Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Επιτόκια, πράσσειν αλογοσκούφεια, 4 μάγισσες και το πνεύμα των Χριστουγέννων
1324 αναγνώστες
Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2007
02:33

1ον Επιτόκια. Δεν ήυρα χρόνον να ξυγγράψω τα περί των γραμμών Καλοχαιρέτου, αλλά ανέγνωσα εν ωράιον άρθρον περί μειώσεων επιτοκίων κα επηρεασμού της Wall, κάτι το οποίον βεβαίως έχει απο καιρό επηρεάσει την ιδική μου άποψιν περί του μεσοπροθέσμου αρκτώδους της υποθέσεως των διεθνών χρηματοαγορών. Εν αντιθέσει προς αυτά που φρονούν πλειστοι φίλοι, εγώ βλέπω τας μειώσεις ως προαναγγέλουσας μεσοπροθέσμως προβληματα δια τας χρηματαγοράς. Αλλά, είναι πάντοτε ωράιον να δύναται τις να στηρίξει τας απόψεις του δι' εποπτικού υλικού. Λοιπόν, προκύπτει ραδίως ότι η πτώσις των επιτοκίων, εάν κανείς εξομαλύνει τα όλως βραχυπρόθεσμα, συσχετίζεται μάλλον ευθέως, και ουχί ως πλειστοι νομίζουν αντιστρόφως, με την κίνησιν των δεικτών. Τούτο είναι βεβαίως λογικόν, διότι αι κεντρικαί τράπεζαι περικόπτουν επιτόκια ότε υπαρχουν προβλήματα εν τη πραγματική οικονομία. Και μη λησμονείτε, ότι και να λέμε μεταξύ μας αι χρηματοαγοραί ακολουθούν εις κάποιον επίπεδον την πραγματική οικονομία. Επιμέρους -και ενδιαμέσως- υπαρχουν βεβαιως άλλες επιδράσεις που δεν έχω καιρό να συζητήσω τώρα. Αλλά η γενική εικών ειναι αυτή:

 

 

παραλληλίσατε τώρα αυτό μετα της συμπεριφοράς του δέικτου κάτωθι:

Ελπίζω να είναι το νυν σαφές διατί το δικόν μου τουλάχιστον σενάριον υποβάθρου, μεσοπροθέσμως πάντοτε, είναι αρκτώδες ως προς την Αμερικήν. Αργά ή γρήγορα, η αγορά θα αντιδράσει προς τα εκεί. Λυπούμαι που εις το παρελθόν είχαμε πολλάκις διαφωνήσει με άλλους φίλους σχετικώς, αλλά νομίζω ότι μια που ήυραμε και τα αντιστοιχα στοιχεία δε θα είναι τοσουτον απαξιωτικοί των σχετικών απόψεων.

Το πλήρες άρθρον θα το ευρείτε εδώ:

http://seekingalpha.com/article/56709-the-great-fed-rate-cutting-myth-look-out-below

2ον Πρασσειν αλογοσκούφεια. Το δευτερον που θα χαρακτηρίσει νομίζω αυτήν την εβδομάδα που θα λείπω είναι τα απόνερα από την "μαγική" απόφασιν Αλογοσκούφη. Η άποψις μου σχετικώς είναι γνωστή και παγία. Παραδοσιακώς εν κρίσει η Ελλάς υποαπέδιδε των ΗΠΑ. Ενίοτε και δραματικώς. Αυτή τη φορά με εξέπληξε διότι υπεραπέδωσε συστηματικώς. Τουτο, κατά τη γνώμην μου ωφειλετε εις ένα μεγάλο τουλαχιστον μέρος εις την παρουσίαν ξένων κεφαλάιων, αλλά και ημετέρων (όπως τα ιδικά μου) δραστηριοποιηθέντων λόγω των προσδοκιών εκ της δραστηριοποιήσεως Βγενοπούλου. Το όνειρο απάντων των παρ' ημίν επενδυτών τε και κερδοσκόπων είναι να εξαγορασθούν αι επενδύσεις των υπό του Μπιν Βγενό. Η αγορά μας δηλαδή έχει ενσωματώσει σημαντικόν premium Βγενοπούλου.

Αλλά και οι αλλοδαποί επενδυταί νομίζω ότι δεν αρέσκονται εις εκπληξεις αυτου του είδους. Δε γνωρίζω διατί ο υπουργός μας θεωρεί ότι Ευρωπαιοι θα επλήρωναν τα ποσά που πληρώνουν οι εξ αραβικού κόσμου (από Σαουίρις έως Δουβάι). Εγώ δεν το νομίζω πάντως, κυρίως διότι δεν το βλέπω να έρχεται. Ίσως βεβαίως έχω λάθος και ο Αλογό ξέρει καλλίτερα, αλλά έως οτου το ειδώ ιδίοις όμμασιν, επιτρέψατε μου να αμφιβάλλω. 

Αναμένω με ενδιαφέρον να ειδώ τας αντιδράσεις της αγοράς εις τας ταρζανοειδείς κινήσεις του υπουργού μας και το πώς θα αποτιμηθεί το όλον πράγμα. Έγώ εξακολουθώ να υποψιάζομαι ότι δεν έχουμε μάθει την πληρη εικόνα και αναρωτιέμαι, ως η αλήστου μνήμης ατάκα εκ της ταινίας "Η Κομισσα της Φαμπρικας", "Μήπως πάει να καλύψει καμμιαν άλλη (υπόθεσιν)"?

3ον και 4ον Μεταφυσικά πράγματα Τας προσεχείς εβδομαδας έχουμε και μεταφυσικά φαινόμενα επηρεάζοντα τας αγοράς. Το πρώτον βεβάιως είναι ότι προσεχώς (21/12) λήγουν οι γνωσταί 4 σειρές εν ΗΠΑ (4 μάγισσαι) και αυτό σημαίνει μεταβλητότητα, όσο πλησιαζει η ημέρα. Οπότε ετοιμαζόμεθα αναλόγως οι κουρσάροι. Το έσχατον είναι ότι το τρέχον σενάριον δια τον Δεκεμβριο-Ιανουάριο είναι, ως γνωστόν, άνοδος-κοιλιά-άνοδος-?. Χωρίς βεβάιως να είμαι μάγος ή γκουρου. Αυτό που βασικώς θέλω να ειπω, είναι ότι έαν δείτε υπερβολή τας προσεχεις ημέρας ή εβδομάδας, έχετε υπόψιν σας ότι προς το τέλος του έτους-αρχάς επομένου το "πνευμα των Χριστουγεννων" δίδει παραδοσιακώς μια ακόμη ευκαιρία ανοδικού κούρσου , συχνάκις και λίαν καλού έως αρίστου. Οπότε, εγώ έχω αφήσει εντολάς τοποθετήσεως εις χαμηλοτερα επίπεδα, ιδία εις τίτλους που ειναι ή λογαριάζω ότι μπορεί να ευρεθουν αρκετά πεπιεσμένοι όλως αδίκως. Βεβαίως οι παρελθουσαι αποδόσεις δε διασφαλίζουν μελλοντικάς κοκ, τα αντιλαμβάνεσθε και μην ακούτε τον κάθε Καλοχαιρέτα ανευ ιδίας μελέτης. Ιδιαιτέρως τώρα που είχαμε το πράσσειν αλογοσκουφεια.

Αυτά τα ολίγα και θα τα πούμε τέλος εβδομάδος ή το Σαββατοκύριακον, αναλόγως πως θα πάνε οι εργασίαι μου εν Μεσευρώπη.

 

Αισοδοξείτε, να διάγετε καλώς προετοιμαζόμενοι δια τας εορταστικάς ημέρας και να καταβαίνετε να ψωνίζετε εις το κέντρον των Αθηνών που σας αναμένει, και καλά κέρδη!

   

 

 

Σχετικές μετοχές:
DOW ΓΔ
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
38 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις