Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Αλογουσκούφεια "πράσσειν άλογα" ή "πράσσειν αλογοσκούφεια": λογικά συμπεράσματα
1113 αναγνώστες
Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2007
19:02

Μέρος α': η εντός μου αρκτοταυρομαχία

Η Παρασκεύή ητο μια ημέρα γέμουσα ενδιαφέροντος. Το πρώτον, ο Γεδείς διέσχισε τα Φιβονακια. Έφτασε μάλιστα και διεπέρασε πρωί πρωι και το 5177, όπερ έχει θεσπίσει ο φίλος ζέλις ως όριον μακροθεσιας. Εγεννηθη μοι, λοιπόν διλημμα πραγματικόν. Να ανοίξω τα margin, ως είχον υποσχεθεί? Και που να τοποθετηθώ? Ο πειρασμός ήτο μέγας. Επειδή δια προσωπικους λόγους το πρόγραμμά μου έχει γίνει σαλάτα και πρέπει να ευρεθώ εις επαγγελματικόν ταξίδιον την άλλην εβδομάδα εις χώραν της Μεσευρώπης και ουχί εις το αγαπητόν κλεινόν άστυ, το δίλημμα ήτο εισέτι πιεστικότερον. Από τα βάρια χαρτιά είχον βγει από της Τρίτης, και ήμουν στο ημερήσιο ή διήμερον  κούρσον. Οπότε απεφάσισα να πωλησω άπαντα τα κουρσοχαρτα που θέλουν παρακολουθησιν καθ'ημέραν και να αγοράσω τους "πρωταγωνιστάς" που λέει ο mc, τα κρατικόχαρτα δηλάδή, πλήρης margin. Eφαγα που έφαγα τόσον "ξύλον", ή μάλλον καλλίτερον προπηλακισμόν, επειδή τα προέτεινα τη βραδιά των εκλογών, ας με ξαναανταμοιψουν, εσκεφθην.

Αλλά, ενώ ήμουν έτοιμος να αγοράσω το σύμπαν δυνατόν, η φωνή της άρκτου με εσταμάτησε. "Καλά ωρέ Καλοχαιρέτα, τι είχες υποσχεθέι το πρώτον? Δεν είπες ότι εκ του δρόμου ταχύτητος του Αγίου προσδοκάς εν ταμιευτήριον? Δεν το έλαβες? Διατί είσαι πλεονέκτης και θες να αφήσεις θέσεις άνευ παρακολουθήσεως όσον θα λείπεις?" Εκεί λοιπόν, είχα μιαν στιγμήν Gestalt, όπως ο φίλος Τυφών που επήγε να πώλησει και τελικώς ηγόρασε. Ε, εγώ το αντίστροφον, αντί να αγοράσω, επώλησα. Αμέσως μόλις το έκανα απο φυλακής πρωίας, το μετεννόησα.

"Εγέρασες μωρέ Καλοχαιρέτα και δεν τολμάς" με έτυπτε ο εντός μου ταύρος. "Δηλαδή πόσο πάνω από το 5177 αναμένεις να πάει γερο-ξεμωραμένε? αποφάσισε επιτέλους, εχει άρκτο ή ταυρο?" ανταπαντούσε η εντός μου άρκτος. "Θα ξαναδεί το 5350!" εφώρμα ο ταυρος. "Ε, και? το πολύ θα χάσεις 170 πόντους, 3%. Μην είσαι πλεονέκτης παππουκα, δεν είναι αυτα δι'εσέ. Τήρησε το προγραμμα που έθεσες". το βιολί της η άρκτος. "Θα σε δουλευει πάλιν όλο το φόρουμ Καλοχαιρέτα, αγορασε τώρα θα τρέξει" μου κατάφερε μια ο ταυρος και με αποτελείωσε. Α, δεν αντέχω πάλι τραμβουκισμούς.  Κι εκεί λοιπόν που ήμιν έτοιμος δια να γλιτώσω την των φίλων κατακραυγήν να ανοιξω τα πάντα, μοι έρχεται μηνυμα, υπό ανιψιού: " Ποίος πιέζει το ΓεΔει?". Κανω έτσι και τι να δω? Σφαγή και καθιζησις. Παραδόξως μόνον εις πολύ ολίγους τίτλους, εις τους οποίους ευτυχως, όπως θα ενθυμεισθε, δεν είχον πλέον έκθεσιν. Αλλά τι τα θέλετε, εις καθόλου τυχαίους...

Τι είχε γίνει? Μα ο μέγας Alogotrader είχε ρίψει θύραν εις τον Μπιν Βγενό. Βεβαίως ηκολούθησε ο κακός χαμός εν τω φόρουμ. από τη μία η βαρέως πληγεντες μαρφινόλάτρες από την άλλην η θριαμβεύουσα (εδώ που τα λέμε) μαρφινομάχος φαλαγξ. Ηρξαντο και τα γνωστα ερωτήματα περί εθνικής κυριαρχίας κοκ. Λίαν ενδιαφέρουσαι συζητήσεις. Εδώ όμως παίδες κάνουμε εμπόριον το πρώτον, δε διαμορφωνουμε εθνικήν ιδεολογίαν. Ότε ακούω "έθνος" υπό πολιτικών ανδρών, ο πρώτος συνειρμός είναι " ωχ-ωχ-ωχ".

Λοιπόν ο Καλοχαιρέτας που δεν πιστευει εις το έθνος και άλλες τέτοιες μοδερνιστικές έννοιες (γένος είμεθα οι Έλληνες απο καταβολής, το έθνος είναι προσφάτη έννοια και ο εθνικισμός καταδικασμένος ως αίρεσις υπό της Μεγάλης εν Κωνσταντινουπόλει Έκκλησίας), τα εζύγιασε, τα εμέτρησε και εσταύλισε τον ταυρον. Εβγήκα λοιπόν κατα το πλέιστον δια τα κεφάλαια που επένδυσα 29/11 και κινουσα είτε δια τοποθετήσεως είτε δια κούρσου εως της Παρακευής και σας το λέω να το σημειώσετε. Όπως και θα σας το ξαναπώ ότε ξαναμπώ δυνατά. Κατί ολίγα έχω ακόμη εντός, αλλά περιμένω και νέον σημείον εισόδου. Aκουω πολύ φρέσκο κόσμο να εισέρχεται και νομίζω θα δώσει κι άλλη ευκαιρία. Αλλά προς το παρόν αναμένω να εκκαθαρίσει το πράγμα.

Μέρος β: Contra Alogoskoufis

Τι κάνετε, μας λέτε κυριε καθηγητά Αλογοσκούφη μας? Tι μαγικά πράσσει ο εντός σας υπουργός? Δεν διαβάζετε Καλοχαιρέτα? Δε γνωρίζετε ότι έχω επανειλημμένως αναφέρθή εις την έκθεσιν του 2006 της Ευρωτραπέζης, εκ της οποίας προκύπτει ότι η δικαία τιμή του ΓεΔεί άνευ Μπιν Βγενό και των άλλων πρωτοβουλιων είναι περί τα 4700? Δε γνωρίζετε ότι εάν αφαιρέσετε τον Μπιν Βγενο, όχι τα 5350, ουτε τα νυν κατεχόμενα 5150 δεν κρατουν επί μακρόν? Δε σας είπε κανείς ότι αγοράζουμε κρατικόχαρτα δια να τα πωλήσουμε ακριβότερα? Εαν δεν ημπορεί να τα πωλήσει κανείς ακριβότερα, εφόσον δεν υπαρχει αγοραστής αυτου του μεγέθους - για να μην μπλεξει μαζί σας- πόσον λέτε να συνεχισθει το γλεντι των κρατικοχάρτων? Είπαμε, απολαμβάνουμε τας πομφολυγας των κρατικοχάρτων, αλλά να μη μας έρχεστε κοντά με όπλον που πετάει καρφιά!

Αυτά εσκεφθην παίδες μου και λέω, παει εγέρασα. Τα αλλάζω κατηγορία τα κρατικόχαρτα από επενδυτικα και εμποριον εις κουρσοχαρτα και εύχομαι να συνεχίσουν να αγοράζουν τα ταμεία. Εχω τρια-τέσσερα υπόψιν, του γλυκου νέρου και του αλμυρού που νομίζω θα συνεχίσουν να πηγαίνουν καλά κι άφησα εντολας να τσιμπολογουνται εάν δώσουν καλάς τιμάς (υπό το -5% από την εσχατην πώλησιν μου). Αλλά οι εκπληξεις δεν αρέσουν εις τας αγοράς, ουτε εις εμέ.  Σημειώσατε και τούτο: εις το μέσον μέλλον, η αγορά είναι αγορά υπεραποδόσεως επιλέγμένων τίτλων. Tον ΓεΔεί τον βλέπω να λαχανιάζει. Εαν κάνω λάθος, βεβάιως, δε θα είναι η πρώτη φορά.

Σκεφθειτε το κυριε υπουργέ μας. Αν και εγώ νομίζω, εξ όσων ακούω και λογικώς συνάγω κιόλας, ότι δεν έχουμε εισέτι μάθει την πληρη αλήθεια. Υπερβολαι να μας λείπουν. Αλλά μην παιζετε με τα νεύρα μας εν νευρική αγορά. Kαι βεβαίως εν υπερβολή, θα είμεθα εκεί δια να επωφεληθούμε.

Τέλος, η αλήθεια είναι ότι εμέ με εβοήθησε να λάβω απόφασιν το πράσσειν άλογα του Αλογό. Ο ΓεΔείς εκάθησε και ακριβώς επί της "γραμμής Καλοχαιρέτου", η δε ΕΤΕ, σηματωρός μου μέγας, υπέρ του 4596, της δικής της δηλαδή "γραμμής Καλοχαιρέτου". Θα κοιτάξω να σας πω δυο τρια πράγματα δια τας γραμμας Καλοχαιρέτου εαν προλαβω προ του ταξιδιου. Εάν όχι τα λέμε μετά μιαν εβδομαδα και εως τότε,

 

αισιοδοξείτε και δια τους εντός ευρισκομένους εύχομαι καλά κέρδη!

 

 

 

Όστις ενδιαφέρεται δια την Ιστορίαν, το 4700 της Ευρωτραπέζης το ελάβαμε ενωρίς εφέτος, αλλά βεβάιως ο Καλοχαιρέτας προσεδόκει πολύ περισσότερα λόγω και Μπιν Βγενο και των άλλων επιχειρηματικών κινήσεων:

http://www.capital.gr/messages/showTopic.asp?id=44683

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ ΜΙΓ ΟΤΕ
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
43 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις