοστή! Το σημερινό ήταν εκτακτο και εκ μεταφοράς από e-mail.
03/03 21:27  Τυφώνας
Φίλε Θράσαξ καταρχήν καλησπέρα.

Αρκετά καλό το κείμενό σου … απλά θα διαφωνήσω σε αυτά που λες για την εκπαίδευση, η οποία προηγείται κατά πολύ ακόμα και της υγείας αν θέλουμε να έχουμε υγιές «κράτος».
Οι εκπαιδευτικοί είναι πολύ λίγοι αν αναλογιστούμε ότι για ένα δημιουργικό μάθημα πρέπει να υπάρχουν 15 το ανώτερο παιδιά σε κάθε τμήμα και όχι 25 με 30 που υπάρχουν σήμερα. Φυσικά είναι πολλά που πρέπει ν’ αλλάξουν στην εκπαίδευση, από την πρώτη τάξη του δημοτικοί αλλά δεν είναι του παρόντος θέματος θέμα.

Το ερώτημα είναι, μήπως θέλουν να υπάρχει αυτή η σαθρή παιδεία?????
03/03 21:48  Frixos
""Αλλά κυρίως δεν μπορώ παρά να διαμαρτυρηθώ δια την περικοπήν εισοδημάτων επί δικαίων και αδίκων. Διατί κόβετε τους μισθούς των εργαζομένων μετά των μη εργαζομένων? Τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά?""

Εύλογον και εύλαλον το ερώτημα. Με ώθησε εις αναζήτηση λέξεων εις Μπαμπινιώτη πλευρά ίνα τεκμηριώσω έτι καλλίτερα το ρηθέν ανωτέρω.
Εκ του ονόματος του εκτελέσαντος το θλιβερόν καθήκον της ανακοινώσεως των μέτρων κυρίου Γ. Πεταλωτή

λήμματα:
πεταλώνω: (τοποθετώ πέταλα στα πέλματα των οπλών των υποζυγίων δια εμπήξεως ήλων κοντών στο μέγεθος αλλά ικανών να προκαλέσουν οδυνηρόν πόνον εάν διαπεράσουν σάρκα.
πεταλωτής:(Ο τεχνίτης που είναι ειδικός στην προσαρμογή των πετάλων, ήγουν ο καρφωτής)

Απαλλάσεται όστις πεταλώνει τζιτζίκια ή ψύλλους
03/03 23:49  talbot
Μας έλειψες αγαπητέ φίλε σε ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο.Δεν μπορεί κανείς,παρά να συμφωνήσει απόλυτα μαζί σου.Τα όσα ζούμε και θα ζήσουμε,ήσαν απολύτως προσχεδιασμένα.Το ζητούμενο είναι η επαναχάραξη των συνόρων της περιοχής.
04/03 00:04  ΕΝΑΠ
Ο πρώτος γύρος του δράματος τελείωσε Θρας.
Πάμε για την βεβαίαν κατάληξιν.

Καλή επάνοδο.

04/03 00:09  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Μαύρα μάτια κάναμε, ή επί το ελληνικότερον long time no see.

Αφού θα σας ειδούμε μετά την Ανάσταση, τότε σας ευχόμαστε καλό Πάσχα, με αγάπη.
04/03 00:28  TRITON
Καλησπέρα σας,
υποτίθεται ότι τα συγκεκριμένα μέτρα δηλώνουν ότι η χώρα βρίσκεται σε κατεύθυνση εξυγίανσης,άρα δικαιούται της προσοχής των διοικούντων την ΕΕ.Εάν όμως αυτή η προσοχή δεν ενεργοποιηθεί,τότε,αναγκαστικά θα οδεύσουμε προς το ΔΝΤ.Τότε είναι που θα ξεκινήσει ο πρώτος γύρος!Τα σημερινά είναι ο πρόλογος του κυρίου θέματος που θα έχει την "βεβαία κατάληξιν" που αναφέρεται στο άρθρο σας!Σάς εύχομαι και εγώ καλό Πάσχα και ο Κύριος μεθ'ημών...
04/03 01:01  Personal Jesus
Καλησπέρα.
Ίσως κάποτε θα πρέπει να δούμε το δημόσιο ως μια επιχείρηση. Μια ιδιωτική επιχείρηση που έχει στην δούλεψη της όσους ακριβώς χρειάζεται. Όχι με προσωπικό που για να ξεπληρώσουν χατήρια βολεύουν "για να έχει ένα σίγουρο μισθό το παιδί". 1.00 και ονειρεύομαι μάλλον... :)
07/03 09:28  nhad
Πες τα Χρυσόστομε. Το μόνο που θα ήθελα θα ήταν όταν αρχίσει η μείωση του αριθμού των ΔΥ (που θα αρχίσει) να μη γίνει με "αντικειμενικά" κριτήρια, του στυλ: Μένουν όσοι είναι στην υπηρεσία τόσα χρόνια, φεύγουν οι νεώτεροι. Να γίνει ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ και να φύγουν οι κηφήνες, όσοι δεν έχουν αντικείμενο, οι αναιδείς, οι ανίκανοι και οι αδιάφοροι. Να αυξηθεί ο μισθός των προισταμένων (ναι, να αυξηθεί εν μέσω κρίσης) και πάραυτα να αποκτήσουν διευθυντικά δικαιώματα (τουτέστιν, να μπορούν να απολύσουν) και υποχρεώσεις: Να είναι υπεύθυνοι αυτοί αν η υπηρεσία τους δε δουλεύει καλά. Αν ένας υπάλληλος δεν κάνει τη δουλειά του ή είναι αγενής, να αναζητούνται ευθύνες από το προιστάμενο που δεν τον απέλυσε. Να ζητάται από τους πολίτες η αξιολόγηση των υπηρεσιών που τους προσφέρονται. Χάθηκε ο φάκελος του συνταξιούχου κατά τη μεταφορά από τη μια υπηρεσία στην άλλη, όπως συμβαίνει συχνότατα; Να εντοπίζεται υποχρεωτικά ο υπεύθυνος και να πέφτει καμπάνα. Ανακαλύπτει ο έλεγχος ότι κάποιος υπάλληλος περισσεύει και ο προιστάμενος δεν το είχε δηλώσει; Χάνει τη θέση του ο προιστάμενος και το σχετικό παχυλό επίδομα θέσης.
Λίγο καιρό έχω τελευταία και δε μπαίνω συχνά στο Capital, αλλά τα αρθράκια σου είναι βάλσαμο στην καρδιά μου, φίλτατε Θρας.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
25 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις