Φρόνημα υπό αναδιάρθρωσιν!
Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων
Λίγα λόγια για εμένα
Εν πολλαις αγοραις επενδυτής και ες αεί του ωραίου θαυμαστής!
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Ενάμισυ σκάνδαλο προ της πτώσεως
1662 αναγνώστες
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010
21:52

Συνέτρωγον τις άλλες παρα τηι Πλατεία Φιλικής Εταιρείας μετά φίλου, εμπείρου της πραγματικής ελλαδικής οικονομίας παλαιώθεν, και αφού εβγάλαμε την αρκτώδη μας διάθεσιν και την αερίσαμε, ο φίλος μου κατέληξε εις το μεστόν νοήματος:

"Η κυβέρνησις είναι ενάμισυ σκάνδαλο μακριά από την πτώσιν".

"Τι είπες Τάκη?" ανταπήντησα, μόλις κατόρθωσα να μασουλήσω το χταποδάκι μου (ήτο ακόμη Μεγάλη Τεσσαρακοστή).

"Ακριβώς τόσον", μοι είπε. "Αντέχει το πρώτο σκάνδαλο, αλλά μισό ακόμη και θα φύγει νύκτωρ. Ή μισό και ένα.".

Αργότερον, την Κυριακή το βράδυ, εάν δεν κάμνω λάθος, ανέγνωσα το "πάμε για άλλα 10 χρόνια ΠΑΣΟΚ" του σεβαστού μου κατά τα άλλα Κυρίου Κράλογλου. Τι να σας ειπώ ωρέ παίδες, η γνώμη μου είναι σαφεστάτη: ούτε αυτή την τετραετία δε βλέπω να βγάζει καλά-καλά, πόσω δε μάλλον άλλες δυο. 

Ούτω πώς έγραψα τις άλλες ότι τα λεγόμενα  υπό του φραπεζίτου (υπερ-σύνδεσμος αριστερά κάτω), πολλώ δε μάλλον τα κατά καιρούς υπονοούμενα περί εσωτερικής πληροφορήσεως κυβερνητικών εις την άνοδο της ΔΕΗ είναι κάτι άλλο εκτός από παντελώς ανυποστάτους φήμας, τότε σχηματίζεται η υπόθεσις, ότι τουλάχιστον το μισό σκάνδαλο ίσως εκτυλίσσεται ενώπιον ημών. Εγώ ασφαλώς ουδεμίαν τοιαύτην πληροφορία ή βεβαιότητα έχω, πλην του προφανούς ότι δηλαδή η ΔΕΗ υπεραποδίδει συστηματικώς της αγοράς το τελευταίο διάστημα. 

 

 

Αλλά, είπαμε, αυτά καλλίτερον να τα ερευνήσουν οι δημοσιογράφοι ερευνηταί παρά ο επενδυτής της πολυθρόνας Καλοχαιρέτας. Προφανές πάντως ότι κάτι ψήνεται εκεί - είχε και μια μεστή νοήματος ιστοριούλα ο φαύλος. Πάει δε να σχηματίσει διαγραμματικώς αντίστροφον κεφαλωμίτη, όστις, εάν ολοκληρωθεί παραπέμπει εις σημαντικώς υψηλότερα επίπεδα, ενθυμίζοντα τον παλαιό εκείνο τον καιρό, ότε η ΔΕΗ ήτο αγαπημένη μου. Περί αυτού δε μπορώ να εκφέρω γνώμην, με την προφανή επισήμανσιν ότι πάντοτε πρέπει να αναμένωμεν την ολοκληρωσιν των σχηματισμών δι' επιβεβαίωσιν (είναι κοντά ο 200αρης).

 

Εντός της παρούσης εβομάδος, συνεζήτουν μεθ' ετέρου φιλικού μου προσώπου, μέλους του Κοινοβουλίου, επίσης με θέα το κολωνάκι (τον στύλο εννοώ). Αι περιγραφείσαι ζυμώσεις, εις εν έκαστον των γνωστών πολιτικών χώρων, πλην του απολιθωμένου σταλινικού κόμματος, εάν δεν με ενετυπωσίασαν πάντοτε, πάντως συχνάκις με συνεκίνησαν. Καζάνι που κοχλάζει είναι η Ελλάς, κοινωνία τε και πολιτικός κόσμος. Η δε Κυβέρνησις, πλην τινών εξαιρετικών κινήσεων του Προέδρου της, έχει αποδειχθεί κατά την άποψίν μου τραγικώς ελλιπής να διαχειρισθεί το μέγεθος της κρίσεως. Κι ακόμη ούτε τας μειώσεις έχουν καταλάβει καλά-καλά οι ΔΥ, ουδέ τας περιουσίας τους έχουν ειδεί να απαξιώνονται ιδιαιτέρως όσοι επενέδυσαν εις ακίνητα, ουδε και το ΔΝΤ έχει έρθει (επισήμως). 

 

Αλλά θα γίνουν και αυτά. Και τότε να ενθυμείσθε ότι κάποτε ο Τάκης μοι είπε ότι η χώρα ευρίσκετο ήδη προ του Πάσχα  του 2010 ενάμισυ σκάνδαλο προ του κλονισμού της Κυβερνήσεως. 

 

ΥΓ Εν Ελλάδι της τραγικής ανεπαρκείας του πολιτικού προσωπικού, ας ενθυμούμεθα και μια χρυσή εφεδρεία ονόματι Παπαδήμος. Τον παίζει ο Τύπος εσχάτως και είναι πράγματι φέρελπις. Θα επανέλθω επ' αυτού.

 

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ ΔΕΗ
Σχόλια

14/04 21:58  Λουκρητια
Ζοφερο προδιαγραφεται το μελλον,τωρα αρχισε να το βλεπει αχνα στο βαθος ο πολυς κοσμος.Οι γερες φαπες αιωρουνται στην ατμοσφαιρα ακομα,θα κοκκινισει ο σβερκος μας χωρις ηλιοθεραπεια.
14/04 22:01  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Χαίρε Λούκρη!

Δε θα ειπεί τίποτε. Και με τριγυρνά και γρίππη, με εκόλλησε ο μούργος ο ανιψιός μου...
14/04 22:10  Λουκρητια
Ωχ!Χαμομηλακι και ξαπλα,μεχρι ν'απομακρυνθει ο κινδυνος!
14/04 22:12  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Το ετοιμάζει, το ετοιμάζει...

Άτιμοι ιοί, με εφάγατε μπαμπεσικα...
14/04 22:20  haros
θρασ,αν ο γαπ δεν τα καταφερει να μαζεψει το κρατος,χωρις να διαλυσουν το συμπαν οι θιγομενοι,νυχτα θα φυγει.
ακομα ομως και να τα καταφερει,ο κοσμος θα εχει φαει τετοια πιεση και μιζερια,που σε πρωτη ευκαιρια θα τον μαυρισει.ειναι καταδικασμενη αυτη η κυβερνηση να κυβερνησει το πολυ μια τεραετια.ας ελπισουμε να κανει οτι καλυτερο μπορει.
14/04 22:28  ROTTEN
Γιατι εισαστε τετοιοι ανθρωποι?
Εχουμε εναν πρωθηπουργο που οτι βαζει στοχο το κερδιζει.
ΔΝΤ ζητησε του το δωσανε.
Πιστολι στον κροταφο ζητησε, μπαζουκας του βαλανε.
Εχουμε εναν Παγκαλο.
Εχουμε εναν Παπουτση.
Εχουμε μια Κατσελη.
Τι αλλο θελετε αχαριστοι?
Που θα ξαναβουμε τετοια ομαδα?
Τον omperon καπου χασαμε στο δρομο αλλα θα τον βρουμε κι αυτον.

Θειο πλακωσου στα ουισκια.
Περδικι θα γινεις πριν το καταλαβεις.
Οχι εντριβες.
Σφηνακια.
14/04 22:29  gerodimos
Τι γράφει η Guardian για τον Γιωργάκη?
Αύριο στον Καφενέ θείε προς σχολιασμό.
Προς το παρόν πάρε ένα μικρό μέρος.

Μάλιστα, αναφέρεται ότι παρά τη δύσκολη αρνητική συγκυρία και τις διαδοχικές κρίσης, ο κ. Παπανδρέου έχει καταφέρει με τη συνεπή στάση του και τη σκληρή δουλειά του να αλλάξει άρδην το διεθνές κλίμα για το συμφέρον της χώρας.

"Συχνά αισθάνεσαι με τον Γιώργο σαν να βρίσκεσαι υπό την παρουσία ενός σοφού Σωκράτη της εξωτερικής πολιτικής που με λεπτούς χειρισμούς λύνει τους γόρδιους δεσμούς", σημειώνει ο Denis MacShane, πρώην υπουργός της Βρετανίας για ευρωπαϊκά θέματα και προσθέτει ότι "πολλοί θα ήταν χαρούμενοι αν ήταν διαθέσιμος να γίνει υπουργός εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

"Χρυσή" χαρακτηρίζει η Guardian την ευκαιρία που δίνεται στον Έλληνα πρωθυπουργό να προωθήσει ριζικές μεταρρυθμίσεις που όπως ελπίζει και ο ίδιος θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Ελλάδα και σκέφτονται οι Έλληνες.
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ακόμα και οι πιο σφοδροί επικριτές του πρωθυπουργού που συνήθιζαν να τον αποκαλούν ειρωνικά "Γιωργάκη", σώπασαν και πλέον παραδέχονται πως η χώρα είναι τυχερή που διαθέτει έναν χαλκέντερο πρωθυπουργό.

Οι ελληνικές εφημερίδες που κάποτε σχολίαζαν περιπαικτικά τα συντακτικά του λάθη, "αντικατέστησαν την αγένεια με σεβασμό", γράφει η Guardian.
14/04 22:32  ROTTEN
@gerodimos
Τωρα ποιος θα θαει την παντουφλα στο κεφαλι εσυ η η Guardian δεν ξερω.
Παραμονευη η Λουκρη.

Σκυψε!
14/04 22:33  quant
Φώτο του MacShane, εδώ και τώρα!
14/04 22:33  PREMIUM
14/04 22:35  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Εύγε τέκνα μου και φίλοι, με το τέλος του κειμένου ήρξατο το πυρετός. Θα σας ειδώ αργότερον, ότε αρχίσει να δρά η παρακεταμόλη.

Σας ασπάζομαι προς το παρόν.
14/04 22:38  ROTTEN
Τωρα περα απο την πλακα το θεμα ειναι οτι το παλευει αρκετα.
Εχει δωσει τα παντα μπας και σωσει τιποτα.
Δυσκολο.
Δυστηχως αυτοι που τον περιτρυγυριζουν μονο για παιδικη χαρα κανουν.14/04 22:54  Λουκρητια
Χαχαχαχαχαχα,απαικτος ο Guardian!Επιστημων ανεκδοτολογος ο συγγραψας τας μπαρουφας,χαχαχαχα.
14/04 22:57  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Ιδού ανιψουδια:

http://en.wikipedia.org/wiki/Denis_MacShane

Κορμάρα και εμπεπλεγένος εις διάφορα σκάνδαλα εξ όσων αναγιγνώσκω. Ή ομιλεί ο πυρετός (δεν μπορεί κι αυτός πυρετό πρέπει να είχε)...
14/04 23:01  Λουκρητια

Το παιδι εχει 40 πυρετο κι εχει παρει ληγμενα,μπαρμπουλη!
14/04 23:03  Λουκρητια
14/04 23:07  favlos
Άμα βλέπεις τον στύλο από καμιά βιβλιοθήκη άντε jk ή στη χειρότερη Πέρο σημαίνει ότι ήσουν έξω,οπότε νά και το ντεπονάκι ;)

(εξαιρώ το μικρό μαγαζάκι δίπλα από την citi)
14/04 23:09  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Βετεράνε φαύλε!

8)

15/04 00:07  favlos
Βετεράνος αλλά εσένα καλούν:

http://www.neoforum.gr/viewtopic.php?f=64&t=2259&p=24423#p24423

:)
15/04 00:09  gerodimos
Το είπα εγώ.
Θείος και τα μυαλά στο κιγκλίδωμα!
15/04 00:23  Frapezitis
Συγνώμη ΜΑΓΚΕΣ αλλά όποιος ακόμα και σήμερα ΔΕΝ κατάλαβε ότι οι Αμερικάνοι έρχονται (και δεν αναφέρομαι στην ΔΕΗ) είναι πολύ μακριά ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ για να μη πω ΜαρινοΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ.
Βέβαια επειδή είμαι σίγουρος ότι είστε αλλά θέλετε να ξενυχτωθείτε (με την καλή έννοια) θα σας γράψω άρθρο, που θα σφυράει.
Τέλος το ΠΑΣΟΚ θα μείνει τουλάχιστον 10 χρόνια στην εξουσία ΑΝ κάνει το αυτονόητο: Αφήσει το ΞΕΝΟ κεφάλαιο να ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Το ντόπιο κεφάλαιο καλά θα κάνει να τα κάνει Βουλγάρες διότι ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΑΜΠΑΛΟΙ και το πιο επικύνδυνο είναι ότι νομίζουν ότι ξέρουν μπάλα τρομάρα τους.
15/04 00:23  quant
μπάρμπα, η παρουσίαση του συγκριτικού διαγράμματος παραβιάζει την βασική αρχή του MC, "τρέχα με ό,τι τρέχει για καιρό" και εξηγούμαι: η ΔΕΗ έκανε πριν και πάλι ένα ωραίο υψηλό. Διόρθωσε και ακόμα δεν το έχει πιάσει. Εδώ λοιπόν μιλάμε για swing και επομένως και με ακριβώς παρόμοιο σχέδιο, θα μπορούσε κανείς να πει ότι ας πούμε οι τράπεζες υπεράποδίδουν συστηματικά και σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα. Όταν λοιπόν κάνεις swing, κάνεις swing. Όταν κάνεις trend following, και πάλι όλα καλά, αλλά όχι τη μια βγαίνω και την μεθεπόμενη μπαίνω στο άνοιγμα μετά του κλεισίματος. Αυτό το τελευταίο είναι ελληνική πατέντα.
Διάβασα αρκετά, καλέ μου μπαρμπουλη, τελευταία. Να πάρω τη μαγκούρα, ή να αυνεχίσω το αμέλανο?
15/04 01:05  Δόκτωρ Βασίλειος
Και ποιός θα "ανέβει" αν η κυβερνηση πέσει; Μάλλον πάλι ο Τζώρτζης με νέο σχήμα.

Γιατί να αγοράσει κανεις ΔΕΗ και όχι (αγγλιστι) ΒΗΡ;
15/04 11:52  Frixos

Gerodimos
Νάσαι καλά,μου θύμισες κάποιο ανάλογο δημοσίευμα για τον πατέρα του από το βιβλίο του Robert D. Kaplan "Τα φαντάσματα των Βαλκανίων"

" ... ο πρόεδρος Λίντον Τζόνσον κάλεσε τον Έλληνα πρεύσβη και του είπε "Πες στον Παπα-πως-τον-λένε, Εννούσε τον Παπαδόπουλο), να ελευθερώσει τον άλλον Παπα-πως -τον-λένε,(εννούσε τον Παπανδρέου Ανδρέα), τον οποίον συνάντησα το καλοκαίρι του 1986 στο πολυτελές ξενοδοχείο Αστήρ Παλλάς, (φορούσε μαγιό και πετσέτα στο λαιμό και τον φύλαγαν δύο σωματοφύλακες ντυμένοι με στενά μαύρα παντελόνια και λευκά πουκάμισα ανοιχτά μέχρι τον οφαλό κρατώντας ούζι).Η εμπειρία της γνωριμίας με τον κ. Παπανδρέου έμοιαζε με χειραψία με κάποια διασημότητα του υποκόσμου...
15/04 17:38  Frapezitis
Αρκούδες σας το πα Μια & Δυο & Τρεις ότι χαίρι δεν θα δείτε

Ελάτε να χορέψουμε θα είναι και οι Αμερικάνοι!
Που?
εεεεεε δεν παλεύεστε!
15/04 17:43  Frixos
Ωρέ Frapeziti δεν μας το λες ξεκάθαρα με τίνος... όργανο θα χορέψουμε , όλο γρίφους είσαι!
16/04 01:14  ΞΙΦΟΜΑΧΟΣ
Των οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς άδομεν :

'' Δεν με φοβίσαν κύματα, χιόνια κι ανεμοβρόχια
όσο με φόβισες εσύ, κατηραμένη φτώχεια.. ''

Εδω εισερχεται μεγαλοπρεπως το τριχορδον βουζουκιον συριζοντας εις τεθλιμμενο τινα τονο ...

ωιμε ! το Δου Νου Του το ακατανομαστο μας κανει ντου
και ανεκραξεν δεσποτης και λαος με παθος κου κου ρου κουκου (δις)

Δυσκολοι οι καιροι - δυσκολαι και αι καταστασεις..
16/04 09:57  Frixos
Ει τις ευσεβής και φιλόθεος , ας διασκευάσει το κατωτέρω εις την δημοτικήν με δυνατότητα βυζαντινής μουσικής απόδοσης:

"Ως επ΄εσχάτων των χρόνων, ούσης οψίας σαββάτου εφίστασαι τοις φίλοις...κλπ"

16/04 20:32  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Τίποτε, τίποτε, δε θα απαντήσω εις τας επιθε΄σεις περί αρκτώδους διαθέσεως (δεν έχω αποθεραπευθεί), αλλά απλώς εκόλλησε εις τα 666 εμφανίσεις το κειμενάκι και είπον να το ξεκολλήσω.
16/04 20:37  gerodimos
Απάνω του όλοι μαζί να τσουλήσει η κειμενάρα του Θείου!
Αρωγός ο ανηψούκας!
16/04 20:38  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Χα, χα, ιδού λοιπόν ανιψούλη μου λεβέντη και αγαπημένε, ζητησατέ μου ένα τραγουδάκι, ΠΑρασκευή εσπέρας σήμερον...

:)
16/04 20:40  gerodimos
Κάτι από ρεμπέτικο και Μητροπάνο Μπαρμπούλη!
Πάρε ένα αγαπημένο μου!
http://www.youtube.com/watch?v=XznIQWDeIQI
16/04 20:56  gerodimos
Πάρε κι αυτό για αλλαγή κλίματος!
http://www.youtube.com/watch?v=lcLRPgbS8AQ&feature=related
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
19 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Η Ενδεκάτη Εντολή: "Έσο Ελευθερος".Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις